Şimdi Ara

Öğrenciye ŞİDDET konusuna yorum atan gençlere diyeceklerim var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
4
Favori
5.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok önemli ve doğru şeyler yazmışsınız hocam. Ama Konu Dışı ergenlerinden bunu anlayacak kimse çıkmaz. Ben liseden mezun olalı daha 4 sene oldu. Bizim bile şimdiki nesil ile aramızda dağlar kadar fark var. Lisede öğrenciyken ben de hep öğrencileri destekliyordum. Ama şimdi tersini düşünüyorum. Bu kadar serbestlik fazla. Ne demek istediğimi arkadaşlar üniversite okurken (tabi okuyabilirlerse) daha iyi anlayacaklar. Ancak o zaman da pek çok şey için geç kalınmış oluyor maalesef...
  • valla senin gibi hocaya can kurban dersanede bile ögretmen gozumun içine baka bakam fısır fısır konusuyor ayıp yaw.bide hoca bana kız meselesi yuzundrn egosu kalkık tavvam yani resmen toton kaşkmış diyor.kendisi ayrı havalı zaten.keşke benim ögretmenim olsan
  • bencede tüm suç öğrenmenlerde değil müdür, müdür yardımcısı vs. öğrencinin karşısına ne çıkarsa... allah ne verdiyse

şaka bir yana öğretmenlik zor ama her mesleğin zorluğu var. Aslına bakarsak insanlarla uğraşmak zor...
  • Hak veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Onaylanmak için yazmadım, sadece daha fazla kişi görsün bunları. O sitede ki birkaç beceriksiz, yeteneksiz ve tecrübesiz öğretmen yüzünden hepsini suçlamayalım
    Bu arada bir kısmı haklıda;
    Öğretmenlik arafta kalınacak bir meslek değildir. Öğretmensen ya cennetliksin ya cehennemlik... Bunun ortası yok onca temiz beyne neleri kazıyorsan çoğu hayatına öyle devam ediyor. Buda ayrı bi konu, inşallah sonra onu da konuşuruz.

Öğrenci azarlanamaz diyen arkadaş, okulunda öğretmene istediğini söyleme lüksünü kim verdi öğrencilere! Öğretmenini azarlayabilme cüretini nasıl gösteriyor! (derste böyle birşey olsa kendimi tutamayabilirim :) )

Dır dır etme diyen. Sen çöp tenekesinin orada tek ayak üstünde değil miydin?- demeyeceğim, direk geçiyorum...

Gençlik öldü diyenlere inat burada da gençliğin ölmediğini görüyorum. Hala hocalarına saygı duyan saygıdeğer gençler çokça var. İyi öğretmenlerin devam etmesinin tek sebebi sizin olmanız, sizin gibilerin olabileceğine inanmamız...

• Biz öğrencilerin çoğunun derdi aslında sistemledir. Sistemle aramızda siz olduğunuz için de yansıma size oluyor gibi.
  • Çocuğuna doğru düzgün ahlak, kişilik kazandıramamış anne babalar, çocukları çayıra salar gibi okula salıp adam olmasını bekliyorlar. Bu kimi zaman öğretmenden kimi zaman da devletten bekleniyor.(Güvenli internet) Ama eğitimin önce ailede başladığı malesef bilinmiyor. Yeterli seviyeye ulaşamayıp da bir şey oldum diyebilen ergenler, bir de kelam etme cüretini gösterebiliyorlar..

Okulun amaçlarından biri de eğitimdir ama bu sadece okulla olmuyor işte.. Öğretmen de karşısında yoğurabileceği hamur istiyor..

Yaşım fazla değil, 23 yaşında üniversite son sınıf öğrencisiyim. Ama çevremden gördüğüm kadarıyla yeni gelen neslin durumu çok vahim.. Allah sizlere sabır versin hocam..
  • bana da çok yakın hocalarım olmuştur beraber bir ton aktiviteye katıldığımız, şehir dışına gittiğimiz, oturup rakı-balık yaptığımız, evine gidip içtiğimiz, sürekli halı saha maçı yaptımız. ben değil ama (kendimi övmek için değil ama gerçekten böyle) arkadaşlarımın bu hocalara hitaplarının ne ölçüde değiştiğini biliyorum. öğretmenlik gerçekten zor. ben bile lisede bazı kıl hocalarıma neler neler yapmışım diyorum şimdi. koca çoluklu çocuklu kadına neler söylemişim düşününce utanıyorum. çoğu durumda öğretmenler hak veririm ama öğrenciye haksız yere avazı çıktığı kadar bağıran ve hakaret eden hoca kim olursa olsun aynı şekilde karşılık veriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

Öğrenci olarak %99'una katılıyorum.

