Şimdi Ara

Öğretmenlerimizin Geldiği Durum (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
15.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardes iş bildigin gibi değil hani derler ya ne kadar kazanirsan o kadar harcarsin işte mesele onun da ötesinde.

Zaten maaşımızı alacağımızı bildiğimiz için (memur mantığı işte) normal şartlarda alacağımızdan pahalı şeyleri alıyoruz.
    Normalde almayacagimiz kiyafetleri alıyoruz.
    Normalde en fazla 150.000 tllik ev alacagimiza 200.000 tllik almak istiyoruz örneğin. Zaten maas var diye kredi cekiyoruz sonra ödeyemiyoruz. Bu ya da benzer hatayi hic yapmayan bi memur yoktur. Zaten bu hatayi bir kere yapsan 10 sene belini dogrultamazsin.

Kredi kartina vuruyoruz. Sonra her ay kredi kredi karti kira vs odedikten aonra elimize 200 300 lira kaliyor.
    Mesele bundan ibaret. Ha bak kardesim bilmiyorum kac yasindasin hayattan ne gordun. 7.000 tl hayalettigin gibi bir para degil.
    Tamam ulkemizde Asgari ücretle gecinen milyonlarca kişi var ama inan onlr sinekten yag cikariyor. Maalesef oyle idare edebiliyorlar. Oglunu calistiriyor kizini calistiriyor esini gündelige gonderiyor. Bizim okulun caycis ablayi her ay ben bankaya goturuyorum. İngden hesap acmis faiz icin. Gidip beraber yatiriyoruz nasil geciniyor anlamiyorum. Her ay en az hic yoksa 2000 bazen 3000 tl atiyor bankaya. Aramiz iyidir samimiyiz. Abla sen ne yiyorsun ne iciyorsun diyorum. Senin maas zaten 2000. Diyorum. Ordan burdan geciniyoruz diyor.

Bilmem anlatabildim mi.

Ama soyle bir sey var ülkede durum herkes icin kötü şu an.

Amcam belediyede asgari ucretle calisiyordu iki senedir kredi xskip doğan almaya calisiyor ama almiyor secimleri bekliyordu. Cunku kayyum ise aldigi icin ayni partinin secilmesini bekliyordu. Mesela ayni parti secildi amcam ayni gun krediye basvurdu. Yani para konusunda daha dikkatli davrandi. Anlatabilior muyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL007 -- 17 Mayıs 2019; 15:36:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2F06C70E2

Gerek yok sen öğrenme boşver
    He şöyle....
  • Olayı genellemeyelim lütfen!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aklıma kürk mantolu madonna geldi nedense? Bizde meşhurdur kapağa bakıp yargı dağıtmak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • olaydan ayrılıp öğretmen maaşına yönelirsek biz hiç bir yere gidemeyiz.. arkadaş günah keçisi olmuş bu ülkede öğretmen, kitap olayında öğretmen hatalıdır fakat bu öğretmenin hatası tüm öğretmenleri kapsamaz.. öğretmen dediğin insan yetiştirir bunun maaşı, aldığı para, harcadığı para hesabını tutmakta, bankamatik memurları olan ve işe gitmeden maaş alanların olduğu bu güzel ülkemizde kimseye düşmez.. herşeyi hallettik bi öğretmenler kalmadı bu ülkede..
  • Heheh sövmenin ve dövmenin adı günah

• Arkadaşlar madem çok güzel öğretmenlik, buyrun eğitim fakültesi herkese açık. Sizi tutan mı var? Okuyun 4 sene yapicaginiz bir tek kpss. Zaten burdaki herkesin 90 üzeridir kpss puani bu kadar çok şeyi bildiginize göre. Direkt atanirsiniz güzel bir beldeye tutarsınız kendinize bir villa yazin 3 ay tatil yaparsınız her ay 5bin tl alırsınız işte. Hem sizin gibi donanımlı kişilere ihtiyacimiz var sistemde. Hem çok kişi tercih ederse tıp gibi en yüksek puanli öğrencilerin girebildigi bir bölüm olur daha nitelikli mezunlar olur belki fena mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPHA LION KING -- 17 Mayıs 2019; 18:47:8 >
  • Ülkenin öğretmenleri o kadar kalitesiz ki kelimeler ile anlatmak mümkün değil. Tabi her öğretmeni kapsamıyor dediğim. Her meslekte olduğu gibi, kaliteli öğretmenler mevcut.

