Şimdi Ara

Öğrenciliğim biteli 9 ay oldu ve 1800TL GSS borcum çıktı ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler üstadlar. 31 Ocak 2013 tarihi itibari ile okuduğum 2 yıllık üniversiteden mezun oldum. Okuduğum süre boyunca 18 yaşımı geçtiğim için, SSK emeklisi olan ve 4 kişilik ailemde şu anda bile 1000 liraya tek çalışan olan babamın üzerinden sağlık sigortamın devam etmesi için her 6 ayda bir öğrenci belgemi SGK'ya götürüp öğrenci olduğumu tescilliyordum. Buraya kadar bir sıkıntı yok.

    Lakin dün itibari ile, gene GSS borcundan mağdur bir kaç öğrenci arkadaşımın uyarısı üzerine bende kendi borcum varmı yokmu bir bakayım dedim ve tam 1800TL'ye yakın bir borç ile karşılaşınca şok oldum! Hiç bir uyarı yapılmaksızın ne ara beni bu kapsama aldılar, ne ara bu kadar borçlandırdılar anlayamıyorum. Cebimde 20 lira yok ama devlete 1800tl borcum var.

     Öğrenciliğim biteli 9 ay oldu ve 1800TL GSS borcum çıktı ne yapmalıyım?


    Okulumun bittiği bu 9 aylık süre zarfında, hayatımda ilk defa toplam 2 ay kadar sigortalı olarak bir işte geçici olarak çalışıp çıktım ve ilk sigorta girişim yapılmış oldu. 3 kere de sigorta primim ödenmiş hepsi bu. Galiba ne olduysa bundan sonra oldu ve sigortam şirket tarafından yatırıldığı için artık babamın sigortası üzerinden yararlanmam sona erdi ve devlet tarafından "çalışıyor" olarak görüldüm.

     Öğrenciliğim biteli 9 ay oldu ve 1800TL GSS borcum çıktı ne yapmalıyım?


    Zaten E-Devlet üzerinden 4A, 4B ve 4C gibi tüm müstehaklı sorgulamalarında aynı bilgiler çıkıyor ve sağlık sigortasından yararlandığım kişi olarak kendim gözüküyorum.

     Öğrenciliğim biteli 9 ay oldu ve 1800TL GSS borcum çıktı ne yapmalıyım?


    10 Ekim 2013 tarihi itibari ile AÖF'e DGS ile 3. sınıf işletme bölümüne kaydımı yaptırarak eğitimime devam ediyorum. Yani öğrenciliğim devam ettiği ve çalışmadığım için SSK emeklisi olan babamın üzerinden sağlık sigortamın ücretsiz olarak devam etmesi gerekiyor.

    Şimdi sorularıma geçecek olursam;

    Bu 1800tl'lik borcu belirttiğim hususlar kapsamında tamamen sildirmem mümkün mü? Eğer mümkün ise ne yapmam gerekiyor?

    Kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırmam gerektiği söylendi. Önce nereye gitmem gerekiyor, kaymakamlığa mı yoksa direk SGK'ya gidip itiraz mı etmem gerekiyor. İtiraz ederken hangi belgeleri sunmam gerekiyor vs. AÖF bürosundan alacağım öğrenci belgesi ile SGK ya başvurup bu GSS borcumu sildirmem mümkün mü?

    Birde şimdi bu sorunu çözdüm ve babamın sigortası üzerinden öğrenci olarak 25 yaşına kadar yararlanabiliyorum diyelim. 2 ay sonra sigortalı bir iş bulsam da 1 ay çalışıp çıksam ama o ayın sigorta primide adıma SGK'ya yatsa, o zaman gene mi babamdan yararlanmam sona ererek şimdiki duruma geleceğim?

    Yani kısacası bu SGK borcumun tamamen silinerek, 25 yaşına kadar okuduğum süre boyunca SSK emeklisi olan babamın üzerinden sağlık sigortamı devam ettirebilmem ve hiç bir şekilde GSS borcunun adıma işlemeye devam etmemesi için ne yapmam gerekiyor?

    SGK tarafından bir süre önce bir duyuru yapılmış. Bu açıklama benim sorunumu çözecek nitelikte midir;

    SGK'dan 25 yaş altı öğrencilere müjde!

