Öğretmenlerin okuldan arda kalan vakitlerinde çalışmaları yasal mı? Sigortasız olarak kaçak mı çalışması gerekir? Bilgili arkadaşlarımdan cevap bekliyorum.
Devlet memurlarının 2. bir işte çalışması kanunen yasaktır zaten 2. bir işte çalışıyorsan sigrota primin yatmaz kaçak olarak çalışabilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: LaNcEt
Devlet memurlarının 2. bir işte çalışması kanunen yasaktır zaten 2. bir işte çalışıyorsan sigrota primin yatmaz kaçak olarak çalışabilirsin
Bu dediğin en öncelikli kural aslında . Ben öğretmenlikte fazlaca vakit kalıyor diye düşünmüştüm. Artık kaçak göçek çalışılır.
En basitinden özel dersler yasal değil bildiğim kadarıyla.
öğretmenin durumuna branşına göre vakit durumu değişir ama elbette diğerlerine göre daha çok zamanı oluyor,bu zamanı ya işini daha iyi yapmak için kullanır ya da mecburen ek iş için
yapılması gereken yazışmalar ve düzenlemeler ,günlük ders planlarını müdüre onaylatma yüzünden sanıldığı gibi ders bitince öğretmenin işi de bitti gibi bir durum olmuyor yani,keşke olsa ne güzel olurdu,ama asıl maaş durumu daha iyi olsa da kalan zamanı ek iş için değil verimi artırmak öğrencilerin sorunlarını daha düzgün şekilde çözmek için kullanma imkanı olsa
Devlet memurlarının 2. bir işte çalışması yasal değil;ama günümüzün ekonomik koşulları nedeniyle ek işte çalışanları yadırgamıyorum.
Ben ortaokuldayken fen öğretmenimiz boş vaktinde trenlerde pilot kalem satıyordu.Okulların açılmasına yakın pazarlarda çanta vb satıyordu.
Ben ortaokuldayken fen öğretmenimiz boş vaktinde trenlerde pilot kalem satıyordu.Okulların açılmasına yakın pazarlarda çanta vb satıyordu.
adaletin bu mu dünya!
quote:
Orijinalden alıntı: mr.caner Ben ortaokuldayken fen öğretmenimiz boş vaktinde trenlerde pilot kalem satıyordu.Okulların açılmasına yakın pazarlarda çanta vb satıyordu.
Bknz. Cumhuriyet Halk Partisi reklamı ..
Ben de bu arada piyano org calıyorum. Bu sene ınsallah kazanırsam ya konservatuar yada egıtım fak. müzik öğr. okucam. Ogretmen olursam dugunlerdede calarım hafta sonları hemde memur olarak calısırım bunda bı sakında varmı ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme