Şimdi Ara

Okumayıp Ticarete Atılmak İsteyen Arkadaşlar - Ticari Tecrübeler İçerir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
7
Favori
2.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En baştan söyleyeyim ailem çiftçi aynı zaman da ticaret yapıyoruz. Burada paranın aslında ticaret de olduğunu söyleyen arkadaşlar gördüm. Sizlere birkaç tecrübelerimizden bahsedeceğim.

Bölüm 1

- Ticaret az çalışıp çok kazandıracak bir iş değildir. En başta bunu bilin ona göre karar verin.
    - Eğer ticaret ile uğraşıyorsan tatilin yoktur, yazın gidip bir hafta tatil yapamazsın.
    - Ticaret yapan kişinin hasta olma lüksü yoktur.
    - Sabah 8 akşam 5 gibi mesai saatin yoktur. 7/24 saat çalışırsın.

- İlk önce ticaret ömür boyu aynı yapılacak bir iş değildir. Sürekli değişkendir. Sürekli kendini yenilemek zorundasın yoksa piyasa seni yutar.
    - Ticaretin kazancı sabit değildir. Bir sene 100 bin TL kazanırken ertesi yıl 25 bin TL kazanabilirsin.
    - Rekabetin çok fazladır diğer rakiplerinle ciddi bir yarışa gireceksin.
    - Güzel paralar kazandığın bir konuda uzun süre kalamazsın. Bu konuda birçok kişi ticarete başlar ve eski kar payları hayal olur.
    - En büyük sorun vadeli alışverişlerdir. Bazı sektörlerde özellikle 24 aya varan vadeler yapılmaktadır. Buda çok büyük sıkıntılara yol açabilir. Eğer bir senetin tahsilatını zamanında yapamazsan gerisi çorap söküğü gibi gelir. Sen başkalarına ödeme yapamazsın , faizler bindirir hele ki hiç tahsil edemezsen borçlar yığılır kalır ve sonun iflas olması kaçınılmaz. Ben peşin çalışırım demeyin öyle sektörler var ki peşin çalışırsan iş bulamazsın. Misal tekstil.
    - İthalat düşünen bir çok arkadaş var. Bu hiç görünen kadar kolay olmuyor. Çinde 1 TL'ye alıp burada 20 TL'ye satmak mümkün değil. İthalat vergisi var , nakliyesi var , sigortası var daha benim bilmediğim birçok masrafı var. Gümrüğe mal takılabilir. Günlerce malı çekemeyebilirsin.
    - Mesela tarımsal ticareden bir örnek vereyim. Geçen sene kuru fasulye çok iyi paralara satıldı. Yazın üreticiden 5 6 TL'ye çıkan mahsül yazın 9 10 TL'ye satıldı. Yazın alıp stoklayan tüccar çok kar yaptı. Aynısını bu sene yapanlar küçük karlarla çalıştı. Hatta zarar eden bile oldu.

Bölüm 2

Konu biraz tutuldu bende birkaç ticaret fikrimi söyleyeyim dedim. Bunu genç arkadaşlar özellikle yapabilir ciddi paralar kazanabilirler de ama bir sorun var zabıta.

- Bu işi yapmak için çok büyük sermayeye gerek yok. Evden bulduğunuz bir çarşaf onun yanında da min.100 TL yeterli.
    - İnternette çorap toptancıları var buralardan sermayemize göre çorap alıyoruz. Çeşiti çok tutmak önemli çünkü zamanla hangisinin sürümü daha iyi olduğunu öğreneceğiz.
    - Çorapları aldık kargodan. İlk önce ürünlerin sağlamlığını kontrol edelim. Ucuz çoraplar genelde tanesi 60 kuruşa geliyor. Bunların tanesini 1 TL'den satsak çok güzel para kazandırır.
    - Zabıta ile mücadeleyi size bırakıyorum.
    - Bizim burada ( Esk ) stadın kenarında duruyor akşam üstü geliyor ama önü hiç boş kalmıyor. He o yerde yapmıyor bir tezgahı var.
    - Nereye kuracağınız çok önemli insanların alışveriş için gelip geçtiği bir nokta olmalı.
    - Eğer insan sirkülasyonu iyi olursa günde 200 300 TL karlar mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spdyy -- 15 Aralık 2014; 17:35:58 >

• Siz insan değil, robot arıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlashKill

Siz insan değil, robot arıyorsunuz.

Ne alakası var ki işçi mi arıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dede meslegi ticaret devamini dusunuyorum dediklerinde haklilik payi var ama daha fazlasi var bu iste en onemlisi tecruben olmali yoksa ne yaparsan yap hikaye

• rezerved
  • Ben 1 lirayı 2 liraya satıyorum

• devam et hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne ticareti popüler şu sıralar?
  • hep istemişimdir dededen babadan kalma bi dükkan olsun o işe devam edeyim diye ama ana baba memur olmadı ne yazık ki. yinede şükür bir eksiğimiz yok ama insan yinede düşünüyor şimdi üni bilmemne okumak yerine dükkan başına geçebilirdim diye (ticari zekamında olduğunu düşünüyorum açıkçası) neyse buda böle bi anımdır
  • İnşaat sektörü patladı mı patlayacak mı yoksa herşey on numara devam mı ediyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: spdyy

En baştan söyleyeyim ailem çiftçi aynı zaman da ticaret yapıyoruz. Burada paranın aslında ticaret de olduğunu söyleyen arkadaşlar gördüm. Sizlere birkaç tecrübelerimizden bahsedeceğim.

