Şimdi Ara

Okulu Birakmak Istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
4.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lise 3'e geçiyorum, ailemin okumama engeli yok, hatta abartılı derecede desteği var
    fakat ben okulu okumak, okulun kapısından içeri girmek istemiyorum
    işin zaman kaybı boyutu da var
    yolculuk zaten ayrı mevzu
    8 dersin birkaç tanesi bazen boş ders olabiliyor
    40 dakikalık derslerin 5 dakikası öğretmen gelene kadar geçen süre
    5 dakika selamlama-defter çıkarma- sakız muhabbeti
    bazen birkaç dakika, bazen 10 dakika, bazen ders boyunca öğretmenin nutuk çekmesi
    öğretmenin hızlı anlatmasından dolayı geride kalmam, yavaş anlatmasından dolayı fazla yavaş öğrenmem
    ve benzeri sorunlar olabiliyor
    ve de okulda özellikle törenlerde olan baskı var
    işin sosyal boyutu da var
    hasta halimle birkaç saat matematik dersi için okula geliyorum
    fakat okul o gün öğrencileri geziye götürüyor
    gelmeme gibi bir seçenek de yok
    ----
    ben zaten sosyallikten keyif alan bir insan da değilim
    dışlanma veya kızarkadaş tarafından terk edilme vb. sorunlarım yok
    ama antisosyal bir insanım
    okulda arkadaş olarak gördüğüm hiçbir insan yok
    ----
    katılmadığım bir tören sebebiyle tereddüt etmeden bana çektirdikleriyle okul hayatımı ve psikolojimi mahvedebiliyorlar
    oturup birkaç test çözmek zor bir iş değil
    okumak ve yeni bilgiler edinmek zaten keyif aldığım bir uğraş
    8 saat okulda oyalanacağıma 1 saat test çözmek çok daha kolay ve faydalı oluyor
    bu disiplini sağlamaktan aciz de değilim
    zaten evde ders çalışmayınca yazılılardaki notlar düşük oluyor
    yani evde ders çalışmayı beceremeyen insan okula gitse de değişen bir durum olmuyor
    ----
    ailemi okulu bırakmak veya açık okumak için nasıl ikna edebilirim?

• Benim farklı nedenlerden ötürü ama benimde aynı sorun var
  • Hocam 10-20 sene sonra ah keşke okusaydım diye iç çekersin aman bırakma.
  • emin ol çekmeyeceğim
    avantajlarının farkındayım
    ama buna rağmen istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z-SABER

emin ol çekmeyeceğim
    avantajlarının farkındayım
    ama buna rağmen istemiyorum
    Dersler nasıl ki kardeş
    benim de bir an önce okula gidip ders göresim var :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3189175C2

Dersler nasıl ki kardeş
    benim de bir an önce okula gidip ders göresim var :/

Alıntıları Göster
    Açığa geçmek istediği öyle Üniversiteye hazırlanmak için daha çok vaktin olacağını söyle ve aynı zamanda bir dershaneye kayıt ol derim.
  • okusanda okumasanda asgari ucret alcan yada issiz kalcan

hala anlamayan dusuk ıq cok
  • Yaş 33 2. Üniversiteyi ve yüksek lisansı beraber okuyorum. Bitince ayrı bir yüksek ve belki doktora bile yapabilirim.
    özet geceyim dostum diploma yoksa iş konusunda zorlanırsın. Kaldı ki diplomalılar bile zorlanıyor. Devlet dairesine girsen yukselemezsin, piyasada direk asgari ücret başlarsın. Ustalaşırsan yaşın olgunlaştıkça işinde aranan adamsan yine kazanabilirsin ama riskin daha çok.

Son sınıf falansan oku bitir. Üniversiteye yerleş orada yayıla yayıla oku çalış gez toz. Bugünden yarın pişman olup olamayacağına karar veremezsin ama önünde birileri buna daha haklı karar verebilir.
    Aman bırakma. Okul çevre hoca salla diploma için yarın iyi bir üniversite için sakın bırakma
  • Eğer ailenin senin devralabileceğin bir şirketi yoksa okumadan sana bir gelecek yok. Şikayet ettiğin şeyler o kadar ufak ki tartışmaya değmez. Kimseyle arkadaş olmak zorunda değilsin, sen yüksek bir ortalamayla mezun olup iyi bir üniversite girmeye çalış.
  • Üniversiteye başlayınca düzelir. Herkes okulun son senelerinden bıkar, normal bir şey bu. Sabret.
  • zaten devlet dairesinde hayatta çalışmam
    33 yaşıma kadar zaten açlıktan ölecek olsam okumam
    tembel bir insan değilim, kendimi elimden geldiğince geliştiren bir insanım
    tevekkül edip çalışırım
    bu arada profil fotoğrafında samimi misin
    2 üniversiteyi bitirene kadar hiç mi hazır olda durmadın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z-SABER -- 23 Eylül 2015; 4:29:15 >
  • quote:

zaten devlet dairesinde hayatta çalışmam
    33 yaşıma kadar zaten açlıktan ölecek olsam okumam
    tembel bir insan değilim, kendimi elimden geldiğince geliştiren bir insanım
    tevekkül edip çalışırım
    bu arada profil fotoğrafında samimi misin
    2 üniversiteyi bitirene kadar hiç mi hazır olda durmadın?

