Şimdi Ara

Ön cama dökülen yağlı boya nasıl çıkartılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracımın ön camına boyacılar boya yaparken rüzgardan yağlı boya bulaşmış. Bütün ön cam nokta nokta beyaz yağlı boya olmuş. Sentetik tiner ile temizlemeye çalıştım ama hem temizlenmiyor hemde çok yorucu.

Kolayca temizleyebileceğim bir yol bilen var mı? Jiletle kazımak geliyor aklıma ama o zamanda cam çizilecek diye korkuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: j3srn

Spatula ?

Felaket çizer camı spatula yaw
  • O kaporta için diye biliyorum ben, normal pasta çıkarır mı acaba onu bir denemek lazım, olmadı kilide denerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

Arkadaşlar aracımın ön camına boyacılar boya yaparken rüzgardan yağlı boya bulaşmış. Bütün ön cam nokta nokta beyaz yağlı boya olmuş. Sentetik tiner ile temizlemeye çalıştım ama hem temizlenmiyor hemde çok yorucu.

Kolayca temizleyebileceğim bir yol bilen var mı? Jiletle kazımak geliyor aklıma ama o zamanda cam çizilecek diye korkuyorum.

Sentetik tiner kullanmalısın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gazyağıda işe yarayabilir belki ama emin değilim
  • sentetik tiner kullandım ama küçük noktalar halinde hala var silecekler bile adam gibi silmiyor o yüzden
  • çbs aqua ince pasta cila temizler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jiletle hafif hafif kazırsanız sorun olmaz.
  • cama polisaj yapıldığını duymuştum, bir araştır istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Jiletle hafif hafif kazırsanız sorun olmaz.

cevap burada cam sonuçta çok hassas değil öyle çizilmez 50 kuruşluk derby samuraaaiiiiii (:

• quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

Arkadaşlar aracımın ön camına boyacılar boya yaparken rüzgardan yağlı boya bulaşmış. Bütün ön cam nokta nokta beyaz yağlı boya olmuş. Sentetik tiner ile temizlemeye çalıştım ama hem temizlenmiyor hemde çok yorucu.

kaportaya sıçratmadan tiner kullan çok kalınsa tek bıçaklı jilet al önünde bulunan korumayı kır boyayı biraz incelt fazla bastırmazsan ve köşelerini vurmazsan camın çizilmez
  • kil kullanırsan kolaylıkla o lekeleri çıkartabilirsin.
  • Jilet kesinlikle çizer. Sakın ha.. Güneşte yada karşıdan gelen far ışığında çok belli olur.

• cevaplar için teşekkür ederim, kili nerde bulabilirim ?
  • Plastik kar temizleyicileri var daha doğrusu buz temizleyici. Hem çizmeme hemde boyayı kazıma şansı var. Boyayı yumuşatmak adınada kulak çubuğuyla tiner sürülebilir. Bu uygulamalar cama zarar verir mi bilemiyorum.
  • Hocam yıllarca boya üretmiş birisi olarak size net bir çözüm söyleyeyim. Başka da macera arayışına girmeyin.http://www.polisan.com.tr/category_detail.php?cat_id=21&urun_id=65 ya da marshall da falan da var. Nalburlara ya da büyük yapı marketlere gidin en küçük boyundan bir boya çözücü alın. Jöle gibidir, camınızda boyalı alanlara ufak ufak değdirin yarım dakika içerisinde boyayı çözecektir. Ondan sonra da bir bezle oraları silin.
  • büyük boya kalıntıları yok, böle küçük küçük noktalar halinde camın hertarafında, güneş vurunca cok belli oluyor. diğer zamanlar öyle belli değil rahatsız edecek tarafı yok ama silecek çalışırken bile gıcık ses çıkıyo camıda adam gibi silmiyo silecek onlar yüzünden. yani demek istediğim öle tek tek temizlenecek bişey değil ön camı komple silmek lazım. kaportada da var belki aynı incelikte ama araba gri oldugu için belli olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunresitz

Hocam yıllarca boya üretmiş birisi olarak size net bir çözüm söyleyeyim. Başka da macera arayışına girmeyin.http://www.polisan.com.tr/category_detail.php?cat_id=21&urun_id=65 ya da marshall da falan da var. Nalburlara ya da büyük yapı marketlere gidin en küçük boyundan bir boya çözücü alın. Jöle gibidir, camınızda boyalı alanlara ufak ufak değdirin yarım dakika içerisinde boyayı çözecektir. Ondan sonra da bir bezle oraları silin.

hocam saolasın kafama yattı bu öneri deniyecem.

• quote:

Hocam yıllarca boya üretmiş birisi olarak size net bir çözüm söyleyeyim. Başka da macera arayışına girmeyin.http://www.polisan.com.tr/category_detail.php?cat_id=21&urun_id=65 ya da marshall da falan da var. Nalburlara ya da büyük yapı marketlere gidin en küçük boyundan bir boya çözücü alın. Jöle gibidir, camınızda boyalı alanlara ufak ufak değdirin yarım dakika içerisinde boyayı çözecektir. Ondan sonra da bir bezle oraları silin.

Bende bugün aracın camlarında kendini belli eden çok küçük fakat sayıca çok olan boya noktaları gördüm, önce ıslak deterjanlı bezle sildim az fayda etti, sonra tinerli bir bezle sildim oda bir kısmını daha temizledi fakat tümü temizlenmedi. Arabanın rengi gri metalik olduğundan kaportada hiç belli olmuyor fakat camlardakileri çıkartmam gerekiyor. Ne kullanmalıyım, önerilerinizi bekliyorum?
    Harun bey sizin verdiğiniz link açmadığı için alıntı yaptım. Önerdiğiniz ürünün adı nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: bedri4

quote:

Bende bugün aracın camlarında kendini belli eden çok küçük fakat sayıca çok olan boya noktaları gördüm, önce ıslak deterjanlı bezle sildim az fayda etti, sonra tinerli bir bezle sildim oda bir kısmını daha temizledi fakat tümü temizlenmedi. Arabanın rengi gri metalik olduğundan kaportada hiç belli olmuyor fakat camlardakileri çıkartmam gerekiyor. Ne kullanmalıyım, önerilerinizi bekliyorum?
    Harun bey sizin verdiğiniz link açmadığı için alıntı yaptım. Önerdiğiniz ürünün adı nedir?

Merhaba konu cok eski oldugu icin link pasif hale gelmistir. Google da boya cozucu diye aratirsankmiz gorursunuz. Bahsettigim urunler metilen klorid icerikli boya cozucudur. Buyuk nalburlarda boya cozucu var mi diye sorarsaniz bulursunuz. Dikkat edin baska bir yere degdirmeyin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.