Şimdi Ara

Onkyo 705 Yardım Lütfen (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
4.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende 605 veya 705 düşünüyorum, bir inceleme ve görüş alabilirsek iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oxi

Bende 605 veya 705 düşünüyorum, bir inceleme ve görüş alabilirsek iyi olur.

Ben de çok gidip geldim 605 ve 705 arasında ve sonunda 605 aldım, kendimce nedenleri de aşağıda, daha önceki yazdığım posttan alıntıdır.

"Yarın büyük ihtimal alacam avr yi, uzun süreden beri 605 mi 705 mi diye araştırıyorum ecnebi sitelerde özellikle, ve son anda bir değişiklik olmazsa 605 alacam, nedenlerine gelince;

-3. hdmi girişe ihtiyacım olursa ilerde, makul fiyatlara hdmi switch ler var
    -kanal başına 20watt düşük olması önemli değil
    -THX sertifikası şu an için bana pek bişey ifade etmiyor (avantajları olacağını tartışmıyorum, benim seviyem için öncelik değil)
    -32'' TV kullandığım için upscale anlamsız kalıyor (daha büyük TV alacak param olduğunda receiveri değiştirecek param da olur heralde)
    -yaklaşık 400-450 YTL daha ucuz
    -ve SİYAHHH ... "

Kolay gelsin

• Merhaba,

Senin bu bilgilerini daha önce okumuştum, ve kendime referansda almıştım ama 705 de galiba video işleme özelliğide varmış, bu beni biraz düşündürüyor. Peki 605 nasıl memnun musun? Şu ana kadar ki görüşün nedir? Ben büyük kolon kullanamayacağım (eşim izin vermiyor :) ), bu yüzden daha küçük, az yer kaplayan birşeyler arıyorum. Harmon Kardon HKTS11, HKTS14 veya Jamo A405, A402 5+1 setlerden birisini düşünüyorum. 605 kullanan birisi olarak fikrin olabilir mi?

Teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: amf23

quote:

Bende 605 veya 705 düşünüyorum, bir inceleme ve görüş alabilirsek iyi olur.

Ben de çok gidip geldim 605 ve 705 arasında ve sonunda 605 aldım, kendimce nedenleri de aşağıda, daha önceki yazdığım posttan alıntıdır.

"Yarın büyük ihtimal alacam avr yi, uzun süreden beri 605 mi 705 mi diye araştırıyorum ecnebi sitelerde özellikle, ve son anda bir değişiklik olmazsa 605 , nedenlerine gelince;

-3. hdmi girişe ihtiyacım olursa ilerde, makul fiyatlara hdmi switch ler var
    -kanal başına 20watt düşük olması önemli değil
    -THX sertifikası şu an için bana pek bişey ifade etmiyor (avantajları olacağını tartışmıyorum, benim seviyem için öncelik değil)
    -32'' TV kullandığım için upscale anlamsız kalıyor (daha büyük TV alacak param olduğunda receiveri değiştirecek param da olur heralde)
    -yaklaşık 400-450 YTL daha ucuz
    -ve SİYAHHH ... "

Kolay gelsin

• selam oxi,
    ben de senınle aynı durumdaydım 1 ay oncesine kadar.sonunda almanyadan 605 getırerek kararsızlıgıma bır son verdım.705 ve 605 arasında kalmıstım.almanyada ikisini de dınleme fırsatım oldu.acıkcası pek bır fark goremedım.fazladan para da vermek istemedım.605 ı bır aydır kullanıyorum ve cok memnunum.boselerım hayat buldu dıyebılırımzaten ses max 100 ben se 50-60 akadar acabılıyorum.yoksa evden kovulurum!goruntu islemeye gelırsek.acıkcası onkyo 875 e kadar olan modellerın goruntuye bırsey katacagına ınanmıyorum.bunu daha once bu cıhazları kullananlar da ifade etti.zaten goruntu kaynaklarının kalıtesı bellı.acıkcası hd kaynak olmadıkca ben goruntuyu plazmaya direk yolluyorum.plazmalardakı goruntu isleme ozellıklerı ınan bana daha ıyı!ılla kı goruntu ıyılestırmek ıstıyorum dıyosan kıyarsın paraya 875 alırsınonda da alcagın ıyılestırme maksımum %15-20 falandır(kullananların dedıgıne gore!)

• quote:

Orjinalden alıntı: burakdu

selam oxi,
    ben de senınle aynı durumdaydım 1 ay oncesine kadar.sonunda almanyadan 605 getırerek kararsızlıgıma bır son verdım.705 ve 605 arasında kalmıstım.almanyada ikisini de dınleme fırsatım oldu.acıkcası pek bır fark goremedım.fazladan para da vermek istemedım.605 ı bır aydır kullanıyorum ve cok memnunum.boselerım hayat buldu dıyebılırımzaten ses max 100 ben se 50-60 akadar acabılıyorum.yoksa evden kovulurum!goruntu islemeye gelırsek.acıkcası onkyo 875 e kadar olan modellerın goruntuye bırsey katacagına ınanmıyorum.bunu daha once bu cıhazları kullananlar da ifade etti.zaten goruntu kaynaklarının kalıtesı bellı.acıkcası hd kaynak olmadıkca ben goruntuyu plazmaya direk yolluyorum.plazmalardakı goruntu isleme ozellıklerı ınan bana daha ıyı!ılla kı goruntu ıyılestırmek ıstıyorum dıyosan kıyarsın paraya 875 alırsınonda da alcagın ıyılestırme maksımum %15-20 falandır(kullananların dedıgıne gore!)

