Şimdi Ara

Ölümden sonra yaşam yoksa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Milyarder olsan ne fakir olsan ne değişir ?
    Sonuçta ölümden sonra zenginde fakirde bir şey hatırlamayacak.
    İyi insanda kötü insanda yok olup gidecek !
    Ailen sevdiğin insanlar 100 yıl sonra olmayacaklar.
    Buna sende dahilsin.
    E ozaman bu telaş ,bu heyecan, üzüntü niye ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zaten yoktuk, kaybedeceğimiz bir şey yok yani. Hem İyi tarafından bakınca, Yok olmanın en güzel yanı yok olduğunu da fark edemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 16 Temmuz 2018; 23:7:8 >
  • Öldükten sonra geri de bir şey bıraktıkların senin ahiretindir.
    Adın bile yokolsa varolmaya devam edersin.
    Üstinsanın varolmasına katkıda bulunmuşsan, o seni geri getirir.
  • Ben ateist olsam,hayattan birinci sırada en çok zevk almaya bakardım ve eğer beni heyecanlandıran bir şey varsa onun için çalışırdım.Ama bu çalışacağım şey de beni fazla yormamalı,zevklerime engel olmamalı.

Hayatta neden yaşadığın sorusu bence saçma bir soru illaki yaşamak için herhangi bir sebebe ihtiyacım yok.

Burada intihar etmekte rasyonel bir sekilde temellendirilmeli.Ek olarak intihar kişinin duygu durumuna daha çok bağlı bir şey.

• Ölümünün ardından hiçliğe intikal edeceğinin bilincinde olan neredeyse herkes, bu soruları kendi kendine sorar. Ben de hiçliğin önüne geçilemez mutlakiyeti ve varoluşun gelip geçiciliği karsisinda çesitli sorgulamalarla cevap aramistim. Elbette hepimizin doğmadan önce neysek, öldükten sonra da o olacağımıza inanıyorum.

Yaşamın beyhudeliğine karşın varoluşumuzu ayakta tutan sebep ne? Sevgi mi, hazlar mı zevkler mi? Bu soruyu sordum kendime defalarca sormusumdur. Bence yaşam, çok severek ve büyük zevkle içtiğimiz bir meşrubata benziyor. Bu büyük bir keyifle tadına doyamadan içmek istediğimiz meşrubatın her halükarda midemize ve oradan boşaltım sistemi aracılığıyla dışarı atılacağını biliyoruz. Yani yaşam da tıpkı bu içecek gibi gelip gecici olacagini bildigimiz halde istedigimiz bir sey degil mi? Yaşam zevkle içtiğimiz bir içeceğe, ölüm ise bu içeceğin her halükarda vücuttan dışarı atılacağı gerçeğine benzetilebilir. Nasıl ki su veya herhangi bir içeceği eninde sonunda vücudumuzdan dışarı çıkacağını bilmemize rağmen zevkle ve haz alarak içiyorsak, hayatımızın da birgün yok olup hiçliğe bürüneceğini bilsek de bu hayatı da aynı haz ve zevkle anlamlı kılarak yaşamak ve ondan tat almak bir nebze olsun sevdigimiz icecekle kurdugum analojiyi hakli cikarmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwartzenius -- 17 Temmuz 2018; 3:41:48 >

• Hiç kuş gibi uçamadığın için üzülüyor musun? Havaya zıplayıp ellerini çırpıp kuşlar gibi havalanamadığın için üzülmüyorsun değil mi? Çünkü uçmak gibi bir mekanizmaya sahip değilsin, bu yüzdende uçmak gibi bir beklentin yok, dolayısıyla uçamadığında üzülmüyorsun.

Aynı şey ölüm içinde gerekmez mi, eğer uçamadığın için üzülmüyorsan aynı şekilde de öleceğin için üzülmemen gerekir. Çünkü nasıl uçmak için bir mekanizmaya sahip değilsen ve beklentilerin bu yönde ise, aynı şekilde ölümsüzlük gibi bir mekanizmaya da sahip değilsin ve bu yüzden soruların ve beklentilerin ölümsüzlük üzerine kurulu olmamalı. Çünkü uçamadığın gibi ölümsüzde olamayacaksın, uçamadığına üzülmüyorsan ölümlü olmana da üzülmeyeceksin.

Fakat beklentilerimiz bu yönde değil çünkü çocukken bize şekil verenler ölümsüzlüğü aşıladı hep, bu yüzden beklentilerimiz de mantığımızda bu yöne evrildi. Bu yüzden ölümlü olduğumuzu düşünürken üzülüyor ve bu amaçsızlık ve anlamsızlık içinde boşluğa düşüyoruz, çünkü empoze edilen ölümsüzlüğün içinde mutlak/aşkın bir amaç yatmakta ve beklentilerimiz bu yönde. Eğer beklentilerimizi düzenleyip kendimizi yontma cesaretini gösterirsek bu sorundan kurtulacağımızı düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ölüm sonrası benim için bilinmezlik. dinlere inanmıyorum ama öldükten sonra başka boyutta yaşam devam edebilir diye de düşüncem var. ha bunu çok kafaya takıyor muyum. hayır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Schwartzenius kullanıcısına yanıt
    güzel bir örnek.

• Evrimsel Biyoloji, Evrimsel Psikoloji falan okuyun biraz. Ne olduğunuzu öğrenirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaşanılan hayat ölüme tanınmış bir mühlet ise her an ölünür ve ecel denen şeyi zamanı tüketilir.

yani dünya hayatı her an ölünüyor ve saatimiz dolduruluyor ise ecele tanınmış mühlet olarak total bazda ecelin hayatıdır.

hatta ölümün ölümü denen bir süreç son olarak vukuu bulandır.

