Şimdi Ara

ÖĞRETMENLERE YAZIN MAAŞ ÖDEMEMEK(EKŞİ'DE AÇILAN KONU) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
2
Favori
13.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devlet memuru yıllık izin kullanınca onların da maaşından kesinti yapılsın madem eşitlik al sana eşitlik

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öğretmenlere tepki gösterenlere sesleniyorum ..

Bir coğunuzun anası babası sizinle uğraşmayıp sokağa atarken öğretmenler mecburen sizinle uğraşıp size sahip çıkmak zorunda kalıyor.

Bazılarınız analarınızdan babalarınızdan görmediğiniz ilgiyi şefkati öğretmenlerden görüyorsunuz.

Öğretmenler parasınıda tatilinide sonuna kadar hak ediyor.

Siz evinizde otururken adamlar 500 kişinin sınavını tek tek okuyup değerlendiriyor hayırdır yani bu ülkede 1 cami'de kaç personel çalışıyor bunları tartışmak bitti de gözünüzü gariban öğretmenlere mi diktiniz ?

Öğretmenler hiç olmazsa 2 ay yatıyor şuan hükümette işe gitmeyip maaş alan insanlar var onları geçtim işe gidip masa başında sohbet muhabbet edip hiç bir katkısı olmayan yüzlerce bölüm personel var,

Bazı şeyler bazılarının zoruna gidiyor diye saçma sapan gündemler yaratmaya çalışmayın konuşacak daha doğru düzgün konular var onlara vakit ayırın.

• Benim sevmedigim konu, ister yarıyıl isterse sömestir tatili olsun daha bir hafta varken sınıfla ilişiklerini kesiyorlar.. yeğen okula gitmiyor, diyorum neden gitmiyorsun? “Öğretmen ister gelin ister gelmeyin yoklama yapmayacam” demiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_sinekli -- 16 Temmuz 2018; 10:10:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konu erken açılmış normal de öğretmenler gününde öğretmenlerin maaşı konuşulur ve eleştiri yagmuruna tutulur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gvzgvz

Devlet memuru yıllık izin kullanınca onların da maaşından kesinti yapılsın madem eşitlik al sana eşitlik
    Senin gibi davarlari egitmek için aldiklari maaş çok az bence.

• Sucra kullanıcısına yanıt
    Tamamen uzanamadığın ciğere mundar deme durumu hocam blokla geç...

• Ogretmenlerin maaşı degil günümüzdeki nitelikleri tartışılmalı bence. Her yıl daha da kötüye gidiyor eğitim.

• Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    İlk olarak madem puanın iyiydi keşke daha güzel bir bölüm seçseydin, madem meselen para.

İkinci olarak yazın ve şubat tatilinde aldığım para niye haram olacak? Senin aldığın oksijen,eğer alıyorsan, ne kadar helalse benim aldığım para da o kadar helal.

Yapıcı eleştiri yapın da ülke ilerlesin. Öğretmenler yatiyyeah, he kardeşim bir siz çalışıyorsunuz.

Mesele ne öğretmenler ne öğrenciler mesele sistem ama yeni milli eğitim bakanı eğitim kökenli olduğından bir şeyler düzelebilir diye umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasakasa -- 16 Temmuz 2018; 10:20:43 >
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    On lisans ne zaman öğretmenlik lisans puanını geçmiş?

Çapın belli kaliten belli sıradan düz memur olmak için bile yırtınıp duruyorsun .Bugün bu ülkede inşaatta çalışan işçiyi al git şok sınava önlisans sağlığı o da kazanır

En kalitesiz öğretmen senden çok daha başarılıdır akademik hayatında kendini bir anla önce

Konuya gelince

Yazın tatil yapmak öğretmenlerin tercihi değil

Olması gereken her yere öğretmen geliştirme merkezi adı altında binalar yapıp yazın orada kendilerini geliştirmeye yönelik aktivitelerde bulunmalarını sağlamaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: StalkerReborn

Öğretmenlerin maaşları kesilsin ne demek ya?

Kardeşim sen ev geçirdinmiyorsun heralde öğretmenlik mesleği akasya durağındaki gibi bir yandan devlette çalışmak diğer yandan taksicilik yapmaya benzemez.

Devlette çalışan kişiler 2. bir iş yapamaz. Bu öğretmenin karısı, çocuğu, anası-babası, belki hasta-sakat bir yakını da olabilir... Nasıl evi geçindirsin 2 ayda? Hem iş yapmasın diyorsunuz 2 ay süre de hem para almasın. Yazın ek ders kısmına gelelim. Öğretmen şikayet ediyor diye gidip idarenin bunu vereceğinin garantisi yok ve veremezde. Gider yaz kursunda eğitim vericem diye ismini yazar sonra gelir öğrenciler onu seçer veya seçmez. Belli bir kişi sayısını geçince kurs açılır.

