Şimdi Ara

Öğretmen maaşları (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
580
Cevap
1
Favori
32.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konuyu acan arkadasa bisey derdimde ceza almayayım bu lüzumsuz başlıktan ötürü.

    8 yıldır öğretmenim maas henuz 3000 oldu.herkeste ek ders yok anca 100-200 tl ayrıca baskalari gibi servisimiz ve yemegimiz saglanmıyor malesef.

    okula gel git 100-150 tl her gun dısarıda yemek bunada ayda 200 tl veriyoruz.2700-2800 temiz para ele geciyor yinede cok sukur .ALLAH olmayanada versin.
  • Eğitim sadece öğretmenle gerçekleşmiyor günümüzde. Aileyle %50 ortaklık vardır. Aile işini düzgün yapmazsa öğretmenin elinden gelen sadece bir yere kadar oluyor. Ailenin üstüne düşen kitap, silgi almak değildir. Yakın ilgi ve takip...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuxel85 Y kullanıcısına yanıt
    hastasiniz sanirim, bu doktor sevgisi oradan geliyor olsa gerek baya ilgilenmis sizinle psikiyatrlar.



    Sen kimsin ki beni 2 gun okula gitmekle sucluyorsun? Kac tane ogretmen uzerinden bu genellemeyi yapiyorsun? Daha okudugunu anlamaktan acizsin ama masallah meslegimi benden iyi biliyorsun. Sana diyorum ki kimse doktor kadar maas istemiyor zaten, doktor dogu icin 100 lira tesvik aliyorsa ogretmende 20 lira alsin diyor adam.

    Takmis kafayi gun bosaltiyormusuz, birader devletin bizden istedigi is belli, girilmesi gereken derste belli. bu derslere hakkiyla giren adam ister 1 gunde ister 5 gunde bitirir isini. Haftanin 6 gunu 8 saat derse girdim ben senelerce, okulun boyasindan kaloriferin tamirine kadar is yaptim. Adamin asabini bozmayin bilip bilmeden genelleme yaparak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğunluğu liseli ve üniversiteli ergenlerin olduğu forum sitemizde öğretmenleri destekleyici konuların açılması zaten beklenemezdi . Öğretmen maaşlarını bilmeyen , tatilini bilmeyen , çektiği zorlukları bilmeyen aklı evveller gelir burda laf yarıştırıyor . Madem öğretmen olmak cezbedici bir şey . Olabiliyorsanız öğretmen olun kardeşim . Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş sizinkisi o misal . Kardeşler ben çok şükür öğretmenim . Sokağa çıkma yasaklarının olduğu, olayların yaşandığı bir ilçede öğretmenlik yapıyorum. Yaşadıklarım hiçbir maaş ve ek dersle ölçülemez . Ama her zaman olduğu gibi çok şükür öğretmenim diyorum . Kolay olarak görenleri de yanıma bekliyorum . Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuxel85 Y kullanıcısına yanıt
    Herkesin bildiği çok kurumsal bir firmada CEO olsan bir ayda o evi alırsın, yaptığın işe göre herkes maaşını alır. Gereken peşinat abartılacak seviyede değil. Askeriyede mühendis ve başka bir özel şirkette mühendis karı-koca tanıdığım 6 yıl içinde 1 ev üstüne 2 tane de araba değiştirdi. Almak çokta zor değil yani kredi ile. Abartılacak durum yok. Ne demişler sen şirketine ne kadar kazandırsan şirketin de sana o kadar verir. Öğretmen maaşıyla krediyle dediğin şey alınabiliyor, özel şirketlerde bir aylık maaşınla da aynı evi alabilirsin 600 aylık maaşınla da bu senin şirkette fayda durumuna göre senin karşılayacagın bir şey.



