Şimdi Ara

Öğretmenlerin maaşının düşük olduğu gerçeği. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
0
Favori
8.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Doğrudur fakat eğer dershaneden bozma özel okul değilse bu paraları vereceklerini sanmıyorum varsa burada özel okulda çalışan öğretmenler bilgi verirlerse sevinirim.
  • Yoksulluk sınırının altındaki bütün maaşlar düşüktür. 4000 lira olsa olsa 2 kişilik bir aile için işsizlik maaşı olması gereken tutardır. Öğretmen olduğum için demiyorum ama sataşan kötü niyetliler ya paralı troldür ya da aptaldır. Toplanıp hep birlikte hakkımızı almak varken bölünmek? Aptallık etmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her telden türküler yine geçiniz eğriye eğri doğruya doğru diyemedikten sonra
  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    Hesapta eksikler çok hocam, her yıl yapılan kırtasiye yardımı, sınav ücretleri, haftasonu kurs ücretleri de var. Tabi özel ders veren kesimi de unutmayalım.
  • "Ayrıca bu ülkede maaşından düzgünce vergi veren kısım ise memur kısmıdır."

    Abicim devlet sizin adınıza verginizi ödüyor kolayca buradan ahkam kesiyorsun,memurların eline brüt maaş verilse çoğu vergisini öderken eli titrer.Ayrıca devlete sırtını dayayıp bu ülkeye katkısı olmayan binlerce memur var,şişirilmiş kadrolar akşama kadar çay içen insanlar diğer tarafta %100 verimle çalışan özel sektör.Birde oturdukları yerden özel işletmelerin kar'ını hesaplayan insanlar var yanında işçi çalıştırmanın ne kadar zor olduğunu bilmeden ,bir dükkanın mağazanın giderlerini bilmeden hangi şartlarda ayakta kaldığını görmeden kendinden fazla kazandıkları için kıskançlıktan çatlayan memur kesimide o zaman istifa edip özel sektörde çalışsınlarda görelim

  • Cem kullanıcısına yanıt
    1 öğretmen maaşı ile 1 aile normal bir şekilde yaşayabilir 2 öğretmen maaşı ile kısmen lüks yaşayabilir
  • Gelenler belgeselinde abd yönetiminin bilinçli bir şekilde halkını eğitimsiz bıraktığı ele alınıyordu. Oktay sinanoğlu da 1 milyon Amerikalı iyi eğitim alır gerisi iyi eğitim alamaz diyordu.

    Herkesin iyi bir eğitim aldığı dünya istenmiyor sanırım. Mitolojide de tanrıların arasında sürekli bir anlaşmazlık vardır. Enki klanı insanlığa bilimi vermek ister ama enlil klanı bunu tehlikeli bulur. Kontrolü kaybetme korkusu vardır. Her iki klan da insanlığı köle olarak görür orası ayrı tabi. Dinlerdeki kul kavramı da köle demektir. Allaha kul olmak ona köle olmak demektir aslında.

    Allah bu tanrılar denen varlıkları da yaratan bir varlıksa kurtuluş onun her dediğini yapmaktan geçer. Allaha köle olmayı başarabildiğimiz ölçüde tanrılar denen varlıkların kölesi olmaktan kurtuluruz. Eğer dinler de bu tanrılar denen varlıkların bir oyunuysa öyle de kölesin böyle de. Kaçışın yok.

    Ayrıntılı bilgi için tanrılar ve insanların savaşları kitabını okuyabilirsiniz. Pdfedrive sitesinde var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 17 Aralık 2020; 4:26:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gereksiz fazla maaşları kitap slayt okutup paralar gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenliğin sadece okuldaki ders ile kaldığını zanneden bir zihniyet. Evet biz bu yüzden ileri medeniyetler seviyesine ulaşamıyoruz

    Her kurum da çürük elmalar olabilir.. ama bir toplumun ana gövdesi öğretmenlerdir. Bu ülkenin sanli bayrağının sallandıği dağ köylerinde elinde kalemi ile eğitim-ogretim verende öğretmendir. Öğretmenler gurubu olmazsa bu ülkedeki sosyal yardımlaşma da minimuma iner.. toplumun durumunu gören ve yoksul ailelere yardım ulaşmasını sağlayan yeri geldiği zaman kendi cebinden ulaştıranda öğretmen.