"Kırtasiye parasını helal saymıyorum" ne demek ? öğretmen sihirli çubuğuyla mı yazıyor tahtaya. Şu akıllı tahtalar gelince her şey oradan yapılamıyor. Öğretmen bilgi vermek isterse çıkıp kendisi yazıyor. Öğretmen hiç mi çantasında mendil taşımasın? Hiç mi defter-kendi aldığı ikinci kitaplar olmasın? Her yer öğretmene bedava kitap verdiğini mi sanıyorsunuz? Öğretmene kimisi örnek kitabı veriyor kimisi %25 veya ek bonus puan alırsın sonraki alışverişlerde kullanırsın diye kitap satıyor.

"Sırf öğretmenler çalışsın maaşlarını hak etsin diye onca öğrenciyi yaz sıcağında okullarda süründürmek hiç mantıklı gelmiyor. " kısmına gelirsek. Öğretmen her türlü maaaşını hakediyor. Sen sırf öğretmen para kazansın diye öğrencilerin okula gittiğini düşünüyorsan çok yanılıyorsun. Kimisi o yazın sıcağında durumu olup veya olmayıp da bir kaç şey öğrenip sınavda başarılı olayım diye gidiyor.Bu devlette herkesin bir işi-vasıfı var.

Sen heralde Önlisansı sallayarak falan tutturdun kardeşim. Her şeyi kendine göre yorumlamışsın. Kendinizden az daha iyi olan meslek grupları aşağılar, bize neden verilmiyor diye bağırır fakat sizden aşağıdakilere gülerek bakarsınız.

Sen fakülteden çıkıldığında hemen öğretmen olunduğunu sanıyorsun, daha bunun KPSS, mülakatı bilmemnesi osu busu var. Sonrasında atandıktan sonra bir de öğretmenliği öğrenmek var. Öğrenciyle öğrenilir öğretmenlik.

Daha uzar da uzar.

Alıntıları Göster
    Hastası sakatı olan bir öğretmenler mi var? Başka meslek grubunun yok mu? İşçinin annesi babası karısı çocuğu yok mu? Onlar insan değil mi ? Sakatları konu dışında tutalım çünkü bakım ücreti ve engelli maaşları ödeniyor. Hatta artık engelliler değerli oldu çünkü üzerlerine ötv siz araba alıyorlar. Neyse konu dağılmasın. Kırtasiye parası haddinden fazla ve şunu da belirteyim biz ilkokuldayken lisedeyken Öğretmenlerimiz bizden tebeşir parası mürekkep parası kağıt parası,bedenci top parası alırdı. Okula kayıtta bilmem be kadar kayıt parası bilmem kaç top kağıt alırlardı. Mezun olunca diploma parası alırlardı. E hani kırtasiye parası ?

Son olarak Önlisans KPSS sallayarak tutturulacak bir sınav DEĞİL. Salllayarak 91,97 puan alınmaz. 5 ay boyunca doğru düzgün dışarıya bile çıkmadan sabah 8 gece 12 ders çalıştım. Tuvalet ihtiyacım,namaz ve yemek haricinde ara bile vermedim. Sen sallayarak 91,97 puan ve kendi alanında 19. ve genelde yaklaşık 1 Milyon kişiden 250. Olabileceğine inanıyorsan buyur gir sınava görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 16 Temmuz 2018; 10:29:28 >

• by_sinekli kullanıcısına yanıt
    Bakin bilinçli insaniz diye geciniyorsunuz biraz araştırın

Öğretmenin yoklama alıp almama gibi bir lüksü yok

Bu idari emirdir .Derse girer isterse hiç öğrenci olmasın hepsini deftere isler. Ha idare bunu sisteme isler işlemez o öğretmeni bağlayan birşey değil

Ayrıca devamsızlıktan bırakma gibi bir şey artık yok denecek kadar zor.

