Şimdi Ara

Ön kapı direği değişen araç alınır mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
16.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yan hava yastigi actiysa emniyet kemerinide patlatmistir listede var mi?
    Kapi uzerinde On kapi diregi ayri olarak gelmez. Gelirse sadece kapi saci ayri gelir yada komple kapi.
    Yanliz su var eksperler bazen parca listesini sacma sapan giriyorlar.
    Kazanin eksperini bulup onarim fotolarini gondermesini isteyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kapı direği bu kazayla değişmez
    bu durumda konu muallakta kalacağı için ben asla almazdım bunu
  • Herkesin aklına a ve b sütunu gelmiş ama bence direkten kasıt kapı içindeki koruma barı olarak geçen parçadır.

Burda direklik mevzu yok. Yan Hava yastığı da sensörler ile alakalı. Sensör de hasar aldıysa hava yastığı da açabilir. Bence tutarlı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kapı direği roll bar gibi olan kapının iç kısmındaki güvenlik ekipmanı olmalı. Benim anlamadığım kısım ön kapı o kadar hasar aldı da arka kapının verilmiş sadakası mı vardı?
    Ekleme: Şaşiye alttan bakılmalı işlem var mı diye. Airbag patlayabilir dert değil maksat şaşide bir şey olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerotobil -- 8 Eylül 2019; 22:11:44 >
  • kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Arka kapida çok ufak bi hasar var çizik tam orda bitmiş. Araç sahibi lokal boyayı ve kapının değiştiğini söyledi. Diğer kısımları bilmiyormuş. Tramerde hata olabileceğini söylüyor Servisten soracağız değişen parçaları ama direk kısmı kapı içinde bile olsa hava yastığı çok falsolu geliyor

• https://store.donanimhaber.com/52/3a/40/523a404ac5ddc7caf52e8f91d2c88f8f.jpg

Hava yastığı ile alakalı söyle bir şey buldum. Sanırım kapıdaymış. Hava yastığı kapıdaysa kapı değişince değişmesi çok doğal. Ön kapı direği neresi onu da anlarsak sorun çözülecek.

• capoeirista C kullanıcısına yanıt
    Yok yan hava yastıkları koltukta olur. Sensörler kapıda veya orta direk (b sütunu) civarında olur. 9 a bakarsanız sensörlerin konumunu görürsünüz. 3 de hava yastıkları ve koltuğun yaslanma yerinin açısı ile orantılı.

Bence direk dediği de kapı içindeki koruma barı. Çünkü yırtık yere bakarsanız yırtıktan sonra bir engel ile karşılaşıp tekrar yırtılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 8 Eylül 2019; 23:13:50 >
  • Cikmacilardan on direk baktım sanırım direk dediği yer yan aynanın altından on tekerin arkasına kadar inen kısım. Sekli ona benziyor.

• https://store.donanimhaber.com/3d/44/a7/3d44a7ec81bda2f946b28267bc0e025e.jpg

Açılmış hali airbagin. Sanki koltukta değilmiş gibi

Bu da ön direk
    Ön kapı direği değişen araç alınır mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capoeirista -- 8 Eylül 2019; 23:17:47 >

• capoeirista C kullanıcısına yanıt
    Hocam koltukta :) Şekli o şekilde. Açılınca o hali alıyor. Yan hava yastığı olan bi araca bakarsanız koltuğun kenarında airbag yazar zaten :) hasar sensöre geldiği için de airbag açılmıştır.

Bu arada direk için bbaktım ben de. Dediğiniz gibi kapı menteşesinin bağlı olduğu yer de kapı direği olarak geçiyo ama bazı yerlerde de kapının oturduğu çerçeve olarak yine direk adı altında satışa koyanlar var. Parça parça takabiliyorlar sanırım. Komple değiştiğini sanmıyorum. Expertize sokun yerini söyleyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 8 Eylül 2019; 23:22:24 >
  • Ön kapı direği değişen araç alınır mi?

