Şimdi Ara

OLASILIKSIZ'ın Yazarı Adam Fawer'dan : 'EMPATİ'... (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
2
Favori
28.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: AlcohollicA

bitti mükemmel ama biri bana caine ile stevie arasında ki ilişkiyi tam olarak zaman ve mekan olarak anlatabilr mi hatırlayamıyorum

Caine ve Stevie'nin ilişkisi sadece bir cümlede geçiyor hatırladığım kadarıyla. Adam Fawer belki bu 2 karakteri başka bir romanında buluşturur.
  • benim bildigim hatırladıgım kadarıyla caine ve stevie olasılıksızda birlikte yer alıyorlar caine olasılıksızdaki gelecegi gorebilen eleman stevie ise laboratuarda caine i yakalamaya calısan elemanlar icin calısan bilgisayar uzmanıydı hemde cok feci bi uzman olasılıksızın sonunda caine yine gelecegi gorerek evinde yakalanmayı beklerken dinleme cihzını farkedip(daha dogrusu gelecegi gorme yetenegiyle bunu yaptıklarını bilip) stevie le iletisime gecip labaratura girip kardesini kurtarma operasyounu gerceklestirmisti. bu operasyonda stevie caine yardım etmisti tabi tamamen duygusal stevie daha sonra bu duygusal zaafı yuzunden sürünmüs bundan empatide bahsediyo zaten .empatinin sonunda ise caine stevie in yazdıgı programdaki hatayı gelecegi gorme yetisiyle farkedip uyarıyo olay bundan ibaret.

benim hatırladıgım boyle ikisi okuyalıda baya oldu hatada olabilir....
  • Empati'de Stevie Grimes'dan mı bahsediyor ? Empati kitabını aldım ama henüz okumadım.

Stevie Grimes Olasılızlık da UGA'da çalışan ve Fortshye'nin adamı olan bilgisayar uzmanıydı.Başlarda amacı David Caine'inin akalanmasını sağlayıp Fortshye'nin labarotuvarından pay almaktı sanırsam.Ama kitabın sonunda David Caine evde kamerayla izlendiğini farkedince sandalyede otorup yakalanmasını beklerken çok sessizce konuşuyordu.Stevie Grimes da bunu farketti yakınlaşınca ses anlaşıldı ve Caine ona yardım etmesi halinde 1.5 milyon dolar vereceğini söylüyordu.Grimes da zaten Fortshye'e gıcık olduğundan bunu kabul etti ve cainenin kaçması için elektrikleri kesince bilgisayarlar etkisiz kalmıştı ve Caine 'e daha fazla uyuşturucu verilmedi ve etraf karanlık oldu bu sayede caine gözlerini kapamadan HerAn'a bıraktı kendini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thoughtless -- 22 Aralık 2008; 17:06:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thoughtless

Empati'de Stevie Grimes'dan mı bahsediyor ? Empati kitabını aldım ama henüz okumadım.

Stevie Grimes Olasılızlık da UGA'da çalışan ve Fortshye'nin adamı olan bilgisayar uzmanıydı.Başlarda amacı David Caine'inin akalanmasını sağlayıp Fortshye'nin labarotuvarından pay almaktı sanırsam.Ama kitabın sonunda David Caine evde kamerayla izlendiğini farkedince sandalyede otorup yakalanmasını beklerken çok sessizce konuşuyordu.Stevie Grimes da bunu farketti yakınlaşınca ses anlaşıldı ve Caine ona yardım etmesi halinde 1.5 milyon dolar vereceğini söylüyordu.Grimes da zaten Fortshye'e gıcık olduğundan bunu kabul etti ve cainenin kaçması için elektrikleri kesince bilgisayarlar etkisiz kalmıştı ve Caine 'e daha fazla uyuşturucu verilmedi ve etraf karanlık oldu bu sayede caine gözlerini kapamadan HerAn'a bıraktı kendini.

evet ya hatrladımm.inanılmaz bi bağlama yapmış kitapları arasında.mükemmel..

yeni kitap falan var mı acaba :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thoughtless

Empati'de Stevie Grimes'dan mı bahsediyor ? Empati kitabını aldım ama henüz okumadım.

