Şimdi Ara

Öğretmen maaşları (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
579
Cevap
1
Favori
33.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maaşına değil de tatilleri bana çok cazip geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxel85

Bu arada atanamayan öğretmenlere bir çift sözüm var

Eğer o sınavı veremiyorsanız benim çocuguma da iyi bir eğitim vermezsiniz kusurabakmayın. Her kamu yönetimi okuyan kaymakam mı oluyor. Ben de biyoloji mezunuyum hastaneler beni mi bekliyor? Mecbur kamu personeli olmak için o sınavı geçeceksin. Bu ülkede kim kendi mesleğini yapıyor? Madem bu durumdayız en yetkin öğretmenler görevlendirilsin.

Zaten özel ders falan herkes işini yürütüyor.

Bu kadar üni mezunu var ülkede bir siz mi atanamıyorsunuz?

KPSS'den yatarak 60'lı puanlar alıp atananlar sizin mantığınıza göre çok iyi öğretmenler fakat yıllardır çalışıp 85 alıp atanamayanlar kötüler çünkü atanamıyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: E.YzR

Özel bir kurumda öğretmenim. Maaş 2200.

Ücretli öğretmenlerin ve özel okullardaki öğretmenlerin durumları çok kötü. Bazı yerlerde vasıfsız işcinin bile maaşları bu seviyeye gelmiş durumda. Forklift ehliyeti olan birinin 3000'e yakın maaş aldığını şahit oldum. Bir tanıdık Mektebim'e başvurdu 1700 maaş teklif etmişler. Başka çok bilinen bir okulun seneye vereceği ücret 2200 civarıymış. Ben ücretli öğretmenlik yapıyorum 24 saat derse girip aylık net 800tl civarı kazanıyorum. Bu düzen böyle devam etmez bence. 4 5 yıla devlet eğitim giderlerini düşürmek için okulları özelleştirmeye başlar, tek tip maaş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

quote:

Orijinalden alıntı: E.YzR

Özel bir kurumda öğretmenim. Maaş 2200.

Ücretli öğretmenlerin ve özel okullardaki öğretmenlerin durumları çok kötü. Bazı yerlerde vasıfsız işcinin bile maaşları bu seviyeye gelmiş durumda. Forklift ehliyeti olan birinin 3000'e yakın maaş aldığını şahit oldum. Bir tanıdık Mektebim'e başvurdu 1700 maaş teklif etmişler. Başka çok bilinen bir okulun seneye vereceği ücret 2200 civarıymış. Ben ücretli öğretmenlik yapıyorum 24 saat derse girip aylık net 800tl civarı kazanıyorum. Bu düzen böyle devam etmez bence. 4 5 yıla devlet eğitim giderlerini düşürmek için okulları özelleştirmeye başlar, tek tip maaş olur.

Konya'nın en pahalı x okulu öğretmenine asgari ücreti reva görüyor yine 1700 iyiymiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dev firmalar sırf hükümete yakın olduğu için milyon dolarlık vergi indirimi alır kimsenin umrunda olmaz

Buraya onlarca öğretmen maaşı konusu açılıyor çünkü öğretmenin aldığı birkaç bin tl adamlara batıyor

Sıkıldım bu saçma sapan haftalık öğretmen maaşı konusundan, açın bir donanım haber öğreten karşıtları grubu orda ağlayın dilediğiniz kadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son Hata Bükücü kullanıcısına yanıt
    Birebir kendim tanığım. Anadolu şehirlerinden birisinde ben lise okurken haftada en az 2 saat ders veren dershaneci matematik öğretmeni var. Benimle birlikte 15 öğrencisi vardı. Saati 120 tl idi. Bu dediklerim 3 yıl önce idi. Şimdi belki 150 alıyordur saatine. Ama adamın her saati doluydu. Şimdi bana o dershane hocası vs. Demeyin. Sonuçta öğretmen ve alıyor. Yukarıda yazdığım gibi bütün mesleklerde ne kadar fazla çalışırsan o kadar fazla karşılık alırsın (istisnalar hariç)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

Birebir kendim tanığım. Anadolu şehirlerinden birisinde ben lise okurken haftada en az 2 saat ders veren dershaneci matematik öğretmeni var. Benimle birlikte 15 öğrencisi vardı. Saati 120 tl idi. Bu dediklerim 3 yıl önce idi. Şimdi belki 150 alıyordur saatine. Ama adamın her saati doluydu. Şimdi bana o dershane hocası vs. Demeyin. Sonuçta öğretmen ve alıyor. Yukarıda yazdığım gibi bütün mesleklerde ne kadar fazla çalışırsan o kadar fazla karşılık alırsın (istisnalar hariç)

Şimdi bir problem çözelim.

15 öğrenci ortalama 3 saatten haftada 45, günlük yaklaşık 7 saat etti.

Sabah 9 akşam 6 dershanede çalıştı, günlük 9 saatte dershanede harcadı.

Etti sana 16 saat.

Geliş gidiş 2 saatini yolda harcadı, etti mi 18 saat.