    Girdiği ders saati hesaplayan bir zihniyetten ne beklersiniz.. keşke o bir derse girip de o kucumsediginiz bir dersin nasil geçtiğini gorseniz.. o kucumsediginiz 1 derste ortalama 30 öğrenciye bogazi patlamasına egitim öğretim yapmanın kaç saate denk geldiğini bilseniz eminin o yaptığınız bakkal hesabini yapmazdiniz.

    Yazık iste tamda bu zihniyet peygamber mesleği öğretmenliği itibarsizlastirdiniz. Fazla söylenecek sözede gerek yok.




  • Şu bir gerçek ki, sayın öğretmenlerimiz hak ettiği ücreti alamıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mart ayından beri ek ders ücreti almıyorlar. Bu açıdan devletteki öğretmenlerin hepsinde gelir kaybı mevcut ancak bu dönemde atıl görevde oldukları için çok da büyük bir emek harcamadan 4,200 TL maaş alıyor olmak kötü bir şey değil.


    Ücretsiz izne çıkartılanlar var, işten atılanlar var, KÇÖ ile rezil rüsva olanlar var, şu ortamda işverenden hayvan gibi psikolojik taciz yiyenler var, kendilerine sunulan ek sosyal haklarından mahrum kalanlar var, kısacası var oğlu var. Şu ortamda öğretmenlerin ağlaması kadar komik bir şey yok.

  • Matematik ve fizik öğretmenleri eğer işinde iyiyse deli para kazanıyor ama yata yata kazanmıyor çalışıyor adamlar. Ama devlette 4k alan adamlar yatarak alıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devamlı bir öğretmen maaşı dönüyor.

    Hepimiz biliyoruz ki okuyan her birey bu insanların mimarisi. Temeli atan öğretmenin ne kadar iyiyse senin geleceğinde o kadar parlak olur. O yüzden en değerli meslek öğretmenlik olmalıdır fakat her önüne gelenide öğretmen yapmamak gereklidir. Sıkı bir eğitimden, mesleğini sevme ve anlatabilme testlerinden geçirilmelidir.


    Öğretmenlik gerçekten kolay değil bence. Çocuğumun öğretmenini sağolsun akşam birşeye aklımız takıldığında arıyoruz gayette güzelce anlatıyor. Bunun not vermesi var, sınav soruları hazırlaması var, eğitimleri var. Herşeye okulda kaldığı süre olarak bakmamak lazım.

    Milletvekili, profesörü, cumhurbaşkanı, teknikeri, mühendisi, doktoru hepsi öğretmenlerimizin mimarisi. Tabi ki birey ve ailesinin beceriside önemli ama o mumu yakmak ve ışığı büyütmek öğretmenin motive ediciğiyle ortaya çıkıyor.

    Bırakın en iyi ücreti alsınlar, bırakın ülkemizi aydınlığa götürsünler..





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tarikbaran42

    1 öğretmen maaşı ile 1 aile normal bir şekilde yaşayabilir 2 öğretmen maaşı ile kısmen lüks yaşayabilir
    Bir sekilde yasayabilir kismi dogrum Ancak hayatini surdurebilir fazlasi yok. Luksten kastiniz et yiyebilmesi mi, yoksa bmw 3.20 alabilmesimi. Aylik 10bin tl bir gelir 3 kisilik bir aile icin ancak yeterli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenlerden artık irite olmaya başladım, bu ne böyle tek geçinemeyen onlarmış gibi her hafta maaş konusu ...

    3 4 boğaz doyuran asgari ücretliler bu kadar ağlamıyor bee ...