- Ticaret az çalışıp çok kazandıracak bir iş değildir. En başta bunu bilin ona göre karar verin.
    - Eğer ticaret ile uğraşıyorsan tatilin yoktur, yazın gidip bir hafta tatil yapamazsın.
    - Ticaret yapan kişinin hasta olma lüksü yoktur.
    - Sabah 8 akşam 5 gibi mesai saatin yoktur. 7/24 saat çalışırsın.

- İlk önce ticaret ömür boyu aynı yapılacak bir iş değildir. Sürekli değişkendir. Sürekli kendini yenilemek zorundasın yoksa piyasa seni yutar.
    - Ticaretin kazancı sabit değildir. Bir sene 100 bin TL kazanırken ertesi yıl 25 bin TL kazanabilirsin.
    - Rekabetin çok fazladır diğer rakiplerinle ciddi bir yarışa gireceksin.
    - Güzel paralar kazandığın bir konuda uzun süre kalamazsın. Bu konuda birçok kişi ticarete başlar ve eski kar payları hayal olur.
    - En büyük sorun vadeli alışverişlerdir. Bazı sektörlerde özellikle 24 aya varan vadeler yapılmaktadır. Buda çok büyük sıkıntılara yol açabilir. Eğer bir senetin tahsilatını zamanında yapamazsan gerisi çorap söküğü gibi gelir. Sen başkalarına ödeme yapamazsın , faizler bindirir hele ki hiç tahsil edemezsen borçlar yığılır kalır ve sonun iflas olması kaçınılmaz. Ben peşin çalışırım demeyin öyle sektörler var ki peşin çalışırsan iş bulamazsın. Misal tekstil.
    - İthalat düşünen bir çok arkadaş var. Bu hiç görünen kadar kolay olmuyor. Çinde 1 TL'ye alıp burada 20 TL'ye satmak mümkün değil. İthalat vergisi var , nakliyesi var , sigortası var daha benim bilmediğim birçok masrafı var. Gümrüğe mal takılabilir. Günlerce malı çekemeyebilirsin.
    - Mesela tarımsal ticareden bir örnek vereyim. Geçen sene kuru fasulye çok iyi paralara satıldı. Yazın üreticiden 5 6 TL'ye çıkan mahsül yazın 9 10 TL'ye satıldı. Yazın alıp stoklayan tüccar çok kar yaptı. Aynısını bu sene yapanlar küçük karlarla çalıştı. Hatta zarar eden bile oldu.

İlgi olursa sizlere göre devam ederiz.

Konya da genel olarak ekilen hep, arpa,buğday,ayçiçeği vs. dir. 2 sene evvel çok fazla ayçiçeği eken yoktu, böyle tarlası bayağı geniş olanlar 2 sene evvel tamamına ayçekirdeği ektiler. Tonunu 1800-1900 e satanlar oldu. Çokda iyi kâr ettiler. Ertesi sene aynı şeyi herkes yaptı nerdeyse, alım fiyatı ton da 900 tl ye kadar düştü. Ne oldu herkes zarar da. Sadece büyük ekim yapanlar kazandı, diğerleri hep zarar.

Her sene bu tarz alım-satımlar oluyor, iyi takip edip bilmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: pain no illusion

İnşaat sektörü patladı mı patlayacak mı yoksa herşey on numara devam mı ediyor ?

Şuan çok fazla batmış muteahhit var. Yani pek iyi olduğu söylenemez. Ama şöyle de birşey var daireyi sorunsuz satabilirsen güzel karlar getirir. Ama satabilmek mesele.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

hep istemişimdir dededen babadan kalma bi dükkan olsun o işe devam edeyim diye ama ana baba memur olmadı ne yazık ki. yinede şükür bir eksiğimiz yok ama insan yinede düşünüyor şimdi üni bilmemne okumak yerine dükkan başına geçebilirdim diye (ticari zekamında olduğunu düşünüyorum açıkçası) neyse buda böle bi anımdır

dostum emin ol senin yerinde olmak isteyen esnaf cocuguda çoktur.. Davulun sesi uzaktan hoş gelir misali.... Konuyu açan arkadaşım cidden haklısın getirileri var götüleride var. Bu işlerin içinde olan işletme sahibi olan anca anlar seni... Bunlar şimdi hehehhihi o senin beceriksizliğindir ben senin gibi olmam egosundadıır...

• Bir örnek vereyim, bu sene Mart ayında kayısılar yeni yeni çağla olurken bir tanıdık bakıyor ki kayısı bu sene çok fazla, fiyatı düşecek. Elimdekini fiyatı düşmeden satayım diyor kilosu 4 liradan 12 ton kayısı satıyor. 1 hafta sonra tüm malatyaya don vuruyor, ortada kayısı yok. 1 hafta sonra kuru kayısının kilosu 12 tl'ye çıkıyor. 12 tonu kilosu 4 liradan satan adam bunun üzerine fenalaşıyor 1 hafta hastanede yatıyor. Ticaret satranç gibidir, doğru hamleyi doğru zamanda yapmak gerekir..

• takipteyim. lütfen devam ediniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu tutarsa beni artilayin bakalim kac kişi 2000 li

• Anlat hoca anlat takip ediyom. Birde mali ucuza nasil bulucaz bu konulardada aydinlatirsan super olur. Teknolojik aletler ozellikle ilgi alanim telefonuydu tabletiydi laptopuydu :)

• okumayıp ticarete atıldık şu an kahvehane işletiyorum

• okumayıp ticarete atıldık şu an bakkal işletiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

okumayıp ticarete atıldık şu an bakkal işletiyorum

bakkallıkta kalmadı hocam heryer bim fisko a101 oldu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.