Şimdi Ara

OMEGA - Almak yada almamak bütün mesele bu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Çok küçük yaşlardan beri saatlere meraklı bir insan olmama rağmen bu bölüme attığım ilk mesajım. Şuan kullanmakta olduğum Tissot PR 516 GL modeli bir saatim var. Saatler hakkında şöyle bir felsefeye sahiptim; mümkün olduğunca sade ve amacına yönelik olmalı. Mesela sırf yumurta pişirirken kullanacaksam chronolu bir saat almak bana saçma gelirdi. Yada extreme, doğa sporlarıyla uğraşmıyorsan bi T-Touch veya Suunto oldukça gereksizdi. Takdir edersiniz ki diverlar hakkında da düşüncem benzerdi. Ta ki Omega Seamaster Planet Ocean'ı bileğimde görünceye dek. Şimdi bu saat sürekli aklımda (rüyama dahi girdi), alıp almamak konusunda çok büyük ikilemdeyim. Tabi böyle olunca ister istemez konu maddiyata geliyor. Ben 23 yaşındayım ve öğrenciyim. Babamdan aldığım harçlıklar dışında düzenli bir gelirim yok. Aile olarak Türkiye şartlarında orta-üst seviyede sayılırız çok şükür. Yani bu saati almak için yememden, içmemden, eğlencemden vs. kısmama gerek yok. Ama birikmiş tüm paramı vermek zorundayım. Aslında savurgan değilimdir ama birşeyi beğendiysem illa ki elde ederim, bu konularda çok tezcanlıyımdır şu ana dek çoktan saati alıp bileğime takmam gerekirdi ama geçen yıl benzer olaydan dilim yandığı için kendime engel oluyorum. Geçen yıl benzer bir hevesle Mont Blanc kalem almıştım ama sonra hakkıyla kullanamadığımı farkedince -yoklama kağıdına imza atmak dışında kullanmıyordum- babama hediye etmek zorunda kaldım. Yine böyle olmasından korkuyorum ama vitrinlerde, dergilerde, sanal alemde fotoğraflarını görünce resmen içim eriyor. Şimdi bu saati almalı mıyım? Almamalı mıyım? Biraz uzun oldu ama okuyup yardımda bulunacak değerli dostlarıma çok teşekkür ederim şimdiden.

• planet ocean rüyalara girmeyi hak eden bir saat gerçekten
    ancak tüm birikimi buna yatırmak biraz düşündürücü zira birikiminiz varsa illa ki gideceği başka noktalar olacaktır

hali hazırda güzel bir saatiniz var diver tipi saatleri beğendiyseniz benim tavsiyem daha uygun fiyatlı modellerle biraz vakit geçirip düzenli bir geliriniz olduğunda bu tip üst seviye saatlere yönelmek mantıklı olur
    uygun fiyata diver tipi Steinhart modelleri bulunabilir fiyatına göre çok güzel modelleri mevcut göz gezdirirseniz
  • Bence almalısın çünkü imkanın var. Ancak aldıktan sonra ki olası pişmanlığın başka ihtiyaçlarını karşılamadığın için mi olacak yoksa saatten bıkacağın için mi? Yada başka sebeblerdenmi? Forumun diğer müdavimleri gibiysen yani ayran gönüllü isen ve aslında hedefinde yüksek seviyeli başka bir saat var ise onun için de bekleyebilirsin. Fiyat seviyesini bilmiyorum ama marka bağımlılığın yoksa daha düşük seviyelerde ki örneğin Longines,Oris,Hamilton,Victorinox gibi markalara yönelip en azından elindeki maddiyatın bir kısmını da koruyabilirsin.

DH FOSİL GRUBU:2001-2005 ÜYELERİ
  • Bence almalısın, ölümlü dünya Bir de acele etme sürekli ikinci elleri takip et ( yurt dışı dahil) sıfıra yakın güzel ve uygun fiyatları belki denk getirebilirsin böylece hem tahmin ediyorum bütün birikimin gitmez hem de ola ki Mont Blanc tarzı bir durum olursa, sen de saati satarsın ve fazla bir zarar yapmazsın hatta kara dahi bir ihtimal geçebilirsin
    -Bu tür sebeplerden değil de bir süre sonra 'ne gerek vardı?' diye düşünmeye başlayacağım çünkü tanıyorum kendimi
    @eddy
    -Hocam önerinizin mantıklılığndan şüphem yok ancak 2. el kullanamama gibi bir sorunum var. Sadece saat değil herşeyde geçerli bir durum.
  • ben olsam almazdım saat lüks bir takıdır.cebindeki telefona bakarak bile saati öğrenebilirsin.tissot öğrenciyken yeterlidir.bir üstünü almak istiyorsan longines al.omega,iwc,jcl gibi saatler zengin işidir.paran çoktur gider 30 bin dolara saat alırsın.ancak birikim yap saat al mantıklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 25 Ocak 2013; 10:25:17 >

- Dediğin gibi bir süre sonra "ne gerek vardı" diyecekseniz, yani kısacası saati ihtiyaç olarak görmeye meyilliyseniz almayın. Zaten güzel bir saatiniz var.

