Şimdi Ara

OLASILIKSIZ'ın Yazarı Adam Fawer'dan : 'EMPATİ'... (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
2
Favori
28.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Siempré

Empati bir kere kurgusuyla Olasılıksız'dan daha değişik. Kimin kim olduğunu anlamak için bile kitabın en başına dönmek zorundasınız. Olasılıksız'da güzel tabi ama ama bir tercih yapılacaksa ben Empati derim.

Adam Fawer'ın bilgi veren tarzı Olasılıksız'da yamulmuyorsam Heisenberg Kuramı, Empati'de Nikola Tesla Edison kapışması ve Pink Floyd ile ilgili verdiği bilgiler iyiydi, herkes yapamıyor bunları.

Şu olay süpermiş okuyamadım gitti kitabı öylece duruyor rafta.. Edisondan oldum olası nefret etmişimdir Teslanın yanında devede kulak kalacak bilgisiyle Tesla ile aşık atmaya çalışmış çeşitli çirkeflikler yapmış ve sonunda başarılı olmuştur..Kına yaksın, ampülünüde ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi дltuğ -- 3 Haziran 2008; 23:40:18 >
  • olasılıksız dün gece bitirdim....Gerçekten uzun zamandır böyle kitap okumamıştım...Ayrıca Vana ya aşık oldum sanırım..seviyorum onu hemde deliler gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alehandro

olasılıksız dün gece bitirdim....Gerçekten uzun zamandır böyle kitap okumamıştım...Ayrıca Vana ya aşık oldum sanırım..seviyorum onu hemde deliler gibi...

Onu Adam Fawer yarattığı için ona aşık olmuşsun bence. Hiç görmemiştim böyle kitap kahramanlarına aşık olanları falan. Bir ara biz küçükken Hermione(Harry Potter)'ye aşık olurlardı ama film çekilip onu Emma Watson'ın oynadığını görünce. Bir profil oluşurdu sen Watson'a aşık olurdun ama bunun filmi de çekilmedi ki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Siempré

quote:

Orjinalden alıntı: alehandro

olasılıksız dün gece bitirdim....Gerçekten uzun zamandır böyle kitap okumamıştım...Ayrıca Vana ya aşık oldum sanırım..seviyorum onu hemde deliler gibi...

Onu Adam Fawer yarattığı için ona aşık olmuşsun bence. Hiç görmemiştim böyle kitap kahramanlarına aşık olanları falan. Bir ara biz küçükken Hermione(Harry Potter)'ye aşık olurlardı ama film çekilip onu Emma Watson'ın oynadığını görünce. Bir profil oluşurdu sen Watson'a aşık olurdun ama bunun filmi de çekilmedi ki.

Hadi ya..bende gerçek hayatta böyle bir Hatun olduğunu zannetmiştim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alehandro -- 5 Haziran 2008; 16:55:19 >
  • Bence Adam Fawer yazar değil.Yani kitabı çok satmış olabilir.Ama benim Yahya Kemal'den,Ahmet Haşim'den aldığım hazzı hiçbir yazarın verebileceğini düşünmüyorum.Herkesin bütün kitapları okuyacak kadar vakti yok.O yüzden kitap seçerken seçici davranın.Yaşar Kemal'in İnce Memed'ini okuyun ve böyle Batı'nın şişirdiği yazarlara kanmayın.Edebi adamları okuyun.Edebi olmadıktan sonra yolda yürürken bile Victor Hugo'ya rastlarsınız.
  • Katılıyorum ebedi yönü tartışılır Fawer ama kitaplarında ki akıcılığı olayları bütüne bağlaması belki de birçok kişiyi kitaba bağlamıştır,kitapla tanıştırmıştır..Her ne amaçla olursa olsun kitap okumak herzaman bireye yeni şeyler katar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: дltuğ

Katılıyorum ebedi yönü tartışılır Fawer ama kitaplarında ki akıcılığı olayları bütüne bağlaması belki de birçok kişiyi kitaba bağlamıştır,kitapla tanıştırmıştır..Her ne amaçla olursa olsun kitap okumak herzaman bireye yeni şeyler katar..

