Şimdi Ara

Okul dönüşü başıma gelen islami bir olay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okuldan dönüyordum normalde kestirmeden gidecektim ama arkadaşlarla bi yemek yedik sonra eve doğru gitmeye basladım. Günüm de hiç olmadığı kadar çok güzel geçmişti niyeyse. Yolda bi abiyle karşılaştım camiden bana doğru geliyordu. Cami nerde diye sordu geri dön ilerde abi dedim. Namaz kılasım gelmişti çünkü günüm öyle güzel gitmişti ki sanki Allah yanımdaydı. sonra cenabet oldugumu hatırladım gitmedim bu kısmı boşverin.

Neyse yola devam ettim bi adam beni durdurdu böyle kafasında bi siyah şapka siyah pardesülü ve beyazlı siyahlı uzun sakalları vardı. Dedi ki nereye gidiyorsun okuldan mı çıktın? Ben de evet abi dedim. Sınava mı hazırlanıyorsun dedi evet dedim. Dedi ki namaz kılıyor musun? Ben de cumadan cumaya abi dedim. Niye dedi Allahın emri 5 vakittir Gel dedi namaz kılalım. Ben de şimdi malum gidemiyorum. Biraz konuştuk doktormuş kendisi.Ben de normalde dershaneye gitmememe rağmen dershaneye gidiyorum dedim cenabetim diyecek halim yok. Gel dedi buradan önemli mi. Sorular sordu hipotenüs ve tam kare açılımını sordu yani adamın tipini görseniz tahmin etmezsiniz. Sonra biliyorsun işte gel namazımızı kılalım dedi. Sonra dedi tamam gel seninle Allaha söz verelim sen bugün gelme ama namaza başla dua etmeye başladı benim için. Neyse dedim ki abi ben de başlamak istiyorum ama vaktim yok vs. Sonra dedi ki sen Allah ile pazarlık yapıyorsun ozaman. Sonra anlattı belki yarın öleceksin. Abisi 24 yaşında öğretmen olmuş ve ilk maaşını alamadan ölmüş. Neyse Ben de dedim abi adın ne sen burda mı oturuyosun sonra beraber gelelim yok dedi bişeyler anlattı tam anlamadım. bir de konuşması çok eski tarz gibi. Neyse sonunda anlaştık dedi ki Namaza başlamasan bile Gayret et ozaman. Tamam dedim tokalaştık ve eve döndüm.

Sonra annemi aradım anlattım dedi ki sana Hızır Aleyhisselam gelmiş. Bana da yani saçma geldi sonra googleden biraz araştırdığımda hızır aleyhisselam geldiğine inanılıyormuş ve kimliğini belirtmiyormuş. Adamın burda oturmaması ve adını söylememesi de bu yola çıkıyor. Şimdi eve geldim gusül aldım ve ikindi namazını kıldım çok garip bir gündü benim için.

Normalde çoğu kişi yapar böyle öğütleri annem babam da diyor arada namaza başla diye ama çok takmam. günün gelişimi adamın tavırları vs bana çok garip geldi sanki yarın ölecekmişim gibi hissettim. Normalde de sürekli geçerim ordan ömrüm buralarda geçti zaten kaç kere burda namaz kıldım hiç başıma böyle bir şey gelmedi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt
    senin dediğin şeyleri ben anlamıyom ama sağol güzel bişey diyon herhalde

• Forumdaki esprili hikayeli konulara deniyo sonuç ya zebaniye ya da mercan dedeye çıkıyor hocam

..olm bı de adam normal bı adam la 10 senedir 5 vakit namaz kılan arkadasin karşısına gelmedi Hızır ,cenabet gezen 31. Ye niye gitsin diye hiç düşünmedin mi knk  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 12 Aralık 2023; 17:36:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt
    ben hızırı yeni ogrendim hızırın amacı zaten bu degilmi oyle yazıyo intte adam dilenci gibiydi doktorum dedi

• Allah yok knk dindarın birine denk gelmişsin

• Sana bir işaret bu işte

• Valla hocam çevremden 2 3 kez duymuştum birebir yaşayanlardan. İyiye işaret bence namaz kıl oruc tut zekat ver hacca git ders calis kas yap girisimci ol

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bugün yaşadığım bir olay
    15 yıl önce açıldı
    Evlilik sıkıcı bir şey mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • buna inanan allaha da inanır

•  

bu ne olm. adam oğlancı muhtemelen. Bu tarz durumlar için emanet bulundur. Dua et kestaneyi çizdirmemişsin :D :D

• Bir gün bir adam çıkmış, yola bakmış, yolda yokmuş. Bir kere yedim, bir daha yemedim. Neden mi? Çünkü doydum. Adamın biri güneşte yanmış, ayda da tutulmuş. Bir gün birisi bana "Sen kimsin?" diye sordu. Ben de "Ben kimim?" diye sordum. O da "Evet, sen kimsin?" diye sordu. Ben de "Sen kimsin?" diye sordum. Böylece sonsuza kadar sorduk durduk. Adamın biri varmış, biri de yokmuş. Varmış da yokmuş da...

• Adamların Hızır Aleyhisselama dediklerine bak kafayı yersin :Dddd

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.