Şimdi Ara

One Battle After Another | Paul Thomas Anderson | DiCaprio - Benicio Del Toro (26 Eylül 2025) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En iyi Film, En iyi Senaryo, En İyi Yönetmen, En iyi Erkek Oyuncu, En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu(x2), plase olarak En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu adaylıklarını seri saralım.One Battle After Another | Paul Thomas Anderson |  DiCaprio - Benicio Del Toro (26 Eylül 2025) 

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

One Battle After Another | Paul Thomas Anderson |  DiCaprio - Benicio Del Toro (26 Eylül 2025)

Filmi anlamamışsın diyenlerin kulağını çınlatmaya hazır ve nazırım. Çok güzel bir kadının ladyboy çıkmasından daha kötü bir hayal kırıklığı bu film. Oyunculuklar harici iyi olan hiç bir şey yok. Yarım yamalak anlatımlar, gereksiz yere etkileyicilik katmak için giren gereksiz müzikler vs. Evet sürükleyici idi, nereye varacak ne olacak del toro ne zaman ortamı yakacak falan diye beklerken istemsizce ilerletmeye çalıştım, film bitiverdi. Tam sahne gelecek iken karıncalaşan ücretsiz cine5 yayını tadında bir filmdi.

Sinema gününde vereceğiniz 120tl'ye bile yazık. Bayat kahve için onun yerine daha makul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 15 Ekim 2025; 23:36:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AurorAbeam kullanıcısına yanıt

Eyvallah, halkın içinden gelen yorumlara radarlarımız sonuna kadar açık. One Battle After Another | Paul Thomas Anderson |  DiCaprio - Benicio Del Toro (26 Eylül 2025)  Film izleme listemdeydi. Daha fazla böyle yorum gelirse izleme listemden atıveririm, hiç acımam. One Battle After Another | Paul Thomas Anderson |  DiCaprio - Benicio Del Toro (26 Eylül 2025) 

O kadar berbat bir video ki. Arkadaş neresiyle izlemiş çok merak ettim.

Bu kanalın analizleri videoları genelde isabetlidir. Katılmadığım videoları nadir olmuştur. Ayrıca filmi yukarda izleyen arkadaş da (AuroraBeam) fena gömmüş. Ayrıca bu filmin bu kadar beğenilip tavsiye edilmesi üzerine bir arkadaşımla paylaştığımda yurtdışı yorumlarının da iyi olmadığını söylemişti. Bir de son dönemlerde yokluktan vasat yapımları bile şişirip duranlar kitleler olunca açıkçası ben de bu filme bir çizik çektim. Bakalım malum ortamlara düşer de birileri hızla izleyip yorum yparsa duruma göre bakıp izleyebilirim.

Ben youtube'da hiçbir kanalın takipçisi değilim bana pek hitap etmiyor. Olumsuz eleştiri olabilir tabii ki ama altının nasıl doldurulduğuna bakarım. Bu tarz sığ eleştiriler bana yeterli gelmiyor ve entelektüel olarak komik geliyor biraz. Diline bir tek ''ırkçılık'' kelimesini pelesenk etmiş onunla yürüyor maalesef. V for Vendetta da mesela arkadaş için terörist filmidir muhtemelen.

Film öyle terör naraları atan bir film değil bu arada. İzlemediğiniz için spoiler vermeyeyim ama hem kötü özellikleriyle hem de karikatürize edilmeleriyle merkezdeler.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Yok bu arkadaş V For Vendetta'yı epey övmüştü. Sadece 6 ay öncesinde şöyle bir video yapmıştı.