...............

biz burada ölüme tanınmış zamanı doldururuz. bu açıdan zaman denen kavramın mekan denen kavramla ilişkisine bakarsak ecelin hayat denen şeye mekan tanımadığını görürüz. yani her mekanda ölmekteyizdir. bu açıdan ölümün zaman fonksiyonu açısından mekan oluşmaz.

...............

hayata bir fırsat tanınmış olsa yani hayata tanınmış bir mühlet verilse idi her an hayat yaşanırdı ve bu açıdan ecel-hayat fonksiyonu aynı düzlemde ifade edilse idi mekanı olan ve zamanı olmayan bir şeyden oluştan bahsedilirdi.

...............

toplam manada ecel-hayat denen şeyin karması zaman ve mekan fonksiyonları konusunda mücadelecidir. salt hayatın mühleti denen şeyde ise mekanın olduğu ve bu mekana bağlı zamanın tekilliği düşünülür. hayata tanınan mühlet bittiğinde hayat hayata kalb eder ve zaman tekilleşir denebilir.

..................

bana göre insanın ölüm denen zamanı yaşayıp hayat denen mekanı bir türlü oluşturamaması dolayısı ile ölümden sonra ne var denen süreç zamana bir atıf yapar. ölümden sonra zamanın ne olacağı konusunda bir kısım düşüncelerimiz mevcut olabilir. bana göre bu zaman bize ait olan bir zaman değildir. teorik olarka bu zaman girilmesi yasak olan bir zamandır ancak girilirse bu kere metafizik denen hale sebebiyet verir.

...................

fiziğin ötesinde bir şey esasen mekansızdır. zira fizik denen ışınım doğru parçası yoktur. bu bizim anladığımız manada hayat değildir. buradaki hayat eğer ki varsa sıfattır ve insana ait olmayan bir şeydir.

ben din denen metafor hakkında hüküm veriyorum. annenle evlenemezsin, ilahınla evlenemezsin, eş dediğin kavramın özü kız kardeşindir elin kızı değil.

şimdi bunları yasaklarsam dini manada haram kılmış olurum.

fakat kişi bu girilmesi yasak zamana girmiş ve farkedemeden bu zamanın kendisinin değil ilahi kudretin zamanı olduğunu anlamamış.

eşim dediğim şey beni doğuran annemmiş. bu kadın aynı zamanda beni yaratnmış, akıl gereği A ve B arasındaki cinsi türeme C ve D gibi iki kardeşi sonuçlarsa türleşem bu ikisi arasında olmalı iken sanki ilahi emir var gibi farklı bireylere yönelinmiş.

annen haramdır ilahi kudret(in)le türemeye giremezsin. bu ikisi yasak yani haram. ancak kişi haramı helal yapmıştır. zira girmesi yasak olanı anlamamış ve biri ilah diğeri yaratıcı olan iki farklı şeye evrilmiş. artık yaratma faaliyetine ve helali haramı kendi belirlemeye başlamış.

esasen akıl gereği iki kardeş evlenmeli iken diğeri ile türleşmeye girmiş. bu kere de aklı denen metaforu aşıp ilahın kendi emri ile yani fizik ile bağlı olmayacağını yani mucizelerin mevcudiyetini ileri sürmüş.

.....................

ölümden sonraki zaman anlayışı bu açıdan metafiziğe ait bir zamandır ve kişi ebevyni öldüğünde bu zamanın bir ürünüdür.

kitabın tamam meali, mucizelerin varlığı ve bunların anlamı gibi şeyleri ilahi güç beyan etmemişe benziyor. bu beyan mevt denen ölümün yaşam olduğu bir alemdeki mealist tutumdur ve hayat denen diri hay olanın beyanı değildir.

diri olma halinde mekansal varlık anlamlıdır zaman varsa bile limiti 0 adır.

• quote:

Orijinalden alıntı: R4nd0m

Niye bu çaba niye bu emek ??
    Buna sende dahilsin.

Kardeş ölümden sonra ebedi bir yaşam var bundan emin olabilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: White Eagle 26

quote:

Orijinalden alıntı: R4nd0m

Niye bu çaba niye bu emek ??
    Buna sende dahilsin.

Kardeş ölümden sonra ebedi bir yaşam var bundan emin olabilirsin

Alıntıları Göster
    Emin olması için mantıklı gerekçen nedir?

• Şu hayatı anlarsak ölümün sonrasını da anlarız

• Ya varsa

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • White Eagle 26 kullanıcısına yanıt
    Kanit..

• Kanıt nedir? Kanıtsız inandığın şeyler nelerdir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoksa önemli değil ya varsa ? Ne olacak o zaman haliniz ?

siz tüm kainati yaşamları yaşanılan herşeyi şaka mi zannediyorsunuz ? Ilk olan dan son olana kadar yapılan her seyin hesabını vermeden ortadan mı kaybolacağınızı düşünüyorsunuz ?

• furandor kullanıcısına yanıt
    Ya nasıl birşey bekliyorsun reis ?

Huri vs bekliyorsun galiba ama ben huri değil zebani gelmesinede razıyım belki inanmayacaksın ama cennete gidenlerin olduğunu bilmek annem ve babamın sevdiğim insanların iyi insanların orada olduğunu bilmek bana yeterdi sonra dilediği gibi sırf inanmıyorum diye yaksınlar beni orada razıyım gerçekten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.