Şimdi Ara

Öğretmenlerimizin Geldiği Durum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
15.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozanhoca33

Öğretmenin kitabı alması ve söyledikleri yanlış ,zarar teşkil etmedikçe öğrencinin eşyaları alınamaz öğretmenle konusarak çok kolay bir şekilde bu sorunu çözebilirdiniz.Yazdiginiz başlık çok yanlış yaşadığınız olayla bütün öğretmenleri suçlayıcı başlık atmanız kabul edilemez.Buna benzer konular açılsa da öğretmene saydırsak diye bekleyenler sayenizde başlamış öğretmenlerin maaşına ,tatiline ,kariyerine vs.konuşmaya okudukça bu tarz yorumları öğretmen olarak üzülüyorum çok yazık velilerin geldiği duruma bak.
    Genelleme yapıp sizin gibi öğretmenleri de kırdığım için özür dilerim.Hocam sizlerde biraz suç var bu gibi kişileri aranızda barındırmasanız bizlerde bu tepkileri vermeyiz.
    Konu benim tahmin ettiğimden farklı ilerledi üzgünüm.

• aydınayhan kullanıcısına yanıt
    Ben öğretmenim dostum bakalım sen mi yalancısın ben mi
    3 ay tatil yok, 2 ay tatil yazın sizin gibileri bilmez tabi öğretmenlerin tatili 1 temmuzda başlar 1 Eylül'de biter. 15 tatilde iki hafta tatil var
    Yıllık izin yok her memur 0-10 yıl çalışan 20 gun. 10+ çalışan 30 gün yıllık izin yapar.
    Ben 19 Mayıs'ta da çalışıyorum 23 Nisan'da da çalışıyorum ben gece de çalışıyorum öğlen arası da çalışıyorum. Ben her daim mesai saati olmadan çalışıyorum.( Sözüm ona, okullar acilsada gitseler okula kurtulsak diyen kişilerin çocuklarına karşı 7/24 sorumlu olarak davranıyorum)
    Maaşım geçen yıl 3034 idi bu yıl 3700 idi şimdi 3600 oldu yaz biterken 3300 falan olacak ek dersim iyi benim çünkü haftada 48 saat çalışıyorum hafta sonu 10 saat çalışıyorum eder sana 58 saat. Bunlar resmi çalışılan saatler. 2000de ek ders 5300 yapar. (Ek ders 3 ay Yok 15 tatilde falan 1000 bile bulmaz ayrıca 2000 ek dersi ben alıyorum bazı öğretmenler 300 alır bazıları da en fazla 1000 TL alır ) gelelim ev kirasına ben Hakkari de 60bin nüfusu olan ilde 1000 ev kirası veriyorum. 7 ay boyunca 600 isinma için para ödüyorum 180 TL elektrik faturası ödüyorum. 80 TL internet ödüyorum 100. TL telefon faturası ödüyorum. Ortalama 2000 TL gitti diyelim. Domatesin kilosunu 9 TL patatesin kilosu 5tl den alıyorum hala. Ortalama 1500 mutfak parası gidiyor. 3500 TL Sadece mutfak ve kira artı faturalar yapıyor. Yani bir maaş buna gidiyor.
    Şimdi takım elbise alınacak.
    Kitap alınacak
    Arkadaşlarla yemeğe gidilecek
    yılda iki kere memlekete gidip gelme her gidiş geliş iki kişi için 1800 TL uçak bileti masrafı.(Hakkari bursa) daha otobüs servis vs saymıyorum.
    Kırtasiye masrafı yok
    Tatil yok arabaya benzin yok vergi sigorta yok
    Dışarı çıkıp gezmek yok eğlenmek yok telefon tablet bilgisayar yok kendine bir şeyler almak, geriye ne kalır acaba bir oturun düşünün.
    Bu zeki insanlar bunu hesap edemiyorlar mı acaba? Ekmeğin tanesi 1.5 TL günde 4 ekmek 6 TL bir 5lt su 3 4 tl. Sadece ekmek su 10 tl yapıyor.
    Daha neyin peşindesiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haziranyagmuru -- 17 Mayıs 2019; 12:48:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yine uzucu bi durum ama engel olunabilir
    ne ogretmenler gordum kok partisi takilan, nice ogretmen arkadaslarini gordum joint takilan :)
    dostum bu ulkede insanlar yurumeyi bilmiyor.. bim e gitmis elinde dolu bir poset, diger eli cebinde poseti sallaya sallaya yuruyor
    karsindakini dusunme olayi sifir.. cahillik en top seviyede.. dusunce yapisi ne biliyo musun o adamin?
    karsimdan gelen adam posete carpsin, tartisma ciksin kavga olsun.. bastirilmis ego bu, cehalet
    ve evet arkadasim bu ulke pahali.. su annem babam ogretmen diyen arkadasa hak veririm
    yahu like alan msjda da demis ki; 7,8k giriyodur eve.. para ne kadar fazlaysa, harcamasida o kadar artar
    8 bin lira dediginiz para 1.3k dolara denk geliyor
    3 kisilik bi aile.. bence biraz gercekci olun, adamlarin kisi basi aldigi en ezik parayla biz 3 kisi gecinmeye calisiyoruz
    ve onlarin para birimiyle satilan seyleri biz tl ile yani 6 katiyla carpin o fiyatlarla odeme yapiyoruz
    yahu bu ulkenin maliye bakani yikik dokuk bi eve giriyor yer sofrasi, esya yok, 5 cocuk koltukta oturmus 4 kisi yerde yemek yerken prim kasiyor :) yahu ironi cok efsane isliyor bu ulkede hastasiyim
    aklina ilk gelen seyi yazip soyleyeni degil, her tarafin gozuyle bakip genelleme yapan insanlari dinleyin olm
    ulkede zaten cop, bosa ruzgar cok