33 yaşına kadar hep okumadım dostum. 10 yıldır yani ilk üni mezuniyetimden beri çalışıyorum. 2. Üniversite ve yüksek lisans, bana ayrıca kazandıracağı için devam ettiğim eğitimlerim.

Yoksa iş konusunda unumu çoktan eledim ben. 👍
  • hocam üni diploması şart bence yaşınız iyi düşünmenize engel oluyor bende lise 3 teki iken bişeylerin farkına varmak zordu ben 18 yaşındayım lakin herşeyine farkına varmak kısa sürdü hayat acımasız hocam kimse kimsenin göz yaşına bakmaz okuma fırsatınız varsa üni kazanın.
  • Z-SABER kullanıcısına yanıt
    Aileni okulu bırakmak noktasında ikna etme aksine açıktan okumak için ikna et.

Açık liseye geçerek, ilgi alanına giren bir işte çalış deneyim kazan. Ailene de, seçtiğin bu yolun örgün okuyanlara göre daha kârlı ve amaca yönelik olduğunu söyle. Onlara hem sigortalı bir işin olacağını hemde deneyim kazandığını ileride bunu girişimcilik/patron boyutuna taşıma ihtimalin olduğunu söyle. Başarılar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EskiToprakTegin

Aileni okulu bırakmak noktasında ikna etme aksine açıktan okumak için ikna et.

Açık liseye geçerek, ilgi alanına giren bir işte çalış deneyim kazan. Ailene de, seçtiğin bu yolun örgün okuyanlara göre daha kârlı ve amaca yönelik olduğunu söyle. Onlara hem sigortalı bir işin olacağını hemde deneyim kazandığını ileride bunu girişimcilik/patron boyutuna taşıma ihtimalin olduğunu söyle. Başarılar dilerim.

lise1'den beri bunun için çabalıyorum
    2 senedir her gün okuldaki boş geçen dersleri, kavgaları vb. durumları anlatıyorum
    sık sık da açık okul mevsuzunu dile getiriyorum
    fakat hala ikna edemedim
  • Z-SABER kullanıcısına yanıt
    Onlara okumak istediğini ama açıköğretim sisteminde okumak istediğini ve nedenlerini anlat. Örgündeki ortam kalitesizliğini vs. herşeyi anlat. Ayrıca açıköğretimde okuduğunda daha fazla zamanının kalacağını ve bu zaman zarfını daha iyi değerlendireceğini onlara aktarman gerekiyor. Bu gibi geçerli sebepler sunduğunda ailen seni ciddiye alacaktır.
  • EskiToprakTegin kullanıcısına yanıt
    sunduğum halde almadılar
  • Ne yaptin muhtemelen ailen izin vermedigi icin birakamadin senin yasinda senle ayni seyleri dusunen 4 yil sonraki halin olarak yaziyorum lisede muhtemelen asla okulu birakamayacaksin onu unut simdiden ailene baglisin ve hic sansin yok ben de cok denedim ikna etmeyi olmuyor daha kotusu ne biliyor musun mecburen uniye de gideceksin ben ilk sene kazandigim halde gitmedim cunku okumak en nefret ettigim seydi gitmememi kabul etmelerinin sarti dersane gidip yeniden hazirlanmamdi ilk donem gidip kizlarla falan guzel zaman gecirip ikinci donem biraktim sinavda da daha iyi not aldim. Okumaktan hala nefret ediyordum ama artik ne onlari ikna etmeye calisacak bir ortam kalmisti ne de okumasam yasayacagim huzurlu hayat cunku dersaneyi birakinca cok ciddi kavgalar ettik artik o evde kalamazdim parayi basip istedigim ozelde istde kendi sehrimde okuyabilirdim gurur yaptim ve kavgalar dolu evden cikmak istedim sehir disina gittim o kadar pisman oldum ki okuduguma derslerim gayet iyi ama okul oyle bir zaman kaybi yasadigim yurtta yasamak o kadar zor ki belki hayatimin en kotu gunlerini yasiyorum artik kendimi taniyamiyorum ilk donem 2 oda arkadasi kavga ede ede degistirdim okulda kalmak icin tek motivasyonum oda arkadasina yenildi birakti olmasindi su an tek kaliyorum odada ama yurt o kadar berbat ki okumak okuyunca bolumunun isini yapmak gibi bir istegim de yok hatta is fikrim bile var yolunda giderse okul okuyanlarin 3 kati para kazanicam ama tabiki risk var ve su an okulu birakip aileme yalan soylemenin kiyisindayim eve donersem alirlar mi bilmiyorum kiraya cikarsam burada kotu evlere yuksek para istiyorlar deniz kiyisinda bir kasaba gibi bi yer buldum bulundugum sehire uzak ama oraya tasinirsam burada vercegim kiraya cok iyi kosulda buyuk evde yasicam gitmem icin okulu birakmam lazim. Yil sonunda ailem okulu biraktigimi ogrenir muhtemelen o zaman ne derim hele de is fikrim yatarsa bilmiyorum ama su an dusundugum haftaya pilimi pirtimi toplayip oraya tasinmak ve haziran ayina kadar orada yasamak ve is planimi devreye sokmak. Yine yapamazsam kafamin dikine gitsem 4 yil onceki 1 yil onceki gibi insanlari dinlersem 4 yil sonunda elimde hicbir ise yaramayacak bir diploma ile bosa gitmis 4 yila bakicam yada kendi kafamin dikine gidip aileme yalan soyleyerek okulu birakip kendi basima kimsenin olmadigi basima neler gelecegini bilmedigim yerde hayat kurucam.