Günlük toplamda 5 saatini yemeğe gitme gelme, duş, tuvalet, sohbet, ıvır zıvır ihtiyaçları için harcadı.

Ne yaptı 23 saat.

Hiç yemek yemedi, uyumadı, yolda vakit harcamadı, 15 öğrenciyi de kesintisiz uç uca ekledi vesaire vesaire bu sistemle günde 23 saat çalıştı yani bizim öğretmen. Telefonu varsa arayıp tebrik etmek ilk fırsatta da gidip elini öpmek isterim açıkçası.

Diyelim ki bu insan evladı böyle yaşamayı başardı. Olmaz ya diyelim ki oldu.

15 bin değil 354 bin kazansa da hakkıdır.

Kimsenin kalkıp da yata yata çalışıyorlar, yayarak 15 bin kazanıyorlar minvalinde konuşmaya hakkı yok bence.

• BiggestNiko B kullanıcısına yanıt
    İnsanlığın arasında salt kötüler var napalim insanlığı mı yok edelim veya insanlığı mı suçlayalım . Laf olsun torba dolsun . Zerre düşünmemişsin yazarken

• Bir öğretmenlik bir de uçak hostesliği yani kabin memurluğu

şu iki meslekte alınan para insanların çok gözüne batıyor.

THY 10 yıl kar açıklasın 1 sene zarar etsin, hemen konusu açılıp bu adamların neden maaşlarını biz ödüyoruz muhabbeti yapılıyor.

hele ki öğretmenlik. Liseyi bitir. ÖSS ye hazırlan. Üniversite kazan. 4-5 yıl oku. KPSS ye hazırlan. Doğu ya atan. Orada görev yap. Türkiye'nin ucunu bucağını gez. He tabi insanlar da kötüyü görüyor. O kadar işini düzgün yapan aldığı maaşı sonuna kadar hakeden onlarca öğretmenin yanında bir tane sıkıntılı öğretmen olsa direk o göze batıyor.
  • Eşim özelde öğretmen. Bir çok arkadaşım (neredeyse tamamı) devlette öğretmen.
    Özeldekinlerin maaşları alçak, devlettekinlerin ki yapılan işe göre fazla.
    Özeldekiler aynı mesai ve gayreti devlette harcalasalar 10.000 falan almaları lazım.
    Devletin maaş baremi yapılan işe göre yüksektir, ondan kaynaklanıyor.
    Arkadaşın dediği gibi öğretmen arkadaşımız da var 9000$ alıyor ayda.
    Bir kolejde native english teacher.
  • Son Hata Bükücü kullanıcısına yanıt
    Misal ben kendimi örnek veriyorum. 3 özel öğrencim var,. Öğrencilerim de özel çocuklar. Branşım gerigi daha fazlasını kaldıramıyorum. Eğitim yaptığım çocukların aileleri baya varlıklı insanlar. günlük 2 saat kalıyorum haftada 5 gün olmak şartıyla ortalama 250 lira alıyorum (250x5)x4 5 bin ediyor. Uçuk paralar değil . Nihayetinde çalışıyorsunuz ek iş yapıyorsunuz.

Şimdi bekarım kafam rahat.evlilik olduktan sonra olmaz bu işler.

• quote:

Abi öğretmenlerin aglamamasi gerek. Bence maaşları olması gereken kadar. Özel ders verenler 15K alıyor onları zaten saymıyorum. 8.30da girip 2.30 3 te çıkıyorlar. Haftasonu tatil kar yağar tatil yürüyüş yaparlar tatil yazın tatil sömestr tatil. Bayram olur tatil seyran olur tatil. Günde en kralı 6 saat çalışıyor. Bence maaşları olması gerektiği gibi. Tabi gönül ister herkes iki katı maaş alsın ama günde 10 saat kömür çıkartan madenci 1500 lira alırken öğretmenlerin 4bin tlye ağlaması ayıptır.

Oğlum bunun gibi numunelikler bir tek bizim toplumda mı var? Yok falanca işte çalışan x 1500 lira alıyorsa, öğretmen olan y 4000 liraya itiraz etmemeli diye bir mantık olabilir mi? Dünyada kişinin değeri fiziksel eforuyla ölçüdeydi senin dediklerin mantıklı olabilirdi ama öyle bir dünya yok. O ağır işlerde çalışanlar çok kolaysa öğretmen olup imrendikleri imkanlara kavuşsaydı. Demek ki o kadar kolay değil öğretmen olmak. Öğretmen ile vasıfsız olan arasında bir fark var ki maaşı da farklı oluyor. Vasıfsız işçi öğretmeni kendi maaşına indirmek gibi saçma işler peşinde koşacağına kendi işinin imkanlarını, şartlarını geliştirmeye odaklansın ya da çok kolay olduğunu düşündüğü öğretmenlik mesleğine yönelsin, bakalım o kadar kolaymıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azor Ahai -- 2 Ocak 2018; 9:55:15 >

• Sorgulanması gereken asıl maaş milletvekilininkidir.
  • Azor Ahai kullanıcısına yanıt
    Ben zaten kömür çıkaranlar öğretmen kadar alsın demiyorum. O kadar ağır islerdekiler bile öğretmenlerin yarısı kadar para kazaniyorken öğretmenler ağlamasın diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Son Hata Bükücü

quote:

Şimdi bir problem çözelim.

