Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.526
Cevap
112
Favori
365.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyler ben şunu kullanıyorum,https://www.vitaminler.com/urun/ocean-plus-omega-3-1200-mg-50-kapsul-5112

    birşey soracağım bunun hakkında. bunu yuttuktan sonra bazen ağzıma geliyor tadı , çok kötü tadı var normal mi?

    birde bunu orta yaş-yaşlılarda kullanabilir mi? doktorlardan izin almalarına gerek var mı ne diyorsunuz? yüksek omega diyor çünkü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 45Barzo45 -- 22 Şubat 2018; 10:13:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hgwxx/7


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ted Bundy


    quote:

    Orijinalden alıntı: hgwxx/7


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ted Bundy


    quote:

    Orijinalden alıntı: hgwxx/7


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ted Bundy

    Bu balık yağı nasıldır? Başka öneriniz var mı?
    https://www.vitaminler.com/urun/natures-bounty-fish-oil-1000-mg-50-kapsul-5476

    Marka iyidir ancak verdiğiniz ürün saf omega 3 değil. Sadece balık yağı. Aradaki farka dikkat edin.

    Hangisini tercih etmem gerekiyor? Sınav dönemindeyim o yüzden kullanmak istiyorum. Uygun fiyatta önerdiğiniz marka var mı?

    Carlson iyidir bir bakın isterseniz.


    Carlson Etil ester formundaymış. Trigliserit olması daha iyi sanırım.
    https://www.vitaminler.com/urun/carlson-omega-3-balik-yagi-50-kapsul-4332

    Yoruma aşağıdaki yerli marka yazılmış. Trigliserit diye.
    https://www.vitaminler.com/urun/natures-supreme-omega-3-1000-mg-60-kapsul-7082

    Baya kararsız kaldım. Fiyatlarda değişken ve az değil. Balık yağı ile saf omega3'ün farkını da merak ettim.

    Hangisi daha iyi ben de bilmiyorum. Forumda değerli bir abimiz var ona sorun isterseniz. @celebic

    Hocam benim de ekstra bir bilgim yok ancak buradan ve konu hakkında ufak tefek herkes kadar internet üzerinden yaptığım araştırmalardan gördüğüm kadarıyla bilgi sahibiyim.

    Okuduklarımdan gördüğüm kadarıyla balık yağı için trigliserid form yani denizde tutulan balıklardan elde edilen yağlar öneriliyor. Diğer bir başka orm olan yarı kimyasal yarı organik olan etil ester form balık yağları var. Etil ester formundaki balık yağlarının vücut tarafından emiliminin zor olduğunu okudum. Trigliserid form tercih edilmeli ve kutunun üzerinde özellikle trigliserid yazmıyorsa bu tip kapsüller etil ester form balık yağlarıdır.

    Bazı kişilerin balık yağı kapsülü kullandıktan sonra midelerinde ekşime, yanma veya ağzına balık kokusu gelme şikayetleri olmaktadır. Bu forumda da bundan şikayet eden arkadaşlar gördüm ama bu durum kötü bir şey değildir aksine kullandıkları bu balık yağı kapsülünün doğal yollarla denizde tutulan balıklardan elde edilen trigliserid formu olduğunun bir göstergesidir.

    Balık yağı adı altında satılan ürünlerde yazan 500 - 1.000 veya 1.500 mg balık yağı demek tamamı Omega 3 asiti değildir, balık yağı ve Omega 3 aynı şey değildir. Balık yağının tamamı Omega 3 asiti, DHA ve EPA toplamından oluşur.

    Eğer kalbinizi düşünüyorsanız, kalbinizi sağlıklı tutup korumak istiyorsanız, varsa ritim bozuklunuz ve de kandaki trigliserid seviyeniz yüksek ise o zaman Omega 3 haricinde EPA değeri yüksek olan ürünlere yönelmeniz gerekir.

    Ya da beyninizi güçlendirmek, kontrantrasyonunuzu yüksek tutmak istiyorsanız bu sefer Omega 3 ile birlikte DHA oranı yüksek ürünleri tercih etmeniz daha uygun olur.

    Bu işin en doğrusu içeriğinde diğerlerine göre daha fazla Omega 3 asiti, EPA ve DHA bulunduran trigliserid formdaki ürünleri tercih etmek olacaktır.

    İlk başta eczanelerde ucuza satılan Marincap isimli balık yağını almıştım ama sonra araştırdım ki içerik olarak fazla öenm içermeyen Omega 3, DHA ve EPA barındırıyor. Fiyatının neden ucuz olduğunu anladım. Ondan sonra balık yağı seçimi yaparken bu 3 bileşenin oranlarına dikkat etmeye başladım.