• benim de ilkokul ogretmenlerimin cogu bize kitap dagitirdi, okuttururdu, okurdu, hikayeler anlatitdi.
    Ulkedeki tum ogretmenler benim ogretmenlerim gibi miydi yani? Yada sizin yazdiginiz ogretmen gibi mi? Bir tane kafası çatlak ogretmen denk gelmis, onu da sikayet etmissiniz zaten daha ne?

• quote:

Orijinalden alıntı: Anbilivıbıl

Yattığı yerden para kazanan bir öğretmen söyle onu eleştirelim lakin tüm öğretmenler için hadsiz hadsiz konuşma

Alıntıları Göster
    Örneğin sen. Ayda en az 5 bin tl kazanıyorsun. Öğrenciler çekinir, üzerine titrer. Hediyeler, akbil başta olmak üzere a'dan z'ye öncelikler ve indirimler. Hafta sonu tatil, 15 tatili, yaz tatili. Kimde var bu kadar sosyal hak ve imkan. Bi şükredin halinize be. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovun anca.
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Getirin ben alırım ya yazık ağlamasın çocuk

• burs paramı biriktirip keman almıştım 500 küsür liraya.
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    4000 TL maas cok mu? 4000 Tl ile kendi basina yasa bakalim, ay sonu ne oluyor..
  • At sahibi A kullanıcısına yanıt
    Beyin yoksunu biri için kafa filan ? Sen eksikliğini herkeste var mı sanıyorsun ? Amip 🦠

• capo di capi kullanıcısına yanıt
    Tam tersi öğretmene salya akıtarak bakan embesil grup sürekli ağlıyor senin gibi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Ya böyle yazanları da aklım almıyor, annem babam öğretmen diyen biri üstüne iki öğretmen maaşı 4 'er k 'dan 8 k yapar hadi acıdım 7 k yapsın daha nasıl düşüreyim bilmiyorum biraz daha düşürsem düz memurun aldığı eş maaşlarına ineceğim neyseeee bir eve 7 8 k para girsin ve o aile 150 bin kişilik bir nüfus olsun ki Tekirdağ misal 183.000 nüfusa sahip merkez olarak neyseeeeeeee bir gitar 100 tl 'ye de var hadi 1500 tl 'lik almak istiyor bizim çocuğumız diyelim ona da 3 5 taksit yaparlar onu geçtim bu aile istese evladına 1500 tl 'lik gitarı şakkadana diye de alır bak 7 8 k eve giren paradan bahsediyorum buna binaennnn hala bir gitar alamıyoruz hem de annem babam öğretmen diyebiliyorsa biri o ailenin bir tarafı ciddi açılmıştır artık yüksek evler için kredi mi çekildi ev de kumar oynayan birileri mi var yoksa paso krediler çekip tatillere gidip çek karttan çek karttan diye diye borçlar almış başını mı denir bilemiyorum.

Şaka gibi ya annem babam öğretmen ve gitar alamıyoruz diyen bir üye. Asgari ücret kazanan insanlar ölsün o zaman ne diyeyim. Ya da ölmüşler haberimiz yok. :)

Kaç para la bu gitar. :) Aklıma deli deli şeyler geliyor artık. Bu kadar da ağlanmaz. :)

Alıntıları Göster
    100 tl'ye gitarın sapını dahi alamazsın ... Eşik kısmından sonrasını "belki" ... Onu da ne yaparsın artık senin hayal gücüne bırakıyorum.

Bu işer öyle çalıp çırpmaya benzemiyor. Yoksulluk sınırının 6.560,58 tl olduğu bir ülkede yaşamıyorsun değil mi, yobazoviç ?