Öğretmenler hayat tecrübesi olarak bizlerden çok çok fazla ileride. Bizden çok daha mantıklı kararlar verip çok daha düzgün düşünebilir.

Dalga geçenler gitsin kumda oynasın.
  • Kendini bir şey sana öğrenciler var. Öğretmene laf ediyorlar. O öğretmen kaç sene okumuş çabalamış buralara gelmiş biri çıkıp arkasından konuşuyor. 100% haklısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALONSO_06

Çok önemli ve doğru şeyler yazmışsınız hocam. Ama Konu Dışı ergenlerinden bunu anlayacak kimse çıkmaz. Ben liseden mezun olalı daha 4 sene oldu. Bizim bile şimdiki nesil ile aramızda dağlar kadar fark var. Lisede öğrenciyken ben de hep öğrencileri destekliyordum. Ama şimdi tersini düşünüyorum. Bu kadar serbestlik fazla. Ne demek istediğimi arkadaşlar üniversite okurken (tabi okuyabilirlerse) daha iyi anlayacaklar. Ancak o zaman da pek çok şey için geç kalınmış oluyor maalesef...

Aslında çok güzel bir konuya değinmişsin kardeşim. Tüketim toplumu insanları o kadar çabuk değiştiriyor ki, eskiden BABAMLA ARAMIZDA KUŞAK FARKI VAR deniyordu. Artık o kuşak o kadar çabuk değişiyor ki, kardeşler arasında bile kuşak farkı ortaya çıkabiliyor.

Yine dediğin gibi, her okulun kendine özgü öğrettikleri var bizlere. Lise, üniversite hayata bakışı değştiriyor. Çalışma ortamı ise tamamen değiştiriyor.

Önemli olan ,onların derdiyle dertlenmemiz, geç olsa da anlıyorlar. Bazen 3 sene sonra bir telefon geliyor hocam siz haklıymışsınız diye.Bundan hiç memnun değilim. Çünkü, dediğin gibi, iş işten geçmiş oluyor!
    Guitar Hero da oynuyoruz onu yazmayı unutmuşum:) Bu aralar favorimiz. Elektro çalıyorum;) çalışıyorum diyelim.

• okumadim ama adam hakli beyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla işiniz zor. Milli eğitim bakanı bile size 1 gr değer vermiyor sizi adeta bir iş yapmadan para kazanıyor gibi görüyor. Allah yardım etsin.
  • Azarlamak ayrı birşey dayak ayrı birşey ama yeni nesil çok farklı hocam ne desek boş,
    tabi içlerinde saygılı, edepli öğrencilerde yok değil de çoğunluk gırgır şamata derdinde ve çevremdeki okulların çoğunda bu tip insanları gözle görmek mümkün,
    yazdığım gibi öğrenci var öğrenci var işte bu durum hocalar içinde geçerli, genelleme yapmak hem öğrenciler hemde öğretmenler için yanlış olur..

Aynen dediğiniz gibi sırf 3,5 baştan savma bişey anlatıp parasını alan akşama kadar sağda solda yargılamadan öğrenci pataklayan insan çeşidi'de var,
    işine bağlı nerde nasıl davranacağını bilen idealist eğitimcilerde var.

Bende lise öğrencisiyim bazı hocalarıma saygıda kusur etmem ama gelgelimki hocalarımın çoğu sırf para için bu işi yapan hiçbirşey bilmeyen elinde 2,3 modülle derse giren anlatan geçiştiren, dersi yarım bırakıp telefonla muhabbet eden karaktersiz kişiliklerse ne saygı nede terbiyeyle yaklaşırım ben bunlara, eee bunlara ne yapsam yaranamadığımıda gördüm, geçdim en öne ne boş muhabbete girdim nede dersi dinlememezlik ettim ne değişti hiçbirşey yaşın yanında kuruda yanıyor ve insanın sabrıda biryere kadar, atanamayan onlarca insanla tanışdım daha doğrusu çoğu akrabam, hepside şuana kadar gördüklerini, öğrendiklerini edeple terbiyeyle genç nesile aktaracak,anlatacak işlerine sadık kalacak idealist insanlardı ben böyle kişileri eğitimci olarak görmek istiyorum..!

