Şimdi Ara

Öğretmenlerin maaşının düşük olduğu gerçeği. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
0
Favori
8.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben öğretmenlerin ya da başka çalışanların maaşlarıyla ilgilenmiyorum. Bu konuda tek istediğim ülkede çalışan özel sektör ya da memur fark etmez herkesin maaşının 10 bin liranınn üstü olması.

    Benim öğretmenler konusunda söylemek istediğim şu; ülkede öğretmenlik diye bir şey yok. Öğretmencilik var. Gelir elde etmek için yapılan bir iş yani.

    Ülkede atıyorum 3 milyon öğretmen varsa hepsi aynı demiyorum ama yüzde 95'i bu kafadadır.

    Neye göre bunu söylüyorsun diyorsanız ülkenin geldiği son duruma bakın anlarsınız. Zaman geçtikçe her şey daha iyiye gitmesi gerekirken hem maddi hem ahlaki hem insani olarak geriye doğru giden bir ülke... Bu seviyeye gelmesini sağlayan insanları yetiştirenler de yine bir öğretmen.

  • Evde 2 cocugu terbiye edemeyip,ders calistiramayip ahkam kesen tayfanin kulaklari cinlasin
  • Bırakın fazla olmayı, şu anki çalışma temposunda asgari ücretten bir lira fazla verilmemesi gerekiyor.
  • Öyle bir gerçek olmadığı gerçeğidir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CheckVizoR

    Ben öğretmenlerin ya da başka çalışanların maaşlarıyla ilgilenmiyorum. Bu konuda tek istediğim ülkede çalışan özel sektör ya da memur fark etmez herkesin maaşının 10 bin liranınn üstü olması.

    Benim öğretmenler konusunda söylemek istediğim şu; ülkede öğretmenlik diye bir şey yok. Öğretmencilik var. Gelir elde etmek için yapılan bir iş yani.

    Ülkede atıyorum 3 milyon öğretmen varsa hepsi aynı demiyorum ama yüzde 95'i bu kafadadır.

    Neye göre bunu söylüyorsun diyorsanız ülkenin geldiği son duruma bakın anlarsınız. Zaman geçtikçe her şey daha iyiye gitmesi gerekirken hem maddi hem ahlaki hem insani olarak geriye doğru giden bir ülke... Bu seviyeye gelmesini sağlayan insanları yetiştirenler de yine bir öğretmen.

    Bunu isteyen zaten veliler. Okullarda artık eğitim kalmadı, sadece öğretim kaldı.





  • Normal devlet memuru ile öğretmenliği hala aynı şey sanan tek hücrelilerle baş edemezsin hocam.

    Bu tipler masada oturup bulmaca çözen, pc de fal açan memurlarla öğretmeni aynı işi yapıyor sanacak kadar zihinsel engelliler.

    Bir ülkenin kalkınmasının eğitimle olacağını kabul edemeyecek kadar da iki yüzlüler.

    Öğretmenlerin şu anki durumunu yetersiz buluyorsanız o zaman ülkeyi yönettiğini zannedenlerin eğitim politikalarını sorgulayacaksınız.

    Eğitim fakültelerinin kontenjanını düşürürsün. Sınavda %5 lik dilime giren öğrencileri alır kaliteyi yükseltirsin. Osuruktan prof olan dürzüleri değil alanında uzman hocaları üniversiteye atarsın. 4 yıl değil 5 yıl eğitim verirsin son sene komple stajyerlik eğitimi aldırırsın.

    Bu kalitede mezun olan öğretmene adam gibi maaş verirsin bak bakalım o adamın öğrencisi nasıl başarılı oluyor.

    300k kişiyi öğretmen diplomasıyla mezun et 20k atama ya yap ya yapma işte eğitimin kalitesi ortada.

    Yok özel okul falan diye zırvalayacak varsa hiç konuşmasın hayat İstanbul dan ibaret değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kültürlü cingen kullanıcısına yanıt

    Neymiş öğretmenlerin çalışma temposu anlatta bilelim,bir bilgin olmadığına eminim ezbere boş boş konuşuyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memur maaşları 3 aşağı 5 yukarı bu civarda ama aile ve çocuk yardımı aldıklarında en düşük memur maaşı 4500 lira. sen bekar bir memurun maaşını hesaplamışsın. ve öğretmenin ek dersleri de öyle 1200 ile sınırlandırılmıyor. ek ders alan öğretmenlerin girdiği ders saatine göre 3000 liraya kadar ücret alabiliyor, hele ki uzman öğretmenin maaşı bir müdür maaşından fazla olabiliyor.

  • MEB aglaklar korosu gelmiş yine cocuklara hiç bir şey ogretmeden paramız az diye homkurerek ağlamaya.

