Şimdi Ara

Ölüm Yok Olmaktır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kurulu düzeni bir anda yıkan gerçektir.

köle gibi yaşıyorsunuz.
    hayatınızın değeri yok.
    hiçbir şeyin önemi yok.
    hiçbir şey gerçek değil.
    huri falan yok, yok olup gideceksiniz.

Ölüm Yok Olmaktır

•  Ölüm Yok Olmaktır
  • Propoganda yapmak ile felsefe yapmak arasındaki farkı anlamak için bu arkadaşı inceleyebilirsiniz
  • Diyelim ki ahiret yok ben ibadetlerimi yapıyorum kendimi karekter olarak ahlaksal yönden olgunlaştırıp geliştiriyorum.

Ahiret yoksa kaybedecek bir şeyim yok.

Peki ya varsa ?

İslam olmadan ya kaybedecek ya kaybolacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüce Allahta, sırf götüm yanmasın diye inanmayı seçtiğimi bilmeyecek de mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perceptron

Yüce Allahta, sırf götüm yanmasın diye inanmayı seçtiğimi bilmeyecek de mi

Bu söz Hz.Ali'ye aittir öncelikle onu belirteyim.

Allahin Cemal ve Celal sıfatları bu dediğini açıklıyor.

Celâl sıfatları sâlik üzerinde heybet, cemâl sıfatları üns* tesiri meydana getirir. Celâlin sonucu korkma, sıkılma ve üzülme, cemâlin sonucu ümitlenme, rahatlama ve sevinmedir. İbnü’l-Arabî Kur’an’dan verdiği örneklerle âlemdeki her şeyin celâl ve cemâle bağlı olarak bir mütekabiliyet içinde olduğunu göstermeye çalışmıştır. Meselâ, “Allah’ın azabı şiddetlidir” âyeti (el-Bakara 2/165, 196, 211) celâli, “Allah tövbeleri kabul eder” âyeti ise (eş-Şûrâ 42/25) cemâli ifade eder. “Allah’tan gereği gibi korkun” (Âl-i İmrân 3/50) celâl, “Gücünüz yettiğince Allah’tan korkun” (et-Tegabün 64/16) cemâl içinde mütalaa edilir. “Allah’ın iki eli”nden (bk. el-Mâide 5/64) maksat da budur; Allah her şeyi bu “iki el” ile yani celâl ve cemâl ile yapar.

Yani demem o ki korku mutlaka olacak Allah sevgisi ve onun bize verdikleri ne kadar güzel şeyler olsada Korku yoksa bir seyler eksik olur.

Süphesiz ki her şey zıttıyla bilinir.

Diyelim ki Cehennem yok insana sorsak Müslüman olursan ve yapman gereken bir takım vazifeleri yerine yetirir ve Allahın cennetine girmek için şart koştuğu mertebeye ulaşırsan cennete gidersin ama cehennem yok yanma yok açlık yok irin yok vs vs

İnsanin cevabı ne olur ?

• Eğer korkutuğum için kötülük yapmıyorsam, hala kötüyümdür bu bir şey değiştirmez.

Eğer Cennet menfaati için iyilik yapıyorsan. Bu iyilik değil, Ticarettir. Çünkü iyilik karşılıksız yapılır. Ve bu Ticarette belki cenneti alacağını zannersin ama çok önemli bir şeyini satmış olursun: Ruhunu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Eğer korkutuğum için kötülük yapmıyorsam, hala kötüyümdür bu bir şey değiştirmez.

Eğer Cennet menfaati için iyilik yapıyorsan. Bu iyilik değil, Ticarettir. Çünkü iyilik karşılıksız yapılır. Ve bu Ticarette belki cenneti alacağını zannersin ama çok önemli bir şeyini satmış olursun: Ruhunu.

Orası öyle

zaten Allahı tanıyan ki tanımak ilimle olur

ilim sahibi insanlar yaptıkları sadece cennet için değil allah rizasi icindir
    Yunus Emre nin dediği gibi

cennet dediğin nedır ki
    Birkaç köşkle birkaç huri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8B3665B5 -- 2 Şubat 2017; 0:49:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dungeon0

Diyelim ki ahiret yok ben ibadetlerimi yapıyorum kendimi karekter olarak ahlaksal yönden olgunlaştırıp geliştiriyorum.

