Şimdi Ara

Ön Cam Sıcaktan Çatlar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
9.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabamın ön camında 20-30 cm kadar çatlak oluşmuş. herhangibir darbe izi vs. yok sanki kendi kendine oluşan çatlak gibi. aklıma sadece bir iki ihtimal geliyor o da güneşten dolayı ya içerde hava genleşti ve cama basınç yapıp çatlattı ya da sıcak doğrudan camı çatlattı?

bir de tam arabayı satılığa çıkarıp ilan verdiğim bir süreçte camın çatlamış olması acaba arabanın dile gelip beni satma demek istemesinin bir yolu mu?

• John Carpenter'in Stephen King'in romanından uyarlayıp 1983 yılında çektiği "Christine" filmini özellikle öneririm.

quote:

Orijinalden alıntı: I_tech

bir de tam arabayı satılığa çıkarıp ilan verdiğim bir süreçte camın çatlamış olması acaba arabanın dile gelip beni satma demek istemesinin bir yolu mu?
  • Soğuk suyla temas etmiş olma ihtimali var mı camın?Yıllar önce renault concorde'miz vardı köyde öğlen sıcağında yola çıkmadan bir yıkayım demişti babam.Hava 40 derece vardır rahat, tulumba suyu gibi buz gibi bir suyla temas edince boydan boya çatlmıştı cam.
  • Hocam bu işlere akıl sıra ermez. Konu ile alakalı ama sana yaşadığım bir olayı anlatayım ;

Arkadaşımın düğününe gitmiştik. Düğün arabası olarak Megane vardı. Kapıda park halindeki Megane birden ne olduysa durduk yere hiç bir sebep yokken arka camı patladı ve tuzla buz oldu. Kimse anlam veremedi. Neden böyle birşey oldu orası halen meçhul . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

John Carpenter'in Stephen King'in romanından uyarlayıp 1983 yılında çektiği "Christine" filmini özellikle öneririm.

quote:

• quote:

John Carpenter'in Stephen King'in romanından uyarlayıp 1983 yılında çektiği "Christine" filmini özellikle öneririm.

quote:

Arkadaş zaten fazlasıyla izlemiş gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

quote:

quote:

Arkadaş zaten fazlasıyla izlemiş gibi duruyor.

izlediğim başka filmleri anlatmamı ister misin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MICIR 2. CAM'DA ÇATLADI
    15 yıl önce açıldı
    CAM TAVAN SAĞLAM MIDIR ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki bu camdaki çatlağın ilerlemesini durdurmak için ne yapmalı?benim cama geçen gün taş değdi ve çatladı.Değdiğinde küçücük olan çatlak bugün baktım daha da yayılmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

peki bu camdaki çatlağın ilerlemesini durdurmak için ne yapmalı?benim cama geçen gün taş değdi ve çatladı.Değdiğinde küçücük olan çatlak bugün baktım daha da yayılmış

Camcılar o bölgeyi çiziyor ve yayılmasını engelliyor.
  • hava genleşmesiyle cam çatlamaz nası bir fantastik düşünce bu:)
  • donanımhaber forum
    O ARAÇTA CAM PATLAMASI » Sayfa 1 - 2
    http://forum.donanimhaber.com/m_40632980/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40651612

not: sıcak havanın genleşmesinden cam çatlamaz ama patlar diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necmi42 -- 21 Haziran 2010; 17:42:47 >

• Ya bu arabalar uzay mekiği mi, her yerden hava alıyorlar, hava genleşse bile içerinin basıncı ile dışarının basıncı eşit olur her halükarda, her yerden hava alıyor zaten ,siz kendinizi izole edilmiş kapalı kapta mı zannediyorsunuz?
    arabayı yalı beline kadar suya sokun bakalım:) su giren yerden hava giremez demeyin sakın.
  • Renault 12'lerde hiç cam patlama olayı olmuyor. Arka havalandırma izgarasi var, o sayesinde içerideki havayı dışarıya çıkarıyor. Yeni arabalarda böyle özellik yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnergyBlue

Renault 12'lerde hiç cam patlama olayı olmuyor. Arka havalandırma izgarasi var, o sayesinde içerideki havayı dışarıya çıkarıyor. Yeni arabalarda böyle özellik yok.

Pedallar manyetik etki ile mi arabaya müdahale ediyor, Ya da direksiyon mili? Hepsinin karoser üzerinde deliği var ve fazlasıyla geniş. Arkada havalandırma filan varmış boş bunlar...
  • (renault flash) bir arabanın arka camının, kapı kapatıldığı bir anda basınç nedeniyle patladığına şahit olmuştum.. hem de ne patlama...
  • sıcak cam + soğuk su = camın gözlerinin önünde yavaşça çatlaması

bir tanıdık böyle anlatırdı. camın çatladığını seyretmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.