Şimdi Ara

Öğretmen maaşları (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
579
Cevap
1
Favori
33.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sene başında veriliyor. her sene bir kere.

    troll falan ama konu iyi yorum yapmış
  • Bu arada atanamayan öğretmenlere bir çift sözüm var

    Eğer o sınavı veremiyorsanız benim çocuguma da iyi bir eğitim vermezsiniz kusurabakmayın. Her kamu yönetimi okuyan kaymakam mı oluyor. Ben de biyoloji mezunuyum hastaneler beni mi bekliyor? Mecbur kamu personeli olmak için o sınavı geçeceksin. Bu ülkede kim kendi mesleğini yapıyor? Madem bu durumdayız en yetkin öğretmenler görevlendirilsin.

    Zaten özel ders falan herkes işini yürütüyor.

    Bu kadar üni mezunu var ülkede bir siz mi atanamıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de öğretmenim, Erkek ve anasınıfı öğretmeni 4. Yılım. Detaylı bilgi vereyim size.



    Net maaş 2913tl

    Haftada 5 gün net derse girince haftalık 15 saat ek ders +

    Haftada 2 gün de nöbet ücreti = 17 saat x 4 hafta = 68 saat



    68x 12.1 = 822 TL ek ders

    Maaş = 2913

    Toplam = 3735 tl



    Bu tam ay hesabı Şubat tatili ve ya tatilinde ek dersleri silin.

    Ayrıca sınıf ve anasınıfı öğretmenleri kursları yoksa bu ücreti aşamazlar. Ek ders sabit kalır yani. Diğer vranşlarda durum değişir mesela Matematikçi arkadaşım 3000 ek ders aldığı da oldu, İngilizceci arkadaşımın hiç ekders alamadığı da. Ortada düzgün bir sistem var, ek dersler adil. Ancak her öğretmen aynı maaşı almıyor.



    Doğuda bir yerdeyseniz hayat daha pahalı, doğunun soğuğu herşeyi etkiliyor, aylık kalorifer ücreti, yüksek elektrik çarpanı, sebze-meyvede fiyat farklılığı vs vs. Allah'tan bim ve a101 var yoksa kalan kısım da yüksek fiyatlı olurdu.



    Eleştirebilirsiniz ama çoğu öğretmenin en çok isyan ettiği nokta aynı bölgede çalıştığı hemşire ve doktora verilen görev tazminatının verilmemesi, gündeme getirilmemesi. -40 ta servisle köy okuluna giden öğretmenle konyaaltında evinin yanındaki okula giden öğretmen aynı ücreti alıyor, ama hemşire veya doktor için bu durum farklı, görev tazminatı var.



    6 yıl bir yere birini zorunlu göreve gönderirken diğer meslek gruplarına verilen hakları ver, 6 yıl değil 16 yıl kalsın. Vesselam....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RefLeXs R kullanıcısına yanıt
    Mesleğinize saygım sonsuz ama kendinizi lütfen dr ile karsılastırmayın.

    Sizin ki kutsal bir meslek çocuklarımız size emanet ama dr ları çok yakından tanıyan biri olarak ;

    Gece evinizden hiç acil hasta var diyip arandınız mı?

    Gece yarısı bir hastayı ameliyat ettiniz mi?

    Ameliyat ettiğiniz hastanın yakınları tarafından saldıraya ugradınıznmı?

    Siz hergün gülen yüzler görürken dr ve hemsireler hergün asık suratlar hasta insanlar görüyor.

    Biz hastaneye gittiginizde hiçbir yere temas etmemek için debelenirken saglık çalışanları o hijyenik olmayan ortamlarda çalışıp evlerine gidip çocuklarına sarılıyorlar.

    Siz GÜNLERİNİZİ BOŞA ÇIKARTIRKEN yani haftada sadece 2-3 gün çalışırken diğer memurlar haftanın 5 nöbet varsa 6 günü mesai yapıyor. 2 ay tatılı soylemıyorum bile.

    Lütfen dr maaşı için konuşurken bunları düşünün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yuxel85 Y kullanıcısına yanıt
    gece itlik pesinde kosan ogrenciye ailesi sahip cikmazken polis gelir okulu, ogretmenini bulur.



    okulda gulen yuz degil asik surat, insanin butun enerjisini alan isteksiz, ahlaksiz ogrenciler vardir.



    hasta yakini degil ama ogrenci velisi saldirir. velisini birak ogrencinin kendisi bile saldirir, hastanede doktoru koruyacak polis varken okulda kimse yoktur.



    ozellik dusuk kademelerde ailesinin banyo bile yaptirmadigi, bitli, sidikli les gibi cocuklardan her turlu hastaligi kapar evde kendi cocuguna getirirsin.



    doktorun karsisinda cogu kisi el pence divan durup it gibi azarlanir ama ogretmen ana avrat soven cocuga kizsa hemen laf isitir.



    doktorun maasi ve ek geliri zaten bizden fazla, alinti yaptiginiz arkadas doktor kadar alalimda dememis. gorev yerine gore ogretmen maasi degissin demis. siz bilmeden sallamissiniz, 30 kisilik bir sinifta cok degil bir gun derse girin o zaman boyle konusmazsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bırakın da kolej öğretmen maaşlarını bilen var mı?