    Arkadaşlar bunlara otmen falan demeyin bunlar meb memuru. En aglagindan.

    Olm o kadar parayı çok seviyordunuz sizde tembellik edip boktan üni bitirip otmen olacağınıza doktor falan olsaydınız ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenler, maaşını sorunca çıplak maaşı söyler, onun için az görünür
    Kıyasladıkları kesimin ise tam maaşını söylerler. Neyse, bol kazançlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmen maaşları çalışma koşulları ve ülke şartlarına göre gayet yüksektir.En rahat memurluk öğretmenlik. Ama en çok ağlayan kişiler de yine bunlardır. Twitterı falan esir alıyorlar. Gayet organize bu konuda haklarını yemem.Bu konudaki çabalarını kendi mesleği için harcasa daha iyi bir nesil gelebilir. Eğitim fakültelerine bir baraj getirilmesi şart.Önüne gelen öğretmen oluyor. Öğretmenliği sırf yatış için tercih eden oranı gittikçe artıyor.

    (Ülkedeki çalışan herkes düşük maaş alıyor bunu inkar eden yok )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Rodriguez -- 15 Aralık 2020; 20:31:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre hak ettiği ücretin kat kat fazlasını alan öğretmenlerde var, hak ettiğinin yarısını alamayanlarda. İyi bir denetleme mekanizmasıyla bu problemi çözersek hiçbir sorun kalmaz.

  • Bir yazıyı dahi Türkçe'ye raiyet edemeyişinizden, kendinizi forumlarda harcayıp ülkeyi yönetiyorum sananlardansınız herhalde.


    Olm(oğlum) dediğiniz kişilerin boyunuzca oğulları var... "Öğretmen" kelimesini bile ÖTMEN yazışınızdan zaten mesleğe verdiğiniz değer ve değer yaşınız da ortada.


    İşiniz düşerse en iyi öğretmen, okul, kurs peşindesiniz...Babadan/atadan miras paranız varsa da satın aldım sanırlar siz gibiler....


    Sizi de ağlatabiliriz isterseniz, dertlerimizle....


    Kendiniz prof. gibi yazmışsınız bir de....

  • Babam 2 yıl Hakkari/Çukurca'nın köyü 2 yıl da Çukurca merkezde görev yaptı. Elektrik bile yoktu. Ondan sonra da gittiği yerlerde mükemmel yerler değil. Şimdi de bir sürü sınıf öğretmeni 4 sene Allah'ın unuttuğu köylerde görev yapıyor. Bütün ülkeyi şehirlerden ibaret zannediyorsunuz. Asker, doktor, öğretmenden başka giden mi var o yerlere? Ayrıca öğretmen doğu ya da batı aynı parayı alıyor. Bu ülkede insani çalışma şartlarına en yakın yer devlettir. Türkiye gibi hak hukuk olmayan bir yerde özelleşen neredeyse her yer çalışan değil köle arıyor. O yüzden siz biraz insani şartlarda çalışan görürseniz onları da aşağı çekmeye çalışıyorsunuz. Alışmışsınız şükürcü zihniyete. Hak arayan olursa da ağlama diyorsunuz. Ülkede şu an azından sosyal medyada da olsa hakkını arayan tek grup öğretmenler. Diğerlerine ne verirlerse memnunlar. Günde 10 saat asgari ücrete çalıştır koymaz bunlara yeter ki diğerleri de kendisi gibi köle olsun.





  • Türkiye'de -sadece öğretmen değil- her çalışanın düşük maaş aldığı gerçeği.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DooD_Rox D kullanıcısına yanıt

    100 işçi bir binayı 100 günde yapıyorsa 10000 işçi bir binayı 1 günde yapar değil mi hocam Öğretmenlerin maaşının düşük olduğu gerçeği. 


    Gelelim meseleyi biraz açmaya. Allah aşkına, sadece bir gün herhangi bir akrabana 8 ders saati kadar ders anlatır mısın? Ve bunu arka arkaya yapacaksın. Bu benim sadece pazartesi günkü mesaim. Hani öğretmenin asgari ücretli kadar saat ders anlatması üzerinden hesap yapıyorsun ya, öyle bir ütopya yok. Sen bir gün dahi dediğim kadar ders anlattığın zaman ne kadar yorulduğunu göreceksin. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Ama o iş öyle olmuyor. Özellikle sürekli konuşmak zorunda olan branşlar için aşırı zor bir meslek öğretmenlik.