    5510 sayılı Kanunun 3'üncü maddesinin birinci fıkrasında bildirilen ''bakmakla yükümlü olunan kişi''lerin hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    ''2 yıllık meslek yüksekokulu öğrencisi, 4 yıllık fakülte öğrencisi, 6 yıllık fakülte öğrencisi, lisans öğrenimi üzerine yüksek lisans yapan öğrenci ve yüksek lisans öğrenimi üzerine doktora öğrenimi yapan öğrenci, 25 yaşını doldurduğu tarihe kadar bakmakla yükümlü olunan kapsamında sağlık yardımlarından faydalandırılmaktadır.

    25 yaşın altındaki öğrencilerin yüksek lisans yaptığı halde sağlık yardımı alamaması, bunların öğrenci belgeleri ile kuruma başvurmamalarından kaynaklanmaktadır. Öğrenci belgelerini ibraz etmedikleri için aktivasyonları yapılamayan ve Kurumca re'sen Kanunun 60'ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında tescil edilip kendilerine borç tahakkuk eden 25 yaşın altındaki öğrencilerin öğrenci belgesi ile kuruma başvurmaları halinde öğrenci oldukları tarihten itibaren aktivasyonları açılmakta ve kendilerine tahakkuk eden genel sağlık sigortası prim borçları da silinmektedir.''


    Bu durumu nasıl çözebilirim üstadlar detaylı bir şekilde anlatırsanız minnettar kalırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 9 Kasım 2013; 13:48:48 >







  • öğrenci olduğun zamanlardaki borcunu sgk'ya gidip sildirebilirsin. Belgelerinide götür diploma kimlik falan, mezuniyet tarihi yazar üstünde. İşe girip çıkman o arada sigorta ödenmesi biraz karışıklık yaratmış herhalde. Benimde arkadaşımın yaklaşık senin kadar borcu çıktı gidip sildirdi, tabi öğrenci o, öğrenci belgesi alarak gitti sgkya halletti. İnşallah sende mezunsun diye bir sorun çıkmaz, sgk'ya gitmende fayda var.
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Lakin şu anda kafam daha da karıştı. Tam olarak nereden başlayacağımı bilemiyorum. Lakin bu borcun tamamen silinmesi için aşşağıdaki 3 şartın gerektiğini öğrendim;

    Adınıza tahakkuk etmiş olan GSS prim borcu aşağıdaki üç durumda silinir;
    1- Genel Sağlık Sigortası Kapsamında Gelir Tespiti, Tescil ve İzleme Sürecine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ile Yeşil kart devri ve genel sağlık sigortası tescil işlemleri konulu ve 2012/2 sayılı SGK Genelgesi uyarınca, ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü veya Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğünün re’sen GSS’li olarak tescil ettiği kişiye, Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığına ve bir ay içerisinde gelir testine başvurması gerektiğine dair iadeli – taahhütlü bir yazı yani (Gelir Testi Bildirimi) göndermesi gerekir. Eğer böyle bir yazı elinize geçmediyse; SGK’ya itirazınız halinde eğer gerçekten size böyle bir yazı gönderilmediği anlaşılırsa borç silinir.
    2- Öğrenci olduğunuz dönemde bakmakla yükümlü olunan kişi kapsamında babanız üzerinden sağlık yardımı alma imkanınız olduğundan, Tahakkuk eden borçlardan öğrenci olduğunuz döneme ait olanlar, öğrenci belgesiyle birlikte SGK’ya itirazınız halinde silinir. Bur durumda borcun tamamı değil sadece, öğrencilik dönemine denk gelenler silinir.
    3- Tahakkuk eden GSS prim borcunun silineceği üçüncü durum ise Gelir Testi sonucuna göre gerçekleşmektedir. Buna göre, SGK’nın gelir testine başvurması gerektiğine dair yazı (Gelir Testi Bildirimi) eline geçen kişi, bu yazının kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren 6 (altı) ay içerisinde gelir testi için başvurur ve gelir testi sonucunda aile içerisinde kişi başına düşen aylık geliri asgari ücretin üçte birinden az çıkarsa, primi devlet tarafından ödenmesi gereken kişiler (yeşil kartlılar) (60/c-1) kapsamına alınması gerekeceğinden, bu kişinin geriye dönük birikmiş olan GSS prim borçları silinir.



