Şimdi Ara

Öğretmenlerin maaşının düşük olduğu gerçeği. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
0
Favori
8.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinanakgl

    Ben atandığımda 40 saat ders + kurs, ayda 5-6 kez yurt nöbeti ile aylık maaşım 3400 gibi bir şey oluyordu. Aynı dönemde arkadaşım özelde ilk senesinde 2400 gibi para alıyordu. Öyle yurt nöbeti vs yok tabii. Anlamadığım o zamandan bu zamana nasıl oldu da özelde bu asgari ücret paralarını verir oldular? Ya bu okullar küçük dershane tarzı özel okul ya da milletin kanını emiyorlar. Asgari ücrete kolay kolay hiçbir öğretmen çalışmaz ( özel sebepleri yoksa).

    Piyasası bu o yüzden. Senden çok varsa yerine hemen adam bulabiliyorlarsa asgari verirler işine gelirse derler.

  • Saatlik 71 tl mi 6 senedir öğretmenim böyle bir hesap görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarum_58

    Bak değişik bilip bilmediğin konularda eline hesap Makinesi alıp sallama sınıf öğretmeni farklı branş öğretmeni farklı lise öğretmeni farklı 15 saat maaş karşılığı derse giren branş öğretmenleri sınıf öğretmenlerini diğer öğretmenleri karıştırma değişik; bir sınıf öğretmeni haftada 30 saat derse girmek zorundadır ben maaş karşılığı olan 15 saate giriyorum daha fazla derse girmem diyemez ayrıca bak değişik yaptığımız işi bilek gücü ile yapılan işi bir tutup saat hesabı yapma insan yetiştirmeyi biz saat hesabı yaparak değil emeklerimizin karşılığında alırız sizin gibiler bizim saatimizi hesaplar

    Bak değişik mi:) Tamam kardeşim kazandığın senin olsun Allah daha çok versin. 2 ay yaz tatiliniz de branş bazında değişiyor mu? Ama ilk mesajı atan adama Bak değişik her öğretmen bu maaşı almıyor branş bazında farklılaşıyor dememişsin nedense bana koşmuşsun hemen. Yahu neden her şeyi siz biliyorsunuz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceli2001

    Siz benim mesajımdaki hiçbir soruya/düşünceye cevap vermezken, ben tek tek size sonuna kadar sizi kırmadan, üzmeden, terbiyemi/ağzımı bozmadan, karşılıklı dostane şekilde konuşuyormuşçasına cevap veriyorum ve vereceğim. (35 senelik öğretmen maaşı/yeni atanan bekar bekçi+araştırma görevlisine cevap beklerdim)


    Yazdıklarımı teorik olarak algılamanız ayrı bir garip durum.



    Beden eğitimi öğretmeni arkadaşı tanıman etmem ama onlar adidas eşofmanları içinde cafelerde barlarda kızla karıyla gezerken ben kpss çalışıyordum. Asosyaldim onlara göre. Ben okula ortalama 22 iş günü 6 ders saati ile 132 saat yapar. Ayrıca diğer meslekler evine iş yükü getirmezken ben evde yarın ne yapacağımı, notları/yazılıları, ödevleri okuyorum. Veli gruplarına ödevler yolluyorum.


    Tabii ki öğrenciye verilen tenefüse ve yaz tatiline aklınız kaydığı için başka yerlerde yüzüyorsunuz.



    Öğretmenlik, Size göre kutsal olmadığı bana göre kutsal olmayacağı anlamına gelmez. Ben mesleğimi o kutsallıkla devam ettiriyorum.


    Doğu görevini suistimal edenlere sorun onu. Ben o gibi şerefsizler yüzünden yüksek lisans için 8 saat gidiş 8 saat geliş yolculuk çektim. 2010-2013 arası. Çürük elmalar yüzünden, tüm elmalara çürük diyemezsiniz. Buna ahlakınız, ahlakınız yoksa, edebiniz, edebiniz yoksa, vicdanınız el vermemeli.


    Bol Keseden atmalara gelince: Üzümle, çöpü karıştırmayın lütfen,



    "Maaşlarınız eğitim seviyenize ve çalışma şartlarınıza göre ülke standartlarının çok çok üzerindedir.(maliye bakanım teşekkürler) Allah daha çok versin diyor gereğinden fazla olan boş vaktinizi sosyal medayada sağda solda algı oluşturmak yerine kişisel ve mesleki gelişimize harcamanızı temenni ediyorum saygılarımla:)" bu cümleyi kurdunuz ya, alın size covid sürecinden ayrı ayrı kareler belki utanma duygusuna haizsinizdir.


