Şimdi Ara

Ölüm atlatanlar var mı ? Ben atlattım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
4
Favori
2.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tam 4 kez atlattım. 3 kez çocukken. ilki bebekken idi kendi ÖZ babam beni öldürmek istemişti ve en son 10 yıl önce. Hayatın değerini çok iyi bilirim. 

Hayat ne kadar zor olursa olsun yaşamaya değerdir : )
    Üstelik bazı fiziksel rahatsızlıklarım da var son 11 yıldan beri ve bazen ağrılarım oluyor.

Ölümü atlatırsanız sizde yaşamın değerini çok iyi anlarsınız çünkü her şey tecrübeye dayalıdır.

Siz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 14 Kasım 2020; 17:6:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• babanız neden öldürmek istedi hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 yaşındayken boğuluyordum hiç tanımadığım birisi elini uzatmıştı adı yasindi onu hatırlıyom

• mor yakut kullanıcısına yanıt
    Geçmişte babamdan çok çektim, ayyaşın tekiydi ve çok sorumsuzdu.

10'larca olay var ben sadece 3 örnekle özetleyecem. 

1. Olay. Yıl 1985 memleketim, ben bir yaşlarında. Babam anneannemin evine sarhoş gelip beni kaçırıyor ve bizim eksi mahalleye yakın (çevre ev dolu) bir bataklığa saplıyor, batarken ağlayarak ölmemi bekliyor. Şahitler var onlar her seyi anlattı. Annem ve anneannem kurtarıyor. 

2. Olay. Yıl 2000. Yaklaşık 1 hafta boyunca gece gündüz sel gibi yağmur yağmıştı. Sonra bahçemizi ve çevredeki tüm sokakları su basmıştı. Hatırlıyorum dere taşmıştı çok korkmuştuk. O gece sokağa kanalizasyon kapağını açmak için komşularla seferber olduk ve farkında olmadan mikrop kapmıştım. Hatanede yoğun bakımda yaklaşık 10 gün tedavi gördüm ve 10 kilodan fazla verdim. Bir gün annem babamı sokta yürürken görür ve seslenir (o zamanlar ayrılar) ve ekonomik durumumuz pek iyi değil. "Oğlun çok ağır hasta bir git dolaş ne olacagı belli değil" der. Pislik sırtını çevirip hiç bir sey demeden ters yol alır. 

3. Olay. Yıl 1982. Abimin cenazesi (bebekken ölüyor). Annem üzülerek hep anlatırdı. "Baban hiç bir kez abin için üzülmedi ve mezarında gitmedi" Cenaze töreni hariç. 

Öz babamın benim için hayatta yaptıgı en büyük iyilik bir kaç kez elime birazcık harclık vermesi dışında hiç bir şeyi yok. Hep annem çalıştı baktı büyük zorluklarla, babamla evliyken de öyleydi. Babam bir kez olsun bana oğlum deyip samimi şekilde baba gibi sarılmadı, soğuk durdu.

Ben hastanede can cekişirken sonradan öğrendim 1999'da dedemden kalma koca ormanı kooperatife, devlete bedavaya satmış 50 bin levaya. Bu günün değeri 500 bin lira. 

Bu parayı 3 - 4 yılda harcadı. Kumar, karı, meyhaneler taksiler yeme sıçma vs. şeylere. Geleceğimi elimden çaldı beni sevmiyordu ama ne kadar da istesem yine de ondan yeterince nefret edemiyorum, çok garip bir his. 

Bir gün ona şu soruyu sormuştum. Baba elindekini tüm imkanları her şeyi tükettin yaşlanınca ne yapmayı düşünüyorsun.

Aynanın önüne geçip (belden yukarısı çıplak vaziyette) ağır yüz ifadesiye aynen söyle dedi: ASARIM KENDİMİ ! Kafa biraz iyi tabi.

Bende aklımca dedim. İyi fikir, görürüz götünü.