    Telefon olayına gelirsek işsiz adamın maaşı 0'dir iphone adamın maaşının sonsuz katıdır. Yani işsiz birisi gidip iPhone alamaması gerekir, alabiliyorsa adamın zengin olduğunu göstermez.(Sana gösteriyor ev öğretmenlerin 50 katı olsun maaşı, ancak işsiz adamın iPhone sonsuz katı) Aynı şey onlar için 1 araba 1 ev bunlar herkesin 10 yıl içinde kredi çekerek ulaşabileceği bir şey. Bu gibi şeylerle maddiyat ölçülmez. Dediğin öğretmenler her yıl 5 yıldızlı bir otelde 2 hafta tatil, üstüne yarayıl tatilinde de kayak merkezlerinde tatil yapabiliyor mu? Bu tamamen eğlencesine harcama paradır.(Tatil ihtiyaçtır ama 5 yıldızlı otel lükstur) Yada yurtdışı gezilerine her sene katılıp geziyorlar mı? Yada çocuklarını Kanada, AB,ABD,Çin... Gibi Dünyada ilk 200'e girmiş üniversitede okuyabiliyor mı? Bunların hepsini aynı anda yapamayacaklar, üstüne çocuklarını orada da okutamayacaklar. Maaşları yurtdışına göre hiçbir şey değildir. Türkiye'de aldıkları para Türkiye'ye göre normal düzeydedir. Yüksek değildir, düşük değildir. Zevklerine para harcayarak maddiyat ölçülür. Haftada bir gün zevkine 1000 TL harciyabiliyor mu? Hayır. Ama senin bahsettiğin şirkette CEO olsan bunları yapabilirsin. Aradaki fark bu işte.



    Kendi boğazından kesip borç batağına girip ev almak tatil yapmak, çocuk okutmak bunlar zenginlik göstergesi değildir. Türkiye'de bir çok insan hayatını borçla sürdürüyor. Elinde en model telefon son model araba olmasına rağmen. Tüm bunları borçsuz yapabiliyorsan zenginsindir. Öğretmen özel ders vermediğin sürece maaşı yüksek değildir. Özel ders olayına laf edersen, kendin kodlama öğrenip Android için dünyanın ihtiyacı olan bir uygulama yapıp milyoner olabilirsin. Kendine de laf etmelisin o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 9 bin TL değil sınıf öğretmeniyim eşim 15 ben 18 alıyorum geçen sıkıldık şöminede para yaktık. Bazen paradan sıkılıp uçak gemi yapıyoruz.

    Başlığı açan genç arkadaşımın maaşlardan haberi yok ya da trolllük yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenler kazandığı parayı hak etse gam yemeyeceğim lakin işi bilen öğretmen sayısı çok az..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahran B kullanıcısına yanıt
    Boş beleş lafları bırak. Sen diper yazdıklarıma cevap ver. Haftada 2gun çalışıyor branş öğretmenleri derslerını topluyorlar 2gune. Doktor kapısında rapor beklemıyor musunuz?

    Bunları düşünürsek evet çok bile alıyorsunuz. Yapılan tüm anketlerde öğretmenlerin gözü hala baska işlerde çıkıyor yani milletin aldığı kazandıgı para da gözü var hala öğretmenlerin. Olmasaydınız kardesım ogretmen madem bu kadar şikayetçisiniz maden ceo olabilecek potansiyeliniz var olun.

    Ama siz hala olayın manevi kutsal boyutunu anlayamamışssınız.

    Bu iş para için yapılmaz para istiyorsan git baska iş yap. Bircok sırada bekleyen ogretmen adayı var. Ha para kazanmıyormusunuz bence kazanıyorsunuz evını arabanı yazlıgı alabılıyormusun kazandıgın parayla bence rahat rahat alır 20yıllık bir öğretmen kredide ceker iş kaybı korkusu yok. Hala neyin şikayeti bu ! Çocuklarımı kimlere emanet ediyoruz. Millet tabi özel okula yollar !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANIL007

    Öğretmenlikte 3. senem bizim ülkedeki kadar öğretmeni sevmeyen insan yoktur herhalde. Gözü öğrermenin maaşında tatinde olan onca insan var ki. ilkokul 1. sınıf okutuyorum okuma yazma öğrensinler diye 3 ayda stresten saclarım döküldü sürekli ayaktasın ders anlatıyorsun cocukların derdini ailelerin derdini cekiyorsun, bir de bu eğitim yaşının düşürülmesiyle tam cocuk bakıcısı olduk. emin olun öğretmen olanların, özellille ilkokul, yarısı fırsatı olsa belki istifa eder. Bi rahatsız olduğunda bi şeyin oldugunda rapor alıp gelmeyeyim diyemiyorsun 30 tane öğrenci etkileniyor o öğrencileri siniflara dagitiyorlar dagitilan siniftaki ogretmen ogrenci etkileniyor. Daha bir ton şey var da yazmayayım. Ulan bakıyorum 10 - 15 senelik öğretmenlere hepsi çökmüş yaşlarınım çok üstünde görünüyorlar. Çok stresli bir meslek. Maaş da iyi de kötü de diyemeyiz. Zaten maaş 2888 + 900 civarı ek ders var. 3750 4000 arasi degisiyor. Tatillerde ya da hastalanip rapor aldin diyelim 2 gün rapor alsan ek dersinin yuzde 25i kesiliyor. Ama inanin üniversitede kadrolu temizlik görevlisi enişteme özeniyorum. Yaklasik 3000 tl maas aliyor en azindan kafasi rahat. Zaten toplumda öğretmenligin kariyeri saygınlığı kalmamıs. Yaz tatillerinde ek ders gidince resmen aç kalıyorsun. Cunku giderlerini ekderse gore hesapliyorsun. Çoğu zaman sınıfın okulun ihtiyaçlarını cebinden karşılıyorsun. Siz cebinden para verip hastahaneyi boyatan doktor gördünüz mü ya da temizlikçi olmadığı zaman adliyeyi temizleyen avukat, hakim. Ama bu ları yapmayan öğretmen bulamazsınız. Çögu öğretmenin beli boynu ağrır kronik faranjit hastalığı vardır. Passatlar mbw'ler hayal. Öğretmen olmak da zor bir sürü sınav, mulakat vs. Ama toplum olarak öğretmenlerinizi kıskanmaktan vazgeçin arkadaşlar. Bunlar dışında sorgulanması gereken o kadar çok şey var ki. Ama lütfen öğretmenlerinizi kiskanmayı onlara saygısızlık yapmayı bırakın. Emin olun öğretmenler fedakarca calisiyorlar. Aldıkları her kuruş sonuna kadar helaldir. Cahilliği bir kenara bırakın.

