Şimdi Ara

Okul parmaklıksız hapishanedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversiteyi dışarıda tutarak söylüyorum zorla ders dinlettirmeye çalışmak bence aşırı yanlış adamın dinlemeye niyeti yok zaten boş boş oturuyo bir de sınıf düzenini bozuyor bırak gitsin dışarıda ne yapıyorsa yapsın bu benim görşüm tabi ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen öyle. Aslında parmaklıkları da var.

• II.Leopold kullanıcısına yanıt
    Doğru bazılarında oda var haklısın

• Hayir üniversiteye hazırlık icin şart devamlılık. Üniversiteye gelen gençlerin ciddiyetini artırmak, işini kaytararak yapmasını engellemek amaçlanıyor.

• asıl üniversite hapishanedir.diğerleri olması gereken okullar.üniversite ise bir kaç bölüm dışında gereksiz.türkiyede zaten üni mezunu iş bulur yüksek lisans yapan bulamaz o konuları hiç açmıyorum.
  • Okullar hapishane mimarisiyle yapılıyor zaten.

• Tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cezaevinde Yaşam Nasıl?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hapishane görmek istiyorsan Kangoku Gakuen izle. Bak bakim nasılmış.
  • 3.sınıftan sonra okul boşluğa düşüyo vasıfsızlaşıyo bunda sistem ve hocaların etkinliği çok büyük millet özel okula kaydı ama oda çözüm olmuyor sadece parayı cukkalıyorlar

• Hapishane disiplini saglamak icin oyledir. Okul da. Ama bizim okullarimiz disiplin vermekten uzak, çılgın çocukları sokaklardan uzak tutup vatandaslarin huzurunu saglamaya yarayan kurumlardir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moral Veren Adam

Hapishane disiplini saglamak icin oyledir. Okul da. Ama bizim okullarimiz disiplin vermekten uzak, çılgın çocukları sokaklardan uzak tutup vatandaslarin huzurunu saglamaya yarayan kurumlardir.

İyi demişsin hocam

• Askerlik ney o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: II.Leopold

Aynen öyle. Aslında parmaklıkları da var.

Hatta sadece orta parmaktan olusuyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • okulun amacı eğitim vermek değil zaman öldürmek.
  • Şuan üniversitedeyim eğitimi iyi ama saçma salak kurallarıyla bizi öyle sıktılar ki okuldan. Beyaz ayakkabı yasak siyah ayakkabının üstünde beyaz çizgi varsa elektrik bandıyla kapatıp içerde çıkartıyosun Beden derslerinde erkekler gri kızlar beyaz tişört giymezse bağırıyorlar falan saç uzunsa giremezsin. Telefon falanda yasak zaten allahtan 11 12'de azaltmışlardı bu saçmalıkları. Annem okula gitmeyince çok kızardı bana, şimdi boşu boşuna bu saçmalıkları çektirmiştin bana diyorum kurtuldum allahtan geçti gitti gerçi rapor falan derken 4 senede toplam bir dönem devamsızlık yapmışım hepsinin burdan ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 14 Ekim 2017; 4:9:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

Orijinalden alıntı: nohouse

Hayir üniversiteye hazırlık icin şart devamlılık. Üniversiteye gelen gençlerin ciddiyetini artırmak, işini kaytararak yapmasını engellemek amaçlanıyor.

Abi ülkenin yüzde doksanı tabela üniversitesi.

Neyin ciddiyeti?

Tamam iyi üniversitelere boş adamlar, ahlaksız adamlar da gidiyor.

Fakat burada da suç bu kişiyi yetiştirememiş, ölçümü doğru yapamamış sistemin ta kendisindedir.

Bunu anlatmaya çalışıyorum, bu yüzden ÖSYM'ye karşıyım ama şu forumda beni anlayabilecek liseli sayısı 100'ü bulmaz.

Abartmışsın. İyi üniversite sayısı çok olmasa da bu üniversitelerin çoğu bölümünde iyi bir temel şart. Adam mühendislik okuyacaksa hem düzgün fizik bilmesi, hem mantıksal düşüncesinin gelişmiş olması, hem en azından idare eder derecede türev integral bilmesi, hem de geri kalan temel matematiği iyi derecede bilmesi gerekiyor. Bunların hiçbirini üniversitede öğretmiyorlar, doğrudan bildiğini kabul edip üstüne anlatıyorlar. Lise okumayan adam hiçbir şekilde üniversite eğitimi alamaz.

Konuyu açan arkadaş zorunlu olmamalı diyor, yahu 13 yaşındaki çocuğa böyle seçim yaptırılır mı? Daha ergenliğine girmemiş insanlar bile var o yaşta, eğitim o yüzden belli bir yaşa kadar zorunlu, 18'inde kişi hala okumak istemezse üniversiteye girmez bu kadar basit. Sistem değiştirilmeli, şu şu eklenmeli gibi yapıcı yorumlar yapılabilir ama zorunlu olmasın demek çocukça ve gerçekçilikten uzak.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    12-13 yaş artık insanın farkındalıklarının baya bi olduğu yaş olduğu için ailesiyle oturup karar alabilir biz o yaşlarda dışarı çıkıp oynamıyoduk sbs illetine kafa yoruyoduk çok şükür dershane vardı da okul denen yerde öğretmedikleri üstüne bir de ödev yapmayanları dövdükleri yere sadece yoklamadan kalmamak için gidiyorduk okuyacak insan küçük yaştan bile bellidir aslında bunu ailesi de hocası da bilir okul zorunlu olmalı ama gerekli eğitimi verdiği dershaneye gitmeye gerek kalmadığı sürece bunu demek istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: xraxion61