Burakdu nun görüşlerine katılıyorum, benim cihaz daha yeni ve tam ayarlar oturmamış olmasına rağmen gün geçtikçe sistem beni daha çok tatmin ediyor, zaten hd kaynak olarak ps3 ve toshiba hd dvd kullanıyorum hem bunların upscale özelliği olması hem de benim panelin ufak olması görüntü iyileştirmeyi gereksiz kılıyor benim için, ayrıca paneller (hd olanlar) sd yayın için değil ve sd yayın 875 bile anlamsız olur, dolayısıyla burada ses işleme özellikleri devreye giriyor ki bu konuda da 705 den aşağı kalır yanı yok, bence 705in fiyat farkı özellik farkını karşılamıyor, fiyat farkına değecek en düşük avr bence de 875 olur...

• Sağolasın Burakdu;
    Sağolasın Amf23;

Zaten Pio 4280XA da kullanacağım, bu durumda video işleme özelliği hususunu devreden çıkarırsak, benim için 605 en mantıklı sonuç gibi duruyor. (605 de siyahda varmış.)

Ayrıca bu aleti Almanya'dan kaça aldın acaba?

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxi -- 30 Nisan 2008; 15:13:10 >
  • rica ederim lafı olmaz,forumun amacı bu degılmı zaten..bana da zamanında kararsızken bırcok arkadas yardımcı olmustu.
    zaten senın tv cok ıyı.goruntuyu en guzel sekılde isler!ben almanyadan 850 ytl ye gelen bır fıyatla almıstım.gercı sonradan fiyatı 100 ytl gibi arttırdılar diye biliyorum.
  • quote:

Sağolasın Burakdu;
    Sağolasın Amf23;

Zaten Pio 4280XA da kullanacağım, bu durumda video işleme özelliği hususunu devreden çıkarırsak, benim için 605 en mantıklı sonuç gibi duruyor. (605 de siyahda varmış.)

Ayrıca bu aleti Almanya'dan kaça aldın acaba?

Teşekkür ederim.

Önemli değil hocam,
    Ben de Nisan başında Almanya'da 485-55 (tax free)= 430€ ya onkyo 605, 799-87(tax free)=712€ ya 705 bulmuştum ama taşıma derdi ve zaman kısıtı yüzünden alamadım, burdan 1200/5 takside aldım.
  • Peki arkadaşlar bir çoğunuz 605 ile 705 arasında fark yok diyorsunuz, 605 ilerde alacağım WHARFEDALE 9.6 ve üstü hoparlörleri çalıştırmada bir sorun yaratır mı ? Daha önce bazı arkadaşlarımız yetersiz kalabileceğini yazmışlardı...
  • sevgılı ayancıklı,
    sordugun soru daha cok teknık bır konu.ben sadece standart bır kullanıcı olarak goruslerımı belırtebılırım.705 in kanal basına 20 wattlık bır farkı var ve yurtdısındakı dınletılerde oyle aman aman bır fark gormedım.ayrıca yurtdısındakı bırcok kullanıcı yorumlarında 605 ı orta ve ust sınıf hoparlorlerle de kullanıyorlar ve adamlar gayet memnun!ben daha cok ısın ekonomık boyutunu ve ıhtıyaclarımı dusunerek 605 ı aldım.tum yenı nesıl formatları destekleyen,1.3 hdmı portlara sahıp,bırcok referansı olan odullu ve en cok satan receıverlardan.bunlar benım ıcın yeterlıydı!sahsı kanaatım 9,6 lara yeterlı gelecektır ama bu kanuda daha teknık yorum yapacak ustadlar da var.bır de onları dınlemek lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayancıklı

Peki arkadaşlar bir çoğunuz 605 ile 705 arasında fark yok diyorsunuz, 605 ilerde alacağım WHARFEDALE 9.6 ve üstü hoparlörleri çalıştırmada bir sorun yaratır mı ? Daha önce bazı arkadaşlarımız yetersiz kalabileceğini yazmışlardı...

605 705 arası dağlar kadar fark var, işlemci, güç, sertifikasyon, filtreler, bağlantı tipleri sayısı, Audyssey versiyonu, kimseye 605 tavsiye etmiyorum, 606 veya 663 beklesinler eğer 6 serisi istiyorlarsa.

Bence 705 şu anda alınacak en optimum receiver.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

quote:

Peki arkadaşlar bir çoğunuz 605 ile 705 arasında fark yok diyorsunuz, 605 ilerde alacağım WHARFEDALE 9.6 ve üstü hoparlörleri çalıştırmada bir sorun yaratır mı ? Daha önce bazı arkadaşlarımız yetersiz kalabileceğini yazmışlardı...

