Şimdi Ara

One Battle After Another | Paul Thomas Anderson | DiCaprio - Benicio Del Toro (26 Eylül 2025) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • uzun zamandır bu kadar kötü bir şey izlememiştim

• En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü çıkarıyorum, En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü Sean Penn alır diyorum. One Battle After Another | Paul Thomas Anderson |  DiCaprio - Benicio Del Toro (26 Eylül 2025) Filmi yeni izledim, eğlenceli ve seyir zevki yüksek film olmuş. Bir yandan Zenci seviciliği, bir yandan Aryan ırk övülmeleri. İlginç bir yapım. Warner Bros bu topa nasıl girmiş şaşırdım. Sinners ile birlikte izlediğim en iyi film bu yıl.

Bunu başaran ilk PTA filmi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ailecek izlenir mı

Beni çok çelişkiye düşüren bir film şu an.

İzlemeden tedirgin etti. Ya hiç begenmemişler ya çok beğenmişler. İzlemedim ama günümüz filmlerinde anlaşılmayacak biseyler olmuyor artık. Filmler o kadar sığ ki anlamamak imkansız oluyor. Çok merak ettim şu filmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 16 Kasım 2025; 23:10:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yalniz Chase Infiniti inanilmaz guzel gorunuyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Film malum ortamlara düştüğünden indirmiştim ama henüz izlemedim 3 saat olduğu için. Ama arkadaş ne filmmiş ya millet ya çok kötü ya çok iyi diyor, milleti nerdeyse ortadan 2'ye böldü film, ortası yok gibi. Umarım filmi beğenen tarafta olurum zira 3 saat büyük bir kayıp olurdu.

Uzun uzun sebeplerini yazardım da vaktime yazık. Tamamen boş.

• Filmi geçen hafta filan izledik yazmaya üşendiğim için şimdi yazıyorum ama açıkçası yazasım da gelmiyor böyle balon bir yapım için. Zaten uzun uzadıya kritik de yapamayacağım çinkü filmde üzerinde durulabilecek pek bir şey yok. Koca bir boşluk sadece.

Ben günümüzdeki şu sinema dünyasının vasat hatta vasatın bile altındaki filmleri "şöyle şaheser, böyle başyapıt" diye şişirmesine artık gerçekten tilt oluyorum. Abi samimi soruyorum şu filmde hikaye ve hikaye anlatımı namına ne gördünüz, lütfen bana samimi cevap verin. Bana şu filmin hikaye olarak o müthiş senaryosunun ne olduğunu anlatın? Aşırı sol bir örgütteki bir babanın kızını ırkçı beyaz faşistlerden kurtarmasını mı? Bu mu yani 3 saatlik film bu kadar mı?

Abi aksiyon dediniz 3 saatlik filmdeki aksiyon sahnelerinin yoğunlaştırmak adına alın sıkıştırın, filmin ritmini arttırın taş çatlasın 10-15 dk aksiyon çıkar ya da çıkmaz. Aksiyon dediğiniz şey 2 silah sıkmak, sohbetle karışık biraz koşuşturmaca ve araç kullanmaysa evet filmde böyle zamana yaydıkları sözde bir aksiyon var. Ama sizin bu aksiyon anlayışınız bayağı bir yanlış onu söyleyeyim.