    657 li yani devletin kadrolu öğretmeninden 2 kat fazla çalışıp, 5 kat fazla iş stresine sahip olup onların yarı maaşını alırlar. Bunu adaletsizliği konuşalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baris195 kullanıcısına yanıt
    adam daha yazamıyor ama öğretmen maaşlarına laf ediyor
  • Doory kullanıcısına yanıt
    ankarada bir arkadasimin esi "native speaker" olarak calisiyor bir kolejde. benimle ayni maasi aliyordu hemen hemen, daha gectigimiz donem basinda basladi hemde ise.
    Devlet memuru ogretmenin avantaji yaninda dezavantajida vardir, mesela yeni yil sonu gecti hemen hepimiz milyarlarca liralik tasinirlara imza attik. ozel sektor boyle sorumluluk yukluyor mu acaba ogretmenine?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 2 Ocak 2018; 1:34:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4000 lira maaşla bmwye biniyor demişler ya :) Para kazanmayan, ev geçindirmeyen adam nasıl belli oluyor.

    Şu dünyada böyleleri de var gerçi. Ayranı yok içmeye atla gider ...... çeşmeye durumu :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçmuşsun dostum
  • Hocam en fazla 3000

    Ek dersler ile beraber 4000 oluyordu eskiden ama şimdi o da yok. Günümüz Türkiye sinde zor yetiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel bir kurumda öğretmenim. Maaş 2200.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar herkes bişeyler yazmış sülalemde ben hariç neredeyse herkes öğretmen tam net bilmiyorum yalnız 2800 gbi bir rakam net maaşları var artı olarak ek ders denilen para yatıyor o da şöyle haftada 30 saat derse girerseniz tam yatar ücret olarakta sanırım maksimum 1000 lira haftalık saatini dolduramayıp sadece maaş alan bir çok öğretmen var parayı kıran öğretmenler en çok özel olarak ders veren matematik öğretmenleri her işin bir zorluğu var öğretmenlik en kutsal meslektir suistimal eden kötü olan öğretmenler yok mu? elbette var hangi iş dalında böyleleri yok ki evinde bakamadıgı çocugunu okula gönderiyor sınıflar yerine göre 30 kişiden 85 kişi kadar çıktıgı bile oluyor atıp tutan arkadaşların çogu iki misli para verseler yine yapamazlar öğretmenlik gerçekten aşırı derecede sabır ve ilgi isteyen bir iş bu konuyu tartışıyor olmamız bile cehaletimizi eğitime verdiğimiz önemi gösteriyor iyi nesilleri için iyi öğretmenler şart heryere üni açarak gelişmiyorsunuz yol yaparak ülke kalkınmaz ayrıca o tatil bu tatil dediginiz günlerde paraları kesilir 1 saat geç kalsın müdür keser o günün parasını sınıfı geçirmedin kızdın diye okul basan veliler mi arasın öğretmeni dövüp bıçaklayan öğrenci mi arasın şahsen öğretmenlik yapılacak iş değil bu memlekette zaten temelinde iş olarakta görülmemelidir öğretmen maaşı sorgulayacagınıza devlet dolaylı yolda %67 vergi alıyor dolaylı yoldan alınan vergiler yasal degildir 50 liralık kullanım ücretine 150 lira fatura ödüyoruz bunları sorgulayın 6bin brüt maaş alan bir kişi yılın 8 ayı vergi için 4 ayı kendi için çalışıyor bunları neden sorgulamıyorsunuz eskiden parası olan alırdı alamayan bakardı paran oldugu kadar imkanın kadar yaşardın şimdi deli veresiyeyi bedava sanar misali herkesin 684654 ay taksitli evi 3210354 ay taksitli arabası 21456 ay taksitli iphone u var olmayan parayla varmış gibi yaşıyor insanımız kendimizi geliştirmemiz gerektiği yerde insanların maaşlarını sorguluyoruz peki o zaman neden gün boyu uyuyan milletvekilleri maaşı sorgulanmıyor? ki bu adamlar el altından neler götürüyor bunları sorguları bunlara itiraz edin elin conisi iphone yapıyor 1000 lira kendi parasıyla benim paramla 4000 lira neden çünki üretim yok bizim markamız gibi görününen telefon var bi tane onu da çinde yaptırıp getiriyolar kendi fikri,düşüncesi,bilgisi ve herhangi birşey üretemeyen ot tan farkı olmayan bir memleket halindeyiz ne verirlerse ona he diyoruz gerçek o dur ki ülke bitti okeye dönüyor




  • Enteresan bir tip. Numunelik bir arkadaş.