    Gayet güzel yazmışsın hocamda, toplumda öğretmenlere saygının kalmaması tamamen son kuşak öğretmenlerin suçu.Çoğunun yaptığı hatalar sizleride etkiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BineyMoser

    Öğretmenler kazandığı parayı hak etse gam yemeyeceğim lakin işi bilen öğretmen sayısı çok az..

    Boş boş bilmiş bilmiş konuşun evde 2 çocuğu idare edemezsiniz (yaşını bilmiyorum ama yazdıklarından ergen olduğun belli) öğretmenlere laf atarsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En güzeli karı koca üniversitede akademisyen olmak.
  • Kim alıyor 8000-9000 lira maaş? Varsa öyle bir şey biz de öğretmen olalım. Üniversitede okutmanlar bile alamıyor o kadar maaşı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris195

    haftada 3 gun oda yarım gun
    yazın 3 ay tatıl.haftada 4 gun ve ogleden sonraları tatıl
    alınan maas 3200 tl dı en son.karı koca ıkı ogretmen olan ve her ay bankaya 2000 tl atan
    bmv mersedesle gezıp 1 trılyonluk ev alan taksıt odeyen suruyle ınsan var

    eskıden ozel ders verıp vıllar alanları demeye gerek yok

    Kenara 2 bin lira atsalar 20 yılda 480 bin yapar nerde villa, mercedes

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANIL007

    Öğretmenlikte 3. senem bizim ülkedeki kadar öğretmeni sevmeyen insan yoktur herhalde. Gözü öğrermenin maaşında tatinde olan onca insan var ki. ilkokul 1. sınıf okutuyorum okuma yazma öğrensinler diye 3 ayda stresten saclarım döküldü sürekli ayaktasın ders anlatıyorsun cocukların derdini ailelerin derdini cekiyorsun, bir de bu eğitim yaşının düşürülmesiyle tam cocuk bakıcısı olduk. emin olun öğretmen olanların, özellille ilkokul, yarısı fırsatı olsa belki istifa eder. Bi rahatsız olduğunda bi şeyin oldugunda rapor alıp gelmeyeyim diyemiyorsun 30 tane öğrenci etkileniyor o öğrencileri siniflara dagitiyorlar dagitilan siniftaki ogretmen ogrenci etkileniyor. Daha bir ton şey var da yazmayayım. Ulan bakıyorum 10 - 15 senelik öğretmenlere hepsi çökmüş yaşlarınım çok üstünde görünüyorlar. Çok stresli bir meslek. Maaş da iyi de kötü de diyemeyiz. Zaten maaş 2888 + 900 civarı ek ders var. 3750 4000 arasi degisiyor. Tatillerde ya da hastalanip rapor aldin diyelim 2 gün rapor alsan ek dersinin yuzde 25i kesiliyor. Ama inanin üniversitede kadrolu temizlik görevlisi enişteme özeniyorum. Yaklasik 3000 tl maas aliyor en azindan kafasi rahat. Zaten toplumda öğretmenligin kariyeri saygınlığı kalmamıs. Yaz tatillerinde ek ders gidince resmen aç kalıyorsun. Cunku giderlerini ekderse gore hesapliyorsun. Çoğu zaman sınıfın okulun ihtiyaçlarını cebinden karşılıyorsun. Siz cebinden para verip hastahaneyi boyatan doktor gördünüz mü ya da temizlikçi olmadığı zaman adliyeyi temizleyen avukat, hakim. Ama bu ları yapmayan öğretmen bulamazsınız. Çögu öğretmenin beli boynu ağrır kronik faranjit hastalığı vardır. Passatlar mbw'ler hayal. Öğretmen olmak da zor bir sürü sınav, mulakat vs. Ama toplum olarak öğretmenlerinizi kıskanmaktan vazgeçin arkadaşlar. Bunlar dışında sorgulanması gereken o kadar çok şey var ki. Ama lütfen öğretmenlerinizi kiskanmayı onlara saygısızlık yapmayı bırakın. Emin olun öğretmenler fedakarca calisiyorlar. Aldıkları her kuruş sonuna kadar helaldir. Cahilliği bir kenara bırakın.