Gelelim karaktere. Arkadaş bu filmde 3 tane yıldız var bir tane uğruna izlenebilecek karakter yok. Böyle oyunculardan bu kadar boş, samimiyetsiz plaza senaristleri şişirmesi zırva karakterler nasıl çıkarabildiniz hayret. Bir tek Sean Penn karakteri ve oyunculuğu iyiydi o da filmin ortalarına sonlarına doğru. O çıkarcı ama çıkarı için takındığı samimiyetsiz rolü, o ezikliği, hayatın bunun üstünden geçerken yıpranmasının verdiği o topallaması ama yine de yıkılmadım ayaktayım direnişi iyiydi. Ama bir tek bu karakter iyi burası gerisi BOMBOŞ. Del Toro'nun karakteri tıraştı, her an bir şey yapacak gibi olup hiçbir şey yapmayan polis çevirmesinde dans eder gibi hareket eden kolpalar kolpası bir karaktere can vermiş, vermez olaymış. Leonardo'nun karakteri de tıraştı. Yani samimiyet ve organiklik var gibi ama pek yok. Karikatürize mi olsam gerçekçi mi olsam derken karakter Araf'ta kalmış. Diğer karakterler zaten berbat birer NPC. Hele ki şu örgütteki dönek kaşar tam bir iticilik abisesi tam bir SJW/Woke kusmuğu olmuş. Banka sahnesindeki mini elbiseli soyguncu siyah kadın ve kurduğu cümleleler tam da SJW/Woke kitlesini özetlemiş resmen. Bunları gördükçe artık filmlerde soğuyorum. Bu kadar beyinsizliği midem kaldırmıyor çünkü. Bunları görünce sinemanın ve dizilerin ve hatta oyunların geleceğine dair endişelerim artıyor neyse.

Filmde senaryo yok, karakterler Sean Penn'in haricinde hiç yok, filmde aksiyon namına pek bir şey de yok, filmde ciddiyet de yok. Film karikatürize mi olayım ciddi mi olayım filan ortada kalmış absürt bir şeye dönüşmüş. Bu yüzden ben de izleyici olarak filmi ciddiye mi alsam yoksa almasam mı beni de arada bıraktı ve her şekilde filmi sevemedim. Çünkü yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal film öyle olmamış. Ciddiye alıp filmi sevebilmeyi tercih ederdim.

Sean Penn'i rollenmesi ve hadi bir de son araba sahnesindeki o yolu gösteren sahneyi de eklersek filmde izlenecek bir şey yok. 3 saatinizi daha verimli şeylere harcayın. 5/10. Belki 4'e düşürürüm şimdi tekrar düşününce.

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

Ailecek izlenecek bir yapım değil, filmin başlarında örgüte üye siyah bir kaşar var aklı fikri yiyişmede, oynaşmada. Bu kaşara bakıp mastürbasyon yapan abazan bir rütbeli asker var rütbesini unuttum şimdi teğmen miydi, albay mıydı. Öyle ciddiyetsiz boş bir film. Zaten hemen üstte kritiğimi de yaptım. Bunlar filmin başlarında oluyor ama filmde izlemeye değecek herhangi bir şey yok. 3 saate değer bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 3 Aralık 2025; 21:10:22 >

One Battle After Another | Paul Thomas Anderson |  DiCaprio - Benicio Del Toro (26 Eylül 2025)

Bu film ve Sinners'ın bu kadar süksesinden sonra ağır baş ödülleri vermeyecekler bence iki filme de. Sean Penn alır, orası ayrı.One Battle After Another | Paul Thomas Anderson |  DiCaprio - Benicio Del Toro (26 Eylül 2025) 

• en iyi film oscarını alacak. atın fava bekleyin..

Fava atmaya gerek yok favori zaten One Battle After Another | Paul Thomas Anderson |  DiCaprio - Benicio Del Toro (26 Eylül 2025) 

Bu üçü cepte. Yardımcı Erkek dalında Skarsgard baba kafa karıştırıyor yoksa ya Del Toro ya Sean Penn derdim. Yardımcı kadında da çıkıntılık yapanlar -iyi anlamda- var. Gerçi Teyana Taylor'ı çok da tuttuğum söylenemez. Son olarak Timothee lavuğu da inanılmaz zamanlama stratejisi ile bir anda favori oldu. Yoksa Leo'nun performansı da çok sevilmişti. Kurgudan da ödül gelebilir tabi.

Ne olursa olsun ben razıyım filmden. 2020'lerin en özel işlerinden oldu kanımca.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.