Peki ya varsa ?

Düz mantıkla bakarsan çok doğru ancak şu var bir müslümanın Kuran'daki ayetlerin tamamına uyma zorunluluğu var değil mi ?

Maide suresi 51. ayetin diyanet çevirisi şöyle ; Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez.

http://www.kuranmeali.org/5/maide_suresi/51.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

Benim en yakın arkadaşlarımdan biri ermeni mesela, adam ilk başım sıkışınca arayacağım insanlar listesinde ilk 3-4 kişiden biri nasıl olacak o zaman, günaha girmemek için onla arkadaşlığı kesmem mi lazım ?

kısacası düz mantıkla her zaman oturmuyor bazı şeyler,işte kaybedecek bir şeylerin oluyor

• quote:

Yüce Allahta, sırf götüm yanmasın diye inanmayı seçtiğimi bilmeyecek de mi

Zaten müslümanlıkta ne diyor İmanı ve müslüman olanlara Allahın emri Benden korkup sakının

İşte sizin ümmetiniz bir tek ümmettir ve Ben de sizin Rabbinizim; öyleyse benden korkup-sakının. Mü’minûn Suresi 52. Ayet

Ey iman edenler, Allah'tan korkun. Herkes yarın için neyi takdim ettiğine baksın. Allah'tan korkun. Hiç şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberdardır. (Haşr Suresi, 18)

Her müslümanın önce Allahtan sonrada ahir hayattaki cehennemden korkması gerekiyor zaten Allahtan ve Cehenneminden korkmayan zaten Müslüman olamaz

@lawbreaker

Ankebut Suresinin 46.ayetinde bu konu geçer

"Kitap ehliyle ancak en güzel bir yoldan mücadele edin; güzellikle, yumuşaklıkla, delil ve ispat yoluyla onlara hakkı anlatın; ancak onlardan zulme sapanlar müstesnadır. Onlara deyin ki: 'Bize indirilene de size indirilene de îmân ettik. Bizim İlâhımız da sizin İlâhınız da birdir. Biz ancak Ona boyun eğeriz.'"

"Sizinle din hususunda savaşmamış ve sizi yurdunuzdan çıkarmamış olanlara iyilik yapmaktan ve adalet etmekten Allah sizi men etmez. Şüphesiz ki, Allah adalet edenleri sever."

bu ayetler gibi daha birçok İlahî emirler ve hadisi şeriflerle Müslümanların Ehli kitapla münasebetlerinin esasları belirtilmiştir. Dinimiz, hiçbir zaman onları "kafirdir" diye saf dışı bırakıp alakayı kesmemizi emretmemiş, onlarla dünya işlerinde anlaşmalar yapmayı, ortak hareket etmeyi meşru saymıştır.Yahudi ve Hristiyanlarla yapılan bu gibi münasebetler, Kur'an-ı Kerimin, "Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin." hükmüne aykırı değildir. Ayette yasaklanan dostluk, bir inanç olarak Yahudiliği ve Hristiyanlığı benimsemek, o yanlış inançlara dostluk göstermek manasınadır. Bir ehli kitabın ilminden, sanatından faydalanmak üzere kendisiyle dostluk kurmak bu yasağa girmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsaken54 -- 2 Şubat 2017; 17:52:43 >

• forsaken54 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bu benim bakışıma göre ilkinde onlardan olmayın denmiyor demiyor dostluk etmeyin diyor direkt olarak. hiç öyle onların inancına uymayın falan demiyor. kaldı ki ateisti var deisti var kök tengri inancına sahip olanı var (kitap ehli dediğin için söyledim)
    Ayrıca ben cevap verdiğim mesajda ya kaybedecek şeylerimiz varsa ya örnek olarak ilk aklıma geleni örnek verdim yani her dindeki kısıtlamalar belki bize görmediğimiz bilmediğimiz bir hediye için gördüğümüz bildiğimiz yaşadığımız dünyadaki kazanımlara malolacak anlamında yazdım. dini değil felsefiydi yani mesajım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawbreaker -- 3 Şubat 2017; 6:2:6 >
  • Aşk yok olmaktır

• lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Sizin de dediğiniz gibi dünyada sadece yahudi ve hristiyanlar yok. Oysa ayette yahudi ve hristiyanlardan dost edinmeyin diyor. Hiç inancı olmayanlar ya da bunlar dışında inancı olanlar hakkında bir şey söylenmemiş.

