haklısınız, zaten amacım expertize sokmaya değer mi sorusunu cevaplamaktı, şu anda görünürde araba dediğiniz gibi herşeyi kayıtlı ve kaskolu olduğu için temiz duruyor, umarım tarcanlarda sorun yok der içim rahat bir şekilde alırım. benim için lokal boya vs çok önem teşkil etmiyor, mekaniği ve yürüründe sorun olmadığı sürece fiyatı vs öldürme taraftarı da değilim. ilk sahibi olarak küçük şeyleri de söylerdi diye düşünüyorum ama bana ek olarak sadece kaputun ucuna ufak bir boya yapmak zorunda kaldık dedi, hasarda 3000 tl işçilikte görünüyordu, o kısmı da expertize bıraktım ben. şasiye bağlı diye biliyorum ama hafif bir kazada şasiye zarar verme ihtimali düşük gibi. zaten iyi bir expertize girecek araba. |
Ön tampon demiri değişmiş a3 alınır mı (2. sayfa)

-
-
Tampon demiri özelinde yazıyorum;
Ekspere gittiğinde şase uçlarında herhangi bir yamulma / düzeltme işlemi olup olmadığını sor ve hayır cevabını duyarsan hiç dert etme hocam.
Hatta değişmiş olması daha iyi bu parçanın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkürler hocam özellikle o kısma odaklanacağım zaten görünen tek kaza orada olduğu için umarım ekstra başka bir şey çıkmaz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Chosen
Yetkili serviste yapıldığı için bu kadar yüksek çıktığını söylediler fiyatının. O kısmı tekrar detaylı öğreneceğim. Üsküdar pilot garage ya da Ümraniye tarcanlara gitmeyi düşünüyorum.
Ön tampon demiri şasiyi etkiliyor mu ?tampon demiri direk şaseye bağlı. şasede düzeltme yoksaki serviste yapacaklarını sanmam alınır.
Benim eski aracımdada yetkili serviste değişmişti
-
expertize sorulacak en önemli soru şasinin tampon demirine bağlanan yerlerinde işlem var mı olacak sanırım.
-
Tedirgin oluyorsanız sifir araç alın
Tamponu arabaya montaj etmeye yarayan parça tampon demiri değil mi?
Benim arabanın tamponu değişmişti expertiz şase uçları işlemli yazdı halbuki kaput boyasızdı , tampon demiri şasenin ucuna bağlanıyor , şase ile tampon demiri arasında bir parça var ufak orjinali pahalı olduğundan değiştirmemiş tamir etmişler ufakcik hasarlı diye o yüzden yazmış
aynen öyle şase uç demiri diye geçiyor sanırım parça . bunlarda işlem var mı.
Sonuçta tamponun hemen arkasında duran bir parça bu. 50-60 km gibi süratlerde çarpışmada yamulmama ihtimali düşük. Zaten daha yüksek süratlerde radyatöre kadar hasar görür...
-
tam olarak bu şekilde bilgi almaya çalışacağım, zaten tarcanların çıkarmama ihtimali yok gibi böyle bir durum varsa.
aslında ben çok tedirgin takıntılı birisi değilim, keşke bu aracı satacağım zaman karşımda "üle gardeşim bu öraba önden gozali sen fiyoti çok söyliysen" diyen birinin olmayacağından adım gibi olsamda, bu tür detayları daha takıntısız, daha rahat kafayla geçebilsem. alacağım araba yıllardır hayal ettiğim bir araba, belki 1-2 sene binip satacağım ama satarken saçma sapan tartışmalara girmektense; alırken yaptırdığım tarcanlar expertiz raporunu gösterip, olanı biteni verip; fiyatını söyleyen kişi olmak istiyorum.
-
Bence sıkıntı olmaz. Orjinal parça yetkili serviste değişmiş. Hayırlı olsun.
-
teşekkür ederim, alış veriş güzel sonuçlanır umarım buradan yazarım tekrar.
