Şimdi Ara

Ölümden Önceki Son Görüntü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
10.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanların ölmeden önce gördüğü son şeyin cesetleri çürüyene kadar retinasında kaldığı ve bunun çeşitli yöntemlerle görülebildiği doğru mu acaba?Böyle birşey var mı?

• GÖRÜNTÜ BEYİNDE OLUŞTUĞUNA GÖRE ADAM ÖLÜNCE BEYNİDE ÖLÜYOR. BU DEDİĞİNİZ ŞEYİN OLABİLMESİ İÇİN ÖLÜM ANINDA IŞINLARIN GÖZÜ BİR LAZER GİBİ YAKMASI GEREK ÖYLE OLURSADA GÖRÜNTÜ RENKLİ OLMAZ FİLM NEGATİFİMİ BU YAHU
    Acaba göz hücreleri ışık verilerini saklayabiliyor mu ki?

eğer doğruysa insan gözlerinin çalışma prensibi, bir video kaydedicinin çalışma prensibi ile benzerlik gösteriyor demektir

ortaokuldan hatırladığım kadarıyla gözün çalışma prensibi ışık ışınlarının göz içersindeki bir noktada toplanarak görüntü oluşturmasına dayanıyordu... eğer bu hatırladıklarımda yanılmıyorsam bir ayna gibi çalışan gözde ölüm anındaki görüntünün sabitlenmesi olanaksız bir durum... çünkü veriyi işleyip kaydeden gözler değil beyin oluyor.

quote:

Acaba göz hücreleri ışık verilerini saklayabiliyor mu ki?

bu oluyorsa mümkün olabilir ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BoZ- -- 20 Ocak 2009; 17:27:01 >

• İlk defa duyuyorum böyle bişey çok ilginç gerçekten.. Fakat uykuda öldüğümüz zaman ne olucak o zaman ?
  • Bence görüntü elde edilebiliyorsa bunun hücre veya beyinle alakası yok. Retinayı cam gibi düşünürsek; aynen nasıl bataryası aniden çıkarılmış bir cep telefonunun lcd ekranında son görüntü 2-3 saniye daha kalıyorsa, o şekilde de retinada son görüntü kalabilir. Yani retina fiş çekilmedenki son görüntüyü hapsetmiş oluyor.

Orjinalden alıntı: PointeR.

Bence görüntü elde edilebiliyorsa bunun hücre veya beyinle alakası yok. Retinayı cam gibi düşünürsek; aynen nasıl bataryası aniden çıkarılmış bir cep telefonunun lcd ekranında son görüntü 2-3 saniye daha kalıyorsa, o şekilde de retinada son görüntü kalabilir. Yani retina fiş çekilmedenki son görüntüyü hapsetmiş oluyor.

retinaya gelen görüntü beyinden mi gelir yoksa dışarıdaki ışıkların işlenmesi ile mi oluşur?

çünkü lcd ekrana gelen görüntü telefonun içersinden gelir
    Savaş ve er meydanı bize mezar olmalı.
    H. Nihal ATSIZ
  • doktorlar felan bilemez bence onu..bende bu olayı azınlık raporunda görmüştüm galiba
  • Eğer bu gerçek olsa neredeyse faili meçhul cinayet kalmazdı. Bu bahsettiğiniz öyle böyle değil büyük bir devrim olurdu. Görmenin şekli ve alakalı olduğu şeyler uyarınca bunun doğru olmadığnı düşünüyorum.

Bilmiyorum ama zor.

Steam: Enchanted | PSN: Enchantedd | Origin: Enchanteddd | Playfire: Enchanted | Game Center: Enchanteddd
  • Herşeyi beyine, akıla bağlıyorsunuz! Beyin mi DNA mı? DNA'nızda olmayan herhangi birşeyi beyin bilir mi, ya da göz?

Gözle ilgili konu televizyonda tartışıldı. Rus bilim adamları, öldüren kişinin resmini sözde ölen kişinin gözlerindeki donmadan tesbit edebildikleri konuşulmuştu. Öldüren kişinin resmi, ölenin gözüde kalıyor diye. İnandırıcı değil.

RUBAİ
    Ey ilahi NÜSHA ki SENSİN
    Alemde (ve Al em de, DNA'da) olanlar hep SENDEDİR
    Ey Şah'ın CEMAL (Cem Al) aynası ki SENSİN
    İstediğini KENDİNDE ara ki SENSİN

BEYT
    <<Her ne can KİM DUYAR İŞARETTEN
    HÜRREM olsun dili BEŞARETTEN>>

1)35-30 saniye boyunca resmin ortasına bak
    2)Sonra yakınındaki duvara bak (düz, tek renkli herhangi bir zemin de olabilir)
    3)Sonra daha açık renkte bir lekenin oluştuğunu fark edeceksin (yeterince uzun bakmalısın)
    4)Birkaç defa göz kırp ve lekenin içinde hangi şeklin çıktığını gör.

Ben denedim ve gerçekten bu resmin negatif görüntüsünü uzun bir süre duvarda gördüm ve gözlerimi oynattıkça resim de duvarda hareket etti.
    Demekki görüntü retinada bir süre daha korunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tigertiger -- 21 Ocak 2009; 5:48:32 >

• İşlemci yanarsa monitore görüntü gitmez. Monitorun görüntüleri saklayabilme yataneği yok.
    Gören göz değil beyin...
    Göz kaydedemez beyin kaydeder. :()())())) gözün hafızası yokkkk

Orjinalden alıntı: stnts

İşlemci yanarsa monitore görüntü gitmez. Monitorun görüntüleri saklayabilme yataneği yok.
    Gören göz değil beyin...
    Göz kaydedemez beyin kaydeder. :()())())) gözün hafızası yokkkk

Farklı bi bakış açısı ama mantıklı

Kitap bilimkurgu ancak bilimsel bir gerçek üzerine kurgulanmış.

İnsan 18 saniyede bir gördüğü herşeyi ön kortekste depolar

Eğer 18 saniye içinde ölmemişseniz bu belge silinir ve yeni bir 18 saniyelik depolamaya geçilir.

Ve 18 saniyede ölüyorsanız, bu bilgide sizinle beraber gider.

Kitap çok etkileyici gerçekten, alın okuyun derim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.