    Evinde petibör bisküvisini çaya bandırırken mi buluyor böyle konuları çok merak ediyorum.

    Senin vasfın ne ki öğretmenleri yargılıyorsun arkadaş?

    Ayrıca bir tane örnek göstersene aylık 9.000 kazanan.

    İşkembei kübradan sallamayı ne de çok seviyorsunuz.
  • Hmm88 H kullanıcısına yanıt
    Doktor işini düzgün yapmazsa meslekten atılır mı?



    Hangi doktormuş o soyle? Aile hekimine gidiyorum 3 tane aile hekimi var gittiğim yerde benimki o gün yokmuş sistemden sıra alıyorum başka bir hekime atıyor hekimin söylediği cümle senin aile hekimin yok sana bakmak zorunda değilim aile hekimin olunca gel günleri orada yazıyor diyor. İsteyen olursa bu doktorun ismini çalıştığı yeri verebilirim hani kim attırıyor? Bimere şikayet ettim büyük ihtimalle şikayet ona ulaşmadı bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANIL007

    Öğretmenlikte 3. senem bizim ülkedeki kadar öğretmeni sevmeyen insan yoktur herhalde. Gözü öğrermenin maaşında tatinde olan onca insan var ki. ilkokul 1. sınıf okutuyorum okuma yazma öğrensinler diye 3 ayda stresten saclarım döküldü sürekli ayaktasın ders anlatıyorsun cocukların derdini ailelerin derdini cekiyorsun, bir de bu eğitim yaşının düşürülmesiyle tam cocuk bakıcısı olduk. emin olun öğretmen olanların, özellille ilkokul, yarısı fırsatı olsa belki istifa eder. Bi rahatsız olduğunda bi şeyin oldugunda rapor alıp gelmeyeyim diyemiyorsun 30 tane öğrenci etkileniyor o öğrencileri siniflara dagitiyorlar dagitilan siniftaki ogretmen ogrenci etkileniyor. Daha bir ton şey var da yazmayayım. Ulan bakıyorum 10 - 15 senelik öğretmenlere hepsi çökmüş yaşlarınım çok üstünde görünüyorlar. Çok stresli bir meslek. Maaş da iyi de kötü de diyemeyiz. Zaten maaş 2888 + 900 civarı ek ders var. 3750 4000 arasi degisiyor. Tatillerde ya da hastalanip rapor aldin diyelim 2 gün rapor alsan ek dersinin yuzde 25i kesiliyor. Ama inanin üniversitede kadrolu temizlik görevlisi enişteme özeniyorum. Yaklasik 3000 tl maas aliyor en azindan kafasi rahat. Zaten toplumda öğretmenligin kariyeri saygınlığı kalmamıs. Yaz tatillerinde ek ders gidince resmen aç kalıyorsun. Cunku giderlerini ekderse gore hesapliyorsun. Çoğu zaman sınıfın okulun ihtiyaçlarını cebinden karşılıyorsun. Siz cebinden para verip hastahaneyi boyatan doktor gördünüz mü ya da temizlikçi olmadığı zaman adliyeyi temizleyen avukat, hakim. Ama bu ları yapmayan öğretmen bulamazsınız. Çögu öğretmenin beli boynu ağrır kronik faranjit hastalığı vardır. Passatlar mbw'ler hayal. Öğretmen olmak da zor bir sürü sınav, mulakat vs. Ama toplum olarak öğretmenlerinizi kıskanmaktan vazgeçin arkadaşlar. Bunlar dışında sorgulanması gereken o kadar çok şey var ki. Ama lütfen öğretmenlerinizi kiskanmayı onlara saygısızlık yapmayı bırakın. Emin olun öğretmenler fedakarca calisiyorlar. Aldıkları her kuruş sonuna kadar helaldir. Cahilliği bir kenara bırakın.