One Battle After Another | Paul Thomas Anderson |  DiCaprio - Benicio Del Toro (26 Eylül 2025)Filmografyoutube
    📽️ V for Vendetta, Alan Moore ve David Lloyd’un aynı adlı çizgi romanından uyarlanan, James McTeigue’in yönetmenliğinde 2005 yılında izleyiciyle buluştu. Bu film sadece bir distopya anlatısı değil, aynı zamanda özgürlük, bireysel haklar ve faşizme karşı direnişin sembolü olarak sinema tarihine damgasını vurdu. 🕵️ Felsefi Derinlik ve Politik Mesaj: Filmde, baskıcı bir rejim tarafından kontrol edilen İngiltere’de halkın korkuyla sindirildiği bir toplum portresi çiziliyor. “V” karakteri, Guy Fawkes maskesiyle yalnızca bir adam değil, bir fikrin temsilcisi haline geliyor: “Fikirler kurşun geçirmez.” Bu cümle, film boyunca adeta bir manifesto gibi yankılanıyor ve baskıya karşı bireysel cesaretin gücünü vurguluyor. 🔥 Guy Fawkes ve 5 Kasım: Filmde sıkça vurgulanan “5 Kasım’ı unutma” sözü, 1605 yılında Guy Fawkes’ın İngiliz Parlamentosu’nu havaya uçurma girişimi olan Barut Komplosu’na atıfta bulunur. Bu olay, İngiltere’de hala her yıl hatırlanır ve filmde de halkın farkındalığının ve direnişinin simgesi haline gelir. 🎭 İdeolojik Göndermeler: Film, George Orwell’in 1984 eserindeki totaliter devlet yapısını yansıtırken, bireyin sisteme karşı mücadelesini Jean-Jacques Rousseau’nun toplum sözleşmesi teorisi ile de ilişkilendirir. Ayrıca Michel Foucault’nun panoptikon kavramı ile sürekli gözlenme ve denetim altında tutulan halkın çaresizliği de vurgulanır. 👩‍❤️‍👨 Evey Hammond’un Dönüşümü: Natalie Portman’ın canlandırdığı Evey Hammond karakteri, korkudan özgürlüğe giden yolculuğunda, V’nin öğretileriyle bireysel özgürlük ve cesaretin sembolü haline gelir. Onun dönüşümü, seyircinin kendisiyle yüzleşmesini sağlar. 💥 Sistem Eleştirisi ve Modern Yansımalar: V for Vendetta, günümüzdeki otoriter rejimlere, medya manipülasyonuna ve bireysel hakların ihlaline karşı bir uyarı niteliği taşıyor. Film, sivil itaatsizlik ve toplumsal bilinçlenmenin önemini hatırlatarak izleyiciyi düşünmeye sevk ediyor. 🎯 Neden Efsane? • Cesaretin ve bireysel özgürlüğün sinematik sembolü. • Totaliter rejimlere karşı bir başkaldırı manifestosu. • Politik mesajları ve felsefi derinliği ile zamansız bir eser. 🎬 Filmograf’ta V for Vendetta’yı Konuşuyoruz! Bu videoda V for Vendetta’nın ardındaki felsefi, politik ve tarihi katmanları analiz ediyor ve neden hala efsane olarak kabul edildiğini masaya yatırıyoruz. 📢 Abone Olun ve Kaçırmayın! Filmograf’ta sinema, dizi ve iyi olan her şey hakkında detaylı analizler ve sürükleyici içerikler sunuyoruz. Daha fazla içerik için abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutmayın! #VForVendetta #NedenEfsane #FilmAnaliz #Filmograf #Sinema #GuyFawkes #Distopya #Özgürlük #FilmFelsefesi #AlanMoore #Direniş #V Beni buradan takip edebilirsiniz. https://www.instagram.com/filmograf https://www.twitch.tv/filmografmedia https://twitter.com/Filmografmedia https://discord.gg/Tv7zetKEg7 #işbirliği #reklam
    https://youtu.be/GrAWbTxnAI0?si=iZgCl5OiYfTL-1_x

Ben birkaç YT kanalı takip ediyorum. Bilmediğim şeyler anlatıldığı farklı bir bakış açısı sunduğu oluyor. Veya en kötü ihtimalle asla izlemeyeceğim filmler hakkında filmi izlemiş gibi biraz fikrim oluyor ama 2 saat kaybetmemiş oluyorum. Mesela Fantastic Four gibi.

Entellektüel aktarımlar yaptığı oluyor, filme göre değişebiliyor. Yoksa kanalı takip etmezdim zaten. Kanalın sahibi içerik üreticisi SJW, Woke kültürüne takmış halde ki hak vermemek elde değil. Ben de tiksinmeye başladım bu işten. Belki bu yüzden bu yapımın üzerine fazla gitmiştir bilmiyorum. Ben olumlu yorumlara boğulmadığı sürece bu yapımı derin donduruca saklayacağım sanırım. Belki bir gün izlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 28 Ekim 2025; 15:10:29 >

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Sjw olayını ben de hiç sevmem de tutarlı olmak lazım işte. Zaten dikkat edersin adamın attığı videonun altında yığınla olumsuz eleştiri var. Anlamamış, anlamadığı gibi de işine geldiği yerden vurmaya çalışmış. Dediğim gibi olumsuz eleştirilere hayranım ama altı dolu olduğu sürece.