Ama büyük çoğunluğu cidden vasıfsız. Ben 90 başı kuşağıyim. Benim zamanımda da öğretmenler ciddi kalitesizdi. Lise, üniversite yıllarında aklımda kalan bir şey söz konusu değil ama ilköğretim hayatımda yaşadıklarım beni ileri yasantimda bazı sıkıntılar çekmeme vesile oldu. Misal öğretmen 8 9 öğrenci seçip velilerini cagirtmisti. Aralarında bende vardım. Bu öğrencilerin dershaneye yazılmalarini 2 3 sene sonraki sınavlara hazırlik yapmalarını istemişti. Ailem beni dershaneye göndermek yerine ingilizce kursuna gönderdi. Sırf öğretmenin istediği dershaneye gitmedim diye bir sene bana kafayı taktı. " ingilizce öğrenince ne olacak? " " sanki becerebileceksin " gibi heves kırıcı söylemlerde bulundu bana o dönem. Daha çocuk olduğundan üstümde çok etki bırakıyordu. Dershaneye yazdırdığı öğrenci başına para alamadı ya fena bilendi bana

Matematik öğretmeni vardı mesela. Hafta sonları okul imkanları ile kurs verip döner sermaye yapıyordu. İlk dönem kursuna gitmedim ve matematik 3 geldi. Kursuna gidenlere ise 5. İkinci dönem kursuna gittim ve notum 5 oldu. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Ha aynı durum lisede olmuştu bak. Coğrafya hocası kendi kitabından dersi işliyordu. Kitabı satin alanların notu yüksek almayanlar ise dusuk not alıyordu. İkinci dönem kitabı aldık not yükseldi.

Öğretmenlerin alayı yaz dönemi sınava tabi tutulmali. Yeterliliği yetmeyen almasın maaş filan. Onlarca işsiz kalifiye öğretmen var bu ülkede atanmayan. Araya torpil sokan işi götürüyor.

• Bomboş bir konu. Alakasız olarak yine olay maaşlara gitmiş. Hayır görende maaşı iyi sanacak neyse. Donanımhaber ergenleri işte. Konu dışından çok taşıyorlar.

Oğlunuz tam muhafazakar öğretmene denk gelmiş. Her öğretmen aynı değildir. Bu konuda genelleme yapılamaz.

Kimi öğretmen bahsettiğiniz kitabı kendisi alıp çocuğunuza okuması için verir. Kimisi de şeytanlı meytanlı kitap okuma der geçer.

Siz burada bu konuyu şikayet ediyorsunuz. Kimi aileler de tam çocuğunuzun öğretmeni gibi bir yaklaşım istiyor.

Bunun alınan üniversite eğitimi ile hiç bir ilgisi yoktur. Burada sorumlu standardı sağlamak ve korumakla yükümlü olan Milli Eğitim Bakanlığı'dır.
  • Aç mı arpaniz fazla gelmiş sizin dediğimiz gibi kısacaksin ki ses kısılacak her gün ağlayarak ota boka sızlanarak mesleği itibarlaştirdınız bugün en çok hayıflanan kesim öğretmen kesimi senin gibi yosunlaşmiş küflenmiş beyinlerle dolu. Sizin kafalar bı ağlamaya bide sıkışınca şükür demeye programlı sanırım . Suç ananda babanda değil ne bilsinler kedi köpek artığı gibi beyinle doğacağını. Kokuşmuş verdim bloğu başkalarına havla .

• Atölye ve labaratuvar öğretmeni

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Haklısın.
    İbrahim tatlısesin filmde her gece meyhanede bir büyük rakı içip oğluna flüt alamadığını söyleyip ağlaması gibi
  • Yakılsın kitaplar, taşlansın şeytanlar...
  • En çok uğraştıkları insanlar kendilerinden çok daha küçük insanlar. Bi de alaylılarla çalışsalar hemen istifa edecekler belki de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Buradaki en temel sorun öğretmenin insan hakları beyannamesinde yer alan inanç özgürlüğü meselesini anlamamış olması.
    Adında şeytan kelimesi geçen kitap konusunda yapabileceği hiç bir baskı
    Söyleyebileceği hiç bir söz
    Ya da müdahale edebileceği hiç bir durum yoktur. İnsanların kendilerini doğru bildiklerini birilerine dayatma hastalığı anca insan hakları eğitimiyle mümkün.
    İnsan hakları, çocuk hakları ve hayvan hakları beyannameleri sürekli öğretilsin. Kalan her şey seçmeli olsun gerekirse.
    +1 teşekürler
  • 16 yıllık öğrenciyim. adam gibi adam diyebileceğim, zeki diyebileceğim, hayat görüşümü etkileyen toplasan 5 kişi vardır veya yoktur.