Idarenin eli kolu bağlı isterse çocuk 50 gün gelmesin. Velisi geçirin derse geçirilir o çocuk

Çocuklardan duyduğunuz şeylere pesinen inanmak yerine gidin okullara bir ugrayin

• İnsanların 2 ay maaşlarının kesilmesini savunmak nasıl bir kafa yapısıdır anlayamadım doğrusu. Öğretmen düşmanları toplanmış yine. Ya kardeşim tatilde gözünüz varsa okusaydınız eğitim fakültesi kazansaydınız kpss'yi. Bekara karı boşamak kolaydır tabi öğretmenlik mesleğinin zorluğunu öğretmen olmadan anlayamazsınız.
  • Yine öğretmenine sinirlenen ergenler soluğu burada almış.Aradan kaç yıl geçti halen öğretmenler 3 ay tatil yapıyor diye düşünen zavalılar var.Madem öğretmenlik kebap meslek gidin siz de öğretmen olun.

Ayrıca artık sözleşmeli öğretmenliğe geçildi.4+2 yıl atandığı yerden ayrılamıyor.Sizin gitmeye tırstığınız yerlere bu adamlar yıllarca hizmet etmek için hem de seve seve gidiyorlar.Ayrıca kendinden çocuğundan bir haber olan velilerin ceremesin siz çekiyorsunuz.KPSS ye yaklaşık 1.5 milyon öğretmen giriyor lakin sadece 20 bini öğretmen olabiliyor ve sözlü mülakatda üzerine cabası.
  • Meclise 20 li yaşlarda giren bir vekil dönem sonu emekli sayılıp ömür boyu hiç çalışmadan kallavi maaş alırken dokunmaz , ticaretle uğraşıp milleti al - satla kallavi kazıklayan adamın bu kazancı helal sayılır dokunmaz , normal zamanda izin almak imkanı olmayan ve maaşıyla 4 kişilik bir aileyi gecindirmek imkanı bile olmayan öğretmenin 2 ay boyunca yaz tatilinde aldığı maaş bazılarına dokunur. Bu kitle ailesinden yeterli eğitim almak fırsatı bulamadığı için zaten öğretmeni de kendine düşman ve rakip görür. Aslında ciddiye almaya gerek yok çünkü özel okul sayısındaki artışa bakınca yakında eğitim komple özel ve parası olan insanların alabileceği bir program olacağı için yazın tatilde hakkıyla maaş alan öğretmen de dokunmayacak. Bu arada madem bu kazancı haram olarak değerlendirenler mevcut , öğretmenin yazın aldığı maaş sorununa çözüm de basit ; yazın yaz tatili olmasın. Buna karşılık öğretmenler diger kamu personeli gibi sene icinde istedigi tarihlerde izin alabilsin. Emin olun pek coğu eşi ve çocuguyla istedigi zaman tatil yapabileceği bu sistemi severek kabul eder. Turizm dönemini de daha geniş bir zaman dilimine yaymış oluruz. Ayrıca bu izin sisteminin işleyebilmesi için de daha fazla ögretmen istihdam edilmesi gerekecek ( sonuç olarak o haram dediğiniz paradan da fazlasının harcanması gerekecek ) . Öğrenciler de paşa paşa yazın da okula gelecek.

• Okul kapanıyor öğretmen gitmem demiyor ki! Bu durum da neden maaşını kesiyorsun? Part time mı bunlar. Alakasız birşey olmuş, devlet bunları kurcalayacaksa ohooooo yandık demektir. 3 ay yatıyormuş. Aç okulu proje ver gitsinler o zaman. Ne kıskanç bir milletsiniz yaa. Biri sizden az rahat olsun hemen çelme takma derdindesiniz. Kendinizi geliştirin az ya. Ona buna takılacağına.
  • Tercih zamanı öğretmenliği düşük görüp meendis olacam beean yeaa diyen ergen büyümüş konu açmış ekşide.

Atanmış bir öğretmen artık itü mezunu bir mühendisten daha iyi hayat sürüyor.

Ben pdr bitirdim atanmayı bekliyorum benim üni de kekti full hayat kek

Kudurun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notguest -- 16 Temmuz 2018; 10:40:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

İlk olarak madem puanın iyiydi keşke daha güzel bir bölüm seçseydin, madem meselen para.

İkinci olarak yazın ve şubat tatilinde aldığım para niye haram olacak? Senin aldığın oksijen,eğer alıyorsan, ne kadar helalse benim aldığım para da o kadar helal.

Yapıcı eleştiri yapın da ülke ilerlesin. Öğretmenler yatiyyeah, he kardeşim bir siz çalışıyorsunuz.