Katılıyorum hocam edebi yönü vs. tartışamam fakat olay akışı, üslubu vs. bana kitap okumayı daha çok sevdirdi.
  • Öyle de olabilir ama o zaman okumak için okumayın.
    Şu forumda kaç kişinin dünyanın en büyük edebiyatı sayılan Klasik Türk Şiiri [ Divan Edebiyatı ] ile ilgilendiğini merak ediyorum.
    Bizim edebiyatımız dünyanın en büyük edebiyatıdır ama hala işte Olasılıksız, Harry Potter gibi Batı şişirmeciliğine dayanan yazarların okunması açıkçası sinirimi bozuyor.
  • Ben şiirden hiç haz etmem belki biraz rubai o da Hayyam hatrına..Tamam çok önemli olabilir ama genelleme yapmanız yanlış bence..Okumak için okumuyor ki kimse zaten okuyamaz da.. haz aldığı sürece okur..
  • Hayır.Tabi ki de insan zevkine göre okur.Ama bir insanın başka dillerin kitaplarını bilmesi için önce kendi dilinin edebiyatını bilmesi lazım.Çeviri kitaplardan ne kadar zevk alınabilir ki.
    Divan Edebiyatı da sadece bir misaldi.Yani Türk yazarlaran da okuyabilirsiniz.Ben İnce Memed'i 4 serisini 10 gün kadar bir sürede okudum ve bir daha okumaya karar verdim.İkinci okuyuşumda sayfaları üçer üçer okuyordum ki çabuk bitmesin.Böyle bi haz almıştım.Yabancı yazarların kitapları çok güzel olabilir; ama sonuçta ne kadar güzel olursa olsun o kitabın hazzını alabilmen kitabı çevirenin anlatımını bağlıdır.
    Yanlış anlaşılmasın.Ben Batı karşıtı falan değilim.Ben sadece böyle yazarların bu kadar ad yapmasının saçma ve diğer yazarların da hakkını yediğini söylüyorum.
  • Çeviri kitabın edebi değeri yok mudur yani? Zevk veremez mi okuyucuya?

Empati'yi bugün bitirdim ve yapıttan oldukça hoşnut kaldım. Kitabın sonlarında da sadece Olasılıksız okuyucuları için kısa bir gönderme yapılmış.

..
    - Sadece, adamım Caine'in oldukça fazla şey bildiğini söylemekle yetineyim.
    - Caine kim?
    - Anlatsam, bana inanmazdın.
  • Olasılıksız'ı burada gördüm ve alıp okumuştum. Süperdi.
    Bakalım bu nasılmış.
  • kitabı bitirdim cok mukemmeldi diyemem hele olasılıksızla kıyaslıyamam kendimce olasılıksız bundan cok daha sürükleyiciydi elimden bırakamıyodum adeta baska bi isle urasırken hadi bitirde kitaba dön gibisinden dusunceler devamlı kafamdaydı fakat bunu okurken sıkmasada kendini okutsada bıraktıktan sonra inanılmaz bi merak icinde olmuyodum belli bi kısımdan sonra heycan artıyo fakat bayaaaa sonlara dogru kitabı yarılıyorsunuz hala yeni karakterler hala karakterlerin mazisi anlatılıyo esas olay "yargı gecesi" oluyo bu cok kısa bi sürede bitiyo.herseye ragmen okumaya degmezmi tabiki deger güzel bi kitaptı ama olasılıksızdan sonra insan bu satırları yazıyor solediklerimin benzerlerini daha once soyleyen arkadaslarda var zaten .

daha once da vinci sifresini okudugumda yazarın en iyi kitabı bu heralde demistim en cok sukse yapan kitabıda buydu fakat diger kitaplarını okudugumda yanıldıgımı gordum tum kitapları inanılmaz guzeldi aynı heycan hep vardı bu yuzden olasılıksızdan sonra o seviyede bekledigimden belkide bu kitabı elestiriyorum bilmiyorum belkide sınav donemine denk geldiginden
  •  OLASILIKSIZ'ın Yazarı Adam Fawer'dan : 'EMPATİ'...

