Şimdi Ara

Olmek icin dua etmek...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba kimisinin saglik sorunu,kimisinin maddi veya baska sorunlari var.Fakat benimki daha muhim,kendime ait bir hayatim yok. Cevremdeki tanidigim hemen herkes kendine ait bir hayat kurdu.Kimisi farkli sehirlerde universite okudu,kimisi evlendi,kimisi polis esnaf oldu bilmem ne oldu...kısacasi kendi ayaklarinin uzerinde durabiliyorlar.Ben mecburiyetten 2 yillik kiytirik bir bolum okudum hala aile yaninda onlara muhtac yasiyorum.1 bucuk yildan fazla ozel sektorde asgari ucret veya biraz fazlasina calistim.Sonuc bankada toplasan 2-3 bin liram ve geriye sadece mazide kalmis anilar var.Astsubaylik,su,bu kpss sinavlarina girdim 2-3 puanla hep kacirdim.Yas 24 oldu ikilemdeyim artik Allah a dua ediyorum canimi alsin diye.Sosyal bir kisiligim yok,bazilari gibi sanslı degilim.Ankara da herkes kendi coplugunde boguluyor benim bogulacak coplugumde yok.

Insanin bu yastan sonra babadan para isteyecek yuzude olmuyor.Disari cikmiyorum,kimseyle muhattap olmuyorum konu geliyor is ve para,pul a machup oluyorum.Olmek icin dua ediyorum.Artik hayattan bir beklentim ve sevgim kalmadi.Okuyanlar icin simdiden tesekkur ederim,oylesine icimi dokeyim dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı durumda sayılırız.

Maalesef hayatta her istediğimiz gerçekleşmiyor illaki bir engel çıkıyor karşımıza...

Şuan çevremde tek bir insan dahi yok. Dışarı çıksam yanımda gezecek tek bir arkadaşta yok. Önceleri samimi olduğum bir kaç arkadaşım vardı, (hem kız hemde erkek, arkadaşlık anlamında) ama şimdi hepsi ya evlendi yada farklı şehirlere gittiler.

Bende şu yaşıma geldim hâlâ babamın eline bakıyorum dersem yalan olmaz. 1-2 ay önce çalıştığım iş yerinden ayrılmak zorunda kaldım. Bir insanın ailesi de olsa onun parasıyla ayakta durmaya çalışması benim açımdan çok kötü bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fistful of Dollars -- 10 Ağustos 2016; 23:03:07 >
  • Şöyle dua et

ALLAH'ım yaşamam hayırlıysa beni yaşat. Yaşamam hayırsızsa benim ruhumu al.

• ben de benzer bir durumdayım

• Git evlen 2 sene çalısıp ailenin yanındayken birde. Nasil oluyoda 2.3 bin biriktiriyorsun. Sendeki en buyuk eksiklik akıl

• Kardeş bn şuan 24 yaşımdayım itfaiye eriyim 2600 lira maaş alıyom bekarım hayatımı yaşıyom keşke sende okusaydın hayatını yaşasaydın
  • Bak bak şu triplere bak...

Kardeşim aralıkta yaş 33 olacak.

Bırak kenarda azcık birikimi ay sonu geldi mi tamam diyorum.

Çok paralar gitti.Hayatımdan çok insanı çıkarmak zorunda kaldım.

1 senedir hayatımda ciddi bir ilişki var aileler tanıştı.

O da bende borç batağındayız.

Ama...

Ne iş yerimde nede başka bir yerde fakirliğimi kimseler bilmez.

Bırak milletin bilmesini vs bunu düşünüp kafayı kırmak akıl tutulmasıdır.

Yıl sonunda borçlar bitecek.

Ve hayat aynı şekilde devam edecek.

Daha yazacak çok şey var.

Hayatı bu kadar ciddiye almayın.

En fazla ölüp gideceğiz.

Ne zaman nerede Allah bilir.

Boşuna sıkıp boğuyorsun kendini.

İçindeki o aptal seni idam et.

Gir bi işe.
    Ne olursa olsun insanların arasına karış.