    Yukarıda ki GSS borcunu tamamen sildirmek için gereken 3 şartın herhangi birisinden yararlanabilir miyim diye düşünüyorum ama sonuçta bana GSS borcumun başladığı ve gelir tespiti yaptırmam gerektiği ile ilgili hiç bir uyarı, msj vs geldiğini hatırlamıyorum. Geldiyse bile GSS ne zaman kesilmeye başladı onuda bilmediğim için 6 aylık sürenin geçip geçmediğini de bilmiyorum.

    Her şeyden önce anlamadığım nokta şu:

    Toplam Ana Borç Tutarı: 1656tl
    Toplam Faiz Tutarı: 132tl

    Bu GSS borcumun kesilmeye başlandığı tarih olarak, sigortamın ilk girişinin yapıldığı tarihi baz alalım. Yani 5. ayda ilk sigorta girişim yapılmış ve o ay içinde işten çıkıncada GSS kesintisi adıma işlemeye devam etmiş. Hatta ilk işimden çıkar çıkmaz 6. ayda 2. bir işe daha girip 7. ayda tekrar çıktım. Lakin 11. aya kadar yani 6 ay içinde 1800tl'ye yakın bir borç nasıl çıkar anlamıyorum. GSS primim en yüksek tutar olan 225tl den bile yatsa 6 ayda 6x225= 1350tl olur. Hadi en fazla 150 lirada faiz koyarsak 1500tl olur. Peki nasıl olur da bu adamlar bana 6 ayda 1800tl'ye yakın bir borç çıkartmışlar? Üstelik bu 11 ayın 2 ayında da çalıştığımı ve çalıştığım süre boyunca GSS priminin bu 2 ay için kesilmemesi gerektiğini düşünürsek en fazla 1000tl civarı tutması gerekir. Yani hangi tarihten itibaren benden GSS primi kesmeye başlamışlar. Ben bu GSS priminin hangi tarihten itibaren kesilmeye başlandığını ve hangi aylarda kesilmeye devam ettiğini internet üzerinden göremez miyim? Bu kayıtlar SGK'da mı gizli? Bunları bilmeden nasıl itiraz edeceğim. Belkide GSS primini, 5. ayda ilk işe girip çıkarken değil de, öğrenci iken kesmeye başladı bu adamlar. Bir insanın hakkına girmek bu kadar mı kolaylaştı anlayamıyorum. Bana en çok koyan nokta ise şükür ki hayatımda 1 kere bile kale değer bir hastane yüzü görmememe rağmen 1800tl GSS borcumun çıkması!

    Şimdi bu "GSS borcumu tamamen mi yoksa kısmen mi sildirebilirim" önce burayı anlayabilirsem nereden başlayabileceğimide anlarım. GSS borcunu tamamen sildiren yukarıda ki 3 şartın herhangi birisini karşılayıp karşılamadığımı da bilmiyorum bunu nasıl öğrenebilirim öncelikle? Yok karşılamıyorsam o zaman GSS borcumu azalttırma yollarına ondan sonra yöneleceğim. Yani bu GSS borcumun adıma tescil edilmesi doğru ise ama fazla olarak hasaplandı ise o zaman kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırdıktan sonra sonuca göre SGK ya gidip fazlalığı iptal ettirebilirim burayı anladım. Ama bu borcun adıma tescili doğru değil ise, sildirmek için öncelikle kaymakamlığa gidip gelir testi mi yaptırmam gerekir yoksa SGK ya iptal başvurusumu yapmam gerekir orasını anlayamadım. Gideceğim ilk yer kaymakamlık mı SGK mı? Biraz daha yardımcı olursanız minnettar kalırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 9 Kasım 2013; 21:10:10 >




