Şimdi Ara

Ölüm hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nasil bisey ki millet mal herhalde intihar ediyoe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrT4ngo -- 2 Ağustos 2025; 21:21:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Simdi ben intihar etmedigim icin yavsak bi insan miyim ? 8 Senedir bir kizi seviyorum. Ama o baskasiyla olmem mi lazim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntihar etmek acizliktir hele hele bi kız/erkek için intihar etmek acizliğin daniskasıdır. Asıl hayat öldükten sonra başlıyor zaten allah orada da dünyada da bize sıkıntı vermez inşallah

• Ölüm kurtuluştur(Berbat hayatları olanlar için benim gibi mesela) neden intihar etmiyorsun diyenler olacaktır beceremem ki .
  • hayırlısı be gülüm
  • Düşünce tarzında haksız olmadığın yerler var fakat son örnek saçma.
    Ölüme gelince bence ölüm eşitliktir.

• İntihar etmek yenilgiyi kabullenmektir . Seni orda aşk acısının 3 bin katının beklediğini düşünememektir .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maddi alem ile manevi alem birbirinden cok farklidir. Hem ic icelerdir hemde ozellikleri birbiriyle alakasizdir. Ölum maddiyattan maneviyata gecisdir. Ve oldukten sonra tamamen farkli bir hayat baslar. Maddi alemde para ask fatura kredi borclari araba taksidi vs dert olurken manevi alemde yapilan amel, amelin yeterliligi, gunahlar dert olur. Bir musluman maddiyati maneviyat icin yasamalidir. Maddi alemi yasarken manevi aleme gectiginde de ayni sekilde orayi da yasayacagini ve yaptiklarinin o zamani da etkileyeceginin farkinda olmalidir.

Konuyla farkli bir acidan bakiyorum.

• "Ölüm yaşamdaki olaylardan biri değildir. Kişi ölümü yaşamaz." Wittgenstein.
    Aynen bunu düşünüyorum.
  • Ölünce kurtulacam diyor öteki taraf dinlenme tesisimi arkads
    cübbeli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: run...rabbt

Ölünce kurtulacam diyor öteki taraf dinlenme tesisimi arkads
    cübbeli

"Onlar benim imam nikahlı karılarımdı" cübbeli
  • Emek vermeden hiçbir güzelliğe ulaşamazsınız. Aşk'ta para da başarı da emek ister.
    Örnek vermişsin kız başkasıyla evleniyormuş filan... Kişinin kendine sorması gerekir ''Bu kıza neden açılamadım?'' diye.
  • Ne demişler adamsın yavşak bile olsan cebinde paran varsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Maddi alem ile manevi alem birbirinden cok farklidir. Hem ic icelerdir hemde ozellikleri birbiriyle alakasizdir. Ölum maddiyattan maneviyata gecisdir. Ve oldukten sonra tamamen farkli bir hayat baslar. Maddi alemde para ask fatura kredi borclari araba taksidi vs dert olurken manevi alemde yapilan amel, amelin yeterliligi, gunahlar dert olur. Bir musluman maddiyati maneviyat icin yasamalidir. Maddi alemi yasarken manevi aleme gectiginde de ayni sekilde orayi da yasayacagini ve yaptiklarinin o zamani da etkileyeceginin farkinda olmalidir.

Konuyla farkli bir acidan bakiyorum.

İntihar eden insanlar her şeyi göze alıp o zevk ala ala geçtiğimiz köprülerden canına kıyıyor.Bu insanlara hep saygım oldu daimada saygım olacak.Bence hiç birimiz bu insanlar kadar cesur değiliz

Buradan biz korkağız intihar etmeyen cesursuz mu oluyor anlamı çıkmasın.

kadar cesur değiliz

Kendi canina kiyan ahmaktir. Bu yasama hakkini sen kazanmadin. Bu yasam sana bahsedildi. Sen gelmis bu cani verene isyan ediyorsun. Kendi canina kiyiyorsun. Sebebi ne? Bir kisiye gonul baglaman. Her sey bir yana o bir yana diyorsun fakat dedigin hikayeyi baz alirsak o kisinin seni sevmemesi canina kiymana degecek bir durum degildir. Bir yanda yasam kosullariyla taninan bir kisi ve gonul bagi. Bir yanda hayatin. Canindan cok sevsen intihar etmessin zaten be ahmak...

• Ölüm dediğin nedirki gülüm;bn senin için yaşamayı göze almışım

• quote:

Orijinalden alıntı: Coll Morr

Emek vermeden hiçbir güzelliğe ulaşamazsınız. Aşk'ta para da başarı da emek ister.
    Örnek vermişsin kız başkasıyla evleniyormuş filan... Kişinin kendine sorması gerekir ''Bu kıza neden açılamadım?'' diye.

peki o hikayede açıldığını düşün ? yıllardır acı çekmekten yüreğinde derman kalmamış ciğerin yanıyor

var mı bir çıkış yolu ?

• Aşk acısı cekenler zaman herşeyin ilacı

Edit:Yaşamşlgm var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

quote:

Orijinalden alıntı: Coll Morr

Emek vermeden hiçbir güzelliğe ulaşamazsınız. Aşk'ta para da başarı da emek ister.

peki o hikayede açıldığını düşün ? yıllardır acı çekmekten yüreğinde derman kalmamış ciğerin yanıyor

var mı bir çıkış yolu ?

Açıldım ve beni reddettiyse zaten benim için bitmiştir. Beni istemeyen birinin peşinden ne diye yıllarımı heba edeyim? Aşk gelip geçicidir, zamanında örneklerini bizzat yaşadım. Sanki onsuz olmazmış gibi gelir ama yıllar sonra bambaşka güzelliklerle karşılaşır insan. Hayatını birinin yörüngesinde dönerek başka güzelliklere körleştiren biri zaten aciz biri olmaktan öteye geçemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: run...rabbt

Aşk acısı cekenler zaman herşeyin ilacı

Edit:Yaşamşlgm var

kaç yıl yaşadın bu acıyı merak ettim

bide run rabbit run yazısı şu ukranyanın gülü mistıravayivıstıravi vıraaa diyen kızdan mı geliyor

• Umarim çabucak gelir bana ailemden ya da sevdiklerimden önce olur insallah

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.