Gencecik adamsın kır kafayı kılıcını kuşan dışarıya çık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cok Zor Durumdayim akil verin bana
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ölmek için dua etmekten daha etkili yollar var. sen ne istediğini bilmiyorsun allah canımı alsın diyorsun. önce karar vermeyi öğren ne yapmak istediğini bul.
  • Benimle aynı mazide olan birilerini görmek beni bayağı şaşırttı.En iyi siz anlarsınız beni,yazmakla anlatılmaz kelimeler kifayetsiz kalır.Nasıl tok açın halinden,bu durumda böyle.2-3 bin lira paracık bazılarının zoruna gitmiş anlaşılan asgari ücretli çalışmanın ne bok olduğunu bilmiyorlar.Çalışırken oradan buradan kısmaktan en sonunda iş yerinde ayağımdaki ayakkabım parçalandı,gittim 60 tl ye en dandik botu almıştım.Maaşın 3/1 e yol parasına gider,evin faturaları,içtiğin sigara,su parası...çalışırken insanın gideri evde oturduğundan fazla oluyor.İş yerinde yemek yemez bisküviyle geçiştirir,sosyal hayatın olmaz hele avm de sabah 10 dan akşam 10 a kadar 4 duvar arasında çalışıyorsanız yıllar geçtikçe kafayı yiyecek raddeye gelince bırakmak zorunda kalırsınız...neyse geçmiş geçmişte kalır.Hazıra dağ dayanmaz parada bitti,hayatta geçti gitti.

Şimdiyse geçmişi bırakıp bakıyorsun çevrendekilere,insanlar hayatlarını dolu dolu yaşıyorlar.Sense aklında tükenmiş hayaller,mazilerde kalmış anılar ve önünde kocaman bir karanlıkla ne yapacağını bilmeden ömrünün sonunu bekliyorsun.Dışarı çıkınca bir gaye için koşuşturan insanlar,el ele dolaşan çiftler ve yaşama dört elle sarılan insanları görüyorsun.Aldığın her nefeste acın kat kat artıyor,kendine lanet okuyorsun.Çevrendeki herkes kendince akıl veriyorlar ama kimse elini taşın altına koymuyor.Ağzı olan konuşuyor,laf olsun torba dolsun misali ama bilmiyorlar içinde cayır cayır yanan yangını.Farklı farklı işlerde çalışıyorsun,para kazanıp kendime ait hayat kurayım diyorsun.Aldığın parayla ne hayat yaşıyorsun ne kendini idam edecek gücün oluyor.Bakıyorsun sonu yok bunun,karın tokluğuna çalışmanın kiranı,faturanı,şunu bunu...geciktirmenin kahrolsun deyip istifayı basıyorsun.Sonra kendini gururunu kaybetmiş şekilde eve kapatıyorsun,çevrendeki tanıdıklarından uzaklaşıyor çaresizce gökyüzüne bakıp Allah'ım bana bir yol göster diyorsun.Gel zaman git zaman sınavlar,işler,koşuşturmacalar...ne kadar çabalasan da kaderini değiştiremiyorsun,intiharı düşünüyorsun ama imanın el vermiyor.Ölüp gideyim,yok olayım diye dua etmeye başlıyorsun.Hele Büyükşehir'de yaşıyorsanız çevrenizdeki insanların hayatlarını,imkanlarını ve hayata sarılmalarını gördükçe sırtınızdaki o yük giderek artıyor.Onların bir gayeleri,yaşayacaklar hayatları var.Ya sizin,ya benim ? Büyük hayal kırıklığı yaşattığımız,her gün onun,bunun çocuğu bilmem ne diyerek size yergi yapan ailemiz dışında neyimiz var ? Her sabah utanarak yüzlerine bakmaktan kalbimde ağır bir sızı,düşüncelerimde ise karamsarlık.

• dynamic222 D kullanıcısına yanıt
    Ver parayı,evi,işi de evlenelim hergele.Senin gibi yemez,içmez,gezmez tozmazsan robot gibi sabahtan geceye kadar çalışıp yaşarsan sende biriktirirsin.Çocuk aklınla cahilce yorumlar yapma,ailemin yanında kalmasam nasıl birikecek o para ? Zoru görmemişsin,kolay sanıyorsun asgari ücretle çalışıp,para biriktirmeyi ve ev geçindirmeyi.Bana akıl verirken kalanı sana yetmeyecekse benim için risk alma.
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Ne zorundan bahsediyorsun ya. Gezmek tozmak herkesin yapabileceği bisey. Hic dedinmi ben bi ev almaya calısayım oturup ailenle konustunmu. Gez toz sonra hayat çok zor. Sen zorumu yaşadın ki 2 senede gezdiğin ne getirdi sana. Elinde ne kaldı. 2 sene boyunca düzgünce paranı biriktirseydin suan elinde bir başlangıcın olurdu. Hayir sanki ben yanliş bisi söyledim . Demekki babanda aynı kafaya sahipti sana bisi bırakmadı başlıyacagın. Olur ya siz günlük yasayın kral olun. Biz robot olalim aptal olalim. Parayı kazanmak değil harcamak sanattır unutma