    Bundan sonra sadece balık yağı hap veya kapsüllerinin yeterli olmadığını balık hap/kapsülleriyle birlikte antioksidan alınması gerektiğini öğrendim. Bir çok makale ve bilgisine güvendiğim doktorlardan balık yağı kapsülü ile birlikte Co-Enzyme Q10 alınmasının daha iyi olduğunu öğrendim. Hatta Q10'in ubiquinol olanının tercih edilmesi gerektiği tavsiye edildi.

    Bu konu hakkında öğrendiğim her bilgiden sonra cebimden daha fazla para çıktığını gördüm. ama vücudumuza bir yatırım yapacaksak bunu göze almamız gerektiğine kanaat getirdim.

    Madem konuya bu kadar girdim, tekrar bir daha belirtmekte fayda gördüğüm bazı şeyleri yazacağım.

    @Ted Bundy önceki sayfalarda sizin gibi sınav öncesi Omega 3 kullanmak isteyen kişilerin yorumlarını okudum. İnanın bu tip kısa süreli Omega 3 kapı veya kapsül kullanımı sadece plasebo etkisi yapacaktır, gerçek manada istediğiniz yönde bir fayda sağlamayacaktır. Bir kaç yıldır bu konu başlığını takip ediyorum, yeni şeyler öğrenip, bildiklerimi paylaşıyorum. Bu sayfalarda 1 kutu balık yağı kullanıp hiç bir faydasını görmediğini söyleyen ve kullanmayı bırakan kişiler çok oldu. Bu konuda çok haklılar çünkü 1 kutu balık yağı kullanıp süpermen veya dahi olunmuyor. Balık yağları içeriğindeki Omega 3, EPA ve DHA asitleri vücudun kendisinin üretemediği haricen alınması gereken asitler olduğunu okuyoruz. Sadece balık yemekle de bunları vüdumuza alamayız. Bunun en iyi çözümü uygun içerikli balık yağı şurubu veya kapsülü kullanmaktır.

    Genelde vücudun günlük balık yağı (Omega3 + DHA + EPA) ihtiyacı veya dozajı soruluyor. Bu konuyu da araştırdım. Genelde tavsiye edilen miktar yemeklerden hemen sonra 2 ile 3 gr şeklinde yazılar okudum. Yani 2.000 - 3.000 mg seviyesinde kapsüllerin günlük gereksinimi karşılıyormuş.

    Ayrıca kendi oğlum dahil normal hayatında düzgün ve dengeli beslenmeyip 1 kapsülle bu açığı kapama niyetinde olanlara kızıyorum.

    Günlük hayatında bitkinlik, yorgunluk, halsizlik hisseden veya sabah yataktan kalkınca hiç uyumamış gibi hisseden kişilerin B12 ve C vitamin seviyleri düşüktür. Bu düşüklük hiç beklemezseniz ama karamsarlık ve hatta unutkanlık yapar.

    Balık yağı kullanın ama bir yandan basit bir kan tahlili yaptırıp kan değerlerinizi ölçtürün. Ben gençlerde pek olma diyordum ama 17 yaşındaki oğlum B12 vitamin seviyesi çok düşük çıktı. Normal referans aralığı 170 - 663 olan B12 seviyesi 190 larde çıktı. B12 seviyesi için doktorlar her ne kadar referans 170-663 arası olsa bile 500'ün altına inmeyin diyorlar. Oğlumda seviye bu kadar düşük çıkınca doktor 1 kutu Dodeks B12 iğnesini 5 gün boyunca günde bir kere ve devamında 1 kutuyu 20 günde bir yapılmasını istedi. Daha sonra ayda 1 kere bu şekilde devam edilmesini istedi. Bu sene üni. sınavlarına gireceği için bu B12 konusu çok önemli.

    @Ted Bundy siz madem sınav dönemine giriyorsunuz size oğlumun bu konuda faydasını gördüğü Pharmaton'u önereyim. Sınav dönemlerine yaklaşırken hafta 10 gün öncesinden birer tane alıyor. Dikkat ve odaklanmayı artırıyormuş.

