Şimdi Ara

Ölüm hakkında ne düşünüyorsunuz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam stan gbi inthar etme :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: run...rabbt

Yok hocam ne intiharı ? Biz Rabbitten mücadele etmeyi öğrendik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marshall_Mathers

quote:

Orijinalden alıntı: run...rabbt

Yok hocam ne intiharı ? Biz Rabbitten mücadele etmeyi öğrendik.

+999999999999999999999999999999999999999999999

• Bizim oturdugumuz muhitte bi cerezci vardi uzaktan bilirim sadece bi gun buyuk bi park var bizim evin 3 4 sokak altinda ağaçliklarin orda asmiş kendini kumar borcu varmis diyolar filan ama bilmiyorum. Şimdi geriye çocuklari karisi ne yapacak ne yaptilar gerci baya oldu allah geride kalanlara sabir versin o durumu bilemem ama intihar etmek seceneklere girmemeli bile. En kötü kaç git arkadaş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne içtin sen sevdiğim kız zevkle düzüşürken ben bide kendimi mi öldürecem bu kadar acizlik olur mu insan unutmasını bilmeli herkeste 250 gram var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zirve011 -- 29 Nisan 2014; 1:38:09 >
  • İntihar etmek yalnızca maneviyattan yoksunluktan kaynaklanır.
    Bu yalnızca intihar edenin suçu değil En başta ailesinin ve etrafındaki eşinin dostununda sorumluluğu vardır.

Aşkmış, Yoksullukmuş, Ticaretmiş bunlar Allah katında bir bahane olamaz.
    Ve kendini öldürmek başkasını öldürmekten daha kötüdür çünkü Birini öldürdüğünde tövbe kapısı herzaman açıktır. Ama kendini öldürdüğünde bu fırsat artık kaçmıştır.
  • tip para aşk heyecan arkadas hıcbırı yok ecelımızı beklıyoruz artık hergun dua edıyoz ölmek icin ama olmuyor ıntıhar etsek sonumuz bellı zaten b***k cukuruna
  • İnsanların geldikleri alem, dünyaya geliş sırrını bekleyen ruhların karargahı, Alemi Berzah, Ruhlar alemidir. Her ruh orada kavim kavim ayrılmış, diridir, birbirini görür, bilir ve tanır.
    Sırası gelen Rabbimizin emri ile bir melek tarafından imtihan dönemini tamamlamak için belli bir müddet kalmak üzere bu aleme yola çıkar.
    İşte bu onun hakiki alemdeki ölümüdür.
    İnsan nasıl bu alemden gitmek istemez ise, o alemden de gelmek istemez.
    Rabbimizin hikmeti ile yine takdir edilen bir mezara gömülen (ana rahminde teşekkül eden insan bedeni)’ne yine Rabbimizin (OL) emrini alan o ruh girer ve dünyaya gelir.
    Yani o alemde ölümü tatmış. Bu alemde doğmuştur

yani insan doğarken ölür,ölürken de doğar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coll Morr

quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

quote:

quote:

quote:

Emek vermeden hiçbir güzelliğe ulaşamazsınız. Aşk'ta para da başarı da emek ister.
    Örnek vermişsin kız başkasıyla evleniyormuş filan... Kişinin kendine sorması gerekir ''Bu kıza neden açılamadım?'' diye.

peki o hikayede açıldığını düşün ? yıllardır acı çekmekten yüreğinde derman kalmamış ciğerin yanıyor

var mı bir çıkış yolu ?

Açıldım ve beni reddettiyse zaten benim için bitmiştir. Beni istemeyen birinin peşinden ne diye yıllarımı heba edeyim? Aşk gelip geçicidir, zamanında örneklerini bizzat yaşadım. Sanki onsuz olmazmış gibi gelir ama yıllar sonra bambaşka güzelliklerle karşılaşır insan. Hayatını birinin yörüngesinde dönerek başka güzelliklere körleştiren biri zaten aciz biri olmaktan öteye geçemez.

tamamda o yörüngeyi kontrol edemiyorsun ki elinde değil ? tek bir çıkış yolu var malumunuz

İşte oradan sonrası kişilik problemine girer. İntihar'dan çok bu hastalığı tedavi etmeyi düşünmek gerekir. Hastalık diyorum çünkü birine umutsuzca ölümüne bağlanmak başka bir şeyle açıklanamaz. Daha ne diyim bilemedim. Bahsi geçen kişi sensen böyle saçmalıklar düşüneceğine kopmaya çalışmayı düşün.

zor

• quote:

Orijinalden alıntı: thelions17

Ölüm dediğin nedirki gülüm;bn senin için yaşamayı göze almışım

• Hauatta hep geri plana atmamiza , olmayacakmis gibi davranmamiza ragmen kacinilmaz son.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

quote:

quote:

Maddi alem ile manevi alem birbirinden cok farklidir. Hem ic icelerdir hemde ozellikleri birbiriyle alakasizdir. Ölum maddiyattan maneviyata gecisdir. Ve oldukten sonra tamamen farkli bir hayat baslar. Maddi alemde para ask fatura kredi borclari araba taksidi vs dert olurken manevi alemde yapilan amel, amelin yeterliligi, gunahlar dert olur. Bir musluman maddiyati maneviyat icin yasamalidir. Maddi alemi yasarken manevi aleme gectiginde de ayni sekilde orayi da yasayacagini ve yaptiklarinin o zamani da etkileyeceginin farkinda olmalidir.

