Şimdi Ara

Ön tampon değişmiş Jetta 1.6 primline alınır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    37.000 binliraya Siyah Jetta Var.
    1,6 Primline . Lpg yok 2010 model . 30 binde araba
    Arabada boya yok . İlk sahibinden alcaz.
    Aracın ön tamponu serviste değişmiş [ otobanda lastik gelmiş aracın önüne diyor ]. Kaput ve sag sol camurlukta değişme ve boya yok temiz. 2000 tl harcanmış . garantisi devam etmekte.
    Yarın aracı servise götürecegim . Servise neler sorayım ? Ne gibi sorunlar çıkarabilir araba ? Ön tampon değişimi sorun yaratır mı ?

• alınmaz arkadaşım

(eğer tampon değişmediginden dolayı almazsan)
  • anlamadm valla:d
  • Neden alınmasın?

Tabi ki alınır. Önemli olan aracın şasesine ve yürüyen aksamına sirayet etmiş veya maruz kalmış yüksek kuvvetli bir darbe gerçekleşmemiş olsun. Tampon, çamurluk, kaput ve kapı sacı kaplama parçalarıdır. Tamponun değişmesi normaldir, bilhassa yetkili serviste fabrika spesifikasyonlarına göre yapılan onarımda bu işlem hiçbir sorun teşkil etmez.

Aracın neyine 2.000 TL harcanmış, onu merak ettim. En pahalı kasko dahi 2.000 TL tutmaz, tampon değişimini sıfır araçta kaskodan yaptırmış olsa sadece 1 yılda % 10 hasarsızlık priminden olacaktı, o da tutsa tutsa 150-250 TL arasında tutardı. Yani tamponu pekâlâ kaskodan değiştirebilirdi, ya da aracın TRAMER kaydını ve kasko sigorta hasarsızlığını düşündüğünden (kaydı kirletmemek, sicili lekeletmemek için) 2.000 TL'yi cepten karşılamış olabilir.

Serviste aracın düzenli bakımını kontrol ettirin (en az 2 defa periyodik bakıma girmiş olması gerek, 15.000 ve 30.000 km'de, fakat 30.000'dekini size bırakmış olabilir), ayrıca kilometresi de 2010 model bir araç için şüphe uyandırmayacak bir miktarda, hele 1.6 MPI 102 HP motoru benzinde kullanmışsa.

Ön tampon değişimi hiçbir sorun yaratmaz, sana da hiçbir sorun çıkartmaz. Önemli olan yetkili serviste fabrika spesifikasyonlarına göre onarılmış olması. Motor LPG'Ye uygun, taktırmayı düşünüyorsanız tavsiye ederim.

• serviste motoruna baktır, cihaza bağlasınlar, kapı-kilit vs sorunsuz çalışıyor mu?bakımları yapılmış mı? sen bin kullan hoşuna gidiyor mu? klima soğutuyor mu?çakmaklık, emniyet kemerleri, teyip,hoparlorler, koltuk ayarları sağlam mı?yedek lastik kriko vs var mı?
  • alınmaz, büyük günahı var.
  • Tampon değişmesi yüzünden değil ama fiyatı yüzünden alınmaz.

Herkes tarafından eleştirilen Doğuş Otomotiv, VW sahiplerinden daha insaflı.

Sıfırını 34 bine aldığı arabayı 1 sene 30.000 km yaparak 37.000'e satmaya çalışıyorlar işe bak..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 3008 1.2 alınır mı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.6 MPI 102 HP 148 NM 8V SOHC Hitler sağolsun...

Aynısı PASSAT'ta da geçerli. 2010-2011 modeller için fiyatlar 44-48 bin TL arasında değişiyordu, 1 ayda 48-52 bin TL seviyesine çıktı. Benzin fiyatı arttıkça ve Doğuş Otomotiv zam yaptıkça, PASSAT bekleme sırası uzadıkça bu fiyatlar daha da artacak.

Kuzenim dahi 41.000 TL'ye aldığı araca 1.500 TL'lik LPG kiti taktıktan ve 10 aydan az bir süre kullandıktan sonra 47.500 TL'ye bu araçları toplayan Şanlıurfa'daki bir galericiye sattı. Net 5.000 TL kâr, harcadığı yakıtı de bindiğine saysın. Araç 2010 modeldi ayrıca.

quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

Tampon değişmesi yüzünden değil ama fiyatı yüzünden alınmaz.

Herkes tarafından eleştirilen Doğuş Otomotiv, VW sahiplerinden daha insaflı.

Sıfırını 34 bine aldığı arabayı 1 sene 30.000 km yaparak 37.000'e satmaya çalışıyorlar işe bak..

• al gitsin bişey olmaz...
  • Tamponu haşat olmuş değiştirmişler zaten ciddi birşey olsa ön kaputada tesir ederdi. için rahat etsin dersen söktürür tamponu altına baktırırsın....
  • @Taner Göde; Konuda belirtilen araç o dönemde Passat kadar talep gören bir araç değildi, almak istediğinizde hemen tedarik edilebiliyordu. Ayrıca donanım ve özellik olarak da boş bir araç.
    Dediğiniz gibi 1.6 102 PS motor konusunda tamam ülkemizde kabul bir motor, 42.000 TL'ye Passat alanlar, araçlarına elbette ki 42.000 TL'den fazla değer biçip bu meblalara araçlarını satabilirler. Ancak 30.000 km yapmış Jetta 1.6 Primeline bana göre 1 senede 3 bin TL prim yapamaz.