  • arkadaşlar ben de 25 yaşındayım ve hala öğrenciyim. arkadaşta olan borcun 5 lira genel, 1 lira faiz fazlası bende de var. benim durumumda bunun ödenmesi mi gerekiyor? bileniniz var mı? sanırım öğrenciliği veya güvencesi bitene kafadan 2000 takalım gibi bir durum söz konusu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cukkaSG

    arkadaşlar ben de 25 yaşındayım ve hala öğrenciyim. arkadaşta olan borcun 5 lira genel, 1 lira faiz fazlası bende de var. benim durumumda bunun ödenmesi mi gerekiyor? bileniniz var mı? sanırım öğrenciliği veya güvencesi bitene kafadan 2000 takalım gibi bir durum söz konusu.

    senin yapacak birşeyin yok kardeşim öncelikle onu bil, önünde iki seçenek var, ya kendi rızanla gidip imza vereceksin evime gelin bakın neyim var neyim yok ona göre kesin cezamı diye, ya da bizim gibi kabullenmeyip ödemeyeceksin, ben bu iş ilk çıktığı zaman kendi işimi kurmakla uğraştığım için freelance çalışıyordum, sonra normal prim ödedim bir süre, uzunca bir süre sigortalı olarak çalıştım, bu arada tabi tecil sürem bittiği için yükseklisansa başladım vs. yani bana kestikleri cezanın en az 2/3 ünü sildiririm ben uğraşsam ama kasmıyorum, imza falan atmam bunların saçmalığının altına çünkü

    olay zaten başlı başına anayasaya aykırı, konut dokunulmazlığı ve özel hayat diye birşey var, gelip kendileri evine girerlerse ağlatırsın yasalara göre normalde tabi şu an pek normal bir ülke olmadığımız için nolur bilemem de yasal hakkın bu, zaten bu yüzden senden imza istiyorlar evine girebilmek için kendi rızanla istediğine dair, tutarsızlıklar daha buradan başlıyor zorunlu kılınan birşey senin rızanla işleme geçebiliyor, bir de tehdit ediyorlar yaptırmazsan en üst dilimden çakarız diye o yüzden 1982 anayasası gayet demokratik bir anayasa, maddeler birbirini tuttuğu için bunlar sağından solundan delmeyi deniyor ama ortadan patlıyor bu sefer, bu yüzden değiştirmek istiyorlar bütün dertleri o, hareket alanı yaratabilmek kendilerine dediğim gibi sakın imzalama birşey, seçim öncesi af gelecektir zaten 3 seçim 1 de referandum olacak tahmini olarak, sıkıntılı durumdalar oy kazanmak için hadi sildik iyisiniz diye ayak yapacaklardır çünkü buna maruz kalan bir sürü insan var ve hepsi +18 yani = oy demek, umarım oh kurtuldum diye sevinip oy verecek kadar öküz değildir bu durumdaki insanlar




  • radyoaktif kullanıcısına yanıt
    senin durumun çok sıkıntılı, hani niye böyle düzensiz bir çalışma hayatın var bilmiyorum ama keşke yine 2 ay çalışsaydın ama tam ay çalışsaydın da sildirebilseydin, şimdi işler iyice karışıyor senin için

    öncelikle borcun 14 ay öncesine dayanıyor, dönem sayısı olarak 14 yazmışlar, senin hesabın yanlış o yüzden 6 ay değil, senin şu an orta dilimden kesiliyor hesabın, mezuniyetin daha sonraki bir tarihse aradaki sürede geçerli olan borcu sildirebilirsin eğer 14 ay önce 25 ini doldurmadıysan, aksi taktirde o iş yaş

    sgk da prim hesabı dönemlik olur, yani ay üzerinden yapılır, senin 3 ay sürede çalıştığın bir ayı doldurmadığı için prim gün süresi dolmadı diye senden fark isteyecekler bu aylar için, hele o 3 gün çalıştığın temmuz var ya, o seni yakacak olan nokta işte, 3 ayını sildirmeyip ödemenle 3 ayını yeniden yapılandırıp ödemen arasında o 3 günlük çalışman yüzünden çok aşırı bir fark olmayacak hatta yapılandırman daha pahalıya gelecek, o yüzden o konuyu pek düşünme derim, net olarak rakamı bilmiyorum da diyelim seni gelir elde ettiğin için üst dilime aldılar o durumda zararlı çıkarsın, yok eğer almazlarsa kısmen 50 lira falan karda olursun ki kasmana gerek yok bence çok, sonuçta anapara orda 50 lira eksik ya da fazla duruyor yani