Ön kapı direği değişen araç alınır mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 8 Eylül 2019; 23:27:19 >
  • Adorer kullanıcısına yanıt
    şu kapı yırtığından perde airbag ve A/B sütunu değişmiş deniyorsa (nasıl değişecekse) ota boka takılmamız normal. kolun kırıldı diye bacağının alçıya alınması gibi bir şey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantık olarakta şöyle düşünün. Kapı eşektrik kabloları menteşe düzeyindedir. Airbag patlatma düzeneğinin tetiği o kısımdan geçerse bir sıkışma, hasar alma anında sensorden bağımsız patlar ve zarar verir. Ayrıca uzun kablolama airbag açılış süresini geciktirir. O yüzden airbagler her zaman aracın ana şase bloğuna montelidir. Ön direk dediğiniz şeyde aynen gösterdiğiniz şase tavan ön bağlantı parçasıdır. İnek yiyeceği örneği veren arkadaşlar aracı rahatlıkla alabilir. Siz uzak durun.

• quote:

Orijinalden alıntı: capoeirista

Hava yastığı orijinal takılması vs önemli değil arkadaşlar. İçime kurt düştü bu resimdeki çizikten hava yastığı açılma ihtimali yok. Ama hava yastığı ve on kapı direği değişmiş. Farklı bi kaza var mi yok mu şüphesindeyim
    Hocam airbag açmaz demeyin. Eğer sensör algıladıysa açar. Tramerde değişen olarak airbag yazmışsa sorun olmaz. Ama sen iyi bir expere götür. Direk değişimi kafa karıştırıyor çünkü.

• 2017’de alağı yukarı aynı kazayı yaptım. Kamyoncu amcam seyir halinde iken sola bakmadan üzerime kırdı. Şeritten çıkmamak için gaza bastım sola kaydım ama bu sefer sürtmeden kurtulamadım. Ön kapı kolunun oradan taktı arka çamurluğa kadar kapı saclarını yırtarak aldı. Airbagler patlamadı (hızım 70-80 gibiydi). Hasar kaydı 7800 gibi bir şeydi. Yırttığı yerde elektrik tesisatında da hasar vardı. Kapı menteşeleri sebebi ile orta direkte düzeltme yapıldı. İç kafes değil (dış saç). Araçta hiçbir sorun yok. Hepsi yetkili servis yapımlı. Aşağı yukarı hız hariç biri bana sürttü, bu sürücü direğe sürtmüş. Airbag dışında (o da sensör işi, patlar dediğin yerde patlamıyor, patlamaz dediğin yerde patlıyor meret) hasar rakamı da parça da normal geliyor benim aklıma. Yine de güvenilir bir ekspere göstermekte fayda var.

Araçlarda menteşeli parçalara çok takmayın. Kapı sökmek takmak eli tornavida tutan herkesin uygun araçlarla yapabileceği basit bir şey. Yeter ki orijinal parça ile değişmiş olsun yeter. Yürüyen akşam sizi yolda bırakır, değişen kapı ya da boyalı bagaj kapağı değil.

• Adorer kullanıcısına yanıt
    Ne demek takıntılar yüzünden dürüst olamıyor? Arkadaş senin bahsettiğin çakal satıcılar yüzünden zaten millet alınmaz diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Sizin gibi ota boka takan adamlar yüzünden satıcılar dürüst olamıyor. Sankı araba takla atmış alınmazmış.

Alıntıları Göster
    sen alabilirsin ama ben hayatta almam. senin çöp olmuş arabanı niye alacakmışım?

direği kesilmiş araba hayatta almam. hatta biraz daha ileriye gideyim, kaputu değişmiş araba da asla almam. 'sagsı düştü ağbiii o yüzden deyiştii' düşmeseymiş arkadaşım banane.
  • Bilgi vermek amaciyla yazayım serviste kayıtlara baktık. Tramerde yan airbag görünen yan airbag stickeri imiş. Ön direk yazan da kapı ön direği plastik kaplamasıymış. Zaten 2800₺ olmasında vardı biseyler 😊

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Aynen kapı direği o şekilde kesilse bile kaynak yapılamazmıydı.
  • Bu konuda da birşey söylemek istiyorum. Evet kaynak yapılır. Hatta aracın her yerine kaynak yapılır. Ama metal mukavemeti hiçbir zaman monoblok ile aynı olmaz. Kaldı ki sanayide mükemmel ustalarımız azot kaynağını karbondioksitle yaparken (daha ucuza geliyor.), gaz altını beceremezken, plazma kaynağının ne olduğundan bir haberken, elektrik kaynağı ile herşeyin tamir olamayacağını bilmezken kaynak yaptırılmaz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.