Şimdi Ara

ÖNEMLİ!Toyota Özel Servis Öneri ve Tavsiyeleri (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
10
Favori
73.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mü_ce

    Arkadaşlar merhaba, Toyota 1997 model 1.3 xl aracım var. iki üç ay kadar önce motor genel bakım yaptırdım özel bir servise, çünkü yağ eksiltiyordu. Ama tamirden sonra araba daha çok sıkıntı çıkarmaya başladı. Rica etsem Eskişehir'de güvenilir sağlam bir tamirci özel servis tavsiyesi olan varsa çok sevinirim. Çünkü arabayı tamir ettirdiğim tamirciden hiç ama hiç memnun kalmadım.

    Fren disklerine 550 tl istemişlerdi.. orada yaptırmadım.. Yine eski ustama geri döndüm.. 250 tl ye yaptı.. artık bir mesaj çıkardım.. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan oldum.. akıllandım..
  • AYDIN MERKEZDE MASTER JAPON OTO VAR MÜKEMMELLER ADAMLAR TOYOTA SERVİSİNİN ESKİ USTALARI 15 YILLIK 2 KİŞİLER İŞÇİLİK VE ÜCRET SÜPER
    60.000 BAKIMI İÇİN YETKİLİ SERVİSİ ARADIM ÖN BALATALAR DAHİL İÇİNDE 800-900 ARASI DEDİ
    AYDINDAKİ USTAYI ARADIM EN FAZLA 300 TUTAR DEDİ

    AYDIN VE ÇEVRESİNDE OTURANLARA DUYURULUR.
  • Ri-car Toyota özel servisi tavsiye etmiyorum. Birkaç defa götürdüm aracımı. ibrahim usta araçların bakımı ile ilgilenmiyor zaten. En son götürdüğümde çırağa yaptırdılar bakımını. İlk götürdüğümde plakalığı değiştirdiler kendi firmalarının reklamı olanı taktılar. Takan kişi plakalığı takarken pul koymamış. Yıkamacıda yıkatırken kendiliğinden düştü. Allahtan yolda düşmedi de rezilliğini çekmedik.

    Profesyonel bir mekan değil. Son götürdüğümde bakım ücreti olarak 300 tl almışlardı. Kendi aracınızın malzeme fiyatlarını araştırın. İnternette perakende fiyata bile oldukça uygun yerler var. Bosch mann gibi firmalar kaliteli yedek parça üreticileri. Motor yağı hepsiburadada 60 tl civarında. Mobil marka. Fiyatları bilirseniz kazıklanmazsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denememo

    Merhabalar,

    2007 Corolla aracım var, yaklaşık 1 ay önce aldım. Ufak tefek sorunları vardı, internetten Ankara'da servis araştırmaya başladım. Bu başlığı inceleyerek ve daha başka yorumların ışığında "Toyota Yüceller'e gideyim" dedim. Dizel araçların ve Corolla'nın kendi servis kitabında yazılana göre 5/30W yağ konulması (tam sentetik) gerekirken alttan girdi üstten çıktı elindeki binlerce 10/40w Mobil 2000 (yarı sentetik) yağlardan koydular. Anlaşması var herhalde. 90 TL'ye yağı saydı. Sarf fiyatı bu, işçilik yok daha (: Polen filtresinin üzerinde Made in Japan yazıyormuş, 35 TL oldu. Hava filtresinde de yazıyormuş bu, 55 TL de bu. Yağ filtresinin fiyatını hatırlamıyorum ama kesin en iyisini takmıştır yine. Velhasıl dışarıda herhangi bir yağcıda bu işlemi max. 130 TL'ye halledebilecekken -üstelik daha sağlıklı seçimlerle- 310 TL tuttu. 10 TL ikram etti, 300 oldu. 90 TL işçilik yazmış. Ücret almadığı kalem olan air flow ayarı 90 TL imiş de falan filan anlattı durdu masalları. Almamış güya bunu (:

    Ben arabana çok iyi bakım yapıyorum ben biliyorum ben anlıyorum ustayım kralım falan filan anlatıyor devamlı Sefer Usta ama ne bujilere baktı ne de mazot filtresine. Elinde sigarayla dükkandaki çırağa işi devrederek diğer ortağıyla sövüşerek sohbetlerine devam etti, ben yokmuşum gibi orada. Arabamız Sefer Usta'ya gitmeden önce araba değilmiş meğersem. Bu platformda çözebileceğini iddia ettiği üst direksiyon kronik arızasını çözmek yerine vıttırık zıttırık şeyler söyleyerek yapamayacağını, faydalı olmayacağını söyledi. Ne uğraşacak adam? 20 dakikada 300 TL vurmak varken elini yağa kire ne sokacak?

    Özetle; bu büyük forumlar çok faydalı iyi güzel hoş ancak ustalar kendi reklamlarını yapıp uzaklaşıyorlar ve ağına düşürecekleri müşterileri buralardan (örnek ben) topluyorlar. Ustalar bir süreden sonra ustalıklarından vazgeçip cüzdanlarına bakıyorlar. Bu platformda kendi reklamını yapıyorsun madem bu serbesttir; ben de eleştirimi yapıyorum. Oturacak okuyacaksın usta, buradaki yazılan da sensin.

