Şimdi Ara

Ölmüşüm ağlayanım yok :) Laptop çok ısınıyo...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar monster laptopum var. bundan tam 1 sene önce almıştım son 5 aydır hiç bir problemi yoktu. ama 5 ay önce alet birden bire çok ısınmaya başladı eskiden son performans bile rahatca oynadığım oyunlarda, şimdi önce yavaşlama sonra aletin kapanması meydana geliyor.

internette yazdım "laptop ısınma" die bakıyım milletin sornları nedir diye..... Millet Cpu 60 derece çok sıcak diyo.... Durun ya 60 derece ve sıcakmı??

Ben laptopu açıyorum 5 dk sonra 60 derece oluyo Cpu, Gpu 70Derece***

Hele bide oyun açınca Cpu 80-85 derece, Gpu(ekran kartı): 96 derece (97 de galiba kapıyo kendini onu göremedim. :D )

ölmüşüm ağlayanım yok. Siz 60 dereceye aşırı ısınıyo diyosanız benim alet heralde volkanik patlama yaşıyo... :D

Notebook cooller die satılan şu 30 liralık (3 fanlı zımbırtıdan) aldım... sadece 3 derece farketti :D hani abartınca yine 96 ları görüyorumda 96 olmasını 5 dk ka uzattı :D

zaten oyun oynarken her 5 dk da bi masaüstüne çıkıp, gpu nun 80 küsürlere inmesini bekliyorum. (zaten 94-96 derecelere gelince anlıyorum oyun kasılmaya başlıyo)

+ ***= 1 program çalışmaya başlasın cpu 75-80derece oluyo zaten gpu da 75-80...

öle bi yaşantım var :D zaten vakit bulunca bi servise götürcem de neyse... paylaşmak istemiştim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romsage -- 11 Aralık 2008; 14:20:18 >

• Sizin sorununuz müzmin fan sorunu. Fanınız etkili çalışmıyor. Toz birikmiştir veya tıkanmıştır filtreler. Bunları serviste temizletin sorununuz çözülecektir büyük ihtimalle. Bu problemleri belki yüzlerce defa okudum yıllar içinde. Çözümü hep aynıydı. Fandaki tozlar. En kötü ihtimalle fanı değiştirirsiniz, 50 liraydı galiba, ısınma sorununuz rahatlar.
  • hııı demeyi unutmuşum fanı yüzlerce kez temizledim :D Sorun yine çözülmedi.

Zaten açtım baktım temizdi neyse üfledim, fırçayla sildim ettim. pırıl pırıldı. Yetmedim bilgisayarcı arkada götürdüm zaten temiz dedi, özel spreyler felan sıktı. yine bişi değişmedi. kısaca tüm çözümleri denedim bayram bitsin götürcem servise

+ bilgisayara yaklaşık 5 ayda 10kez format atmışımdır. Geçen haftada güzel bi defrag yapmıştım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romsage -- 11 Aralık 2008; 19:06:35 >
  • Öncelikle geçmiş olsun diyerek konuya giriyorum,benim sıkıntımda fan gürültüsü çok canımı sıkmaya başladı 8 aydır 17'' T93M571 kullanıcısıyım gayet memnunum performansından ama özellikle örneğin gece bu saatlerde nette,forumlarda takılırken bile fan sesi inanılmaz rahatsız etmeye başladı sık sık kendi kendine artıp azalıyor anlamış değilim..Ah be monster herşey güzel hoş kasanın tipide güzel sade hoş modlamaya açık seviyorum falan ama biraz daha özenseydin kasa konusunda..
    aslında bunları direk konuya yazcaktım burayı gorunce dayanamadım şimdi gidip ordada yazcam aynı şeyleri
  • bu modlama işi nasıl alıyor bir örnek falan varmı acaba bende yapmak istiyom

quote:

Orjinalden alıntı: Mr.STubBoRN

Öncelikle geçmiş olsun diyerek konuya giriyorum,benim sıkıntımda fan gürültüsü çok canımı sıkmaya başladı 8 aydır 17'' T93M571 kullanıcısıyım gayet memnunum performansından ama özellikle örneğin gece bu saatlerde nette,forumlarda takılırken bile fan sesi inanılmaz rahatsız etmeye başladı sık sık kendi kendine artıp azalıyor anlamış değilim..Ah be monster herşey güzel hoş kasanın tipide güzel sade hoş modlamaya açık seviyorum falan ama biraz daha özenseydin kasa konusunda..
    aslında bunları direk konuya yazcaktım burayı gorunce dayanamadım şimdi gidip ordada yazcam aynı şeyleri

