Şimdi Ara

Öldürmek insana zevk verir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
5.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsan doğası gereği bir tarafı vahşi oluyor genelde..çocukluğumuzda merhamet duygusu gelişmediği için sinekler böcekler hatta bazıları vardır kedi köpek öldürmeye çalışır görmüş duymuş yaşamıssınızdır.Yetişkinler için misal çıkar amacı taşıyan Savaşlar da bireysel olarak savaşan askerlerin akan kandan zevk alması gibi..Ama benim merak ettiğim insan öldürmek zevk verirmi insana? birde haklı bir sebep var ise eğer.Yani öldürdükçe bu olay normalleşirmi gözünde bir insanın?Öldürmeyeden öldürmeye de fark var misal sebepsiz rasgele öldürmek yerine bir amaç taşıyan yani yer yüzünde ki pislik insanları öldürmek gibi?Bu konuya yaklaşımınız nedir?hastalık mıdır insan doğasımıdır yoksa sadistlikmidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 24 Haziran 2013; 20:01:49 >

• İnsanın doğasında öldürmek olsa bile et yiyen hayvanlarda oluşmadığı gibi insanlarda da öldürmekten kaynaklı bir zevk oluşmadığını düşünüyorum. Öldürmekten zevk alan insanlar daha çok psikolojik olarak rahatsızlıkları olan insanlardır, tedavi edilmeye ihtiyaçları vardır.

Sebepli olsun sebepsiz olsun cinayet cinayettir.
  • Konu dışı özele açtığından ciddi cevap verecem geçenlerde discoveryde belgesel vardı psikopatların beyin yapılarını normal insanlarla karşılaştırıyorlardı. Ve psikopatlarda beynin bir bölümünde elektriksel faliyet normal insanlara göre daha farklı görülüyordu. yani o dediğin olay her insanda yok. bazı insanlar beyinleri itibariyle katilliğe yatkın olabiliyor. ama beyinlerinde bu durum var diye illa katil veya psikopat olmak zorunda da değillermiş çünkü çevre etmenleriyle bu duygu bastırılabiliyormuş. anladığım kadarıyla dexter çok izliyorsun :D aman ha sakın özenme öldürmenin her türlüsü kötüdür.

edit: sonuç olarak soruna cevaben: hastalıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuralarBenim -- 24 Haziran 2013; 20:16:12 >
  • İnsan doğasında şiddet vardır.Psikolojide insanın id'i tüm istekleri barındırır cinsellik,yemek gibi bunların içinde şiddette vardır.Süper ego ise doğru ile yanlışı ayırt etmemizi sağlar şiddet yanlış der.Ego yani bilinç orta noktayı bulur.Kısacası şiddet ne kadar insanın içinde olan bir duyguda olsa bastıramıyorsan problem var.Askerler ise düşmanı öldürdüklerinde başarma duygusundan gelen bir zevk alır ama yanlarındaki arkadaşları ölmeye başladığında zevk kaybolur.Öldürmek rutin bir iş haline gelebilir.
  • Bence insanın doğasında bu var.Örneğin abd askerlerine bakın viatnamda olsun ırakta olsun cinayet işlerken aldıkları zevk ortada hatta öldürmekten dahada şiddetli olan işkence ederken. kendilerine göre haklılar diye düşünürler çünkü tezgahlanmış komploları veya kişisel suçları topluma mal ederler.her insan ve toplumda bu var.orada bir terörist ölür ve toplum bundan zevk alır tatmin olur.ölen hasımdır çünkü.her zaman şiddet ve şiddet yanlıları kazanmıştır çünkü savaş çıkaranlar ve nihai galipleride yine bunlardır.onları kahraman yaparız onlar tarafından yönetilmek isteriz ama burda bir ayrım var oda bir amaç olgusu.düşmanını hasmını öldürmek herzaman insanı tatmin eder eğer ki kendini haklı görüyorsa.bu hastalıkmıdır? Mecbur kalırsın veya kalmassın düşmanını öldürmek insana zevk verir diye düşünüyorum örneğin kötü olan ve insanlara veya kendisine haksız bir şekilde zulmeden kast eden bir insanı öldürmek veya cezalandırmaktan zevk alması olağanmış veya normal bir insani olgu gibi geliyor bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AMDPhenom

İnsan doğasında şiddet vardır.Psikolojide insanın id'i tüm istekleri barındırır cinsellik,yemek gibi bunların içinde şiddette vardır.Süper ego ise doğru ile yanlışı ayırt etmemizi sağlar şiddet yanlış der.Ego yani bilinç orta noktayı bulur.Kısacası şiddet ne kadar insanın içinde olan bir duyguda olsa bastıramıyorsan problem var.Askerler ise düşmanı öldürdüklerinde başarma duygusundan gelen bir zevk alır ama yanlarındaki arkadaşları ölmeye başladığında zevk kaybolur.Öldürmek rutin bir iş haline gelebilir.