    (Ben size asla bir ithamda bulunmadım ve bulunmayacağım ama utanın rica ediyorum)



    1. Cisco(hepsi 2020 eğitimi)(Dünya çapında geçerli sertifikalar)
    2. Meb Hizmetiçi evrakları(sadece 2020) (Ayrıca sağolsun devletim ingilizce biliyor diye de maaşıma katkı sağlıyor, 80 lira)
    3. PaloAlto Networks(Dünya çapında geçerli sertifika) (Hepsi 2020 eğitimi %'lik dilimler sizi umutlandırmasın lab girişileri tamamlanmadığı için o şekil yoksa hepsinin sertifikası mevcut)

    Senin sorduğun her soruya cevap verdim. Ama anlamamakta ısrar ediyorsun. Neden saatlik bazda en fazla kazanan memur olduğunu kabul etmiyorsun ya da edemiyorsun? Neden kendini sadece bekçiyle kıyaslıyorsun üstelik ilk mesajımda dediğim gibi


    Beden öğretmeni meslektaşlarının hakkında yazdıkların hoş değil. Farklı bir branş da senin hakkında aynı şeyleri yazıyor olabilir. Hanginizin haklı olduğunu mu çözeceğiz? Devletin size tanıdığı boş zamanları hiç söylemiyorsun 2 ay yaz ,15 gün kış tatili gibi. Maaşlarınız da 60 saat üzerinden ödeniyor. Mesela ortalama bir firmada özel sektörde çalışan bir mühendis düşünelim. Bir de THY'de çalışan bir yüksekokul mezunu teknisyen arada 2 kat maaş farkı olan o kadar fazla örnek var ki? Hep siz mi mağdursunuz? Devlet hep sizin haklarınızı iyileştirmekle mi? uğraşacak .Neden bu kadar şükürsüzsünüz.


    Siz de verilen tatillere hiç girmiyorsunuz işinize gelmiyor mu? Kıyasından geçiyorsunuz sürekli. Ben içinde yüzüyormuşum ya sürekli.


    Ben kutsal değildir demedim .Kutsallığı suistimal etmeyin dedim. işini gereğiyle yapanlara sözüm yok diye de ekledim. Birçok şeyi doğru anlayamadığınız gibi bunu da yanlış anlamışsınız.


    Ben genel profilden bahsederken sen kendine odaklanmışsın Önceki mesajımda son yazdığımı okumadığın belli. İşini layıkıyla yapanlara sözüm yok dedim. Benim kimsenin kazandığı parada gözüm yok. Ama öyle kuru ,çözmez öğretmen maaşı atıp da aa bakın işte öğretmen maaşı bu görün diyene de inanacak kadar saf değiliz.


    Çöple üzümü karıştırdığım falan yok. Karıştıran sensin


    Attığın sertifikalar hakkında yorum yapmayacağım. Gerek yok konu bambaşka yerlere gidecek farklı şeylerden bahsediyoruz.





  • Öğretmenler nerdeyse asgari ücrete yakın maaş alıyor ilkokul mezunu bekçi maaşı bizden fazla 3800 lira yattı bu ay isteyene ispatlarım vergi dilimine girmişiz...Bunıun biraz daha azı asgari ücret..

  • Öğretmenlik mi çok ama çok zor ya. Maaş en az 10.000 olmalı çünkü;

    Başka hangi mesleğin kar yağınca tatili var.

    Başka hangi meslek her gün sabah erken işe gitmek zorunda değil. Bazen 10 da , bazen öğleden sonra

    Gece nöbetleri yok.

    Yılda fazladan 1 ay bayram resmi izin filan birleştirme.

    Yaz tatili izni.

    Başka hangi mesleğin hadi haftada 25 saat olsun, çalışma süresi var.

    Başka hangi mesleğe her sene dolu dolu hediye gidiyor.

    Doktor, polis, millet hakaret ediyor, başka hangi mesleğe millet hocam hocam diye yalvarıp ceketini ilikliyor.