    Aldıkları 3 kuruş muş adam 4000 den bahsediyor ki ortalama daha fazla kazanı da çok.



    Yan gel yat osman kafasındaki adamlar öğretmen oluyor. Rahat iş 30 dakikadan günde 5-6 derse gir her yıl aynı şeyleri anlat en ufak kendimi geliştireyim derdin aman olmasın. Ben anlatırım ister anlar ister anlamaz kafasında ol ki (kendin de anlamışsın ki ancak öğretmen olabilmişsin) Yılda bolca tatil ikili eğitimde yarım gün çalış .Maaşı güzel diye ite kaka öğretmen olmuşsunuz. İnsan azıcık kendini geliştirir sınavları max 60 alacak şekilde geçmişsiniz bana böyle davrananlar oldu ben böyle olmayacağım de. Çocuklara farklı yaklaşacağım onlara farklı davranacağım de ama yok. Varsa da yoksa da maaş da maaş. Bizler de çocuklarımızı sizin ve size oy veren an itibari ile 144 kişi gibi zihinlere emanet edelim.



    Ülkenin gelişmeme sebebi sizler ve sizin gibi zihniyette olan öğretmenler sebebi ile. Ne vardı şöyle en az %20 niz idealist olsa çocuklara dersleri okulu sevdirse papağan gibi saçma sapan düşünceleri anlatacağına çocuklara araştırmayı bilim öğrenmeyi aşılasaydı ya.



    Okul hayatımdan bir tane bile sevdiğim ismini hayır ile andığım bir öğretmenim olmadı. Ancak girdiler derse papağan gibi lak lak aman müfredat dolsun da öğrenciler de anlamış anlamamış çok da şeyimde diyen tipler hiç birinize hakkımı helal etmiyorum. Hepiniz de haram para kazandınız.



    Hep bu memur zihniyeti kolay yoldan para kazanayım. Neyse yazacak çok şey var da işte anlayacak kitle yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öğretmenlerde sürekli yok biz çok çalışıyoruz işimiz çok zor maaşımiz yetmiyor diyenler çoğunlukta iyi güzelde inşaatta çalışan adam sizin kadar yakınmıyor. Yazın 2 ay yatıp maaş alıyorsunuz nerdeyse yılın yarısı size tatil. Ekşi 10 derecede inşaatta çalışan adam mı çok yoruluyor yoksa siz mi? Nişanlımda öğretmen oda sürekli yakınıyor. 12 ye kadar çalışıyor mis gibi işte niye bu kadar abartıyorsunuz ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memur öğretmenin maaşı düşük, memur mühendisin maaşı da düşük, hem kamu personelinin hem özel sektörde çalışan neredeyse herkesin maaşı çok düşük. Her yıl enflasyon daha büyüyor.

    Burada öğretmen maaşı gündeme geliyorsa maaşından çok çalışma şartları yüzünden göz önüne geliniyor. Ortalama 3 aşağı 5 yukarı insanlar aynı maaşı çok daha zor şartlarda alıyor. Tepkinin sebebi bu. Birde öğretmen sayısı çok olduğu için verilen cevaplarla konular uzun oluyor. Bu yüzden Trollerin tam sevdiği konudur.

    2 ay net yaz tatili, 15 günlük sömestr tatili, 15 günlük (yılda 2 defa) günde 2 saatlik seminer çalışması gibi tatil modunda yapılan çalışma, hafta içi boş gün avantajı, hafta içi erken mesai bitimi, resmi günler ve hafta sonu tatili vb. tatil imkanı başka bir meslekte bulunamaz. Belki bazı boş beleş akademisyenliklerde de bu durum olabilir.