-
degil, tampon demirinin amaci darbe sonumlemek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Chosentam olarak bu şekilde bilgi almaya çalışacağım, zaten tarcanların çıkarmama ihtimali yok gibi böyle bir durum varsa.
aslında ben çok tedirgin takıntılı birisi değilim, keşke bu aracı satacağım zaman karşımda "üle gardeşim bu öraba önden gozali sen fiyoti çok söyliysen" diyen birinin olmayacağından adım gibi olsamda, bu tür detayları daha takıntısız, daha rahat kafayla geçebilsem. alacağım araba yıllardır hayal ettiğim bir araba, belki 1-2 sene binip satacağım ama satarken saçma sapan tartışmalara girmektense; alırken yaptırdığım tarcanlar expertiz raporunu gösterip, olanı biteni verip; fiyatını söyleyen kişi olmak istiyorum.
Satarken şöyle derler vs diye düşünmeyin aracı daha almadan , aldıktan 2 gün sonra belki siz kaza yapacaksınız belki biri gelip çarpacak Allah korusun
Neyse tampon demiri zaten plastik tamponun hemen arkasındaki parça bir şey değil alırken onu bahane eden adama aracını satma zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Millete vuruk araba aldırmayın kardeşim
Direk hurdaya atsınlar dimi burayı başka ülke sandın galiba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şase uçlarına iyi baktır, düzeltme varsa arkana bakmadan kaç. Satıcıya da tenbih et bak şase uçları işlemli çıkarsa almam expertizide ödersin de. Varsa şimdi söyle hiç girmeyelim de. Bu lafa mırın kırın edecek olursa yine arkana bakmadan kaç, biraz daha biriktir vuruksuz arabaya bak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 6 Ocak 2023; 0:57:3 >
Vuruksuz araba niye alınmasın canım, 100 aşağı değer biçilir alınır. Vuruklu arabayı vuruksuz gibi kaktırmaya çalışan düzenbazlara dikkat etmek lazım.
Bu arada emniyet kemerlerine de baktır kardeş, o meretler çok pahalı, arabayı pahalı kılan edevatlardan yani, kemerler patlak ise orjinal kemer fiyatlarına bak fiyattan düşürt. Çünkü sıfırı satılırken o kemer paralarının meblağı dahil fiyata satılıyor arabalar, o kemerler yüzünden 30 40 bin daha pahalı oluyor anahtar teslim fiyatı.
@Brother ToLGa @peripellatea @OzzY® @sissil
Aracı detaylı ekspertize sokup airbagler dahil, kaza fotoğrafıyla birlikte aldım.
kaputta çekiç düzeltme, tampon demiri, tampon ve far değişmiş şekilde, sadece kapı kolunun üstünde minik bir lokal boyadan başka bir şey çıkmadı.
fotoğrafa baktığımda gerçekten far ve tampon sadece çatlamış ve kaputun ucu minicik ezilmişti.
konuda da yazan bazı arkadaşlar gibi detaylı incelemeden araçların değerini öldürmemek daha mantıklı bence.
-
Hayırlısı olsun hocam tekerine taş değmesin. Keyifli sürüşler...
Konuyu sessizce ve bazı arkadaşlara gülerek takip ettim. Yok vuruk araba alınmaz... İnsanlara kazalı araba aldırmayın diye saçma sapan yazan arkadaşlar vardı. Millet iyice ölücü olmuş.
Çok teşekkür ederim hocam, eksik olmayın.
Yani her araç bir şekilde kaza yapabilir, önemli olan satıcının ne kadar şeffaf olabildiği bu konuda. Aldığım kişinin ilk aracı, kaskosuz 1 gün bile kullanılmamış, servis kayıtlarını pdf olarak paylaşmış, kaza fotoğrafları var ve ekspertizde dediğinden farklı hiçbir şey çıkmamış (özellikle şasi uçlarına tekrar tekrar baktırdım) ve sırf yarın öbür gün biri laf etmesin diye belki de kaputunun ucunu boyatmamış kuru çekiç yaptırmış bir kişiye gidip o arkadaşlar gibi davransaydım ben insan olarak kendi adıma üzülürdüm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X