    gss primi bir kez yakaldılar mı seni işsiz sen gidip düzelttirene kadar kesilir, arada işe gir çık öğrenci ol vs. hiç ilgilendirmiyor adamları, sadece para kesmek konusu ilgilerini çeken nokta çünkü sgk artık batmak üzere, 2014 yılında diş göz vs. sigorta kapsamından çıkarılıyor cepten ödeyeceksin ya da tamamlayıcı sigortan olacak, yani işin özü kılıçdaroğlu ssk yı batırdı diyenler, batırdıkları kurumları birbirlerinin ödeneklerini dağıtmak için tek noktaya topladılar ama gene olmadı yine batıyor, bu ülkede o kadar güzel paralar yeniyor ki aklın şaşar yani

    borcunu ödemesen de sorun değil şu an için, haciz cart curt diye şekil yapıyorlar da sana ait birşey yoksa ev araba falan gelip ailenin evine haciz getiremezler, babanın maaşına el koyduramazlar falan böyle güzel şeyler var yasalarda anayasamız sağolsun, değiştirirlerse ağlatacaklar o yüzden yani demokrasi islam allah bismillah muhabbetlerinin hepsi bu tür şeyler yüzden, bir değiştirebilseler neler neler yapacaklar yani daha, gidip sakın imza atma yani

    sağlık güvencem olsun diyorsan da bu borcu ödemek yerine yapacak bir kaç şeyin var

    1) yaşın 25 i geçmediyse, dgs ye girip 4 yıllığa devam edeceksin aöf falan gibi bir yerde, kaydın olduğu sürece vıdı vıdı yapamazlar
    2) sigortalı olarak bir işe gireceksin, çalıştığın sürece borcun olsa da problem yok, ama tam zamanlı çalışman lazım 3 gün girip 5 gün çıkarsan fark isterler, hizmet alabilirsin ama tahminen bilmiyorum onu tam
    3) özel sağlık sigortası yaptıracaksın orta dilimden bunlara 1300-1400 küsür gömmek yerine, en temel paketler ayakta tedavi vs. gibi basit şeyleri %80, ciddi ameliyat vs. gibi şeyleri de genelde %100 e kadar karşılar, fiyat olarak da 800 lira civarı falan ilaç karşılamadıkları için, ilacı da baban kendi üzerine yazdırıp alır artık en kötü, bu hesapla yılda cebine nerden baksan 500-600 lira kalır

    zaten acil servise kaldırılırsan da ücret alamazlar sigortana falan bakamazlar zorunlu olarak tedavi etmek zorundalar

    kısacası neye maruz kaldığınızı, anayasal haklarınızı ve karşınızdaki adamları tanıyın, çakallığa çakallıkla cevap verin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dracos

    quote:

    Orijinalden alıntı: cukkaSG

    arkadaşlar ben de 25 yaşındayım ve hala öğrenciyim. arkadaşta olan borcun 5 lira genel, 1 lira faiz fazlası bende de var. benim durumumda bunun ödenmesi mi gerekiyor? bileniniz var mı? sanırım öğrenciliği veya güvencesi bitene kafadan 2000 takalım gibi bir durum söz konusu.

    senin yapacak birşeyin yok kardeşim öncelikle onu bil, önünde iki seçenek var, ya kendi rızanla gidip imza vereceksin evime gelin bakın neyim var neyim yok ona göre kesin cezamı diye, ya da bizim gibi kabullenmeyip ödemeyeceksin, ben bu iş ilk çıktığı zaman kendi işimi kurmakla uğraştığım için freelance çalışıyordum, sonra normal prim ödedim bir süre, uzunca bir süre sigortalı olarak çalıştım, bu arada tabi tecil sürem bittiği için yükseklisansa başladım vs. yani bana kestikleri cezanın en az 2/3 ünü sildiririm ben uğraşsam ama kasmıyorum, imza falan atmam bunların saçmalığının altına çünkü