15 öğrenci ortalama 3 saatten haftada 45, günlük yaklaşık 7 saat etti.

Sabah 9 akşam 6 dershanede çalıştı, günlük 9 saatte dershanede harcadı.

Etti sana 16 saat.

Geliş gidiş 2 saatini yolda harcadı, etti mi 18 saat.

Günlük toplamda 5 saatini yemeğe gitme gelme, duş, tuvalet, sohbet, ıvır zıvır ihtiyaçları için harcadı.

Ne yaptı 23 saat.

Hiç yemek yemedi, uyumadı, yolda vakit harcamadı, 15 öğrenciyi de kesintisiz uç uca ekledi vesaire vesaire bu sistemle günde 23 saat çalıştı yani bizim öğretmen. Telefonu varsa arayıp tebrik etmek ilk fırsatta da gidip elini öpmek isterim açıkçası.

Diyelim ki bu insan evladı böyle yaşamayı başardı. Olmaz ya diyelim ki oldu.

15 bin değil 354 bin kazansa da hakkıdır.

Kimsenin kalkıp da yata yata çalışıyorlar, yayarak 15 bin kazanıyorlar minvalinde konuşmaya hakkı yok bence.

Dershanede sadece haftanın 2 günü çalışıyor, dershane ortağı kendisi. Haftalık 30-40 saat zor birşey değil. Haftasonu zaten 20 saate yakın çalışır. Saat 10da bile ders anlatmisligi var bana. Ayrıca mesajın işine gelen kısımlarını alma. Son kısmında yazidigim gibi adam köpek gibi çalıştıgi için 15K alıyor yata yata 4 bin tl de alır. Anlatımı iyi olduğu için de tutuluyor. 1 saat ders anlatıp 2000 tl saatlik ücret alıp yata yata 15.000 kazanıyor demedim

• quote:

Ben zaten kömür çıkaranlar öğretmen kadar alsın demiyorum. O kadar ağır islerdekiler bile öğretmenlerin yarısı kadar para kazaniyorken öğretmenler ağlamasın diyorum

Bana ne kim ne para alıyorsa, ben kendi parama bakarım. Tabii ki de daha fazla kazanmak isteyeceğim. Garibana bakıp her şeyi kabullenmemiz mi gerekiyor? Bugün bir öğretmen tüm maaşını ev kredisine yatırsa bile 15 seneden evvel ev sahibi olamıyor Istanbul'da, tabii ki isyan edecek insanlar (Düzgün semtlerde en ucuz 3+1 olmuş 500 bin lira, kredi çeksen 700, 800 bin lira ödüyorsun).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azor Ahai -- 2 Ocak 2018; 10:20:54 >
  • KırmızıElma K kullanıcısına yanıt
    Yaz aylarında aıle hekimlerinin kapısını aşındırmaktan sıkılmadınız mı tapor için? Seminere gitmemek için herkes rapor alıyor sonra öğrencilere laf edersiniz

• suicide kullanıcısına yanıt
    Ya bana anlatmayın öğretmenliiği bende formanayon aldım ailemde 3 ogretmen var. lafim cok caisan gercekten doguda karda kista ogrenci yetistirenlere degil. Zaten daha onceki sayfalarda yazdim okumadiniz sanirim ogretmenin aldigi para haktir helaldir daha fazla bile almasi lazim cunku ulkenin gelecegi sizlerin elinizde.

Ama kendinizi baska meslek gruplariyla sakin kiyaslamayin ozellikle dr ve hemsirelerle . Ulkemizde cahiller gayet mutlu goruyoruz ama hasta insan mutlu olamaz.

Doktorun yaptigi isi bilmeden parasina goz dikmeyin. Omur biter Nobet ,icap,sef nobeti bitmez . Hic ameliyata girdiniz mi? Adamlar gunde 5 buyuk ameliyata giriyor cok iyi biliyorum aksam 7 de ameliyattan cikiyorlar. Siz napiyorsunuz hafta2 gun okula git sonra aldigin parayi begenme.

Ya siz nasil bir gelecek hazirlayacaksiniz bu vatana????

Isiniz gucunuz rapor almak olmus. Begenmediğiniz dr ların kapısındasınız hergun goruyorum rapor için.

Mıllı egıtıme yazacagım gunlerı boşa çıkarmak neymiş ya. Haftada 2 gun okula giden ogretmen mi olur? Yazıklkk

• Burda ogretmenlere laf edenlerin %99 u hayat tecrübesi , is tecrubesi olmayan genc insanlar ..

• Öğretmenler bencede çok kazanıyor zaten bütün gün öğrencilerle geyik ve akıllı telefonla uğraşıyorlar birde üzerine yılın yarısı tatil..Veriyor öğrenciye bir kitap şurayı okuyun diyor kendisi instagramda. Düşürülmesi lazım bu maaşların 1800 yeter öğretmene zaten ek dersi vs de var daha ne olsun..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.