    Ego mu kasıyorsunuz anlamadım ki :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öğretmenler özel ders vere vere apartman alıyor : D hepsi böyle değil tabi ama işin bu boyutu da var. ve bu para vergilendirmeye de girmiyor.

  • memur vergimi veriyor asdfdsagdas memurun ne katma değeri varda vergiden bahsediyorsun dostum? ülkeye 1 dolar kazandırıyor mu memur? ülke içinde dönen paradan vergi versen ne vermesen ne?


    neymiş işverenler çoğu çalışanın maaşını düşük gösteriyormuşta ÇALIŞAN GÖZ YUMUYORMUŞ!


    sen devlet memurusun, kanuna aykırı yapılan işlere GÖZ YUMMUYOR MUSUN GÜZEL KARDEŞİM? hadi yumma da görelim neler oluyor.


    ben sana söyleyeyim, eski işvereni sgkya şikayet ettim. sgknın bana dediği ne biliyor musun? git dava aç biz bir şey yapamayız, onuda 2 buçuk yıl sonra tebliğ ettiler, vay anam vay 2.5 yılda memur poposunu kaldırıp tebliğ hazırlamışta vergi veriyormuş! alan razı satan razı senin haberin yok.


    şu ülkede hala insanlar birşeyler üretiyor ya valla üzülüyorum çünkü bu ülkenin insanı haketmiyor. memuru hiç haketmiyor kusura bakmasın.

    senin 1 ayda yazdığın dökümanı özelde 1 günde yaptırıyorlar.


    öğretmenlik konusunda da o kadar iyiysen hazırla kurs videoları parayla sat bak bakalım alan oluyor mu. vasat öğretmenlik yapıpta paramız az o yüzden eğitim kötü çekmeyin şurada, hiç inandırıcı değil. hatta trol. gerçekten kaliteli öğretmenleri de görüyoruz zaten, kendine özel okul açanlar bile var. madem devlet az para veriyor sende çok mükemmel çok iyi bir öğretmensin başka yerde para ara, o yeteneğini devlette boşa harcama değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 17 Aralık 2020; 11:34:38 >




  • Ülke insanın dert penis gibi. Herkes kendindekini en büyük sanıyor.

    Asgari ücretli, neden asgari ücretle çalışıyorum? Asgari ücret ne demek? Ne koşullarda asgari, ücret uygulanmalı? İş kanunu ne halde diye düşünecek zekası olmadığından. Sağa sola salya saçıyor.

    Öğretmen maaşı en üst mertebe maaşı olmalı. Bütün parlak beyinler öğretmen olmak için çabalamalı. Böylece öğretmen kalitesi ve eğitim kalitesi artar. Bu net.


    Asgari ücretli için çalışmak sadece iş yerinde bulundu saatle sınırlıdır. Çünkü işin vasfı o kadardır. 12 yıldır özel sektördeyim beyaz yakalı olarak. Hiç mesai saatim olmadı. Eve gidiyorum eşim öğretmen, o da çalışıyor. Sınav, quiz, ödev, proje VS derken benden farkı yok.

    Hatta dalga geçiyorum çoğu zaman, hangimiz özel sektördeyiz diye.

    Cahil insan çok. Adamın vizyonu 1 adım önünü görüyor sadece. O pencereden bakarsan, Beyaz yakalı akşama kadar ofiste pinekliyor,memur aksama kadsr çay içiyor, öğretmen günde 5 saat, çalışıyor, mühendis bir halt bilmiyor işi işçiler yağıyor falan filan.

    Vizyon o kadar çünkü.




  • Hocam insanlara sen burada ogretmen maasinin dusuklugunu anlatamazsin, bende ogretmenim lise mezunu memurla ayni maasi aliyoruz sorun su ki ulke cok kotu durumda insanlarin gozu bizim kus kadar maasimizda onlar bizim cok iyi maas aldigimizi iddia edip meslegimizi kucumseyecekler değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 yıllık sınıf öğretmeniyim...aralık maaşım 4601...dört kişilik ailenin yoksulluk sınırı 8198...başka yorum yapmaya gerek var mı?

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.