ama bu 5 kişinin hatrı için öğretmenler şöyle öğretmenler re re rö diye genelleme yapmam.
  • Öğretmenleri seçme kriterleri hatalı. Ülke olarak gelişmek istiyorsak özgür düşünen bireyler yetiştirmek zorundayız. Boş zamanında kitap okuyan öğrenci, kişisel olarak gelişme eğilimine sahip öğrencidir. Kitap, bir insanın düşünebilme, yorumlayabilme, analitik düşünebilme yetilerini geliştirir. Öğretmen sadece branşı dahilinde değil, geleceğe toplumu ileri taşıyacak öğrenci yetiştirme ile mükelleftir.

Konuda hala öğretmenlerin çalışma koşullarına takılan arkadaşlar; bazen kendi öz evlatlarınızdan uzak sessiz bir ortam isterken, öğretmenler hepinizin çocuklarına güzel ortam, doğru ahlak, adil bir eğitim ve sınırları belirli disiplin sağlarken birbirinden tamamen farklı öğrencilerin oluşturduğu sınıflarda emek veriyorlar. Teneffüslerde mesai dışlarında da veli-çocuk ilişkileri devam ediyor. Yaşamadan her meslek dışarıdan kolay güzel görülebilir. Empati kurma yeteneği de okulda kazandırılmalı ama çoğu insanda maalesef yoktur.

Bir de işin özel sektör boyutu var. Vasıflı öğretmen olsanız da bulunduğunuz şehirdeki çoğu özel okulların öğretmenlere ödedikleri maaşlar ciddi oranda düşüktür. Asgari ücrete çok yakın ücret ödeyen okullarda çok ciddi oranlarda mesai saatleri okul içi dışı emekler verilirken, yoğun strese tabi olarak ömür geçiriyorlar.

Her işin kendi içinde değeri vardır ama çocuklarınız sizin için o kadar değerliyken bırakın da onları emanet ettiğiniz insanlar tüm yoğunluklarını çocuklarınıza aktaracak koşulları bulabilsinler. Bir insanı kazanmakla başlar güzellikler, bir öğretmen ise binlerce çocuğa dokunup ülkenin geleceğini kazanmalı. Kiminiz eğitimin en önemli bireylerini öldürüp bizzat geleceği karartmakta kararlısınız. Bence bunu sorgulayın.

• 1980 sonrası öğretmenlik zaten yerlere düşmüştü,eskidende kalite yoktu şimdide yok. neler çektim ben ortaokul-lise diktatörlerinden. hayatımın en berbat zamanları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antikaruh

100 tl'ye gitarın sapını dahi alamazsın ... Eşik kısmından sonrasını "belki" ... Onu da ne yaparsın artık senin hayal gücüne bırakıyorum.

Bu işer öyle çalıp çırpmaya benzemiyor. Yoksulluk sınırının 6.560,58 tl olduğu bir ülkede yaşamıyorsun değil mi, yobazoviç ?

Alıntıları Göster
    Geçin o işleri bugün karı koca 8000 TL olsa birçok ailenin herkes takla atar 2 + 2 k ya ev geçindiren hatta sadece tek maaşla ev geçindiren insanlar var bu hayatta bu para istediğiniz kadar beğenin beğenmeyin çok yüksek standartlardir ülkemiz şartlarında. Babam 4 k ile gayet güzel ev geçindiriyor ve mutluyuz 8 k olsa gelirimiz standartlarımız iki katına çıkar.

Ve benim yazdığım mesajı uzun bir şekilde oku öyle 100 tl lik sayıya takılıp çıkma karşıma 100 TL ye de gitar var dedim yok değil ama o gitardan bir şey olmaz diye de dedim üstüne alıntı yaptığımız üyeye de helalinden 1500 TL lik gitar aldım ama üyemiz am-fi an-fi nasıl yazılıyor ise o da olsun istiyormuş özel derste olsun üstüne dershane de olsun sıra tabi yetmez adama 8 k. Ajitasyon yapmanın anlamı yok.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.