    Dün akşam eve geldiğimde herhangi bir şekilde konuşmak istemiyordum. Çünkü 2 gün içinde yaklaşık 600 dakika boyunca hiç susmadan konuştum. Akciğerlerimi hissediyorum şuan. Herkes dışardan meslekleri yargılayarak kendi mesleğinin zor, diğer mesleklerin kolay olduğunu söylüyor. Ama durum hiç de dışardan görüldüğü gibi olmuyor çoğu zaman. Bir beden eğitimi öğretmeni için mesleğinin rahat olduğunu söyleyebiliriz belki ama tutup da matematik, Türkçe, fizik, kimya gibi yoğun müfredata sahip, konu anlatımının dışında sürekli soru çözümü yapılması gereken branşlar hiç ama hiç kolay değil.


    Şuana kadar sadece ders anlatma kısmından bahsettim. Daha bir sürü görevi oluyor öğretmenin. Ayrıca şunu hiç bir zaman unutmayın, eğer bir meslek çok daha zor koşullar altında da yapılabiliyor ise devlet dairesinde de olsanız sizi rahat koşullarda çalıştırmazlar. Eğer matematik öğretmeni haftada 40 saat calisabilseydi inanın 40 saat çalıştırırlardı. Şuan bu şartlarda çalışmak zorunda olsam ya istifa ederim ya da dersi videolara anlattırır, kalan sürede ogrencilere test dağıtır, sadece çözemediği sorulara bakardım. Başka türlü bırakın asgari ücretli gibi mesailer yapmayı, normal memur mesaisini bile dolduramaz branş öğretmenleri. Sürekli konuşmak ve anlaşılır olmak için belirli bir ses düzeyinin üstünde durmak hiç ama hiç kolay bir iş değil. Aksini idda edene hodri meydan. Dediğim gibi herhangi bir akrabasına 8 ders saati kadar aralıksız (40 dk ders-10 dk mola şeklinde) ders anlatsın. Hatta matematik, fizik, kimya vs anlatacaksa molada da ders anlatmaya devam etsin çünkü tenefüste öğrencilerin sorusunu çözmeleri gerekecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • taytay123 kullanıcısına yanıt

    Ben de hiçbir dayanağı olmadığı halde iftira atan vatandaşlar gördükçe utanıyorum. Girmediğim tek bir saatin dahi ekdersini almadım. Alan öğretmene de rastlamadım. Uzaktan ders yapmadığım sürece ekders yüzü görmedim. İspatın var mı girmediğimiz dersin ek dersini aldığımıza dair?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    Öğretmenlerin maaşının düşük olduğu gerçeği.

    Ziya Selçuk'un kendi açıklamaları

    Telefon veya bilgisayar başına geçip bi kulaklık takıp çocuklara üç beş birşey zırvalamakla kendini derse girmiş mi zannediyorsun.

    Ben sizin gibileri çok gördüm, hayatınız boyunca kendinizi çok mühim bir görev yapıyormuş zannedip (hakkıyla yapanlar hariç) ömrünüzün sonuna dek sırtınızı devlete dayayıp geçinir gidersiniz sonra da omo bizim mooşumuuz oozz diye gezersiniz lafa gelince de biz doğu hizmeti yaptık ama dimi

    Çık devletten bir gün bile olsa asgari ücretle bir beden işçisi olarak çalış bakalım, o zaman demek istediğimi anlarsın diyecem ama anlamayacağını biliyorum. Yok kpss imiş yok 4 sene okulmuş bunlar birtakım zırvalardan öteye geçemez, ben 400 lira için 1 ay boyunca 50 sayfa lisansüstü ödev yazıyorum, yazık cidden yazık size acıyorum. Zihniyetinizi en kısa zamanda değiştirebilmeniz dileği ile sağlıcakla kalın.




  • yeniceli2001 Y kullanıcısına yanıt
    Bu muhatap olduğun eleman vasıfsız, okumamış bir kimse. Defalarca intihar konuları açtı durdu. Klasik bende yoksa başkasında da olmasıncılardan. Bizim millette huydur kendini geliştirip bir şeylere emeğiyle sahip olmayı bir tarafı yemeyince başkası da sürünsün kafasındalar bilirsin. Lise mezunu bekçi öğretmenden fazla maaş alırken hala öğretmenler hede hödö diyen insan karaktersizdir açık ve net.
  • çalıştığınız saate göre gayet iyi şuan ki ekonomik duruma bakarsak. şimdi herkes 4 yıllık mezunu herkes kpss ye giriyor mülakata giriyor torpil olmadığı için giremeyip özel sektörde 3000 belki 2400 e razı oluyor keşke hepimiz memur olsak hepimize devlet baksa dimi sizin bölümünüz gayet çok alıyor şanslısınız girmişsiniz devlete. ağlamaya gerek yok bence.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.