• Öğretmenin tavrı yanlış ama burada boş boş yorum cahil oğlu cahillerinde yorumları en az o öğretmen kadar yanlış. Öğretmen olmak zordur. aldıkları para sizlerin evde yetiştirdiği canavarları ıslah etmek için az bile. Bende eğitim mezunuyum ve hiç atanamadım. İyikide atanamamışım. Bukadar terbiyesiz öğrenci ve veli varken katil olurdum herhalde. Önce gidin eğitim fakültesi kazanın. Eşşek gibi ders çalışıp üniversite bitirin. Sonra kpss belasıyla uğraşın. Sonra mülakat saçmalığı ve nihayetinde bir kuruma atanın. Milletin çocuğuyla uğraşın ve görün aldıkları para nedir diye. Ve evet öğretmenlik yapmaya yetkin olmayan bir sürü öğretmende var. Ona bişey diyemem. Buda Türk eğitim sisteminin başka bir sakatlığıdır.

• Kafalar pırıl pırıl o paraları alıp devrilip yatmaktan yosun tutmuş

• yine bir öğretmen olamayanların öğretmenlere b.k atma konusu
  • At sahibi A kullanıcısına yanıt
    Kafa var çok şükür sen anca aç aç gezmeye devam et senin öğretmeninde ananda babanda hata imalat hatası.

• Buradaki en temel sorun öğretmenin insan hakları beyannamesinde yer alan inanç özgürlüğü meselesini anlamamış olması.
    Adında şeytan kelimesi geçen kitap konusunda yapabileceği hiç bir baskı
    Söyleyebileceği hiç bir söz
    Ya da müdahale edebileceği hiç bir durum yoktur. İnsanların kendilerini doğru bildiklerini birilerine dayatma hastalığı anca insan hakları eğitimiyle mümkün.
    İnsan hakları, çocuk hakları ve hayvan hakları beyannameleri sürekli öğretilsin. Kalan her şey seçmeli olsun gerekirse.

• Ne olur ironi yaptığını söyle...

• şu öğretmenler kadar şükürsüz bir meslek grubu görmedim ben arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haziranyagmuru

Ben öğretmenim dostum bakalım sen mi yalancısın ben mi
    3 ay tatil yok, 2 ay tatil yazın sizin gibileri bilmez tabi öğretmenlerin tatili 1 temmuzda başlar 1 Eylül'de biter. 15 tatilde iki hafta tatil var
    Yıllık izin yok her memur 0-10 yıl çalışan 20 gun. 10+ çalışan 30 gün yıllık izin yapar.
    Ben 19 Mayıs'ta da çalışıyorum 23 Nisan'da da çalışıyorum ben gece de çalışıyorum öğlen arası da çalışıyorum. Ben her daim mesai saati olmadan çalışıyorum.( Sözüm ona, okullar acilsada gitseler okula kurtulsak diyen kişilerin çocuklarına karşı 7/24 sorumlu olarak davranıyorum)
    Maaşım geçen yıl 3034 idi bu yıl 3700 idi şimdi 3600 oldu yaz biterken 3300 falan olacak ek dersim iyi benim çünkü haftada 48 saat çalışıyorum hafta sonu 10 saat çalışıyorum eder sana 58 saat. Bunlar resmi çalışılan saatler. 2000de ek ders 5300 yapar. (Ek ders 3 ay Yok 15 tatilde falan 1000 bile bulmaz ayrıca 2000 ek dersi ben alıyorum bazı öğretmenler 300 alır bazıları da en fazla 1000 TL alır ) gelelim ev kirasına ben Hakkari de 60bin nüfusu olan ilde 1000 ev kirası veriyorum. 7 ay boyunca 600 isinma için para ödüyorum 180 TL elektrik faturası ödüyorum. 80 TL internet ödüyorum 100. TL telefon faturası ödüyorum. Ortalama 2000 TL gitti diyelim. Domatesin kilosunu 9 TL patatesin kilosu 5tl den alıyorum hala. Ortalama 1500 mutfak parası gidiyor. 3500 TL Sadece mutfak ve kira artı faturalar yapıyor. Yani bir maaş buna gidiyor.
    Şimdi takım elbise alınacak.
    Kitap alınacak
    Arkadaşlarla yemeğe gidilecek
    yılda iki kere memlekete gidip gelme her gidiş geliş iki kişi için 1800 TL uçak bileti masrafı.(Hakkari bursa) daha otobüs servis vs saymıyorum.
    Kırtasiye masrafı yok
    Tatil yok arabaya benzin yok vergi sigorta yok
    Dışarı çıkıp gezmek yok eğlenmek yok telefon tablet bilgisayar yok kendine bir şeyler almak, geriye ne kalır acaba bir oturun düşünün.
    Bu zeki insanlar bunu hesap edemiyorlar mı acaba? Ekmeğin tanesi 1.5 TL günde 4 ekmek 6 TL bir 5lt su 3 4 tl. Sadece ekmek su 10 tl yapıyor.
    Daha neyin peşindesiniz
    Boş verin bu tipleri. Çok kolaymış herkes öğretmen olup Zengin olaymis madem.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.