Benim yorumum şahsen şöyle (detaylı araştırmadım bilmiyorum) ; İslam inancı Hz.Musa ve Hz.İsa'yı, dolayısıyla tevrat ve incili, yine dolayısıyla yahudilik ve hristiyanlığı kabul ediyor ve inanıyor. Sıkıntı şu. Bu 2 kitabın da değiştirildiğini söylüyor aynı zamanda. Sanırım islam dinine yakın olduğu ve müslümanların da bu 2 kitaba da iman etmesi gerektiği için belki o yöne kaymalarını engellemek için bu ayet gelmiş olabilir. Burada bahsedilen yönelme de bence tamamen dini açıdan bir yönelme. Yoksa onlarla ticaret yapmayın, onlarla aynı iş yerinde çalışmayın, aynı sitede oturmayın gibi düşünüldüğünü zannetmiyorum.

Zaten o dönemde de islam dinini seçmemiş olan bir çok devlet ya da toplulukla çeşitli anlaşmalar yapılmış. Yine peygamber, müslüman olmayan bir çok kişi ile de sohbet etmiştir.

• quote:

Diyelim ki ahiret yok ben ibadetlerimi yapıyorum kendimi karekter olarak ahlaksal yönden olgunlaştırıp geliştiriyorum.

Peki ya varsa ?

En iyisi tüm dinlere inanmak dostum çünkü ya diğer tanrılar gerçekse? Hepsine inanırsak ama doğru olan bizi cennetine alıp diğerlerinin gaddarlığından korur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciclista

quote:

Peki ya varsa ?

En iyisi tüm dinlere inanmak dostum çünkü ya diğer tanrılar gerçekse? Hepsine inanırsak ama doğru olan bizi cennetine alıp diğerlerinin gaddarlığından korur.

İslam Tevhit inancına dayanır

Tevhit yoksa cennette yok teorin bu şekilde çürüyor

• Şu hologram alemde her şey bom boş, bir hayal.
    Allah da vardır, Ahiret de vardır, yaşayıp ölüp hepimiz göreceğiz.
  • quote:

quote:

quote:

Peki ya varsa ?

Mesajımdan sadece 'cennet' kavramına takıldıysan eğer demek istediğim illa islamda'ki gibi bir cennet değil; bu Odin'in Valhala'sı da olabilir vs.

Vermek istediğim asıl mesaj kaçırılmış. Ya varsa ne kaybederim mantığı oldukça ilginç, burada defalarca yazıldı. Senin de inanmadığın birçok tanrı var yani. Onlar gerçekse eğer hapı yuttuk o yüzden en mantıklısı benim sistem oluyor :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki ya varsa ?

Mesajımdan sadece 'cennet' kavramına takıldıysan eğer demek istediğim illa islamda'ki gibi bir cennet değil; bu Odin'in Valhala'sı da olabilir vs.

Vermek istediğim asıl mesaj kaçırılmış. Ya varsa ne kaybederim mantığı oldukça ilginç, burada defalarca yazıldı. Senin de inanmadığın birçok tanrı var yani. Onlar gerçekse eğer hapı yuttuk o yüzden en mantıklısı benim sistem oluyor :)

1-)Mitolojik tanrıları tanrı olarak kabul etmiyorum insanoğlu sapıtmış vaziyette bu konuda

2-)Yaratıcı dediğin zaten tek olmalı neden tek olmalı şöyle düşünelim inanılan Allahın yoktan varoluşu

Allahı yaratan biri yok keza allahi yaratan biri olsa sonsuz bir yaratıcı silsilesi olur.

Madem Allah yaratılmadı o mu diğer tanrıları yarattı bu tersten de düşünebilirsin.

Gerçek hayatta da bu kısmen böyle her zaman 1 lider vardır her zaman 1 patron vardır her zaman 1 müdür vardır

vs

Müslüman olarak bizler zaten 4 kutsal kitabın Allah tarafından indirildiği inanıyoruz Tek inandığımız yaratıcı ALLAH

• Belli olmaz görücez

• Selam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 5 Şubat 2017; 13:9:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.