• Bu arada servise götürdüm, ızgaranın orda bayaa bi toz olşmuştu aldılar sorunum düzeldi..
  • Fanı temizlerken ızgarayı görmedin mi ki? Neresi bu ızgara?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kırmızı dikdörtgenlerle işaretli yerler tozla resmen tıkanıyor, hiçbirşeyi çıkartmadan ince (tercihen metal olmayan) bir objeyle temizlemek mümkün.
     Ölmüşüm ağlayanım yok :) Laptop çok ısınıyo...
  • Bendede aynı problem vardı, fanı temizlemek için çıkarıp takıyordum, fan kablosunun anakarta giren ucuda cok ufak.. 3 tane pine giren dişi bir fan ucu var. Pinlerden birisi yamulmuş deliğe girmiyordu, fan kontrol pini.. yani fanım çalışıyordu cünkü besleme pinlerinde problem yoktu ama fan kontrol pini olmadığı için sürekli minimum hızda dönüyordu, bu sebeplede direk açılışta T7700 işlemcim 60C'de başlıyor ve oyunu açınca falan 80-90 ve reset .. Dün farkettim ve şu anda işlemcim idle 45C maximum sessizlikte, yük altında 60C'yi geçmiyor.

Bir kontrol edin az ihtimalde olsa sizede aynı şey olmuş olabilir
  • fan ile ilgili yazılan yazılara katılmakla birlikte birşeylerde ben eklemek isterim :

aşırı ısınmanın ana nedeni ısı transferinin olması gereken şekilde yapılamamasından kaynaklanıyor..ilk başta tıkanan hava kanalları veya fandaki problemden dolayı ekran kartının gpusu ve işlemciniz aşırı derecede ısınıyor,bu ısınma sonucu aradaki termal macun belirli bir süreden sonra işlevini kaybediyor.ve gereken ısı transferini sağlıklı şekilde yapamıyor.

dolayısı ile yapmanız gereken kapağı açın,soğutucuya bağlı vidaları sökün.soğutucuyu çıkarıp işlemcinin ve soğutucunun üzerindeki eski macunları temizleyin.yerine tercihen kaliteli gümüş rengi bir macun ya da sıradan beyaz macunlardan yeterli miktarda ve paralel şekilde yayarak sürün.tüm temizlikleri yaptıktan sonra cihazı açın..

ayrıca biosta fan ile ilgili ayarlar mevcutsa onlarlada oynayıp fan devir hızını arttırabilirsiniz..genelde koltukta,yatakta , kendi üzerinizde kullanıldığınızda cihaz etkileşimden dolayı çok daha fazla ısınır.o yüzden genelde masaüstünde ,mümkünse metal yerlerde kullanmak ısı konusunda faydalı olacaktır..diğer çözüm ise aliminyum alaşımlı sessiz kaliteli fanlar kullanan laptop tabletlerinden kullanmak olabilir..

• Ben de arada bir kapağı açıp, fanı da çıkarıp ızgaraları temizliyorum. Isınma sorunu kalmıyor böylece.
  • bendeki de çok aşırı ısınıyor aldıgımda memnundum ama şu an 15. ayda falanım ve çok pişmanım şimdiki aklım olsa o zaman bir masaüstü alırdım sonrada dandik internet notebookları alırdım 600-700 e
  • Bende monster ve aynı sorun var. Şubatın başında aldım, bu gün birden çok ısınmaya başladı. İnternette gezinirken en fazla 60 olurdu, şimdi pencerenin önündeyim hafif soğuk rüzgar vuruyor bilgisayara. Turbo fan açık ve sıkcaklık 70 küsürlerde. Birden bire mi zor doldu ? Turbo fan açınca çalıştığını duyabiliyorum arkadan hava üflüyor elimle bakıyorum. Tozdan başka bir durum olma ihtimali var mı ?
    Bu arada sağ hoparlörün olduğu tarafta fan cızırtı yapıyor. Sanırım bir şeye sürtüyor. Hafif dokunduğumda ses kesililiyo ancak bu ses gelmesi önceden de vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerhazar -- 14 Haziran 2012; 2:42:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerhazar

Bende monster ve aynı sorun var. Şubatın başında aldım, bu gün birden çok ısınmaya başladı. İnternette gezinirken en fazla 60 olurdu, şimdi pencerenin önündeyim hafif soğuk rüzgar vuruyor bilgisayara. Turbo fan açık ve sıkcaklık 70 küsürlerde. Birden bire mi zor doldu ? Turbo fan açınca çalıştığını duyabiliyorum arkadan hava üflüyor elimle bakıyorum. Tozdan başka bir durum olma ihtimali var mı ?
    Bu arada sağ hoparlörün olduğu tarafta fan cızırtı yapıyor. Sanırım bir şeye sürtüyor. Hafif dokunduğumda ses kesililiyo ancak bu ses gelmesi önceden de vardı.

bu şekilde nasıl anlayabiliriz ki? servise göndermelisin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.