    Başka hangi mesleğin, özel ders verme gibi ek iş yapma yetkisi var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrOpen -- 17 Aralık 2020; 1:16:47 >
  • Bizim ülkedeki öğretmenlerin maaş + ekders hesaplaması kadar dünya saçması bir şey yoktur. Bir kere öğretmenlere verilen paranın fazla olduğunu iddia eden embesillere değildir cevabım. şimdi olay şöyle:


    A öğretmen 15 saat derse girmiş olsun. Alacağı maaş 4500 TLdir(ortalama)

    B öğretmen ise 30 saat derse girmiş olsun. Alacağı maaş 4500TL + 1500TL de ekders=6000


    Şimdi B öğretmeni derse girerken "bu maaş karşılığı ona göre anlatayım,bu ekders karşılığı daha farklı anlatayım" demiyorki.İlk 15 e 4500 diğer 15 e neden 1500


    Nerede eşit işe eşit ücret? Öğretmenlerin sendikası(!) varsa buna dava açmalı. Kesin kazanır.


    Bir kere ülkenin şu şartlarında 4500 maaş falan değildir 4 yıllık yüksek tahsil yapmış birine....Bugün bir mercedes milyon olmuş...

    Tanıdık var bedenci 2,5 gün okula gidip 4500 alıyor. Yine tanıdık var Matematikçi neredeyse haftasonu bile dolu 6000 alıyor.


    Olması gereken şudur: Ekders saçmalığını kaldıraaksın. Bedenci matçı sosyalci aynı saat okulda kalacak.(örnek 9-16 saatleri arasında)Ve bu okulda kalınan sürede ders+etüd şeklinde her öğretmenden öğrenci yetiştirmesini isteyeceksin ve sıkı denetleyeceksin. Öyle topu ver oynasın ben içeride çayımı içeyim yok. Maaşını da 8 bin den aşağı yapmayacaksın. Bak ülkede eğitim problemi kalıyor mu?


    Yaparlar mı YAPMAZLAR!!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazangap25 -- 17 Aralık 2020; 1:25:47 >




  • Geçen validenin çamaşır makinesi bozuldu. Yetkili servisi çağırdık tam 6 farklı gün gelerek tamir edebildiler.Ve her geldiklerinde tamam oldu dediler.

    Şimdi ben diyorum ki asgari ücrette fazla.Hangi birini sayayım.Zaten barkot okuyucuyla toplanan meblanın para üstüne veremeyen kasiyere de fazla..

    Şu gün öğretmenin donanımıyla asgari ücretlilelerin o işe sahip olmak için aldıkları eğitim ve bilgi oranlansa bize zam yapılmasa onlarda 100 tl ye falan çalışır herhalde..

    Adam 3 katlı integral anlatıyor...Momentumu anlatıyor.4500 liraya.Diğer gerizekalı hayatı bopyunca aynı makinayı tamir ediyor..Ya da hayatı boyunca aynı arabanın aynı yağ filtresini değiştiriyor onun civatasını bile sıkamıyor.

    Birde şunlar var..15 saat. Eskidendi o...Gece 23;58 de veli arıyor.01.20 de çocuk ödev atıyor..Etrafınızda bir iki boş beleş yaşayan öğretmen görmüşsünüz sendikanın kolladığı, idarecisinin kolladığı ordan ezbere konuşuyorsunuz...





  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    6 ay kadar Bir Anadolu lisesi ( köklü lise dir ) nde görev yaptım, pandemi ile okul boşaldı, bol bol laklak yaptık.

    Konulardan biri ise EK DERS ücretlerini ısrarla bu ay eksik yazılmış ( muhasebe ve memure ye ) diye sorulması idi.

    Bu genelleme değildir ama olay acıdır..


    Hele yönetici eğitimcinin "eğitim artık yok" demesi ise acıdan da acıdır.

    Tabii işini aşkla yapan ve kahır ekseriyeti de bu gurupta olan öğretmenlerimizi tenzih ediyorum.


    ( Konuyla alakası yok ama dedikodu çok yapılıyor, bir birlerini şikayetlerde bu meslek gurubuna ben yakıştıramamıştım, bir avam olarak )

  • VeterözeR kullanıcısına yanıt

    4 sorunuza ayrı ayrı cevap vereyim.


    1-Bu sorudan size prim çıkmaz ya. Doğu görevim bitti, eşim çakılı kadro, Burası olmasa da memleketim olurdu.

    2-Sınav görevlerindeki devletin malı olan iğneyi bile yerine koyan insanım, okulun kağıdını da israf etmedim bu güne kadar, Bilerek haram yemedim bunun hesabını size de Yaratıcıma da verebilirim. Bunu sorgulayacak kadar yükseldi iseniz ne ala...