Phineas Jackson Fawer's first book

(oğlu böyle okuyormuş olasılıksızı)
  • Olasılıksızı okudum böyle bi kitap okumadım daha önce harika bişey ya 2 kere okudum
  • quote:

Orjinalden alıntı: reos

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Olasılıksız ve Empati'nin konuları ve türleri nedir tam olarak?
    Okumak istiyorum da ikisini de.

olasılıksız; çok alakasız kişilerle çok alakasız olaylarla başlayıp bu kişilerin hayatları birleşiyor.. ve bi kişiye deney filan bişiler yapılıyor, geleceği görebiliyor.. gayet sürikleyici (100 sayfadan sonra)

empati; son 50 sayfadayım, biraz değişik bir uslup, olasılıksız kadar sürükleyici olmasada (bana göre) gayet sürükleyici. başlarda ne diyor bu kitap ya diyorsunuz.. sonra 2. bölüme geçince anlatılan kişilerin geçmişini okuyorsunuz ve olayların ne olduğunu anlıyorsunuz.. çok harika kurgulanmış..

ikiside tavsiyemdir.. ama önce olasılıksızı okumanızı tavsiye ederim

Olasılıksızı okudum. Bugün alacaktım Empati'yi unuttum. Yarın artık

Ekleme
    Empati'yi bugün alabildim. Olasılıksız'dan sonra araya bir kitap sokmuştum. Onu bitirdim. Şİmdi empati'de sıra.
    639 sayfa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 23 Ağustos 2008; 11:37:40 >
  • 90. sayfadayım.
    Empati'deki Stephen Grimes ile Olasılıksız'daki Stephen Grimes aynı kişiler sanırım.

Ekleme:
    Evet evet kesin aynılar. İkisi de bilgisayardan aşırı anlıyorlar. İkisi de röntgenci. Kesin aynı kişiler.

233. sayfadayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 23 Ağustos 2008; 22:11:53 >
  • 23 ağustos saat 13:00 gibi başladım.
    Şu an sayfa 516'dayım. Bu gece ya da en geç yarın sabah biter.

Çok güzek bir kitapmış. Adam fawer kendi stilini oluşturdu artık.

Ekleme:
    Sayfa 544'teyim.

Spoiler
    Bu valentinus charlie hammoond çıkmazsa ben de bi şey bilmiyorum.
    Spoiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 25 Ağustos 2008; 12:18:38 >
  • Ve bugüne kadar bir kitap okurken yaşadığım en büyük şaşkınlığı yaşadım belki de.
    Empati-Sayfa 592
    Stephan Grimes'a bilgisayarından gelen özel mesaj. Ve kimden geldiğini SpyGurl'a açıklaması.
    Resmen ağzım açık kaldı. Mükemmel. Kesinlikle.

Ekleme:
    Ve sonunda bitti. Kitap sona doğru coştukça coştu iyice. Resmen bırakamadım elimden. Son 50 sayfada falan koptum gittim iyice.
    Özellikle yukarda yazdığım 592. sayfada iyice uçtum sanırım
    Olasılıksız'ı da yeni okuduğumdan daha etkileyici geldi 592. sayfa sanırım.
    Fakat fakat fakat

Yukardaki mesajımda demiştim ki
    quote:

Spoiler
    Bu valentinus charlie hammoond çıkmazsa ben de bi şey bilmiyorum.
    Spoiler

SPOİLER
    Hakikaten çıkmadı. Ve çıkan kişi öylesine alakasız, öylesine şaşırtıcı, öylesine garip biri çıktı ki kitabın son sayfasında YUH dedim artık.
    Jill'in cinsiyet değiştirip valentinus olması zorlama bi son olsa da gerçekten aşırı şaşırtıcıydı. Enkazdan kurtarılan charlie olsaydı daha mantıklı olurdu bence. Valentinus'un sevgilisi olan sarışın da jill olabilir ona daha fazla bi görev verilebilirdi.
    Ama bu hali ile gerçekten insanı hayretler içinde bırakan bir son.
    SPOİLER

Böylelikle adam fawer'in iki kitabını da okumuş oldum.
    Olasılıksız 4 günde falan empati ise 2 günde bitti. İkisi de muhteşem kitaplar bence. Kurgu olarak çok iyiler.

Olasılıksız mı empati mi derseniz. İçerdiği bilgiler açısından olasılıksız. Ama kurgu olarak empati. İkisinin de birbirinden üstün olduğu yerler var.
    İkisi de en iyi kitaplar listeme girdi. Ve adam fawer artık takip ettiğim biri.

Yeni kitabında caine, elijah, winter ve grimes aynı tarafta olsun.

Bu arada. Charlie ne olmuş? Hükümetin başarısızlığını skandal olarak görüyor ve konuşmasının içine bunu yerleştiriyor. Sanırım charlie başkan adayı falan oldu abd'ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 25 Ağustos 2008; 14:07:03 >
  • PHI naptın sen ya

Ben şimdi nasıl dururum okumadan

Zaten kitap elimin altında resmen işkence bu yaaa
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.