Şimdi Ara

öğretmenlik tercih etmeyi düşünenler!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 yıl sözleşmeli+3yıl kadrolu olarak toplam 8 yıl doğuda çalışılacakmış artık.ve 8yıl boyunca eş durumuda olsa tayin isteyemeyecekmişiz.
    ve bu sözleşmeli olayı gelirse torpil yapılır diye düşünüyorum .siz ne diyorsunuz bu duruma ?

Üç türlü aristokrasi vardır; birincisi yaş ve kıdem; ikincisi servet; üçüncüsü akıl ve bilgidir.

En Şereflisi sonuncusudur.
  • Bugün eski savunma yeni milli eğitim bakanının açıklamasını dinledim diyor ki ;
    Eş durumundan başvuranları kabul etmiycez,eşi ankarada kendi bayburtta mı çalışıyor eşinide bayburta getirecek.
    Bu ne saçmalık aga eş durumu her iki eşte devlette çalışınca mı oluyor bilmiyorum ama aşırı saçma, büyük konuşmayım ama benim eşimi bayburta atayacak sonra benide çağıracak yerim işini gücünü gelsin evde otursun İstanbuldan Ankaradan izmirden doğuya mı gidilir ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhaan -- 21 Haziran 2016; 3:22:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zillidüdük

3.senem zaten
    neden öyle dediniz?? branş neydi

Okul öncesiydi.ikinci sınıfta bıraktım.son sınıf olan pek çok arkadaşım çok iyi netler yaptılar ama hala diken üstünde oturuyorlar atanabilecek miyiz diye ağustosta alım olmayacak şubata kadar bu kadar insan bekleyecek.atanırım umuduyla diyelim çalışmadı şubatta da atanamamış hop sınava kalmış üç ay buyur bakalım ne yaparsan yap.öğretmen ihtiyacı yok diyorlar.sen asgari ücretle öğretmen çalıştırırken, bir öğretmeni kendi alanı dışında üç derse daha sokarsan, sınıfları birleştirilmiş şekilde yaparsan, alakasız bir bölüm okumuş iki yıllık üniversite mezununun öğretmen olarak çalıştırırsan tabi ki öğretmen ihtiyacın olmaz.

• kimbulan kullanıcısına yanıt
    evet yazdıklarında sonuna kadar haklısın şuan hedef ne
  • kimse adam yerine koymuyor öğretmenlik okuyorum diyince herkes ağzını buruşturuyor.devletin saçma sapan politikaları yüzünden mesleğin prestiji dibe vurdu.köydeki insanlar bile bir şey olamayınca öğretmen olmuş diyorlar arkadaşlar.okulda aldığınız eğitime eğitim demek için zaten bin şahit ister.liseden berbat bir ortam.ilköğretim bölümünde bir öğretmenlik okuyorsanız zaten yandınız devamlı saçma sapan etkinlikler ödevler.öğretmenlikten bihaber hocalar.hangi birini sayayım ki

• Gerçekten durum içler acısı bölümleri birincilikle bitiren insanlar bile atanamıyor.branşlara baktığınızda 50-60 soruda net ortalamaları 13-14 ya teog öğrencisi sizden daha iyi yapar diye küçümseyen hocalar.son sınıfa gelip maddenin en küçük yapı taşını bilmeyen fenciler.bu insanlar son sınıfa kadar yüksek ortalamalara geliyor bir de ama ilkokul bilgisini bile bilmiyorlar nasıl ders geçiyorlar tamamen ezber ezber ezber.bu insanlar bizim çocuklarımıza ne öğretecekler

• Şu an hukuk istiyorum hocam nasipse.pdr iyi bir bölüm ama ne yazık ki onun sonu da üç beş yıla aynı.o kadar şişirilmiş ki zamanında herkes yazdı herkes yazdı atama puanları şu an eskisi kadar düşük değil.ama yine de bölüm olarak dolu bir bölüm yani eğitim fakültesinde yazılacak tek bölüm matematikle birlikte.matematik neden özel ders imkanı var son sınıf öğrencileri bile saati 30 liradan ders veriyor.

Orijinalden alıntı: hallelujah.15

Neden ?

Hocam nedenini aşağıda belirttim okursanız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam cidden anlamıyorum şu konuları kucuklugumden beri öğretmenlik hayalim var ama gerçek olan şu atama zorluğu bi ara hukuk düşünüyordum İstanbul Ankara hariç çöp diyorlar ise başlarken 1500 Tl anca alırsın pdr malum zaten ee şimdi eğitim ve tıp fakültesi hariç üni önemli biz neyi seçelim hukuk seçim diyorum ordada üni kötü yerde okursan surunursun diyorlar pdr secsem 4 yıl sonrasını dusun diyorlar onca mezun tmde ne kaldı şimdi hep üni adına bakıyor

Edebiyat sınavı var hala odaklanıp calisamiyorum

Orijinalden alıntı: RawShed

Hocam cidden anlamıyorum şu konuları kucuklugumden beri öğretmenlik hayalim var ama gerçek olan şu atama zorluğu bi ara hukuk düşünüyordum İstanbul Ankara hariç çöp diyorlar ise başlarken 1500 Tl anca alırsın pdr malum zaten ee şimdi eğitim ve tıp fakültesi hariç üni önemli biz neyi seçelim hukuk seçim diyorum ordada üni kötü yerde okursan surunursun diyorlar pdr secsem 4 yıl sonrasını dusun diyorlar onca mezun tmde ne kaldı şimdi hep üni adına bakıyor

Edebiyat sınavı var hala odaklanıp calisamiyorum

Hocam gönlünüzden geçeni seçin insan gönlünden geçende başarılı olur.ben de hukuk istiyorum ama ne parası için ne işi için benim çocukluk hayalim 10 yaşındaydım karar verdiğimde.ayrıca hukukta çalışma alanı çok bence diğer mesleklere göre avantajlı.psikoloji de iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: zillidüdük

Öğretmenlik maaşlari gayet iyi ki nesi kötü

Emin olmamakla birlikte sizin bayan olduğunuzu tahmin ediyorum şu an(öyle değilse affınıza sığınıyorum) eşinizin de çalışacağını varsayarsak sizin için yeterli olabilir ancak,bir erkeğin öğretmenlik maaşıyla ev geçindirme işi bence sorunlu. Ha illa ki geçinir ama nasıl yaşar asıl nokta bu. Bana ve hayat standardıma göre yetersizdir. Eminim kimse bi kez geldiği dünyada banka kredisi ödeyerek yaşlanmak istemez. Realist bakarsak tek öğretmen maaşıyla türkiyede yaşarsınız,ama ölmemeye yetecek kadar yiyerek yaşarsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.