Geçen yıl memleketten haber geldi kısmı felç geçirmiş. Çok büyük bir şey değil her halde. Yazık kendini asamamış bile. Benim yapabileceğim bir şey de yok. Artık ne onun, ne de benim ona bir borcum kaldı.

Bizim de böyle bir babamiz vardı işte. Bir zamanlar onu gerçekten sevdiğimi düşünmüştüm ama yanılmışım.

Önümüzdeki aylarda yine psikoloğa seanslara başlicam. Bu ara üzerimde biraz sebepsiz bir hüzün ve huzursuzluk var (ayda bir kez oluyor genelde).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 14 Kasım 2020; 17:13:23 >

• soufian kullanıcısına yanıt
    Bende aynı şeyi iki kez yaşadım. İlki 90'ların başı 7 yaşlarındayken dereye düştüm su sel gibiydi, yolun kenarından geçenlere imdat diye seslenmiştim ve 40 yaşlarında bir adam kurtardı. İkincisi 1996'da okuldan denize tatile götürmüşlerdi, üzerime büyük bir dalga çarptı ve suyun altında yuvarlandım. Yaklaşk bir dakika nefessiz kaldım sonra sahil güvenlik kurtardı sağ olsun. Çok korkmuştum ve günden beri deniz suyuna karşı fobim var. Suya en fazla bele kadar girebilirim. Yüzmeyi hiç sevmem.

• 3 kere diyebilirim.

• Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Sakıncası yoksa nasıl oldu anlatır mısınız ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quantum Limit

Geçmiş olsun hocam. Sakıncası yoksa nasıl oldu anlatır mısınız ?

Birisi pek sayılmaz ama yine de anlatayım: İlkokuldayken yola atlamıştım okulumuzun öğretmenlerinden biri neredeyse çarpıyordu ama durabildi, çarpmadı. Diğer iki olay daha taze sayılır. Birinde araba çarptı havada uçup yere düştüm ama sağ dizim hariç pek hasar yoktu, iyice iyileşmesi 6-7 ay sürdü 2 ay falan üstüne basamadım koltuk değneğiyle gezdim. Sonuncusunda ise bisikletle kaldırımın köşesine çarptım ve bildiğimiz metrelerce takla attım ama ciddi bir durum olmadı.

• 2 sene önce ben kendimi öldürmek istedim 2 defa koma da falan yattım birkaç hafta sonra kendime gelmişim yine varoluşçuluk hayatına 1 defa girdi mi birdaha hiçbirşey yolunda gitmiyor uykuların bölünüyor anlamsız acılar çekiyorsun etrafında milyonlarca insan olsa yalnız hissediyorsun sürekli herşeyi sorguluyorsun ve işin kötü tarafı bunları engelleyemiyorsun beynin hiç susmuyor kendi kendine konuşuyor bazen uyurken bile kendi kendine düşünüyor bu derece büyük bir boşluğa düşünce insan hayatta tututanacak hiçbirsey bulamıyor ne iş ne eş ne aile hiçbirsey hayata bağlamıyor seni ben o psikolojideydim halen de var etme isteği çünkü bu seviye de insanı yaşamak öldürüyor

• Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Biraz daha dikkatli olmalısınız.

• darkolan kullanıcısına yanıt
    Hocam niye sorguluyonuz, nasıl bir boşluk hissidir ve bunun sebebi nedir söyler misiniz ?

• Quantum Limit kullanıcısına yanıt

Çok sıkıntı çekmişsin hocam. Allah bundan sonra iyi bir hayat nasip eder inşallah