Evet arada bazı yanılmalar olabilir, Sonic filmi için de iyi bir analiz yapmamıştı. Evrenin yapısı gereği beklenmemesi gereken ciddiyette bir film bekleyip bu ciddiyette bir yapım olmayınca kestirip atmıştı. Ama kanalın içeriği genel olarak iyidir, tavsiye ederim. Film okumaları, analizler, metafor açıklamaları, mitojiler üzerine anlatılar (filmlerle ilgili olanları, filmlerle bağlantılı olanlar) teknik açıklamalar ve eleştiriler içerir. Hatta sinema, film, dizi sektörüyle doğrudan ilgili olmasa da dolaylı olarak kenarından köşesinden bağlantılı sinema dışı konularda da ara sıra içerik oluşturur. (Tom Cruise ve Scientology hakkıda ya da Akademi Ödüllerindeki lobicilikler, SJW/Woke kültürü üzerine videolar hakkında vs vs)

• 2021'de Licorice Pizza ile şahsen beni epey üzen Paul Thomas Anderson, 4 yıl sonra çektiği One Battle After Another ile filmografisinde en tepeleri zorlayacak müthiş bir anlatı ile sahalara dönmüş. Önceki işlerinde genelde eski dönemlere uzanan yönetmen günümüze de çok tatlı bir mizahla ayak uydurabileceğini ispatlamış. En çok bu yönünün kıymetli olduğunu düşünüyorum.

Eskiden beri beraber çalıştığı Michael Bauman ve Jonny Greenwood'dan yine tam kıvamında verim alıyor Paul Thomas Anderson. Doğrusunu söylemek gerekirse senaryosunu kaleme alırken faydalandığı Thomas Pynchon ile daha önce Inherent Vice'ta pek kanım uyuşmamıştı. Bu defa ise gerek başrol gerek yan roller olsun tümüyle doyurucu karakterler ve her şeyin birbirini beslediği bir metinle karşı karşıya olmak filmi daima yukarıda tuttu benim için.

Oyuncu-yönetmen anlamında en iyi birlikteliklerden biri olan ve kendisini bir kez daha ödüllere uzandıracak bir rol ile günümüzün en büyük ikonlarından Leonardo Dicaprio, Licorice Pizza'nın benim için hiç akılda kalıcı bir film olmaması dolayısıyla PTA ile gerçek manada ilk kez çalıştığını hissettiğim ve unutulmaz bir portre çizen Sean Penn, her işinde meslektaşlarından sahne çalmayı başarabilen Benicio del Toro, genç keşif Chase Infiniti derken tüm oyuncu kadrosuyla da bu metnin kameraya taşması için doğru tercih ve pratikler bir araya gelmiş.

ABD-Meksika sınırında, devrimci bir grubun başlattığı eylemle açılan film, bu eylemin devamını da çorap söküğü gibi getirirken siyasi bir mesaj verme ya da tarihi bir miras anlatma değil; tutkulu takıntı ya da sevişmelerden doğan sonuçlar, devrimcilikte bireysellik, ebeveynlik, insana ya da ırka bakış gibi daha içe yönelik hikayelerle devam ediyor.

One Battle After Another'ı izlerken aklım Army of Shadows'a gitmedi değil bu arada. Jean-Pierre Melville'in 1969 yapımı filmini çok da tutmamamın nedeni konusu gereği "örgütlü" bir hassasiyeti varken o hassasiyete uygun seviyede olmasını beklediğim "hisli" anlatımı bulamayışımdı. PTA ise her karakteriyle bunu çok iyi aktarmış.

Filmin kendi içindeki 16 yıllık atlayışından sonra yukarıda da bahsettiğim gibi günümüz Paul Thomas Anderson'ının kalemi de hiç sırıtmadan mekaniğini işletmeye devam ediyor. Genç kuşağa ve muhabbetlerine mizahsal ve korumacı yönüyle yakınlaşırken, son model arabalar ve izleyiciyi terleten kovalamalar da yönetmenin kendine alıştırdığı kamera kullanımından farklı şeyler sunabileceğini ispatlıyor. Devrimcileri konu ettiği filminde belki de kendi sinemasında devrim denilebilecek bir teknik kullanıyor ve görünen o ki bunun da altından ustalıkla kalkıyor.

Emeği geçen herkese teşekkür edip, ne zamandır watchlist'te duran The Battle of Algiers'i en kısa zamanda tüketmek de ödev olsun diyelim...

8.5/10.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Geldi.

3 Mart 2026 bizim ülkenin kütüphanesidir. Resmi olarak yarın gelecek ama ortamlara bugünden düştü.

Aaa tamam. Ben de heyecanlandıydım.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.