    olay zaten başlı başına anayasaya aykırı, konut dokunulmazlığı ve özel hayat diye birşey var, gelip kendileri evine girerlerse ağlatırsın yasalara göre normalde tabi şu an pek normal bir ülke olmadığımız için nolur bilemem de yasal hakkın bu, zaten bu yüzden senden imza istiyorlar evine girebilmek için kendi rızanla istediğine dair, tutarsızlıklar daha buradan başlıyor zorunlu kılınan birşey senin rızanla işleme geçebiliyor, bir de tehdit ediyorlar yaptırmazsan en üst dilimden çakarız diye o yüzden 1982 anayasası gayet demokratik bir anayasa, maddeler birbirini tuttuğu için bunlar sağından solundan delmeyi deniyor ama ortadan patlıyor bu sefer, bu yüzden değiştirmek istiyorlar bütün dertleri o, hareket alanı yaratabilmek kendilerine dediğim gibi sakın imzalama birşey, seçim öncesi af gelecektir zaten 3 seçim 1 de referandum olacak tahmini olarak, sıkıntılı durumdalar oy kazanmak için hadi sildik iyisiniz diye ayak yapacaklardır çünkü buna maruz kalan bir sürü insan var ve hepsi +18 yani = oy demek, umarım oh kurtuldum diye sevinip oy verecek kadar öküz değildir bu durumdaki insanlar

    ben de pek ödemeyi planlamıyorum açıkçası. zaten baktım bi kaç haberde af gelecek, düzenleme gelecek tarzı şeyler var. işin garibi hastaneye gittiğimde de sağlık güvencen yok, muayene olmak istiyorsan bilmem ne kadar para vermen gerek tarzı şeyler söyleniyor. madem sağlık güvencesi de vermiyorsun neden ayda 240 lira kesiyorsun? adam akıllı bir iş yok. devlet eliyle soygun...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dracos

    quote:

    Orijinalden alıntı: cukkaSG

    arkadaşlar ben de 25 yaşındayım ve hala öğrenciyim. arkadaşta olan borcun 5 lira genel, 1 lira faiz fazlası bende de var. benim durumumda bunun ödenmesi mi gerekiyor? bileniniz var mı? sanırım öğrenciliği veya güvencesi bitene kafadan 2000 takalım gibi bir durum söz konusu.

    senin yapacak birşeyin yok kardeşim öncelikle onu bil, önünde iki seçenek var, ya kendi rızanla gidip imza vereceksin evime gelin bakın neyim var neyim yok ona göre kesin cezamı diye, ya da bizim gibi kabullenmeyip ödemeyeceksin, ben bu iş ilk çıktığı zaman kendi işimi kurmakla uğraştığım için freelance çalışıyordum, sonra normal prim ödedim bir süre, uzunca bir süre sigortalı olarak çalıştım, bu arada tabi tecil sürem bittiği için yükseklisansa başladım vs. yani bana kestikleri cezanın en az 2/3 ünü sildiririm ben uğraşsam ama kasmıyorum, imza falan atmam bunların saçmalığının altına çünkü

    olay zaten başlı başına anayasaya aykırı, konut dokunulmazlığı ve özel hayat diye birşey var, gelip kendileri evine girerlerse ağlatırsın yasalara göre normalde tabi şu an pek normal bir ülke olmadığımız için nolur bilemem de yasal hakkın bu, zaten bu yüzden senden imza istiyorlar evine girebilmek için kendi rızanla istediğine dair, tutarsızlıklar daha buradan başlıyor zorunlu kılınan birşey senin rızanla işleme geçebiliyor, bir de tehdit ediyorlar yaptırmazsan en üst dilimden çakarız diye o yüzden 1982 anayasası gayet demokratik bir anayasa, maddeler birbirini tuttuğu için bunlar sağından solundan delmeyi deniyor ama ortadan patlıyor bu sefer, bu yüzden değiştirmek istiyorlar bütün dertleri o, hareket alanı yaratabilmek kendilerine dediğim gibi sakın imzalama birşey, seçim öncesi af gelecektir zaten 3 seçim 1 de referandum olacak tahmini olarak, sıkıntılı durumdalar oy kazanmak için hadi sildik iyisiniz diye ayak yapacaklardır çünkü buna maruz kalan bir sürü insan var ve hepsi +18 yani = oy demek, umarım oh kurtuldum diye sevinip oy verecek kadar öküz değildir bu durumdaki insanlar