• Quantum Limit kullanıcısına yanıt

Elimde olan birşey değil genel anlamda benim çocukken öğrendiğim şeylerin genelinin bir yalan olması herşeyin mükemmel olacağına inanırdım ama görüyorum ki günümüzde sadece bir köleyim sadece sistemin küçük dişli çarkları dan birisiyim ben bir hiçim televizyonla büyüdük hepimiz bir milyoner olacağımı düşünürdüm bir rock yıldızı ya da çok güzel bir filmde bir başrol oyuncusu etrafımda beni anlayan insanlar olacağını düşünürdüm çok güzel aşk hayatları yaşayacağımı düşünürdüm hayattan beklentim çok yüksekti ve başarılı ilerliyordum taa ki bunların hiçbirinin gerçek olmayacağını anladığımda hayatı vs sorgulamamla içine düştüm bu boşluğun gerçekleri her geçen gün görüyorum her geçen gün daha da yıkılıp kendimi inşaa ediyorum bir nevi insanın kendini bulma durumuna da dönüşüyor bu hayatı hep değerli sanardim ama baktığımda milyonlarca galaksiden milyonlarca gezegenden ve o gezegenlerin birtanesinin içinde yaşayan basit sıradan bir canlıyım bende aslında burda yapmam gereken benim kendime değer biçmem ama bende bunu yapamıyorum çünkü bu şekil büyümedim daha çok başkalarının onayı peşinde koşan birisiydim yaptığım başarılar kadar değerliydim eskiden ama o seviyeyi geçtim şuan da yaşadığım karmaşa içimdeki gerçek benle bana toplumun yüklediği kişiyle çatışma içinde olmam içimdeki galip geliyor ama bu seferde sorguluyorum ne için yaşıyorum ne yapacağım nereye gideceğim ben nereye aitim gibisinden aşırı amaçsız birisiyim çünkü sisteme dahil olabilmek için yeteneklerin üzerine gitmem gerekiyor ama ben sisteme adapte olmak istiyor muyum o noktadayım pek istemiyor gibiyim de o yüzden bu çekip gitme heveslerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Quantum Limit

Geçmiş olsun hocam. Biraz daha dikkatli olmalısınız.

Sağolun hocam :)

• yaş 7 havale geciriyordum beynim uyusmus gibiydi tek laf edemiyorum ates 40 lara yaklasmis hemen banyoda ılık su duşu ile kurtuldum sonra doktora gittik 7 yasinda cok iyi kurtulmus dedi o an cok garipti ruhun var oldugunun en guzel kanitini o an hissettim. ben varım ama beni kontrol edebilen, edemiyor gibi garip histi... he bi de çok hızlı bisiklet sürerim refleksim iyidir ama refleksime guvendigimden bi ara baya takla attim ama hic bisi olmadi xd

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mor yakut kullanıcısına yanıt
    Geçmişte çok çektim evet. Bir de yetmezmiş gibi 11 yıl aşk acısı çektim (2001 - 2011 dönemi). İyi günlerim de olmuştu ama fazla sayılmaz.

İşte tüm detaylar

https://forum.donanimhaber.com/kadinlar-gercek-ask-acisi-ceken-bir-erkegi-neden-anlayamaz-ve-neden-hep-erkekler-magdur-gercekler--145952126

Konunun özeti ise şu sayfada. Mesajlarıma bakın görürsünüz

Link

https://forum.donanimhaber.com/kadinlar-gercek-ask-acisi-ceken-bir-erkegi-neden-anlayamaz-ve-neden-hep-erkekler-magdur-gercekler--145952126-4

Çok şükür (son senelerde) iyi bir üvey babamız oldu. Üvey ama kendi öz babamdan çok daha iyi birisi. Tabi ilk başta insanlara alışmak tanımak zor geliyor. Özellikle de güven konusu. Ben güvenilir biriyimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 14 Kasım 2020; 19:33:46 >

• darkolan kullanıcısına yanıt
    Kendinizi nasıl alıştırdıysanız (bir yere kadar) öyle gidersiniz. Fakat eğer isterseniz hayatınıza değişiklik katabilirsiniz. Karar size ait.

• Üstünden arabayla geçtiğimiz köprü 1 sene sonra yıkıldı 43 kişi öldü, ertesi gün dolaştığımız yerlerde 1 hafta sonra katliam yapıldı 100'e yakın kişi öldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Camila8 -- 14 Kasım 2020; 22:59:52 >
  • Katliam nerde oldu ve ne zaman ?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.