Konuyla farkli bir acidan bakiyorum.

İntihar eden insanlar her şeyi göze alıp o zevk ala ala geçtiğimiz köprülerden canına kıyıyor.Bu insanlara hep saygım oldu daimada saygım olacak.Bence hiç birimiz bu insanlar kadar cesur değiliz

Buradan biz korkağız intihar etmeyen cesursuz mu oluyor anlamı çıkmasın.

kadar cesur değiliz

Kendi canina kiyan ahmaktir. Bu yasama hakkini sen kazanmadin. Bu yasam sana bahsedildi. Sen gelmis bu cani verene isyan ediyorsun. Kendi canina kiyiyorsun. Sebebi ne? Bir kisiye gonul baglaman. Her sey bir yana o bir yana diyorsun fakat dedigin hikayeyi baz alirsak o kisinin seni sevmemesi canina kiymana degecek bir durum degildir. Bir yanda yasam kosullariyla taninan bir kisi ve gonul bagi. Bir yanda hayatin. Canindan cok sevsen intihar etmessin zaten be ahmak...

Bu durumdan çıkış yolu yok.Bir insan göz göre göre yıllardır acı çektiyse eğer ve ömrünün geri kalanındada acı çekeceğini biliyorsa ben gidip ona sormam niye böyle oldu diye ?

belki o cana kıyış onun için daha hayırlı

peki şu açıdan bakalım.sen 4 4 lük dinini yaşıyorsun.Eksiksiz namaz kılıyorsun dua ediyorsun genede olmuyor

Peki bu adam allahım ölmem benim için daha hayırlıysa canımı al yok bu sevda benim için iyi değilse beni yaşat diyip köprüden atlasa

E bu adam ölürse duası kabul olmaz mı ?

''Peki bu adam allahım ölmem benim için daha hayırlıysa canımı al yok bu sevda benim için iyi değilse beni yaşat diyip köprüden atlasa

E bu adam ölürse duası kabul olmaz mı ? ''

Bu nasıl bir mantık

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

quote:

quote:

quote:

quote:

Maddi alem ile manevi alem birbirinden cok farklidir. Hem ic icelerdir hemde ozellikleri birbiriyle alakasizdir. Ölum maddiyattan maneviyata gecisdir. Ve oldukten sonra tamamen farkli bir hayat baslar. Maddi alemde para ask fatura kredi borclari araba taksidi vs dert olurken manevi alemde yapilan amel, amelin yeterliligi, gunahlar dert olur. Bir musluman maddiyati maneviyat icin yasamalidir. Maddi alemi yasarken manevi aleme gectiginde de ayni sekilde orayi da yasayacagini ve yaptiklarinin o zamani da etkileyeceginin farkinda olmalidir.

İntihar eden insanlar her şeyi göze alıp o zevk ala ala geçtiğimiz köprülerden canına kıyıyor.Bu insanlara hep saygım oldu daimada saygım olacak.Bence hiç birimiz bu insanlar kadar cesur değiliz

kadar cesur değiliz

Kendi canina kiyan ahmaktir. Bu yasama hakkini sen kazanmadin. Bu yasam sana bahsedildi. Sen gelmis bu cani verene isyan ediyorsun. Kendi canina kiyiyorsun. Sebebi ne? Bir kisiye gonul baglaman. Her sey bir yana o bir yana diyorsun fakat dedigin hikayeyi baz alirsak o kisinin seni sevmemesi canina kiymana degecek bir durum degildir. Bir yanda yasam kosullariyla taninan bir kisi ve gonul bagi. Bir yanda hayatin. Canindan cok sevsen intihar etmessin zaten be ahmak...

Bu durumdan çıkış yolu yok.Bir insan göz göre göre yıllardır acı çektiyse eğer ve ömrünün geri kalanındada acı çekeceğini biliyorsa ben gidip ona sormam niye böyle oldu diye ?

peki şu açıdan bakalım.sen 4 4 lük dinini yaşıyorsun.Eksiksiz namaz kılıyorsun dua ediyorsun genede olmuyor

Peki bu adam allahım ölmem benim için daha hayırlıysa canımı al yok bu sevda benim için iyi değilse beni yaşat diyip köprüden atlasa

''Peki bu adam allahım ölmem benim için daha hayırlıysa canımı al yok bu sevda benim için iyi değilse beni yaşat diyip köprüden atlasa

Bu nasıl bir mantık

Ölüm allahın elinde degil mi ? Köprüden atlıcaksın diye kesin ölüm mü var

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

quote:

quote:

quote:

quote:

kadar cesur değiliz

Bu nasıl bir mantık

Ölüm allahın elinde degil mi ? Köprüden atlıcaksın diye kesin ölüm mü var

Sen cok yanlis anlamisin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.