    Son olarak tekrar belirtmek isterim ki ben ne doktorum ne de bir tıbbı eğitim aldım. Burada yazdıklarım kendi gayretlerimle internetten araştırdığım bilgilere dayanmaktadır. Bu nedenle tarafımdan yazılan yorumları tatbik etmeden bir doktora danışmanız faydalı olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 45Barzo45

    beyler ben şunu kullanıyorum,https://www.vitaminler.com/urun/ocean-plus-omega-3-1200-mg-50-kapsul-5112

    birşey soracağım bunun hakkında. bunu yuttuktan sonra bazen ağzıma geliyor tadı , çok kötü tadı var normal mi?

    birde bunu orta yaş-yaşlılarda kullanabilir mi? doktorlardan izin almalarına gerek var mı ne diyorsunuz? yüksek omega diyor çünkü

    Az önce yazdığım gibi bu tip şikayetler trigliserid formda yani denizde tutulan balıklardan elde edilen balık yağı kullananlardan gelir. Uzmanlarda kullandığınız gibi trigliserid formda olan balık yağları kullanın diyorlar.

    Doktorlara danışmanızda her zaman fayda vardır. Yaşlıların da Omega 3 desteğine ihtiyacı olduğunu okumuştum özellikle ileriki yaşlarda çok sık görülen kemik ağrılarına iyi geliyormuş. Kayınvalidem de bunu doğruladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 22 Şubat 2018; 11:10:42 >




  • celebic kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba.
    Bende balık yağı alma arefesindeyim de bu konu hakkında pek bilgi sahibi değilim. Mesajınıza denk geldim bir fikrinizi almak istedim.

    Balık yağlarında şurup veya kapsül şeklinde olanların bir farkı var mı? Hangisini kullanmak daha iyidir?

    Örnek vermek gerekirse şu ikisi arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım?

    https://urun.n11.com/vitamin-ve-mineraller/ocean-omega-3-portakalli-balik-yagi-surubu-150-m-3-adetl-skt-012-P241694462

    https://urun.n11.com/islak-mendil-havlu/ocean-plus-1200mg-omega-3-saf-balikyagi-50-kap-3adet-skt042020-P205338783

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neytullah1

    Ya benim anlamadığım bir olay var..



    Carlson omega 3 balık yağı şurubunda
    500 mg DHA
    800 mg EPA
    var.
    Biliyorsunuz Carlson ifos onaylı , yani kesin içeriyor epa dhayı da . Üstelik günde 10 ml kullanın diyo , bu eder sana 1000mg dha , 1600 mg epa. 200 ml var , yani 20 günde bitiyor.

    Hani anlayamıyorum, omega 3 te epa ve dha önemliyse , neden şürup yerine kapsülü tercih ediyorlar.
    Günlük 1600 mg epa ve 1000mg dha almak varken neden 200 mg dha , 300 mg epa oranını tercih ediyorlar?



    Bende yeni yeni balık yağı olayını araştırıyorum aynı soruyu bende soruyorum burada bir çelişki var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba. Cevaplanan mesajlarım sekmesinde gördüm konuyu ve şunu ekleyesim geldi:

    Ben Nordic Naturals - Ultimate Omega kullanmaya başladım bir hafta önce. Fiyatı biraz yüksek ve her eczanede bulunmuyor. Fakat çok etkili. Sağladığı zindeliği tarif etmem mümkün değil. İlgilenen her arkadaşa öneriyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamparf

    Arkadaşlar merhaba. Cevaplanan mesajlarım sekmesinde gördüm konuyu ve şunu ekleyesim geldi:

    Ben Nordic Naturals - Ultimate Omega kullanmaya başladım bir hafta önce. Fiyatı biraz yüksek ve her eczanede bulunmuyor. Fakat çok etkili. Sağladığı zindeliği tarif etmem mümkün değil. İlgilenen her arkadaşa öneriyorum.

    Nereden aldınız? 250 tl gibi bir fiyatı var. Ocean Plus Omega 3 Balık Yağı n11 de çok satıyor, demek ki baya bir eksiği var bu ürüne göre?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makelonur -- 10 Mart 2018; 18:54:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar doğrudur bilemiyorum ancak aşağıdaki linkteki sayfada ilk yorumu mutlaka ama mutlaka okumanızı tavsiye ederim:
    https://www.fitbull.com/carlson-omega-3-balik-yagi-50-kapsul.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 11 Mart 2018; 22:7:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • makelonur kullanıcısına yanıt
    Hocam 90 liralık magnezyumla beraber 250'ye almıştım şehrimdeki bir eczaneden. Siz muhtemelen +coq10 60 tablet versiyonuyla karıştırdınız.



    şurada 124:https://m.akakce.com/p/?7920500

    şurada da 166 lira:https://m.n11.com/nordic-naturals-ultimate-omega-P135822467

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şeker hastası biri balık hapı kullanmak için doktora gözükmesine gerek var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c.redfield7

    şeker hastası biri balık hapı kullanmak için doktora gözükmesine gerek var mı?