Mesele ne öğretmenler ne öğrenciler mesele sistem ama yeni milli eğitim bakanı eğitim kökenli olduğından bir şeyler düzelebilir diye umuyorum.
    Yaw yukarıda yazmıştım ama anlatamadım galiba. BEN BÖLÜMÜMÜ BİLEREK İSTEYEREK SEÇTİM. Sağlıkçı olmak istiyordum ama hastalarla muhattaplığım olmasın riski ve stresi az olan bir bölüm olsun istiyordum. Bunun için birkaç seçenek vardı ve bunlardan en mantıklısı laboratuvardı. Maddi olarakta öğretmenlerden ve diğer bir çok lisans mezunu memurdan daha iyi alıyorum. Yani meselem para da değil. Oksijenle parayı bir tutuyorsunuz artık pes diyorum. Yorumunuz diğerleri gibi değil. İyi birine benziyorsunuz bu yüzden sizinle tartışmayacağım. Saygılar.

• Hiç linke tıklayıp ekşi çekemeyeceğim, ama çok basit bir durum var ortada: Ortadoğu insanının sinirini, nefretini, ya da en azından memnuniyetsizliğini YANLIŞ yöne yöneltmesi.

Maaşlı çalışan tüm vatandaşlar birbirlerine destek çıkmalıdır arkadaşlar. Mesela bir doktorun maaşını el birliğiyle azaltırsanız sizin maaşınız artmaz, sadece o kişinin maaşı azalır. Ortada öyle bir denge yok yani, sizin hak ettiğiniz başkasına falan gitmiyor. Eğer memnun değilseniz bunu milletin kazandığını azaltmaya çalışarak değil de kendinizinkini artırmaya çalışarak protesto etmelisiniz. Ben sürünüyorsam herkes sürünecek mantığı gerçekten çok çirkin bir mantık.

Geçen gün, hatta dün bile olabilir, ekşide bedelli askerlik konusu görmüştüm, orada da tamamen aynı kafada bir sürü insan vardı. Eğer ben 18 ay, 6 ay, 1 yıl artık her neyse, yaptıysam onlar da yapacak kafasında olan, ya da ben 30bin lira verdiysem onlar da verecek onlar niye az veriyor kafasında olan pek çok insan. Bana haksızlık yapıldı, başkalarına yapılmasın demek yerine, bana yapıldıysa başkalarına da yapılacak (!), anca o zaman adil olur kafasında insanımız. Yahu ne alaka, birbirimizi düşünüp herkesin refah seviyesi yükselsin diyemiyor muyuz gerçekten? Bu kadar düşük seviyede miyiz?

Ülkede bazı meslekler gereğinden fazla almıyor, sadece bazı insanlar gereğinden düşük alıyor, ve burada olması gereken onların maaşının yükselmesi, daha iyi durumda olanların düşmesi değil. Rica ediyorum insanlar kıskançlığı bıraksın artık, ne kendinize ne de başkasına faydası olan işler peşinde koşmayın. Kendinizin ve başkalarının şartlarını yükseltmeye çalışın onun yerine.

Mesela otomatik ödeniyor, maaşı alan kişi kendisi ödemiyor diye varlığının çok da farkında olunmadığı vergileri hesaba katalım. Burada çok fazla genç var, henüz bunları bilmeyenler illa vardır, diyelim aylık 7500 lira brüt maaşla işe başladınız, bunun ne kadarı vergiye gidiyor biliyor musunuz?
    İlk ay en yüksek maaşla başlıyorsunuz ve yaklaşık 5500 lira alıyorsunuz. Bu sene boyunca azalıyor ve en son aralıkta 4750 lira alıyorsunuz.

Daha gerçekçi, yeni mezun birinin karşılaşabileceği bir tabloya bakalım bir de. Diyelim 3500 lira brütle işe girdiniz, ki bundan çok daha kötü maaşlarla işe girenler var, ben gayet iyi söylüyorum. İlk ay 2654 lira alıyorsunuz, aralıkta 2386'ya kadar düşüyor bu. Bu ne demek? Eğer senin kiran aidatıyla birlikte 1500 liraysa (istanbul için oldukça normal bir kira) sana kalan para 2000 yerine 1000 lira civarı oluyor ortalama. Bu çok önemli bak, altınızda kendi eviniz olmadığı sürece 2000 lira kazanmakla 4000 lira kazanmak arasında aşırı çok fark var, 2 kat değil, çünkü size kalan para kat kat artıyor. Tam da bu sebepten aslında refah seviyenizi çok büyük ölçüde bu verdiğiniz sgk ıvır zıvır etkiliyor. Eğer ki şu sizden alınan vergi biraz azaltılsa, özellikle bahsettiğimden daha düşük maaşa çalışan insanlarda, elinizde aylık artan para anında 2-3 katına çıkabilir. Yani şikayet ediyorsanız, önce neye etmeniz gerektiğini bilmelisiniz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.