Şimdi Ara

Öğretmenler Ne Yapmalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sürekli öğretmen eleştirici konular açılıyor, toplumsal olarak kin ve nefretin en yoğun olduğu meslek grubu haline geldiler. Yüksek olmamasına rağmen aldıkları paraya sürekli laf edildi, Corona döneminde okula gitmedikleri için linç yediler. Öğretmenler en büyük hatayı kendilerinin her fırsatta karşısında olmuş halk ile bütünleşme isteğiyle yapıyor. Sizin sendikanız, derneginiz falan yokmu gitsin onlar uğraşsın, ne işiniz var Twitter da orda burda halktan destek bekliyorsunuz. Sizi anlamayacak, size değer vermeyeceklerden, öğretmenin toplumdaki yerini muhakeme edemeyecek kabiliyette karşınıza geçse iki lafı bir araya getiremeyecek kişileri muhattab almayınız bu konu altında da cevap vermeyiniz.

    Ben öğretmen değilim ama beni bu ülkenin öğretmenleri yetiştirdi. Hayatım boyunca devlet okullarında okudum, iyi-kötü öğretmenlerim oldu. İyi bildiğimin kötü, kötü bildiğimin iyi olduğunu çok sonra anladığım da oldu. 19 yıl boyunca fiilen sıralarda oturup eğitim aldım. Toplumdaki en masum, en saygıdeğer meslek grubu öğretmenlerdir. İçlerinde elbette oldukları konumu hak etmeyenler vardır ama geneli iyidir, bizi yetiştirenler bugün evlatlarımızı yetiştiriyor.

    Kalabalık meslek grupları tek tek incelendiğinde öğretmenlerin aslında işini en iyi yapan ve topluma zararı olmayan bir meslek grubu olduğunu anlamak zor değil. Bana göre topluma faydası olması beklenirken zararlı hale gelmiş meslek grupları da var. O gruplar o kadar güçlü ve kirli ki insanlar orda burda onlara karşı konu açmaya dahi korkuyorlar. Toplum belki de bunların bütününe karşı olan öfkesini ve kinini öğretmenler üzerine kusuyor.

    Öğretmenine saygısı olmayan hiçbir toplum gelişmemiştir, hiçbir zaman daha ileriye gidememiştir. Bu binlerce yıllık bir gerçektir.

    Mevzu pandemi falan değil, pandemi de geçer ama bu toplumsal sıkıntı geçmezse ve öğretmenler de bu sosyal mecraları ciddiye alıp buralarda kim olduğu belli olmayanlara cevap verip, onlara göre mesleğine devam ederse, bir nesil yok olur ve bu ülkenin geleceğine en büyük zarar el birliğiyle verilmiş olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Öğretmenlere refah koşullar sağlanmadan refah bir toplum olmamız imkansız.

    Benim çocuğumun öğretmeni faturaları ay sonunu düşünerek ne kadar verimli olacak ? öğretmenlik özel bir meslektir herkes öğretici olamaz.


    Öğretmenlere fatura ve kira desteği sağlanmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise olarak meslek lisesi mezunuyum. Eğitim fakültelerinin sayı olarak azaltıp kalitesinin artırılması fikrinize katılıyorum. Dediğiniz gibi eğitim fakültesi kazanmak zor değil fakat mezun sayısı birçok bölümde fazla ve kpss de bölüme girmek için çalıştığından daha fazla çalışanlar var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zırlasınlar çoğu özel sektör kölesi veya işsiz oyüzden salyaları akıyor herhangi bir devletde çalışan görünce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela artık ders bile vermedikleri halde hala ek ders paralarımız verilsin diye orada burada yakınmasınlar.

    Daha dün ekşide başlık açmışlar. Kendilerini ek ders paralarına göre ayarlamışlarda şimdi zorlanıyorlarmış.

    Edit: belki inanmayan olur, başlığı şuraya koyum

    https://eksisozluk.com/ogretmenlere-ek-ders-odenmemesi--6679362

    Ayıp ya, vermediğin dersin parasını almaya utanmayacak mısın diye sormak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz1907 -- 25 Eylül 2020; 13:0:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt
    Ebada verilen ders saati 20 yi geçiyorsa tabiki almalılar ama bunun talep yeri ekşi veya Twitter değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1500tl ye calismali. Bu sekilde kendini muhendis sanan arge calisanlari ego kasabilmeli. Ben muhendisim 3000tl aliyorum diyebilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.