    Hocam her halukarda doktora danışmakta fayda var ancak ben balık yağını şeker hastalarına özellikle tavsiye edildiğini duydum. Siz yine de mutlaka doktorunuza danışıp bilgi ve dozaj hakkında sorular sorun.

    Kan inceltici veya seyreltici diye adlandırılan özellikle açık kalp ameliyatı geçirmiş kişilerin kullandığı Coumadin adı ilacı kullanan kişilerin balık yağı kullanımına dikkat etmesi gerekir. Sık sık INR ölçümü yaptırıp kontrol altında tutmalıdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dahiliye'ye gözükmek gerek sanırım dimi?
    @celebic



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.redfield7 -- 12 Mart 2018; 12:59:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c.redfield7

    dahiliye'ye gözükmek gerek sanırım dimi?
    @celebic

    Sürekli gittiğiniz doktorunuza da danışabilirsiniz hatta bağlı bulunduğunuz sağlık ocağındaki aile hekimi bile yardımcı olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sağlık ocağında tanıdığımız var lakin orda kan testi yapıyorlar mı ki hiç bilmiyorum
    bu yüzden olası kan testi ihtimaline karşılık devlet hastanesinde dahiliye doktoru daha iyi olur diye düşündüm
    @celebic

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c.redfield7

    sağlık ocağında tanıdığımız var lakin orda kan testi yapıyorlar mı ki hiç bilmiyorum
    bu yüzden olası kan testi ihtimaline karşılık devlet hastanesinde dahiliye doktoru daha iyi olur diye düşündüm
    @celebic

    Sağlık ocaklarında kan testi yapıyorlar eğer hastaneye gidip dahiliye doktorundan randevu almak size zor olmayacaksa. Hatta sonuçları ertesi gün internet ortamından öğreniyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam bu balık hapının yanında antioksidan almaya gerek var mı cidden? zaten balık hapının içinde yokmuydu bu

    bunu diyen kadının ismini söylemek istemiyorum kendisinden nefret ediyorum, çünkü gündeme gelmek için sürekli birşeyleri eleştiriyor
    @celebic
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c.redfield7

    hocam bu balık hapının yanında antioksidan almaya gerek var mı cidden? zaten balık hapının içinde yokmuydu bu

    bunu diyen kadının ismini söylemek istemiyorum kendisinden nefret ediyorum, çünkü gündeme gelmek için sürekli birşeyleri eleştiriyor
    @celebic

    Balık yağı hap veya şuruplarının her zaman için antioksidanla birlikte kullanılmasını söylüyorlar, sadece Canan hoca değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celebic


    quote:

    Orijinalden alıntı: c.redfield7

    hocam bu balık hapının yanında antioksidan almaya gerek var mı cidden? zaten balık hapının içinde yokmuydu bu

    bunu diyen kadının ismini söylemek istemiyorum kendisinden nefret ediyorum, çünkü gündeme gelmek için sürekli birşeyleri eleştiriyor
    @celebic

    Balık yağı hap veya şuruplarının her zaman için antioksidanla birlikte kullanılmasını söylüyorlar, sadece Canan hoca değil.

    bende şu ürün varhttps://www.profsaracoglu.com/siyah-uzum-cekirdegi-360g

    sabahları 1 tatlı kaşığı alıyorum. bu da antioksidan gibi etkisi var sanırım, bilgin var mı bu ürün hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.redfield7 -- 13 Mart 2018; 16:7:12 >




  • Beyler ben eczanede çalışıyorum omega 3 çok faydalı bunu biliyorum çok tüketilen alınan bir şey de değil bunu da görüyorum. Ben yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ama öncesine göre hiçbir değiklik hissetmedim gözle görülür. Belki kalp ve damar için faydası olmuştur illaki fakat odaklanma, zihin gelişimi, zindelik vs hiçbir yararını görmedim şu ana kadar. Yine içmeye devam edeceğim 2 kutum daha var ama yinede yazayım dedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RiorraW

    Beyler ben eczanede çalışıyorum omega 3 çok faydalı bunu biliyorum çok tüketilen alınan bir şey de değil bunu da görüyorum. Ben yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ama öncesine göre hiçbir değiklik hissetmedim gözle görülür. Belki kalp ve damar için faydası olmuştur illaki fakat odaklanma, zihin gelişimi, zindelik vs hiçbir yararını görmedim şu ana kadar. Yine içmeye devam edeceğim 2 kutum daha var ama yinede yazayım dedim.

    Ne marka kullanıyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.