    Alıntıları Göster
    Dostum verdiğin bilgiler için teşekkürler. Pazartesi günü, 31.01.2013 tarihinde üniversiteden mezun olduğuma dair mezuniyet belgesi, 5. ve 6. aylara ait çalışma dökümü gibi evraklar ile bağlı bulunduğum SGK kurumuna gittim ve durumumu izah ettim. Yetkili personel "tamam borcunu şimdi siliyorum ama benim silmem sana hiç borç çıkmayacağı anlamına gelmez bunu bil" diyerek bir tıklama ile 1800 liralık borcu tak diye sistemden sildi. Ardından bana, "mezun olduğun ocak ayından, açık öğretime kayıt olduğun ekim ayına kadar geçen 9 ay için illaki borç çıkacaktır ama eğer gidip gelir testi yaptırırsan memurlar 1 ay içinde evine geldiğinde, bu 9 aylık süre içinde maddi durumunun olmadığını kanıtlarsan ya 200,300 lira gibi cüzi bir borç çıkartırlar yada hiç borç çıkartmazlar" dedi.

    Ertesi gün kaymakamlığa giderek sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gelir testi başvurusu yaptım. Bana 1 ay içinde sonuçlanır dediler. Ardından AÖF bürosuna giderek öğrenci belgesi aldım ve tekrar SGK kurumuna giderek, işten çıkalı yaklaşık 5 ay olmasına rağmen hala "Çalışan" olarak gözüktüğümü belirterek, bunun düzeltilmesini ve öğrenciliğim devam ettiği için babamın sigortası üzerinden okuduğum süre boyunca 25 yaşıma kadar yararlanmak istediğimi söyledim. Adamlar bunu da 2 dakikada hallederek 2014 yılının 9. ayına kadar babamın üzerinden sigortamın devam edeceğini ve bu tarihe kadar öğrenci belgesi getirmek zorunda olmadığımı belirtti. Lakin geçen seneye kadar örgün eğitim olarak okuduğum meslek yüksek okulunda benden her 6 ayda bir öğrenci belgesi ibraz ettirmem gerektiği söylenmişti ki babamın sigortasından yararlanmaya devam edeyim. Şimdi bunu senelik yaptılar herhalde.

    Bende şunu merak ederek yetkili arkadaşa sordum "Şu anda babamın sigortası üzerinden birdaha ki seneye kadar yararlandığım halde, misal 1 ay sonra sigortalı bir işe girip 3 gün sonra tekrar işten çıksam, sistem beni gene mi "Çalışan" kapsamına alıp, ben itiraz edene kadar GSS borcu çıkartmaya devam edecek ve ben bu işlemleri sürekli tekrar mı edeceğim?

    Aldığım cevap "Hayır. Sigortalı bir işe girdiğin taktirde "Çalışan" olarak gözükeceksin ardından işten çıkışın yapıldığında belirttiğim sigorta bitiş tarihine kadar tekrar babanın üzerinden sigorta yardımı almaya devam edeceksin, sistem kendini 2014'ün 9. ayına yani öğrenciliğinin tescili bitene kadar bu doğrultuda yeniler" oldu. Lakin sigortamın biteceği birdaha ki sene ye kadar herhangi bir işe girip 3 gün çalışıp çıktım diyelim ee bu süre zarfında da ilk sigortam yatmadığı için gene çalışan olarak gözükmemem gerekmiyor mu? bunu yetkili arkadaşa sormadım. Yani benim çalışan olarak gözükmem için o iş yerinin beni sadece SGK ya çalışıyor olarak göstermesi yeter mi yoksa ay sonu sigorta primimi yatırması mı gerekiyor size sorayım?