Ben Empati'yi okurken Grimes ismini görünce "acaba" demiştim. Ama sonlara doğru aynı kişi olduğu çıktı ortaya.
    Hele bir bölüm var ki.
    Yukarda WoraZ yazmıştı gerçi
  • En az olasılıksız kadar güzel ama olasılıksız kadar gizemli değil bence
  • Her iki kitabıda çok iyi, fakat Empati Olasılıksızdan daha iyi geldi bana.
  • empatiyi okuyorum su an.olasılıksız ı okumadım.marketten olasılıksız ı alıyrum die empatiyi almısım ama pişman olmadım yorumları okuyunca.
    bu arada donanımhaber de ne cok kıtap okuyan warmıs
  • Empati de isimler bazen kafanı karştırabilir. Bende bazen oldu. Herkesin yeteneklerini kafanda tutarak kişileştir onları. Zevkle başladığını düşünüyorum ondan daha fazla zevkle bırakıcaksın kitabı. Bazen kafana birçok teorik bilgi yüklemeye çalışacak bazen felsefe havuzunda yüzeceksin ama çok şey kazanıcaksın.
  • Empati + Olasılıksız 2 günümü aldı.Çok güzel kitaplar cidden..
  • quote:

Orjinalden alıntı: wIzI_

Öyle de olabilir ama o zaman okumak için okumayın.
    Şu forumda kaç kişinin dünyanın en büyük edebiyatı sayılan Klasik Türk Şiiri [ Divan Edebiyatı ] ile ilgilendiğini merak ediyorum.
    Bizim edebiyatımız dünyanın en büyük edebiyatıdır ama hala işte Olasılıksız, Harry Potter gibi Batı şişirmeciliğine dayanan yazarların okunması açıkçası sinirimi bozuyor.

kendinde demişsin. kimseyi bu tür kitapları okuyor veya divan edebiyatı okumuyor diye suçlayamazsın. hiç sinirin falan bozulmasın. sen seviyorsan al oku. ama başkalarına da sen Türk'sün neden okumuyorsun vs. kastederek suçlayamazsın. olasılıksız vs. romanlar senin hoşuna gitmeyebilir ama burda 2 sayfa boyunca birsürü kişi beğenisini dile getirmiş. bu şekilde kitapları yermene hiç gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycna -- 11 Mart 2009; 17:14:52 >
  • olasılıksızı 4 günde okudum.
    Empatiyi en yakın zaman da okuyacağım.
  • Şu 2 hafta içinde okudum 2sinide .Empati sanki daha güzel gibi geldi bana.Tabi olasılıksız'ı yeride ayrı.Bu kitapta spygurl ile steve'in konuşmasında caine'in adı geçtiğinde çok güldüm tek anlayamadığım nokta charlie hammond'a noldu
  • Bn de okuyacagm empati yi bulsam birinden
    olasılıksız superdi
    bizim dersanedeki hoca okumus 2 sini de empati daha iyi diyo
    bulsam birinde okucam empati yi para vermek ıstemıorm
  • olasılıksızı bitirdim ve gerçekten harika bir kitap. muhteşem. daha empatiyi yeni aaldım ve açıkçası okumaya korkuyorum ya olasılıksız kadar sürükleyici değilse ya olasılıksız kadar beğenmezsem diye. umarım empatiyide olasılıksız kadar çok beğenirim
  • kitap 3 4 aydır odamda duruyordu, gözüme çarptı bir başlayım bari dedim 450 sayfa okudum bir günde. çok kitap kurdu bir insanda değilimdir. =)

kitabın sonunda sanki bu konuyla alakalı özellikle charlie üzerine bir kitap gelebilir gibi geldi bana, belki enkazdan çıkınca neler yaşadığı... ayrıca laszlo ölürken kafasından charlie çok üzgünüm diye bir düşünce geçirdi.

ben mi düşündüm acaba bir tek bunu?
  • ben olasılıksızı geçen sene yeni duymuşken millet empatiyim okuyup bitirmiş. Helal valla.

Bu arada Charlie olayı benimde kafama takıldı. Sonraki kitabını sabırsızlıkla bekliyorum. Adam Faweri tanıyan varsa lütfen ipucu versin
  • evet ya 3. bir kitabı çıkacak mı???????
  • arkadaşlar bu kitabı okuyup da bir kenara koymak yerine isteyen olursa ben alabilirm.. bilginize..hastanede yatan bir arkadaşa arkadaşlık etmesi için alıyorum..
  • Valal ben Olasıkılsız'ı 5 ytl le aldım. Korsan veya sahte değildi sadece arkasındaki yazılar hafif sola kayıktı.

Bu arada Adam Fawer'in kitabpları bunlar:

1-)OlasılıkSız
    2-)Empati
    3-)Zar adam

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.