12-13 yaş artık insanın farkındalıklarının baya bi olduğu yaş olduğu için ailesiyle oturup karar alabilir biz o yaşlarda dışarı çıkıp oynamıyoduk sbs illetine kafa yoruyoduk çok şükür dershane vardı da okul denen yerde öğretmedikleri üstüne bir de ödev yapmayanları dövdükleri yere sadece yoklamadan kalmamak için gidiyorduk okuyacak insan küçük yaştan bile bellidir aslında bunu ailesi de hocası da bilir okul zorunlu olmalı ama gerekli eğitimi verdiği dershaneye gitmeye gerek kalmadığı sürece bunu demek istiyorum

Kardeşim sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben 24 üm ve 13 yaşında kardeşim var benim. Hem kendisini, hem de arkadaşlarını tanıyorum. En az yarısı bıraksan tüm gün oyun oynayacak, gelecekte ne yapacaklarına dair en ufak fikirleri olmayan çocuklar. Daha sakalları bile çıkmamış, ses yeni çatallaşmaya başlamış, bildiğin çocuklar. Çocuk kafasıyla okumayacağım deyip sonra 16-17 de pişman olsa bunun hesabını kim verecek? Kişilik zaten 13-18 yaş arasında oturur, sen diyorsun 13 yaşında çocuk buna karar versin. Kardeşim zeki bir çocuk, birazcık desteklediğimizde özel ders falan olmadan sınıf birincisi olabiliyor ama biraz salsak sabahtan akşama lol oynuyor, bu çocuğa %100 kendi geleceği hakkında karar verme yetkisi mi verelim şimdi, özgürlük adı altında kendi geleceğini mi kısıtlasın? Kaç yaşındasın, ne yapıyorsun bilmiyorum ama yanlış düşünüyorsun.

Aileme minnettarım, hep eğitime önem verdiler, beni en iyi okullarda okuttular ve çalışmamı söylediler hep, şuan çok memnunum durumumdan. Üniversitede ne yapmak istediğimi, nerede okumak istediğimi tamamen bana bırakmışlardı, yapılması gereken de bu. İnsan lise 1 den 2 ye 2 den 3 e bile deli gibi büyüyor, hayata bakış açısı değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 14 Ekim 2017; 13:47:37 >

• İşte böyle bir durumda devamsızlık denen saçmalığı kaldırmak lazım.

Okulla işi olmayan sırf bu yüzden okula geliyor okumak isteyen insanlarında haklarına giriyor.

Saçmalıktan ibaret bir sistemin kölesi olduk mecburen
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nohouse

Hayir üniversiteye hazırlık icin şart devamlılık. Üniversiteye gelen gençlerin ciddiyetini artırmak, işini kaytararak yapmasını engellemek amaçlanıyor.

Abi ülkenin yüzde doksanı tabela üniversitesi.

Neyin ciddiyeti?

Tamam iyi üniversitelere boş adamlar, ahlaksız adamlar da gidiyor.

Fakat burada da suç bu kişiyi yetiştirememiş, ölçümü doğru yapamamış sistemin ta kendisindedir.

Bunu anlatmaya çalışıyorum, bu yüzden ÖSYM'ye karşıyım ama şu forumda beni anlayabilecek liseli sayısı 100'ü bulmaz.

Abartmışsın. İyi üniversite sayısı çok olmasa da bu üniversitelerin çoğu bölümünde iyi bir temel şart. Adam mühendislik okuyacaksa hem düzgün fizik bilmesi, hem mantıksal düşüncesinin gelişmiş olması, hem en azından idare eder derecede türev integral bilmesi, hem de geri kalan temel matematiği iyi derecede bilmesi gerekiyor. Bunların hiçbirini üniversitede öğretmiyorlar, doğrudan bildiğini kabul edip üstüne anlatıyorlar. Lise okumayan adam hiçbir şekilde üniversite eğitimi alamaz.

Konuyu açan arkadaş zorunlu olmamalı diyor, yahu 13 yaşındaki çocuğa böyle seçim yaptırılır mı? Daha ergenliğine girmemiş insanlar bile var o yaşta, eğitim o yüzden belli bir yaşa kadar zorunlu, 18'inde kişi hala okumak istemezse üniversiteye girmez bu kadar basit. Sistem değiştirilmeli, şu şu eklenmeli gibi yapıcı yorumlar yapılabilir ama zorunlu olmasın demek çocukça ve gerçekçilikten uzak.

Görüyoruz o yüzden 4. sınıfa gelip de matematik ikiyi veremeyen öğrencileri.

Lisede öğrendiğine integral türev mi diyorsun sen?

Geç bunları geç.

Gelişmeye niyetiniz yok ki sizin. Anca mastürbasyon yapın.

Benim okuduğum lisenin matematiğiyle üniversitede çalışmadan matematik derslerinin yarısı iyi notla geçilebiliyordu. Bir tane arkadaşım da olmadı lisede durumu iyi olup da üniversitede zorlanan. Ocak'ta mezun oluyorum mühendislikten, sen alakasız örnekler veriyorsun, ne alaka birader? Lise'de çalışmayıp bir b*k öğrenememiş adamı bana niye örnek gösteriyorsun? Banane senin okuyup bir şey öğrenemediğin çöp liseden ya da çevrendeki örneklerden? Lisede öğretilenler ileri seviye demiyoruz şurada, onlar olmadan üniversiteki de olmaz diyoruz.

Şurada insan gibi bir şey söylüyoruz, hemen çingeneler gibi seviyesizleşiyorsun, konudan bağımsız hakaretlerde bulunuyorsun. Karşındaki kişinin kim olduğuna dair en ufak fikrin olmadan atıp tutarak asıl sen bir yere varamazsın. Çoğu kişinin kullanıcı adlarını ezberlemiyorum, başka bir konudan kişisel bir nefretin var herhalde ama hırstan ne yazdığının farkında değilsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.