    Her yorumu değerlendirecek olan arkadaşlarım; geçen aya kadar sihirli bir sopa kafalarına inmediyse Toyota Yüceller'deki genel durum buydu. İsteyene fatura ve kalem işlem fiyatlarını gönderirim. Toyota Yüceller Oto'yu tavsiye etmiyorum!!! Ben daha faydalı servisleri araştırmaya devam ediyorum, sizler de tecrübelerinizi paylaşmaya devam ediniz lütfen.

    İyi akşamlar.

    Bende sizin gibi forumda okuyup aracımı götürmüştüm. Hatta ilk gittiğimde forumdan tavsiye üzerine geldiğimi söylemiştim. Ordaki usta forumda biz yazıyoruz demişti. Belki şaka yapmışda olabilir hakkını yemeyim. Benim aracım auris 2009 dizel filtre seti 90 tl civarında mobil yağ 60 tl civarında. Perakende alınca fiyatlar böyle toplu alsan kaç liraya gelir.




  • Merhaba arkadaşlar,

    Toyotronic güngören servisini kesinlikle önermiyorum. İnternetten yorumlara dayanarak buraya gittim ve pişmanım. Önce direksiyon kutusuna revizyon yaptılar direksiyon sertleşti, belirli bir süre sonra gıcırtı yapmaya başladı bize 2000 km sonra eski halini alacak dediler iyi dedik kullandık, sonra düzelmedi bir daha götürdük bakım zamanı da gelmişti komple bakım yapıldı balatalar değişti, akü değişti, devirdaim su pompası, bujiler komple değişti, mmt kalibrasyonu yaptılar(2 ay sonra daha da beter oldu), direksiyona tekrar baktılar ayarları yapıldı 1 hafta düzgün çalıştı arabadan çıt ses gelmezdi şimdi her tarafından gıcırtı sesleri gelmeye başladı. Geri geri giderken balatalar mı gıcırdıyor yoksa amortisör mü çözemedim enteresan sesler geliyor. Direksiyonda kapı gıcırtısı gibi bir ses ve hız göstergelerinin arka tarafından trim sesi geliyor ama insanı çıldırtacak cinsten. Biraz ekonomi yapalım derken güzelim arabanın içine ettirdik. Ayrıca direksiyon tamirinden sonra gresli ellerle torpido bölgesinin ve direksiyonun içine etmişlerdi zor temizlettim. Yani paraya kıyın ve yetkili servise gidin arkadaşlar önerim budur.




  • s.a. arkadaşlar ben de size bir tavsiyede bulunayım. ben aracımın bakımlarını kocaeli kaya plaza toyota bayiinde yaptırıyorum. Dün 20bin km bakımına gitmeden önce randevu almak için servisi aradım. shellde çalışan bi arkadaşımın verdiği motor yağı ile bakımın gerçekleşmesini istedim ve sorun etmediler. Kendi yağımla gittiğimden güzel bi miktar indirim oldu. sizde kendi yağınızı alıp gidebilirsiniz
  • Ben de anadolu yakasında yıldırım toyotaya bakıma gidiyordum 5 kere aracımı götürdüm.
    1.V kayışı değişimi yapıldı bu değişimden sonra aracım soğuk havalarda,sabah ilk çalışmada vik vik ötmeye başladı.servisten bir kaç gün sonra böyle böyle oluyor dedim ustaya,birşey olmaz deyip geçiştirdi.
    2.ilk sıralar fiyat makul gibiydi sonra fiyat olarak da pahalı gelmeye başladı.
    3.Plakalığımı bana sormadan kendi reklamı olanla degistirmis.
    Aracın başında durmamakla ben de hata etmişim sanırım.Aracın başında durmam gerektiğini öğrendim böylece.

    Edit:Yıl 2019 ustalar değişti şimdi bir sorun yok bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thasmudyan -- 17 Eylül 2019; 13:39:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben japon ve kore grubu araçların yedek parçalarını satıyorum. buda sitemwww.parcahani.com sormak istediniz bir konu olursa sitemize de girebilisiniz yada bana da sorabilirsiniz




  • Selamlar, istanbul avrupa yakasinda toyota yaris aracimin mekanik bakimlarini yaptirmak icin toyota dan anlayan bir usta onerisine ihtiyacim var. Tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robertobaggio6208 -- 19 Şubat 2019; 9:38:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TEM servis maslak
  • ben aracımla ilgili bir sorun olduğunda özel toyota servisi ricar servis in web sitesinden soruyorum. hemne yanıtlanıyor buna göre yönlendiriyorum. müşteriyi hemen kendine çekmek adına cevaplar vermiyor gittiğimde şöyle bir soru sormuştum cevap vermiştiniz dediğimde aynı cevabı kendisinden de alıyorum. tavsiye ederim.
  • kayseri özel servis tavs,ye bakım için
  • Balıkesir kimse birşey yazmamış ilçesi Edremit de olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kocaeli izmitte Toysay toyota özel servisini tavsiye ederim. Servis aynı zamanda bosch car service üyesi.

  • Edremit-Balıkesir bölgesinde Hilux 4x4 için servis tavsiyesi istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

  • Ahmet Ozalp A kullanıcısına yanıt

    toyoto club diye bir site var google da aratın var oda daha çok yazan olur

  • Balıkesir'de Altan'a gittim, çok memnun kaldım. Umduğumdan çok fazla bilgili ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışan bir firma. Tavsiye ederim.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.