AÖL'mi hocam ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Peony

quote:

İnsan doğasında şiddet vardır.Psikolojide insanın id'i tüm istekleri barındırır cinsellik,yemek gibi bunların içinde şiddette vardır.Süper ego ise doğru ile yanlışı ayırt etmemizi sağlar şiddet yanlış der.Ego yani bilinç orta noktayı bulur.Kısacası şiddet ne kadar insanın içinde olan bir duyguda olsa bastıramıyorsan problem var.Askerler ise düşmanı öldürdüklerinde başarma duygusundan gelen bir zevk alır ama yanlarındaki arkadaşları ölmeye başladığında zevk kaybolur.Öldürmek rutin bir iş haline gelebilir.

AÖL'mi hocam ??

Alıntıları Göster
    İnsan doğasında şiddet tabii ki vardır.Hele de bireyin,kişiyi öldürmesi için gerekli bir sebep var ise muhteşem bir zevk alır.Bana göre insanın doğasında olan bir şey,hastalık veya sadistlik gelmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir insan neden kas yapmak ister ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

quote:

AÖL'mi hocam ??

yok genel kültür freud falan okuyunca böyle oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: alakurt79

İnsan doğasında şiddet tabii ki vardır.Hele de bireyin,kişiyi öldürmesi için gerekli bir sebep var ise muhteşem bir zevk alır.Bana göre insanın doğasında olan bir şey,hastalık veya sadistlik gelmiyor.

Alıntıları Göster
    Her insanın sapıklık,suça eğilim potansiyeli vardır bu çok derin bir konu.Kriminolojiyle ilgili çok değerli kaynaklar var okuyabilirsiniz.Bu mesele 2-3 forum mesajı ile anlatılamayacak kadar derin ve burada yaşı küçük ve bu işlerden uzak durması gereken büyük bir kitle var.

• quote:

Orijinalden alıntı: In God We Trust

Her insanın sapıklık,suça eğilim potansiyeli vardır bu çok derin bir konu.Kriminolojiyle ilgili çok değerli kaynaklar var okuyabilirsiniz.Bu mesele 2-3 forum mesajı ile anlatılamayacak kadar derin ve burada yaşı küçük ve bu işlerden uzak durması gereken büyük bir kitle var.

Alıntıları Göster
    sanmıyorum..
  • Benim verdiğim bu önermede üç şekilde bir çıkarım yapmak istiyorum.
    1.bir insan canına malına namusuna haysiyetine veya guruna kast ediyor ise öldürmek bence zevk verir.bu vatan müdafası gibi ama bunun sonucu malesef haklı bile olsa hukuki yaptırımların olması.yani yukarıdaki kavramlardan bir vatan müdafası olursa kahraman olursunuz toplumun geneli zevk alması lazım ama bireysel olarak malınızı kaspeden bir dolandırıcı size ihanet eden eşinizi canınıZa kast eden bir kişiyi öldürmek sadece size zevk verdiği için toplum tarafından dışlanırsınız.bu hastalık değil bana göre

2. Bir görev için talimatları yerine getirmek için öldürürsünüz konuyu bilmessiniz öldür denir sorgulamaksızın öldürürsünüz haklı ölüm olduğunu düşünerek ama kişisel bir husumetiniz yoktur yinede görevi haklı adletip zevk alırsınız.bu hastalık mı değil mi bilmiyorum vede merak ediyorum

3.herhangibir ölüm farketmez sadece adistçe yaklasımla öldürmek evet hastalık olan budur diğer 2 madde değil haksızmıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 25 Haziran 2013; 17:03:00 >

• hiç te doğuştan acımasız olmuyoruz bir keresinde bir tavuğun üstüne 5 kiloluk taşı atmıştım sonra çok üzüldüm dün gibi hatırlarım diğer tavuklar başına toplanmışlardı zavallı tavuk bir yere sindi kaldı hareket edemedi.. arkadaşları bana çok kötü bakıyorlardı.. çok utandım. Bu da böyle bir anımdır
  • Orijinalden alıntı: LE10

2. Bir görev için talimatları yerine getirmek için öldürürsünüz konuyu bilmessiniz öldür denir sorgulamaksızın öldürürsünüz haklı ölüm olduğunu düşünerek ama kişisel bir husumetiniz yoktur yinede görevi haklı adletip zevk alırsınız.bu hastalık mı değil mi bilemem

Görev Ülke toprakları ve halkı güvenliği ve bir çok kişinin ölümünü engellemek için yapılıyorsa görevi yerine getiren asker/görev/ yada diğer devlete çalışan kişiler görevi yerine getirir ve öldürür. Ama bunu zevk alarak yapması acaba nasıl zevk alarak görevinimi zevkle yapıyor yoksa insan öldürmek ona bir haz mı veriyor bu önemli bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toyota SUPRA

sanmıyorum..