• İşte Dh yi bu yüzden seviyorum zor zamanda yardimci olucak abilerimiz var.

• benim büyükkannem 96 yaşındaydı çok ağrıyordu heryerleri dayanacak gücü kalmamış olsaki allahım benim canımı tez vakitte al derdi hep
  • dynamic222 D kullanıcısına yanıt
    Ozur dilerim kendi adima agir konustugum icin.Evet babamda benim kafada emekli ikramiyesini yedi,icti,gezdi,zamaninda keyfine 2 araba aldi...kisacasi ne kenera ayirdi nede ev,arsa aldi.Dayimin yardimiyla kendisi kredi cekti zar,zor kendimize ev aldik.Gunluk yasadik,gelecegi hic dusunmeden dogrudur.Simdi onumde kpss var o da olmazsa gidip uzman cavus olacagim baska carem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 16 Ağustos 2016; 15:26:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polat123p

Kardeş bn şuan 24 yaşımdayım itfaiye eriyim 2600 lira maaş alıyom bekarım hayatımı yaşıyom keşke sende okusaydın hayatını yaşasaydın

Hayat sana guzel.Bekarsin,2400 maas.Bi de olum olmasa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Ozur dilerim kendi adima agir konustugum icin.Evet babamda benim kafada emekli ikramiyesini yedi,icti,gezdi,zamaninda keyfine 2 araba aldi...kisacasi ne kenera ayirdi nede ev,arsa aldi.Dayimin yardimiyla kendisi kredi cekti zar,zor kendimize ev aldik.Gunluk yasadik,gelecegi hic dusunmeden dogrudur.Simdi onumde kpss var o da olmazsa gidip uzman cavus olacagim baska carem yok.

Yasın çok degil uzman cvs isi kesin degil. Ben derimki al babani karsina. Adam gibi konus biseyler yapalim ev alalim benim yasim geciyor de. Yeme icme gezme. Biliyorum burada parasi olmayan birsuru insan var disari cikip geziyor. Babanda öyle bi insansa kaçma. Sen kır bu zinciri bi başlangıç yap anladınmı. Ev almak zor degil bir suru secenek var hem borcun olsun ki çar çur edeme parayı. Yine senin hayatın senin secenegin benim seninle olan iliskim burdan öteye gitmez özüre gerek yok yani. Ben fikrimi söylerim sende fikrini söylersin. Kira öder gibi ödeyenler var. Olmadı birini bulursun çalısan birini anlatirsin evleneceksen. Biriniz parayi eve oder biri evi gecindirir. Sen ev al sen al ki en azından senin çocuğun desin ki. Babamdan allah razı olsun yapabildigi kadar yapmis. Neyse kardesim insallah hersey istedigin gibi olur. Söyle düsün en azından borcların yok bogazına kadar öyle insanlarda var. Hic biseyi olmayip dunya borcu olan.

• herkesin biyerde nasibi vardır bunu sakın unutmayın. abim ile yasıtsınız ve abiminde basina cok sey geldi. sınava girdi yapamadı, iptal oldu, polisligi cok istedi puanı yetmedi astsubaylıga yetti ama mezun yılındsn dolayı almadılar en sonunda 2 yıllık kıytırık bölüme gitti suan okulda ve alttan derslerini tamamlamaya calısıyo bitti bu yıl aslında okulu. daha hic ise girmedi calısmadı sadece yaz tatillerinde calıstı harclık icin. mezun olduktan sonra ne yapacagını bilmiyo. konuyu cok uzattım kusura bakmayın. diyecegim o ki her yere basvuru yapın ama bu evrede durmayın acık ogretim okuyun ortaogretim kpss ye kesin basvurun. Allah bi yol cizdi sizin icin ve o yolda ilerliyorsunuz unutmayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.