coin ya da borsa da kaybettiklerinden saçları ağarmış, simaları değişmiş olmasın :))) |
Öğretmenlerin hiçbir şey yapmadan para alması ve sabah akşam tw'da ağlamaları (6. sayfa)

-
-
Öğretmen olabilirsiniz ama onu sürdürebilir misiniz ? Öğretmen olmak ayrı , öğretmenlik yapabilmek ayrı işler . Davulun sesi uzaktan iyi gelir.
Her öğretmen aynı değildir . Genelleme yapıp öğretmenler yatıyor demeniz çok komik.
İşini yapan da var yapmayan da .
50 kişilik sınıflarda 2 saat ders yapın , nefesinizi başka yerden alırsınız. 2016 yılına kadar hep 50 öğrencim oldu . Genç olduğum için o zamanlar yorulmuyordum ama şimdi çok yoruluyorum . Yapılacak meslek değil herkes için . Şu an branş matematik . Artık o bile zor geliyor . Yeni nesil öğrenmemek için çabalıyor . Dikkatleri çok dağınık. 25 yıllık öğretmenim ve her yıl forumda öğretmen karalama konusu açılıyor .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 16 Mayıs 2024; 10:47:7 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Önümüzdeki sene meslekte 20. yılımı doldurmuş olacağım...
Konu içerisinde 20 civarı bloklama yaptığım beberuhilerin (konuyu açan dahil, hepsine çok tşk. Mümkünse denk gelmeyelim bir daha) haritada bulmak için en az 5 dk harcayacağı yerde göreve başladım. Ancak 13 sene sonra memleketime İzmir'e geri dönebildim. O da 80 km merkezden uzak ilçesine. Velhasıl kelam bu tarz "varlıklar" hep vardı, var olmaya devam edecekler. Boşuna nefes tüketmeyin, bloklayın geçin. Çünkü;
-
öğretmen olaydın da sen de yataydın madem yatıyorlar, ağlama burda it ürür kervan yürür. nasıl bir millet olduk çamur atma, kıskaçlık hat safada..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şaşırmam, bu bilgiye hakim olarak cevap yazdım Fatih Bey. Elbette eleştirilecek çok tarafı var.Zaten derece ile eğitim sisteminden çıkmak için bireysel çaba gerekiyor.Bu dünyanın her yerinde benzer.Ben de 3253 sıralamalı ve bir yandan da artık eğitimci kimliği olmayan bir eğitimci olarak yazıyorum.Ben devlette öğretmenliği bilmem,hep özel sektör,zengin seçkin sınıf ve iyi makul okullarda çalıştım vaktinde.Devlette çalışan arkadaşlarımın da özverisini biliyorum, kendim ve çevremin de.Biz de öğrenci kalitesinden ve ne yaparsak yapalım motivasyonlarının düşüklüğünden yakınırız klasik olarak.Yanlış anlamayın eğitim sıkıcıdır,dünyanın hiç bir yerinde belli seviyeden sonra eğlenceli değil ve ızdıraptır.Hayatımın en mutsuz dönemli lisedir ki çok da iyi bir lise de okudum.Bir daha şansım olsa hiç okumam diyenlerdenim.Hatta çocuğuna 18 li yaşlarda yarım milyon dolar bir miktar bırakacak,onu doğru kullanmasını öğretilerim sonucunda testini yaparak, maaşlı iş hayatından uzak bırakmayı tercih eden, çocuğunun eğitimini önemsiz görecek kadar da vizyonsuz bir babayım.
Merak etmeyin uzaktan başarılı gibi gelen avrupa çocukları da bizden farklı aman aman birşey yapmıyor.Çeşitli ülke şehirlerinin okullarında bulundum proje sebepli.Her birinde gözlem yapacak 1 2 ay kalabildim.Almanya-berlin, ispanya-madrid, iskoçya-glasgow,romanya bükreş, fransa-paris gibi gibi.Ordaki çocuklar sizden çok da daha zeki ve başarılı değil.Ortalama sınıf içi davranışları,ahlak dereceleri,motivasyonları,görev bilinçleri,terbiyeleri ama çok farklı.Bir fark oluşuyorsa da hep bu noktalardan gelen ekstra farklar oluşuyor.Biz kendi sistemimiz için ne diyorsak romanyadaki eğitim sistemi için de onlar aynı şeyi diyor.
Ayrıca bizim eğitime ayrılan bütçeyi çok görmeyin,gayet küçük ve iyi de kullanılmıyor.Ben ne yapayım.Yılda güncel 500.000 veren çocuğa da 10 yılda haftada bir sürü derse rağmen a1 seviye ingilizce öğretemiyoruz bunlardan da çok var elimde.Hadi ben kötü öğretmenim,çocuğun diğer maruz kaldıkları da mı kötü,kaynaklar da mı yetersiz.
Çok takılmayın bu yüzden.Bence kötü bir eğitim sistemi olması da iyi birşey ayrıca.Aklını iyi kullanan da rahat sıyrılıyor,fırsatları iyi gören de.