    Özel sektörde çalıştığım için biliyorum, bu şartları gören özelde çalışan kişi kafayı yiyebilir ve kıskançlıktan ölebilir. Memurluk dışında çalışmayan kişide bu durumu anlayamaz.




  • yuxel85 Y kullanıcısına yanıt
    cok ahlak yoksunu bir yaklasiminiz var, takmissin kafaya 2 gun calisiyor lafi onun pesine gidiyorsun kendince. 2 gun 8 saat derse girse 16 saat yapar, zaten en dusuk maas karsiligi 15 saat. kaldi mi geriye 1 saat ek ders, o da 11 lira. hem diyorsun ki ek dersiniz var hem diyorsun ki 2 gun okula gidiyorsunuz, soyle bakalim nasil olacak o is?



    hic bir okulda ders dagitimi yaptin mi? 60 tane ogretmen 15 tane subeyi nasil olacakda herkese 2 gun dusecek sekilde ayarlayacaksin cok merak ediyorum. Bilmedigin seye konusmayi birak, hani formasyonun var ya gel sahada gorelim senide. nasil olsa kolayca ogretmen olunuyor ve cok yatis bir meslek neden gelmiyorsun.





    rapor pesinde kosuyormusuz, al bakalim butun memurluk hayatim boyunca aldigim saglik raporu bu ekranda. ulan deden ninen olse izin alip gidemezsin ogretmenlikte, evlenmek icin mazeret izni istedimde "okul kapaninca evlensene" diye akil veren, ayak direten il m.e.muduru oldu karsimda. daha neyden bahsediyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herşey güllük gulistanlik. Eğitim fakültesi artık çoğu ilde var. KPSS de var. Mülakatta var. Hakkari'nin köyleri de var.



    Buyurun sizi tutan, önünüzu kesen mi var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    Öğretmenlerde sürekli yok biz çok çalışıyoruz işimiz çok zor maaşımiz yetmiyor diyenler çoğunlukta iyi güzelde inşaatta çalışan adam sizin kadar yakınmıyor. Yazın 2 ay yatıp maaş alıyorsunuz nerdeyse yılın yarısı size tatil. Ekşi 10 derecede inşaatta çalışan adam mı çok yoruluyor yoksa siz mi? Nişanlımda öğretmen oda sürekli yakınıyor. 12 ye kadar çalışıyor mis gibi işte niye bu kadar abartıyorsunuz ki?

    Şu anda inşaat ta çalışan adamlar var karşıda, havada soğuk, evde klima 28 derecede çalışıyor. Arada camdan bakıyorum, inşaata, adamlar ateşte yakmıyor! İşleri zor yani...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Dersleri iki güne alıyormuşuz

    -8000-9000 maaş alıyor muşuz

    -Rapor peşindeymişiz









    İki yıllık öğretmenim okuduklarıma inanamadım, bu yazılanlar gerçekten inanılmaz.













    Öte yandan; ailem ezelden beridir çiftçilik ile uğraşmaktadır. Karın tokluğuna çalışmanın, tek mont ile 5 sene idare etmenin, 5 yıl arabasız gezip zar zor Toros sw almanın, bel fıtığı ile tarlada çalışmanın, sabahın 5 inde kalkıp akşama kadar yemek hariç sıcakta çalışmanın, sabahlara kadar atölyede çiçek işlemenin ve ertesi gün yine hiç uyumadan çalışmanın, don olduğu zamanlar sabahlara kadar kalorifer yakmanın, daha 13 yaşında bir çocukken öküzle tarla sürmenin, daha 40 yaşında sırf çocukları okusun diye saçlarını bembeyaz ağartmanın ne demek olduğunu babamdan gördüm ve biliyorum.











    O yüzden "yetmiyor açız" diye ağlayan meslektaşlarım ya hayatları boyunca yokluk görmemiştir yada geldiği yeri unutmuştur. Asgari ücretin iki katından fazla kazanan bizler şikayet etmeyi hak etmiyoruz.







    Ayrıca burada konuşulması gereken öğretmenlerin ne kadar kazandığı değil, çiftçilerin, emekçilerin, maden işçilerinin, taşeronların v.s emeklerinin karşılığını ne kadar alabildikleridir. Hak ettiği maaşı alanlar yerine emeğinin karşılığını alamayanları konuşalım. Bana göre bir çiftçi öğretmenden fazla kazanmalıdır. Ama malesef büyük üreticiler hariç bu mümkün olamıyor. Bunları konuşmamız lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.