605 705 arası dağlar kadar fark var, işlemci, güç, sertifikasyon, filtreler, bağlantı tipleri sayısı, Audyssey versiyonu, kimseye 605 tavsiye etmiyorum, 606 veya 663 beklesinler eğer 6 serisi istiyorlarsa.

Sevgili Daneel, öldürdün beni şimdi , ben aylardır yırtındım forumda, 605 mi 705 mi diye, özellikle cevap beklediğim birkaç kişiden biriydin, sen cevap yazmayınca da kendi kriterlerimi baz alarak 605 aldım cumartesi günü, içime düşürdüğün bu kurt yer beni şimdi

• quote:

quote:

Teşekkürler Daneel , İşte bende bu doğru yorumu bekliyordum.Bu yüzden amfi konusunda uzun süredir beklemedeyim. Daneel bu konularda bilgisine güvenilir bir arkadaşımızdır. Şu andan itibaren 605 i kafamdan sildim . Acaba bu 606 ve 663 ler ne zaman piyasaya çıkar ? Yoksa fazla beklemeden 705 i almam mantıklı olur mu ?
    amf , kardeş fazla üzülmene gerek yok almışsın ,cihazdan da gayet memnunsun .Bu arada Yılmaz beyde başka marka amfiler var mıydı ? Hoparlör falan da satıyor mu ? Sen gidip gördüğün için bunları sana soruyorum .

• Acele etmemek lazım demek ki, 605 düşünmemin sebebi evde %50-50 muzik/sinema dinleyebilecegim, kompakt eslerinde hosuna giden yer tutmayan bir kolon seti ile kullanacağımdan daha üst birşeye ihtiyacım olmayacağını düşünüyorum şimdilik. 606'nın da ne zaman geleceği meçhul sanırım.

Doğrumu düşünüyorum sizce üstadlar?
  • arkadaşım lütfen üzülme ,neden üzülüyosun ki ?
    bu iş böyle . el elden üstündür her zaman . senin cihazın yine bir çok makina dan üstün .
    daneel yanlış yazı yazmaz .haklıdır sonuna kadar .ama bu mantıkla düşünürsek para durmaz cebımızde hıc ,hep alıp degıstırırız .bence memnunsun ve memnun kalacaksın cıhazından .
    quote:

quote:

quote:

Sevgili Daneel, öldürdün beni şimdi , ben aylardır yırtındım forumda, 605 mi 705 mi diye, özellikle cevap beklediğim birkaç kişiden biriydin, sen cevap yazmayınca da kendi kriterlerimi baz alarak 605 aldım cumartesi günü, içime düşürdüğün bu kurt yer beni şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHako -- 30 Nisan 2008; 18:00:03 >

• quote:

quote:

quote:

Amf23 maalesef kusuruma bakma bazı şeylerin o kadar tekrarı oluyor ki hepsine bir cevap atma imkanı olmuyor bazen gözümüzden kaçıyor. Genelde PM atan arkadaşlara elimden geldiğince fikir vermeye çalışıyorum. Ama senin durumunda 605mi 705 mi diye bir mesaj gördüğümü hatrlamıyorum inan.

605 705 konusuna gelince 4 ay kadar önce burada yeni onkyolar neden gelmiyor diye bir konu vardı ona olması lazım ve bir konuya daha uzun uzun farklarını artılarını yazmıştım hatta o zaman 705in gelmemesi söz konusuydu neden 605in yetersiz olduğu 705in minimum olması gerektiği ile ilgili baya bir detay vermiştim. En büyük sıkıntı işlemcisi 605in bence 705'e yükseltme imkanı varsa değiştirmeniz uzun vadede faydanıza olacaktır

• aynı sorun benim onkyo 606 da da olmuştu. Yani tam olarak anlatırsam, önce cuma günü spidr ile kurduk. Cillop gibi çalıştı. Ses açık kapalı her türlü sorunsuzdu. Daha sonra cuma günü tv ünitesi montajı tamamlanacağı için amfi hoparlör arasında ne var ne yok söküp bir daha taktık. Ve ilk denemede alet 5 sn. geçmeden kendini stand by a aldı. kırmızı ışık yanıp söndü. daha sonra toppopelektronikten sinan la konustum. sagolsun zaten cok yardımcı olmustu her konuda; onun dedikleri dogrultusunda hoparlörde ve amfilerdeki girisleri bir kez daha kontrol ettim. Kimisini cıkarıp tekrar taktım. Daha sonra subwoofer sw150 idi. Onun empedansını 85 yaptım. Sorun. Bağlantıları kontrol et dostum.
  • Sağol dostum ama benim cihaz arızalı çıktı ve değiştirildi. Yani bağlantıyla alakalı değildi. Zaten ilk geldiği andan beri problemliydi. Hoş problemi ufakmış, onu da halletmişler ama yine de değişim talep etmiştim.
  • arkadasım onkyo 705 arızalı cıkınca değiştirmissin sanırım sonuc olarak onkyodan memnun kaldınmı artı ve eksılerını yazarmısın..?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.