    Yatıp maaş aldığımı nereden biliyorsunuz? Madem öyle Eğitim fakülteleri, Milletvekilleri, Hakim savcılar, hep yatıp para kazanıyor. Ben gün boyu ders anlatıyorum. Yatanlar varsa onlara söyleybilirsiniz.


    2a-Öğrencilerimi bırakıp gitsem, pandemi ekiplerine onlar mağdur olmayacak mı? Siz tanıyorsunuz belki ama benim etrafımfaki sınıf öğretmenleri mar-haziran ayı arası uzaktan eğitim zorunlu değilken/yatabilecekken yatmadı.


    3-Bu güne dek özel ders vermedim. Sınıfçı olduğum için özel dersler bizim zümrede özel okullardaki atanamamış genç öğretmenlere ve üniversite öğrencilere kalır.


    4--Öğretmenler ağlamaz, hakkını arar. Siz gibiler bu cümledeki "hakkını aramayı" ağlar ifadesi ile bile aşağıladığınızı düşünür kalırsınız.





  • Çok komik gerçekten...Geçen tadilat yapılacak evde adamlar dedi ki alçıpanı balkondan alalım içerden zor olur tamam dedim..Balkonun mermerini kırdı alırken...

    Neyse 4metrekare küçücük biryer boyanacak boyacıya gittik renk diğer tarafla aynı olsun diye..Enaz 3.5 litre yapıyormuş makine.Tamam dedim aldık geldik..

    Usta 1-1 su koymuş...4 ker boyandı inceliğinden kapanmıyor.Niye dedim böyle birşey yaptın zaten boya fazla ben herzaman böyle yapıyorum dedi.Al sana asgari ücretli...

    Neyse kırdıkları taşı yapacak adamı getirdim..Su gider borusu vardı orda onu düzeltiyordu abi dedim yukarıda oldu su gitmez.Tamam dedi aşağıya aldı..Dedim hala yukarıda gibi.Neyse su gitmiyor yukarıda ...Daha ne diyeyim size...Bir öğretmen az olır çok alır ama kafayı çalıştıran 30binliralık minibüste ekmek arası 15 liraya kokoreç satar yine para kazanır.Onun için emin olun imkansızlık vs.. den okuyamayanları tenzih ediyorum.Fakat emin ol bir öğretmen fayan dizmenin okulunu okusaydı o fayansı en iyi şekilde dizerdi.

    Zaten dışarıda işinin ehli olupta tutulan işçi emekçi vs..var ya onlarda kapasitesi olupta okumayanlar.Okusalardı bir öğretmenden daha fazlasıda olurlardı...

    Boş boş konuşun şimdi.





  • yeniceli2001 Y kullanıcısına yanıt
    4 cevap da belirsizlikler , tezatlıklar dolu. Neyse ağlamaya devam...
  • 1- benim şu kadar sertifikam var, o sınava girdim, şu kadar veli, şu kadar öğrenci kolaysa siz yapın gibi beylik laflar ediyorsunuz ancak size silah zoruyla mı öğretmenlik yaptırıyorlar. Maaşından memnun olmayan bassın istifasını, dışarda atama bekleyen binlerce öğretmen var !!


    2- lütfen aydınlatın beni lütfen.. atanmak için ağlarsınız, atandıktan sonra da maaşlar düşük diye ağlarsınız !!


    3- öğretmen olmaya karar verirken, öğretmen maaşlarını hiç mi araştırmadınız. Eğer olay paraysa, daha akıllıca bir seçimde yapabilirdiniz parası pulu bol olan.


    3- ayrıca öğretmenlik, maaşı ballı bir meslek değildir. idealist insanların yapacağı bir meslektir. doktorlar, askerler, polisler, itfaiye erleri gibi. bu meslekler idealist kafa ister. sizlerde yoksa, çok zorlamayın zira kendi seçimlerinizi yaşıyorsunuz. ha idealist olmak bir yana, ben bir yana amaç devlete kapağı atmaksa susmayı da bileceksiniz !


    4- son olarak, kendi aldığınız maaş ile bu ülkede ki işçinin/emekçinin aldığı maaşı kıyaslamaya kalkmayın. ve sırf onlar asgari ücret alıyor diye kendinizi , onlardan üstün görmeye de kalkmayın. kibir, ego kötü bir şeydir, yoksa sizleri yetiştiren öğretmenler bunları anlatmadı mı ?? herkes sizlerle aynı imkana sahip olamayabilir. tıpkı sınıfınızdaki öğrencilerin aynı imkana sahip olamadıkları gibi !!