    Ovvvv sağlam vurmuş adam haklı beyler dağılın, öğretmenler az çalışır 1 2 ay tatili var gibi görünür ve kar tatili ve resmi günler olur onlara da tatil olur evet avantajları var yok değil ama şu da var ki ülkemizde bugün bir anne bir baba bile 1 evladını yetiştirirken kaç takla atıyor belli değil bir de bunu 5 10 yaşında çocuğun 20 30 'unun bir araya gelip bir sınıfta aynı anda eğitim vermeye çalışan bir tek öğretmenin olduğunu düşünün işte o zaman anlarsınız biri ağlar birinin tuvaleti gelir birinin canı sıkılır annesini ister biri daha çocuk olduğu için 2 cümle kurmakta zorlanır ne diyor diye anlamak için kaç taklar atarsınız belli olmaz o yüzden küçüklerle uğraşmak zordur bir başka üye de demiş ki küçükler için lafım yok ama lise öğretmeni için aynı şeyi diyemem demiş ona da gelelim endüstri meslek lisesi 'ndeki öğretmenlerin hayatları bir bıçağın arasında geçtiğini bilir misiniz eml 'ye gitmeyen bilemez tabi hoca 17 yaşında bir öğrenciyi hizaya getirmek için usturuplu bir laf söylüyor öğrenci ne diyor hocaaa sen beni tanımamışsın daha diye kafa tutuyor bunun gibi bir sürü tehlikeli olaylar aynı şey düz liseler de de yaşanıyor hap kullanan gençler serseri olan gençler neler var neler öğretmenlik kolay bir meslek değildir parası bana göre mühendisleri bile geçmeli yer yer diye düşünürüm..




  • Abi öğretmenlerin aglamamasi gerek. Bence maaşları olması gereken kadar. Özel ders verenler 15K alıyor onları zaten saymıyorum. 8.30da girip 2.30 3 te çıkıyorlar. Haftasonu tatil kar yağar tatil yürüyüş yaparlar tatil yazın tatil sömestr tatil. Bayram olur tatil seyran olur tatil. Günde en kralı 6 saat çalışıyor. Bence maaşları olması gerektiği gibi. Tabi gönül ister herkes iki katı maaş alsın ama günde 10 saat kömür çıkartan madenci 1500 lira alırken öğretmenlerin 4bin tlye ağlaması ayıptır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

    Abi öğretmenlerin aglamamasi gerek. Bence maaşları olması gereken kadar. Özel ders verenler 15K alıyor onları zaten saymıyorum. 8.30da girip 2.30 3 te çıkıyorlar. Haftasonu tatil kar yağar tatil yürüyüş yaparlar tatil yazın tatil sömestr tatil. Bayram olur tatil seyran olur tatil. Günde en kralı 6 saat çalışıyor. Bence maaşları olması gerektiği gibi. Tabi gönül ister herkes iki katı maaş alsın ama günde 10 saat kömür çıkartan madenci 1500 lira alırken öğretmenlerin 4bin tlye ağlaması ayıptır.

    Öğretmenler geri zekalı o zaman her halde. 15 bin kazanabilecekken, büyük bir bölümü 25 yıl çalışıp zor bela bir ev bir araba alabiliyorlar.

    Bu 15bin kazanan öğretmen kim desek, anında zırvalamaya başlarsınız osu var busu var diye yalan yanlış.




  • Son Hata Bükücü kullanıcısına yanıt
    Özel ders versinler kazansınlar, bu benim problemim değil. Ne kadar çalışırsan o kadar kazanırsın bu her meslekte böyle

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

    Özel ders versinler kazansınlar, bu benim problemim değil. Ne kadar çalışırsan o kadar kazanırsın bu her meslekte böyle

    Güzel kardeşim özel ders veren kazanıyor demişsin ya hani.

    Ben de kimmiş o diyorum. Çok basit değil mi?

    İşkembeden atıyorsunuz ya özel dersi veren milletvekili maaşı doğrultuyor diye.

    Açıklayın da yol gösterin şu geri zekalı öğretmenlere.

    Maaş dediğin ek dersle toplasan 4 bin. Özel ders dediğinin kralını istanbulda saati 100 liraya veriyorlar zaten.

    E 4bin kazanan öğretmen de 30 saat derse girdiği için haftanın 5 günü akşama kadar okulda.

    Kalan 11 bin için kaba hesapla 110 saat ders vermek gerekiyor. Bunu da tek öğrenci almıyor tabi. Evden eve yolun var belirli bir zaman harcıyorsun yani.

    Dilinize kolay geliyor da sallıyorsunuz ya özel dersle 15bin kazanıyorlar diye. Yaşayan bir örnek istiyorum sadece bu önermeye o kadar.

    Profesör maaşı bile bahsettiğinizin yarısıyken komik komik hallere düşmeye gerek yok.

    İstanbulda bir ortaokul adı vereyim gidip bir gün öğretmelik yapın sınıftaki 70 çocuğa. Ondan sonra konuşalım 15 bini isterseniz nasıl olur ?




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.