• quote:

Orijinalden alıntı: dgkn41

Dırdır Etme Hoca

Akıllı işaretlerin sevimli kahramanı demedi mi 9 buçukta yatın diye ? Büyüme çağındaki çocuk bu kadar oturur mu ?
    Bu arada konuyu açan hocam çok haklı

• Yıl olmuş 2012, hala öğretmen diye bir sey var ya :D
    hala sen kendin hiçbir şey ögrenemezsin, ben öğretirim kafası, yıllarca yasamıs her insanın edinebileceği hayat tecrübesi denen şeylere göre gençleri yönlendirmek. Bırak da herkes tecrübesini kendi kazansın, banane senin "bizim zamanımızda"larından. Hala bi yetiştirme arzusu, sanki bahçendeki domatesim ben. Hala sahte saygı, sahte iyi insanlık. Off, okul ve öğretmen kavramları çok kasıntı, çok gülüyom ya

• Annem de babam da fizik öğretmenidir. Ben de üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. Annem babam bana gerekli terbiyeyi verdiler ve okula öyle gönderdiler. Kardeşime de öyle.. Ama şu an görüyorum ki yeni nesil çok fena..
    Geçen forumda bir konu vardı hiç unutmuyorum. İlköğretim 7. sınıf öğrencisi açmıştı konuyu. Babasından Galaxy S2 istiyormuş fakat babası yazın karne sonunda alalım diyormuş(!) Ne yapmalıyım diye isyan içeren mesajlar atıyordu. Ve neslin büyük bir çoğunluğu da maalesef bu vaziyette.. Babasının tutumuna hiç değinmiyorum. Zira o yaştaki çocuğa öyle bir telefon almanın zararlarını idrak edebilecek biri değil sanırsam..
    Ve hocam yine burada sizlere çok büyük yük düşüyor. Bozulan nesli birazda olsa ancak siz düzeltebilirsiniz. Çünkü eğitimin ailede başladığının bilincinde olan ebeveynlerin sayısı son derece az.. Allah yardımcınız olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Maykıl.

Yıl olmuş 2012, hala öğretmen diye bir sey var ya :D
    hala sen kendin hiçbir şey ögrenemezsin, ben öğretirim kafası, yıllarca yasamıs her insanın edinebileceği hayat tecrübesi denen şeylere göre gençleri yönlendirmek. Bırak da herkes tecrübesini kendi kazansın, banane senin "bizim zamanımızda"larından. Hala bi yetiştirme arzusu, sanki bahçendeki domatesim ben. Hala sahte saygı, sahte iyi insanlık. Off, okul ve öğretmen kavramları çok kasıntı, çok gülüyom ya

Yazık dostum sana çok yazık.. Gitme okula sen vaktini harcama öğretmenlerimizin..
  • hadi hadi bırakın bu ayakları. bak hocamısın nesin öğrencilere bir fıske bile vurmaya hakkın yok. babası bile kıyamazken tanımadığın çocuğu el uzatmaya hakkında yok hukukunda yok. Biz size bir kelime etsek küfür ederek bastırıyorsunuz. nede olsa sizin gözünüzde koyun sürüsüyüz. saçlarımıza karışırsınız. bizden istediğiniz put gibi dersi dinlemek. bak hoca sen dersini anlatacaksın isteyen dinler isteyen dinlemez. olay burda biter.
  • Pardon da ben fen lisesinin en iyi kurundayken , karşımda uyduruk bir üniversitenin tarih bölümünü 2. Öğretimden bitirmiş birinin beni aşşağılamasına karşı sessiz durmam açıkçası.İyi öğretmenler de var , internet Kafe'ye gidip cs attıklarımız bile var ki onların dersinde ağzımı bile açmam, fakat gelip de bana her fırsatta inceden laf sokan birine karşı saygılı olmam saçmalık.Öğretmenden öğretmene değişir her şey.

• Asıl meseleye gelirsek;
    Bütün öğretmenler sizin gibi değil işte, sırf para için bu işi yapan ve haketmeden bu parayı her ay alan haysiyetsiz bir kişiyse ve beni yargılamadan infaz ediyorsa ben bu insanı şikayette ederim, işi savcılığada götürürüm, bakanın karşısına çıkıp medenice hesapda sorarım ..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.