Şimdi Ara

Mühendisler yada adayları yazın tatil yaparmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    soru belli...bence mühendise tattil çok büyük bir lükss

• Ne alakası var.Üni okuyanlar belki staja yazın gidebilirler ama mühendis olupda para kazanmaya başlayınca yazın illakki kendilerine göre tatil yaparlar...

• Açıkcası bunu söylemekte haklısın çünkü işçiler bile tatil yaparken bizler yapamıyoruz... Onlar mesai çıkışı kendi hayatlarına dönüyorlar, bizim kafamız işle ilgili projelerde, sorunlarda vs oluyor...

Onlar işlerini yaptıkları sürece sorun olmuyor, ancak bizler panellere, eğitimlere, sempozyumlara katılmak zorundayız, sektördeki yeni gelişmeleri takip etmek için internet-dergi-odadaki programları takip ediyoruz...

Herhangi bir sorun ya da yolunda gitmeyen durum olduğunda sorumlu direk olarak biziz ama tatil yapması gereken asıl kişiler olmamıza rağmen tatil yapacak zaman bile verilmiyor. Sebepte işletmelerin en az çalışan sayısıyla maksimum verimi beklemesi...

Antalya'da Alanya'da bugüne kadar bir tane bile mühendisle tanışmadım tatile gelen, sigortacısından, politikacısından tut, polisine, bakkalına, çöpçüsüne kadar bir sürü kişi gördüm duydum, ama mühendis olarak sadece 1 tane tanımışımdır...

Ancak sen sen ol, mutlaka ve mutlaka öğrenciyken tatilinden feragat etme, in Akdeniz'e, Ege'ye, sabah erkenden kalk kahvaltıdan sonra plaja in, havuz başı animasyonlarına katıl, akşamları disco-bar'dan çıkma... Yoksa stresten keller fulyasına bir üye daha eklenir...

• tatil mühendis adamın neyine heleki makina-endüstri-bilgisayar mühendisi isee
  • ben çok uzun zamandır tatil yapamıyorum. (mühendisim). Boş zaman ve para ters orantılı şeyler, biri varken ötekisi olmuyor. ama tatil için ikise de lazım
  • babam kimya mühendisi her yıl yurtdığına çıkıyoruz.
  • İşten işe değişir yeni mezunsan ya da yeni başladıysan biraz zor gibi gözüküyor..ama belli bir süreçten geçmişsen güzel bir tatil yapmak için fırsatın olur..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işteme okumak vardı

mühendisin hali..........

işletme ve benzeri bölümler.............

• quote:

Orjinalden alıntı: cemoş12

işteme okumak vardı

9 yıllık elektirk elektronik mühendisiyim...Her sene güzel güzel tatilimi de yaptım işimi de yapıyorum...
    Zaman yönetimi'ni iyi yaptığın sürece problem yok..
    Yazın gidemiyorsan bile tatile eylül'de kuşadasına gidersin en kötü ihtimalle..

• sende hocam bildiğn banel ve sıkıcı mühendislerden zaman yönetimiymiş..üretimmi yapıon sen günlük hayatta ne zaman yönetimi istersen bide zaman etüdü yap tatile gitmeden önce.. adam zaman yyönetimi yap dedi tatile gitmeden önce
    quote:

Orjinalden alıntı: TheGodIsNoWhere77

quote:

işteme okumak vardı

9 yıllık elektirk elektronik mühendisiyim...Her sene güzel güzel tatilimi de yaptım işimi de yapıyorum...

• quote:

quote:

işteme okumak vardı

Dostum hangi üniden mezunsun ve aylık gelirini söyler misin????

• Canımsın..
    Tatile gitmeden önce işlerini tamamlamak için zaman yönetimi yaparsın sonra da yıllık iznine aklında iş olmadan rahat rahat çıkarsın..
    Bu arada soran arkadaş için Dokuz Eylül Elektrik Elektronik Mühendisliğini bitirdim..
    Maaşımı söylemem yasak ama OLDUKÇA YETERLİ diyebilirim..

quote:

sende hocam bildiğn banel ve sıkıcı mühendislerden zaman yönetimiymiş..üretimmi yapıon sen günlük hayatta ne zaman yönetimi istersen bide zaman etüdü yap tatile gitmeden önce.. adam zaman yyönetimi yap dedi tatile gitmeden önce
    quote:

quote:

işteme okumak vardı

• quote:

Canımsın..
    Tatile gitmeden önce işlerini tamamlamak için zaman yönetimi yaparsın sonra da yıllık iznine aklında iş olmadan rahat rahat çıkarsın..
    Bu arada soran arkadaş için Dokuz Eylül Elektrik Elektronik Mühendisliğini bitirdim..

"OLDUKÇA YETERLİ"

Hocam mühendislikte hangi üniversiteden mezun olduğun çok mu önemli?
  • quote:

quote:

işteme okumak vardı

Hocam sanırım sen evlisin...