    5- Atatürk'e sormuşlar, milletvekili maaşlarını ne kadar yapalım diye. cevap vermiş " bir öğretmen maaşını geçmesin" diye.. lakin bizim memlekette milletvekili maaşları çok yüksek. adamlar sözde mecliste, milleti temsil ediyorlar. millet açsa, devletinde aç olması gerçeğini gözlerden kaçırıyorlar.


    6- sonuç !! a'dan z'ye Türkiye 'de çalışan/çalışmak zorunda olan kime sorarsanız sorun, aldığı maaş düşük. Ancak dikkatlerden kaçan nokta şu, ülkedeki satın alma gücü ne yazık ki çok düşük. Bu yüzden herkesin aldığı maaş, eriyip gidiyor.





  • DooD_Rox D kullanıcısına yanıt

    Siz benim yazdığım neyi kabul ettiniz peki? Hangisine doğru diyebildiniz? Ben arkadaşınıza değil, o zümreye söyledim lafımı... Hak ediyorsam küfür olmamak kaydıyla yazabilirler.


    Ben de anı şeyleri söyledim, Ben öğretmenliğe girerken tenefüsü+yaz tatilini+15 tatilini sanki ben getirdim... Cumhuriyetin kuruluşundan beridir böyle. Çoğu yerde aldığım maaşa hamd ettim, ve bende yüksek alanların maaşı asla düşsün bu fazla demedim.


    "Elhamdülillah kazandığıma... Devletim gücü olur verir ama ben başkalarına çok alıyorsunuz demeye utanır, az maaş alana da inşallah çoğalır diye dua ederim." Şükürsüzsünüz derken de düşünün bu da daha önceki mesajlarımdan.


    Tatil öğrenciye lütfen, öğrenci yoksa öğretmen de tatil yapabilir(-bilir olasılık içeriyor)


    "Öğretmenlik kutsallıktır laflarını geçiniz artık böyle bir kutsallık yok." Bu cümleyi siz kurdunuz 4 saat önce.

    Sertifikalar size göre üfürükten teyyare olabilir bana göre devletimin bana sağladığı bir olanak.





  • VeterözeR kullanıcısına yanıt

    Sizi de ağlattıysak kusurumuza bakmayın.

  • Kim ne derse desin işsizi, fakiri, cahili, ezileni, asosyali yani 2 koyun versek güdemeyecek evinde klavyesi olan ne kadar boş beleş insan varsa onlarca ergenlik çağındaki yüzlerce öğrenciyi kontrol altında tutan öğretmenlere sallıyor. Neden bu ülkede doğdum Allahım, asgari ücretten az yüksek maaş alıyoruz onu da bu ezilmişler kıskanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky1905 -- 17 Aralık 2020; 1:51:33 >
  • Brky1905 kullanıcısına yanıt
    Bu öğretmen arkadaşımızın görevi sandığı şey: yüzlerce ergeni kontrol altında tutmakmış...
    Ağlama içerikli öğretmen konularında yazılanları okudukça sınav sistemlerinin hatalarını iyice anlar oldum. Adam 30 40 soru çözünce öğretmen olabiliyor. Başka hiçbir şeye gereksinim yokmuş gibi. Kapasite, yetenek, potansiyel, beceri, öngörü, diksiyon, vatan millet sevgisi ve vizyon... Bunlar değerlendirme dışı... Ondan sonra böyle kendisini ergen bekçisi sanan, hobisi maaş konuşmak olan sığ öğretmen ünvanlı kişiler türüyor.
  • İstifa etsinler.
  • Yazın 2,5 ay tatil yap. Hafta sonları tatil yap. Nöbetin olmasın sonra biri gelsin buraya 4 sene okul okuduk kpss kazandık maaş çok düşük. Yok sınav hazırla yok sınav oku. Aman bunlar çok zor ya baya yük var üzerinizde. Her ders soruya 5 tane harf yazsan yada sayı yazsan 1 ayda kaç tane soru cıkarırsın. Anlamadığım nokta kpss senelerdir var. Sanki bölümü okurken bir anda gelip kulaklarına fısıldıyolar bu sene kpss var diye. Boş yapıyosunuz. Ne eksik ne fazla ideal maaşınız var. yazın yatarken aldığınız paralara sayın onlarıda

  • darkwood0 kullanıcısına yanıt
    Hmmm tamam ona saysinlar
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.