Alıntıları Göster
    Ölmeyi hak eden birisinin öldürmek çok zevkli olur . Parça parça yapmak, kafasını kopartıp onunla konuşmak ,hayal ettikçe dahada bu isteğim artıyor.Sizce hasta mıyım?
  • ne oldurmesi sakamisiniz. ben cs de tavuklara bile aciyorum vurmuyorum. ha gelip akrabani anani babani vurmustur biri bende vurarim oldururum o zaman. ama direk oldurmek olmaz. iskence ederek. interenette bolca mevcut iskence videolari. ona gore secim yaparsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalnızlık Senfonisi

Ölmeyi hak eden birisinin öldürmek çok zevkli olur . Parça parça yapmak, kafasını kopartıp onunla konuşmak ,hayal ettikçe dahada bu isteğim artıyor.Sizce hasta mıyım?

Ama ölümü hak ettiğinine kim karar verecek. Lisedeyken kavga ederdim sinirle vururdum kavga ettiğime arada 1-2 saat sonra pişmanlık duygusu beni sarardı keşke yapmasaydım derdim. Aklıma gelirdi hep

Mesela çevremdeki insanlar böcek görse üstüne basıyorlar ama ben kıyamıyorum kaldırımın kenarında karıncalar yuva yapmış üstüne basmamak için adeta kendimi riske atarak yoldan gidiyor yuvayı geçtikten sonra tekrar kaldırma çıkıyorum yani odamda sinekte olsa camı açıp çıkarmaya çalışıyorum peki ben hasta mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Patronage

quote:

Orijinalden alıntı: Yalnızlık Senfonisi

Ama ölümü hak ettiğinine kim karar verecek. Lisedeyken kavga ederdim sinirle vururdum kavga ettiğime arada 1-2 saat sonra pişmanlık duygusu beni sarardı keşke yapmasaydım derdim. Aklıma gelirdi hep

Mesela çevremdeki insanlar böcek görse üstüne basıyorlar ama ben kıyamıyorum kaldırımın kenarında karıncalar yuva yapmış üstüne basmamak için adeta kendimi riske atarak yoldan gidiyor yuvayı geçtikten sonra tekrar kaldırma çıkıyorum yani odamda sinekte olsa camı açıp çıkarmaya çalışıyorum peki ben hasta mıyım?

Alıntıları Göster
    Kavga edince zevk verdigine göre ölümde verir hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Believe43

Kavga edince zevk verdigine göre ölümde verir hocam

Alıntıları Göster
    Birinin canını almanın, göz göre göre onu yok etmenin, yaşadığı korkuyu ve acıyı suratında görmenin ''İnsanın doğasında şiddet vardır'' düsturuyla açıklanması kadar saçma bir şey görmedim. İnsanın doğasında öfke olabilir. Tıpkı sevgi, merhamet, şefkat gibi. Ama can almak bambaşka bir boyut. Tabi hiçbir şeyi genellemek doğru olmaz. Hitler'e can almak çok makul görünür ama bize gayet korkunç görünür. Her insanın duygu çeşidi aynı oranda paylaşılmış olmuyor sonuçta. Sinek ve böcek öldürmekse çocuklukla alakalı bir durum değil. Rahatsızlık veren türleri şimdi de öldürürsün. Mesela kedi köpek öldüren çocukları örnek vermişsin ama genç olup öldürüp hatta bunun videosunu çeken insanlar da var. Yaşla merhametin orantılı olduğunu pek sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Volpenotte

Birinin canını almanın, göz göre göre onu yok etmenin, yaşadığı korkuyu ve acıyı suratında görmenin ''İnsanın doğasında şiddet vardır'' düsturuyla açıklanması kadar saçma bir şey görmedim. İnsanın doğasında öfke olabilir. Tıpkı sevgi, merhamet, şefkat gibi. Ama can almak bambaşka bir boyut. Tabi hiçbir şeyi genellemek doğru olmaz. Hitler'e can almak çok makul görünür ama bize gayet korkunç görünür. Her insanın duygu çeşidi aynı oranda paylaşılmış olmuyor sonuçta. Sinek ve böcek öldürmekse çocuklukla alakalı bir durum değil. Rahatsızlık veren türleri şimdi de öldürürsün. Mesela kedi köpek öldüren çocukları örnek vermişsin ama genç olup öldürüp hatta bunun videosunu çeken insanlar da var. Yaşla merhametin orantılı olduğunu pek sanmıyorum

Alıntıları Göster

kaynaklar:http://www.cbc.ca/natureofthings/episode/born-to-be-good-1.html
    http://www.stat.wisc.edu/~ane/st571/n...
    http://www.yale.edu/minddevlab/papers...

Ahlak ile öldürmeyi ilişkili kavramlar olarak düşünüyorum bu yüzden insanın öldürmeye meyilli olacağını düşünmüyorum ayrıa ilişkili kavramlar olarakgörmüyorsanız demagoji yapma amacında olmadığımı da belirtmek isterim.

• İnsan öldürmeyi düşünmedim ama beni ısıran sineğe yastık ile çok sert vurduğumda o zevki alıyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.