• ailemle ilgili birkaç sıkıntı çözüldü ve okulu artık eskisi kadar takmıyorum. yabancı dil sınıfına geçtim, sınıfta 10 kişi ders işliyoruz. lisenin yarısını bitirdiğime hala inanamıyorum. sonsuza kadar sürecek gibi gelen lise bitmek üzere. üniversiteyi de okursam açık okurum, belki de okumam.
  • quote:

ailemle ilgili birkaç sıkıntı çözüldü ve okulu artık eskisi kadar takmıyorum. yabancı dil sınıfına geçtim, sınıfta 10 kişi ders işliyoruz. lisenin yarısını bitirdiğime hala inanamıyorum. sonsuza kadar sürecek gibi gelen lise bitmek üzere. üniversiteyi de okursam açık okurum, belki de okumam.

ben lise2de bölüm seçerken yabancı dil hocam dil seçmemi istemişti seçersem o yıl paris'e gönderecekti beni sınıf 8 kişiydi. o zamanlar en iyi notlara sahip olanlar feni sonrakiler tm'yi hiçbişey yapamayanlar sözeli ve bikaç yılda bir açılırsa dili seçiyordu benim sececegim sene o olay kalktı isteyen istedigi yeri secebiliyordu ben de etrafa uyup fenden doktor moktor birsürü şey olunuyor diye feni seçtim. cidden kadın o 8 kişiyi paris'e gönderdi liselerarası degisim programı bulmus onla da kalmadı bayaa bayaa her gün yabancı okullardan çocuklarla çetleşme dersleri vardı görüntülü konuşuyolardı. okula gana'lıları bile getirdiler, sınıfın hepsi takdir aldı :D anlayacagın piyangoyu kaçırdık ben sonra okul degistirdim o hocanın bana lise1'de öğrettiği ingilizce sayesinde öbür okulumda 12. sınıfa kadar sınıf geçtim diger derslerim zayıf olurdu ingilizce hep 4-5 ortalamayla geçerdim ve 4 yıl boyunca ingilizce dersini bir kere bile dinlememişimdir. annem 6 yıl önceki olayı hala anlatır daha yeni o kadın beni arıyordu dili seç diye bok mu vardı babanı dinledin dedi. en iyisini yapmıssın en azından okul sana isine yaramayacak seyleri degil hayatın boyunca ihtiyacın olacak birseyi ogretecek dil kursu gibi düsün okulu dilin olursa ailen üniversite okumaya zorlarsa gider yurtdısında okursun burada devlet üniversitesinde yaptıgın masrafdan daha ucuzuna ister doğu avrupada karı kız bar pavyon her gece takılır okula ugramadan her yerde geçerli diplomanı alır dönersin, ister almanya gibi saglam bir ülkeye gider sadece burda barajı geçip istedigin bölümde okur mezun olur orada kalırsın. okumasan bile dil ise yarar derste kulak asinagılıyla ögrendiklerinle tatile gittiginde turist kaldırırsın yada kafanı kullanır yurtdısında yapılmıs bir isi türkiyeye kopyalar kendi isini kurarsın en basitinden bir internet sitesini komple çevirir dalgana bakarsın sadece yabancı programları türkiyeye getirerek milyoner olmus acun gibi bir örnek var tek vasfı dil bilmek ve girisken olmak. anlayacagın okumak istemeyen biri için en dogru tercihi yapmıssın tebrik ederim basarılar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.