-
Asıl irrite edici olan sizin yorumunuz.
Bu forumda her 2-3 ayda bir böyle sınıfın en tembellerinin açtığı bir öğretmen linçleme konusu mutlaka olur.
Sonra sınıfın diğer tembelleri konuya akın eder.
Öğretmenlere atıp tutup rahatlarlar.
Aferim böyle devam edin.
Sonra gidip öğretmen filan kesmeye kalkmayın ama...
-
Sınıfın en tembeli mi :) ön yargılı
Valla o kadar zamanım yok ki trambüste eve giderken 2 dakika tek foruma giriyorum bundan dolayı da uzun uzadıya yazan hiçbir yorumu da okumadım zaten burada
Ben sınıfın en iyisiydim lisede, wp üzerinden tüm hocalarımla konuşabiliyordum son sene matematik hocam sıfır Civic almıştı bahçede geziyorduk adamın haftada 2 dersi vardı sadece.
Öğretmenleri linçlerken Fen bilimlerini bence es geçmek lazım.
Fizik, Matematik, Kimya, Biyoloji bunlar kıymetli branşlar.
Sınav sorusu hazırlaması, okuması, dersi yıllarca anlatıp her sınıfta katılım beklemesi ve başarılı, zeki öğrencinin belki çoğunlukla yüzde 20 olması..
Bir müddet sonra öğretmenin kendi iş yükünü hafifletmesi ve artık müfredata tamamen hakim olması işi kolaylaştırsa da
ülke ortalamasına göre akıllı insanlar fen bilimleri öğretmenleri.
Çocuklara tabi yıllarca verdikleri emeğin dönüşü olmadığını görünce salıyorlardır bir miktar.
-
Vurun memura öğretmene konusu açılmış yine. Uzaktan kimse kimseyi beğenmiyor. Herkes sallamaya yer arıyor. Her iş kolay. Her iş çok maaşlı. Sorunsuz yer yok bu bir gerçek. Herkes baksın kendi işine.
-
Lisedeki hocamdan daha iyi matematik biliyordum…
-
Gayet yeterli daha fazlasını alıp ne yapacak? Ömrü kısıtlı zaten. Parayı dünyayı gezmeye ve mutluluğa harcamak daha mantıklı.
3-4 dairen olsa mezara gelmeyecek sonuçta. Bir de ev var, ev var. Müstakil ev de 1 ev olarak geçiyor ama 6 daire parası :)
-
İki ogretmen ya da benzer maaslarda memur olsun fark etmez, kirasi cok yüksek degilse ve har vurup harman savurmuyorlarsa iyi para biriktirebiliyorlar. Parayi altin dolar ya da borsaya da koyarak değerini kaybettirmeden o saydiklariniz yıllar içerisinde rahatça yapılabiliyor. Zaten yeni öğretmen değillerse ekonomik enflasyon öncesi aldıklarını, biriktirdiklerini de hesap edersek normal bir durum.
Öğretmen atamalarında resim gibi bölüm okuyup sonra 70 puan alip da ağlamaları bence de çok saçma.
Bu arada tatilimiz az, çok yoruluyoruz diyen öğretmen görmedim ben. Haftalik 30 saate zor variyorlar oyle bir sey demeye yüzleri olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 16 Mayıs 2024; 23:12:38 >
bugüne kadar 50 öğretmen tanıdıysam çok net söylüyorum 4 ya da 5i işini düzgün yapan adamlardı, konuya öğretmenler dolmuş herkes aynı değil vs. diye fakat bu mesleği yapanların çok büyük bir kısmının neredeyse yatarak yaptığı gerçeğini değiştirmiyor. evet atanırken şehir merkezine gelene kadar sen zorluk çekiyor olabilirsin de bu öğrenciyi ilgilendiren tarafı değil ki? öğrenciye tek bir faydası olmayan öğretmen kaynıyor etraf, bu kesim(en az %90ı) hem ülke kasasına hem de eğitime çok büyük zararı olan kişiler. benim bu öğretmen denilen kişiler yüzünden lisedeki 3 yıllık eğitim hayatım tamamen boşa gitti, son yıl ise açığa geçtim. böyle gittikçe de ne eğitim ne de ülke düzelir.
-
Up
-
Aman Allah'ım ben ne yapacağım visceroid hocam beni engellemiş dnsjjsbxbdhhd
Ayrıca niye üstünüze alınıyorsunuz hocam eğer kendinizi o konumda hissetmiyorsanız mesajlarımda çoğunun işini hakkıyla yapmadığını belirttim mesele şu kendinizi o işini hakkıyla yapan azınlıkta mı hissediyorsunuz yoksa bahsettiğim çoğunlukta mı ?
Benim babam da öğretmen lanet olası dayılarım da öğretmen komşularımızdan da öğretmenler var etrafımda bayağı bir tanıdığım var bundan dolayı bu analizi yapabileceğimi düşünüyorum ve yaptım.
Ne yapmak lazim ulusal yas mi ilan edilse?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X