Sadece kişisel görüşümdür.. Ben almam alana da mani olmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChemtraiLs -- 3 Temmuz 2011; 22:57:55 >
  • 1.6 MPI motor premilne bir Jettaya o fiya biraz yüksek bence. Şuan bende aracımı satıyorum 2008 model 1.4 TSI 122 HP 40,600 kilometrede. Sadece arka tamponda küçük bir lokal boya dışında değişeni boyananı olmayan bir araç. Refleks Gümüş renkte.
    Ömerkiraç Size pm atmak istedim ancak sistemsen bir hatadan dolayı atamadım sanırım.

Belki ilginizi çekebilir görmenizde fayda var diye linkini ekliyorum aracımın.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-tertemiz-tsi-1-4-122-hp-jetta-53261231/detay/

• Değil tampon, tüm araç boyalı olsa bile, motorunda yürüyen aksamında bir sorun yoksa ve fiyatı da makulse her araç alınır kanaatimce.

Ancak arkadaşlarında değindiği gibi bu aracın dsgli modelinin sıfır satış fiyatı 39.000tl idi. 30.000km sonra 34.000tl lik araca kar koyup satmak nasıl bir gaddarlıktır aklım almıyor. Ne yazık ki halkımız bu araçları takır takır alarak piyasayı bu hale getiriyor.
    Sizden ricam satıcıya gidip, "Kardeşim sen bu aracı 34.000tl ye aldın, şimdi hangi akla hizmet binlerce km ve kaza yaptığın araca 37.000tl istiyorsıun? Bunun mantığını açıkla 47.000tl ye alayım" demelisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: jettasever

1.6 MPI motor premilne bir Jettaya o fiya biraz yüksek bence. Şuan bende aracımı satıyorum 2008 model 1.4 TSI 122 HP 40,600 kilometrede. Sadece arka tamponda küçük bir lokal boya dışında değişeni boyananı olmayan bir araç. Refleks Gümüş renkte.
    Ömerkiraç Size pm atmak istedim ancak sistemsen bir hatadan dolayı atamadım sanırım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-tertemiz-tsi-1-4-122-hp-jetta-53261231/detay/

O paraya bunu alırım daha iyi. Birde dsg olsaymış harika olurmuş ama tahminen o zaman bu fiyat olmazdı

• quote:

Orijinalden alıntı: 10ur_1

quote:

1.6 MPI motor premilne bir Jettaya o fiya biraz yüksek bence. Şuan bende aracımı satıyorum 2008 model 1.4 TSI 122 HP 40,600 kilometrede. Sadece arka tamponda küçük bir lokal boya dışında değişeni boyananı olmayan bir araç. Refleks Gümüş renkte.

O paraya bunu alırım daha iyi. Birde dsg olsaymış harika olurmuş ama tahminen o zaman bu fiyat olmazdı

Aslında Jettayı alırken TSI 122 nin DSG şanzumanını alacaktım ama, forumdaki bazı söylentiler beni manuel almam noktasında baya zorladı. İyiki manuel almışım hiç sıkıntı yaşamadım şükür.

• quote:

Aslında Jettayı alırken TSI 122 nin DSG şanzumanını alacaktım ama, forumdaki bazı söylentiler beni manuel almam noktasında baya zorladı. İyiki manuel almışım hiç sıkıntı yaşamadım şükür.

Açıkçası forumdaki yersiz söylentiler yüzünden DSG gibi bir nimetten mahrum kalmanız beni şahsen üzdü. Umarım bir dahaki aracınızda çok bilmiş cahilleri kıskandırırcasına DSG li araç alıp "hiç sorun yaşamadım şükür" dersiniz.
    Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muccio

quote:

Açıkçası forumdaki yersiz söylentiler yüzünden DSG gibi bir nimetten mahrum kalmanız beni şahsen üzdü. Umarım bir dahaki aracınızda çok bilmiş cahilleri kıskandırırcasına DSG li araç alıp "hiç sorun yaşamadım şükür" dersiniz.
    Saygılarımla.

Manuel araç kullanmak bir çok insana belki eziyet gelebilir ancak, ben böyle bir problem yaşamıyorum. Birde daha önceki araçlarımda manuel olduğu için alıştığım tarz bana daha cazip geldi açıkçası. Bundan sonra alacağım araçtada manuel yada otomatik saplantım yok hangisi beni cezbedrse ona kayabilirim heran. :)

Ancak konu başlığını açan arkadaşımın vermiş olduğum linke bakmasını ısrarla rica ediyorum fikrinin değişeceğinden eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karacakurt_Gökhan -- 4 Temmuz 2011; 0:01:11 >

• computest yapan işletmeler tamponu incelemiyor bile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.