- Eğer değişen fikirlerinizle beraber saati bir sevda, bir zevk, bir nevi en güzel bayan takısından daha güzel bir takı gibi görebiliyorsanız alın derim. Çünkü imkanlarınızı zorlamadan alma imkanınız var. İleride çalışmaya başlayınca ailenizden şimdiki gibi harçlık alamayıp, kazandığınız parayı da başka planlar için ayırmak zorunda kalabilirsiniz, o zaman almanız daha zor da olabilir. Bunu da düşünün.

Bu arada Planet Ocean benim de çok sevdiğim bir model.

Not: Örneğin yumurta pişirmek dışında kullanmayacaksam kronograf saat almanın mantığı yoktu eskiden benim için demişsiniz. Biz saatseverler için bir dalgıç saatini mutlaka dalmak için almak gibi bir mantık yoktur. O saatin dalabilmek için daha dayanıklı kasa, cam ve kapak yapısına sahip olması, luminovasının güçlü olması, dizaynındaki farklılıklar saatseveri çekebilir. Hatta bu konuyla ilgili şehir efsanesi olarak dalmayıp ta ofiste kullananlar için "desk diver" terimi türemiştir.

Yani saate eğer bu gözle bakabiliyorsan veya bakabileceksen, sıkılıp ta kısa sürede satmayı düşünmeyeceksen al derim. Alınmış alınmıştır. Ben şunu da halledeyim önümüzdeki sene alacağım diye kafaya koydum dediğim İsviçrelerin birisini bile yıllardır alamadım. Ama şunu da belirtmem gerekir ki 30'a yakın saatim var, sadece bir tanesini sattım bugüne kadar, kolay kolay da satmayı düşünmem. Hemen hemen hepsini ayrı ayrı severim. Biraz bu zihniyete de sahip olman lazım böyle bir saati şimdiden almak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 25 Ocak 2013; 23:00:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Düşündüm taşındı saati almaya karar verdim. Büyük ihtimalle bu haftasonu alırım. Fotoğrafları en kısa zamanda buradan paylaşmayı ümit ediyorum. Saygılarımla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Planet Ocean gerçekten güzel bir saat, Omega genel anlamda başarılı bir marka. Bu sebeple tercihinizin iyi olduğunu düşünüyorum. Sıfır saat düşündüğünüze göre yeni PO'yu beğendiniz. Yeni PO dengi denebilecek dalgıç modelleri olan Rolex Submariner, Tudor Pelagos, lWC Aquatimer ve Breitling Superocean gibi saatlerle kıyaslandığında genel anlamda asla geride kalmaz.

Ancak madem böylesine ciddi bir meblağı (PO 10.000 TL nakit civarına Türkiye'den yetkili satıcıdan alınabilir.) saate vermek bağlamında çekinceniz varsa 2. el bir PO almak daha mantıklı olacaktır. 2. el saat alırsanız pişman olmanız halinde zararınız çok daha az olacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bana sorarsan senin yaşında bir kardeşim için ileride alınacak bir saat o, bütün birikiminizi yatırmayın bence.
    fiyat/performans olarak sizi çok memnun edecek japonlar var mesela, hevesinizi köreltmek için onlardan bir tane edinin derim. ileride kendiniz inşallah güzel paralar kazanırsanız o zaman alın böyle bir saati. tabi bunların hepsi benim kişisel görüşüm
  • Düşüncemi tekrar gözden geçirmek adına alma diyen dostlarımın mesajlarını tekrar okudum. Hepsi maddiyattan dolayi bunu söylemişler. Burada benim anlatımımda bir hata olmuş. Tüm birikimim derken farklı bir tablo çizmişim ama bu miktar kendimi çok zorlayarak ve yıllarda uğraşılarak elde edilmiş birşey değil açıkçası. Aylığımdan vs kenara atarak yaklaşık 1 okul döneminde biriktirmistim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.