Eylül ayında Akdeniz'e, Ege'ye gidip ne yapayım ben yaaa, sezon bitiyor sen tatil yap diyorsun...

• quote:

Orjinalden alıntı: PaiMei

quote:

Canımsın..

"OLDUKÇA YETERLİ"

Hocam mühendislikte hangi üniversiteden mezun olduğun çok mu önemli?

Valla ilk işim ASELSAN'dı ve oraya bölümü 3.lükle bitirdiğim ve master'a ODTU'de devam edeceğim için alındım..
    Büyük ve AR-GE yapan firmalarda işe girmek için "eğitim dili ingilizce" olan üniversitelerden ve yüksek ortalam ile mezzun olmak önemli..Ama dersen ki küçük şirkette yıllarca deli gibi çalışır kendimi kanıtlayınca büyük şirkete geçer ya da kendi şirketimi kurarım o zaman okul da not'da önemli değil önemli olan girişimci ve yaratıcı ruh..

Evlilikle iligli not düşen sevgili arkadaşım evli değilim daha 18 ay öncesine kadar piyasanın dibine vuranlardandım şimdi tek eşliyim.Mesele şu ki tatile hatun tavlamaya gitmektense hatunu tavlayıp tatile onunla gitmek daha akıllıcadır herzaman bunu söylerim..En azından 10 gününü birilerinin peşinden koşarak geçirmezsin ve sevgilisi olması ihtimalini göze alarak kesmeye çalışmazsın kimseyi..

Neyse mesele şu ki Kuşadası Eylül'de güzel olur bana güven sen..

• iyi aselsandan ölmeden kurtulmuşsun. Ben de elektronik mühendisiyim. Ve hatta 77 liyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

iyi aselsandan ölmeden kurtulmuşsun. Ben de elektronik mühendisiyim. Ve hatta 77 liyim.

o haberlerin hepsi salak sapıldak küçük şirketlerin iyi mühendisleri ASELSAN ve benzeri şirketlere gitmekten alıkoymak için türettikleri hikayeler..
    Ben biliyorum ASELSAN'da çalışmak ve aynı anda MASTER/DOKTORA yapmanın ne kadar sancılı ve zor olduğunu..
    Benim bile YETER dediğim zamanlar olmuştu..O tip "intiharlara cinayet süsü verilmesi" ve bu tip iddialara priim verilmesi gündem değiştirmek isteyen gazetecilerin oyunuydu...
    Ama ASELSAN gereken olgunlukla ciddiye almayarak bu konunu kapanmasını sağladı..

• sayın mühendis bey,
    bildiğim kadaryla eğitimn türkçe ve bu sana zorluk çıkardımı işe alınırken?sonuçta ingilzce eğitim yapan üni ler özellkle özel üniler varken
    quote:

quote:

iyi aselsandan ölmeden kurtulmuşsun. Ben de elektronik mühendisiyim. Ve hatta 77 liyim.

o haberlerin hepsi salak sapıldak küçük şirketlerin iyi mühendisleri ASELSAN ve benzeri şirketlere gitmekten alıkoymak için türettikleri hikayeler..
    Ben biliyorum ASELSAN'da çalışmak ve aynı anda MASTER/DOKTORA yapmanın ne kadar sancılı ve zor olduğunu..
    Benim bile YETER dediğim zamanlar olmuştu..O tip "intiharlara cinayet süsü verilmesi" ve bu tip iddialara priim verilmesi gündem değiştirmek isteyen gazetecilerin oyunuydu...
    Ama ASELSAN gereken olgunlukla ciddiye almayarak bu konunu kapanmasını sağladı..

• cemoş , baboş . aklıma pek iyi şeyler gelmiyor bak
  • Yanılıyorsun güzel kardeşim Dokuz Eylül Universitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü ingilizce eğitim yapan okullardan birisi..Ben girdiğim zaman Elektirk Elektronik Mühendisliği Bölümleri içerisinde ilk 5'teydi ve 1%lik dilimden öğrenci alıyordu sene 1994'ten söz ediyorum.
    ve takdir edersin ki ben girdiğim sene özel üniversite sayısı parmakla sayılacak kadar azdı ve devlet üniversitelerinin hocaları bu okullara kaçmamışlardı o yüzden de eğitim kalitemiz özel üniversitelerden daha iyiydi .Ozel üniversite mezunları ile herhangi bir yarış sözkonusu bile değildi (Bilkent Hariç)..
    Benim kardeşim de bu donem itibari ile Dokuz Eylül Elektrik Elektronik'ten mezun olacak..Onun şansı ise 9 yıl tecrübeli kendisine ASELSAN(1 ay) HAVELSAN (1ay) ve VESTEL (1ay) Staj ayarlayabilmiş bağlantıları ve iş konusunda da geniş çevresi olan bir abisinin olması...

quote:

sayın mühendis bey,
    bildiğim kadaryla eğitimn türkçe ve bu sana zorluk çıkardımı işe alınırken?sonuçta ingilzce eğitim yapan üni ler özellkle özel üniler varken
    quote:

quote:

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.