Şimdi Ara

Öğrenciyken taksicilik yapılır mı ? ( İstanbul )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese tekrardan iyi geceler dilerim. Biliyorum bugün fazla konu açtım fakat bilgiye ihtiyacım var bu sefer kendim için açıyorum konuyu

Aslında bu konuyu konu dışına açacaktım fakat oldukça dalga geçenler var ciddi bir konu olduğu için buraya açmak istedim. İstanbulda üniversite okuyorum okul daha başlamadı fakat yakında açılacak. Açılmadan çalışmak istiyorum fakat okul açıldıkdan sonra bırakmamam lazım yani en az 1 yıl çalışmam lazım maddi durumlar sıkıntılı bu aralar.

Kısaca sorum beni taksiciliğe alırlarmı hem okuyup hem taksicilik yapabilirmiyim ?

• Taksicilik yapmamak için okuyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Taksicilik yapmamak için okuyorsun

Nasıl yani anlamadım?
  • Şoförlüğün iyiyse ve iyi biliyorsan istanbulu alırlar tabi.
  • Olabilir. Soforlugunun iyi olmasi lazim. Ayrica gasp, hirsizlik, iskence, tecavuz bile olabilir. Bunlara hazirlikli olman gerekli. Bir reklamda dendigi gibi. Burasi Turkiye, fark burada

• Kardeş burası Türkiye ne bekliyon

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Şoförlüğün iyiyse ve iyi biliyorsan istanbulu alırlar tabi.

Araç sürmeyi çok severim uzun yolda arabayı hep ben kullanırım ve kesintisiz araç sürebilirim en büyük hobilerimden biridir araç sürmek. Şoförlüğüm de iyidir . İstanbuluda iyi bilirim fakat 2 yakasını bilmiyorum avrupayı iyi biliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Olabilir. Soforlugunun iyi olmasi lazim. Ayrica gasp, hirsizlik, iskence, tecavuz bile olabilir. Bunlara hazirlikli olman gerekli. Bir reklamda dendigi gibi. Burasi Turkiye, fark burada

Şoförlüğüm iyidir diğer mesajlarda da belirttiğim gibi hobilerim arasında araç sürmek. Gasp hırsızlık iskence tecavuz gibi şeyler malesef bunları düşünmek için fırsatım yok para kazanmam lazım ne olursa olsun.
  • Yorum bırakayım sabaha bakarım. Herkesin yorumlarını bekliyorum teşekkürler.
  • Artık İstanbulda taksi şoförlüğü yapmankiçin çeşitli belge ve ehliyetlere sahip olmak gerekiyor. Ayrıca sigortalı çalıştırılman lazım. Aksi halde yakalanırsan ciddi cezaları var. Bunun için de uzun vadeli düşünmek gereliyor bu işi ve çalışacak araç bulmak da zorlaşıuor. İstanbulda taksicilik yapıp trafik, farklı insanlarla uğraşma, yeterli parayı toplama ve okul stresileriyle aynı anda başa çıkmak zor olacaktır. Okul bölümünle ilgili bir iş bulsan daha faydalı olur kanaatindeyim. Bu arada okul ve bölüm ne hocam ?

• Bence daha makul işlere bak. Çoğu okul öğrencilerine kütüphane, yemekhane vs. gibi yerlerde part time olarak çalışma imkanı sunuyor bunları araştır. Olmadı part time çalışabileceğin yerler araştır. Taksicilik seni zorlar. Okulunu aksatmadan yapmalısın ne yapıyorsan.
  • daha istanbulu bilmiyorsun kaldı ki öyle part time taksicilik diye bişey yok kimse almaz seni taksiye,git bi mağazada elbise katla madem çalışmak istiyorsan
  • İstanbul'da genç birinin taksicilik yapması zor. Yılların tecrübesi olması, sinirlerinin alınmış olması gerekli. Gençlik ateşiyle başına bela alırsın. Cafe'de, kütüphanede falan çalış harçlığını kazan. Ya da araba kullanmak istiyorsan büyük organizasyonlarda yurtdışından gelen misafirlerin getir-götürünü yapabileceğin bir iş bak.
  • gerçek istanbulu gösterirler bu ülkeden kaçarsın kardeşim
  • Yapabilirsin yapılmaz diye bir şey yok. Src belgesi, psikotenik belgesi gibi belgeler gerekli ardından tatile çıkan taksicilerin yerine çıkarak piyasayı öğrenir ve araç sahibinde güven oluşturursun. İyi bir günden 300 lira civarı kar yapma şansın var.

• mağazacılık yap derim
  • Taksi altin çağını yaşıyor
    Tanıdığını varsa çalışabilirsiniz

• Zaten taksi sahibi akraban değilse sana araba falan vermez bu işi dizilerde ki gibi sanma piyasayı bile bilmiyorsun

• güzel kardeşim daha okuyormuşsun taksi işine bulaşma istanbulda özellikle
    istanbul taksisi için iyi araba kullanmak ve ya yolları bilmek önemli değil
    arabayı kötü kullanacaksın kuralları hiçe sayacaksınki daha hızlı gidip gelesin ( daha çok müşteri )
    yerel halkı kandıramazsın lakin turisti yabancıyı lafa tutupbilmediğin yollardan gideceksin (+50 lira itemi)
    korna çalana karşı arabadan inip kavgaya gitmen lazım başka taksilere müşteri kaptırmaman lazım
    bunların arabayla işi yok ya emlakçı gibi bunlar ne koparırsam kar mantığında çakal olcaksın pislik olacaksın
    sarhoş taşıyacaksın pislik taşıyacaksın her türlü pislik adamı bindirip indirceksin
    illa iş lazımsa gir mağazalara geçici eleman arıyorlar bayram için
  • Üstteki arkadaşın dediği gibi İstanbul'da taksicilik altın çağını yaşıyor.
    Normalde Ankara'da yaşıyorum, staj için İstanbul'dayım. Ev Üsküdar'da, çalıştığım yer de Odakule-Taksim'de.
    Sabah Kabataş'ta indim. Geç kaldığım için taksiye bineyim dedim.
    Aman allahım, filmlerde olur ya Manhattan'da yağmurlu bir günde, hiç bir taksi durmaz, hepsi doludur.
    15 dakika boş taksi bekledim. Geçen taksilerin hepsinde müşteri vardı.
    Bir de Ankara'dan gelince çok şaşırdım valla. Ankara'da da taksi sayısı çoktur ama çoğu boştur, hiç beklemeden taksi bulabilirsiniz.
    Ama gerçekten çok zor bir meslek taksicilik. Yapanlara kolaylıklar diliyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.