    Ve işin ilginç tarafı ben bu işlemleri halledip kendimi kurtardığımı düşünmenin rahatlığı ile üniversiteden hala görüştüğüm ve durumu şu anda benim ile tamamen aynı olan bir arkadaşımı arayıp uyararak GSS borcunun olup olmadığına bakması gerektiğini söylediğim, ve bu arkadaş kontrol ettiğinde aynen benim borcum ile kuruşu kuruşuna denk bir borcunun olduğunu gördü ki bu arkadaş benden 5 ay sonra mezun oldu. Yani AÖF'e kayıt olana kadar öğrenci olmadığı 3,4 ay var ve haliyle bu arkadaşın bu kadar borcunun hiç çıkmaması lazım. Tabi arkadaşa benim izlediğim yolları izleyerek bu borçtan nasıl kurtulabileceğini söyleyerek bir insanı daha bu yolsuzluktan kurtardım sanırım. Lakin bu durumda olan milyon tane adam insan var sanırım umarım onlarında hepsi benim gibi rahatça kurtulur bu borçtan. Ve umarım bana bilgi veren yetkili arkadaşta tüm verdiği bilgilerden emindir yoksa ileride tekrar başım ağrıyabilir.

    SGK'daki yetkili arkadaş borcumu sildiği anda telefon ile girip kontrol ettiğimde "Kayıtlı herhangi bir borç kaydı yok" ibaresini gördüğümde derin bir nefes çektim;

     Öğrenciliğim biteli 9 ay oldu ve 1800TL GSS borcum çıktı ne yapmalıyım?


    Şimdi memurları bekleyeceğim herhalde. Bu ay işe girmeyi düşünüyordum, şimdi memurlar gelene kadar işe girip girmemeyi de düşünüyorum. Sonucunu bilmediğim için ne yapacağımı şaşırdım ne lanet bir sistem bu Allah aşkına. Umarım seçimlerden önce bu uygulamaya alternatif olarak insanları mağdur etmeyecek ve mantıklı bir sistem getirirler herhalde. Mağdur olan her arkadaşın bu borçtan biran önce kurtulması dileği ile iyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 13 Kasım 2013; 13:45:20 >




  • Arkadaşlar merhaba ;

    Bende Ziraat ATM'den ve internetten baktığımda kayıt bulunamadı diyor,bu GSS borcum olmadığı anlamına mı geliyor?

    Durup durup birden geçmiş dahil borç itelerler mi?
  • radyoaktif kullanıcısına yanıt
    yok hocam bundan sonra part time çalışsan bile babanın sigortası üzerinden faydalanmaya devam edersin, gss hariç ödediğin primler aynı zamanda emeklilik gün sayısı için de geçtiği için sıkıntı etme yani, yalnız keşke gelir testine başvurmasaymışsın şu durumda, işleri karıştırmaz umarım çünkü öğrenci olduğun için borcun silinince artık böyle birşeye gerek yoktu

    öğrenci belgesi işini dönemlik yapmaya başladılar, yani eğitim yılı olarak alıyorlar artık, liseden mezun olup üniversiteye girene kadar arada kalan boşluktan bu şekilde etkilenen çok çocuk olduğu için çözümü böyle bir şeyde buldu devlet, o tarihten sonra artık geçerli belgesi yoksa çakalım faturayı diyerek geçtiler konuyu şikayetler artınca

    bu arada çok şanslıymışsın, çok çakallık deneyerek devlete borçlu olmayayım sildireyim şunu diyen tanıdık oldu, 2si hariç hepsi patladı yani merak ettiğim konu hiç direk sgk ile konuştun mu gelir testi için başvurmadan ya da sgk ordan bir kağıt al gel dedi mi, zorluyorlar mı insanları imza attırmak için şu an onu merak ediyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YateQo

    Arkadaşlar merhaba ;

    Bende Ziraat ATM'den ve internetten baktığımda kayıt bulunamadı diyor,bu GSS borcum olmadığı anlamına mı geliyor?

    Durup durup birden geçmiş dahil borç itelerler mi?

    eh burası türkiye hocam, ayık olmak gerek her an herşey olabilir
  • Gelir testine başvurmamda ki neden, görevlinin "borcunu siliyorum ama gelir testine başvurmazsan öğrenci olmadığın günler için aylık en yüksek prim olan 230TL gibi bir ücret ile ücretlendirilirsin. O yüzden git gelir testi yaptır, öğrenciliğinin bittiği ve işsiz olduğun tarihler içinde eğer gelirinin asgari ücretin 1/3'inden az olduğu tespit edilirse, o aylar için paranı devlet öder" demesi oldu.

    Dediğim gibi SGK personeli sadece kimliğime ve götürdüğüm evraklara hızlıca bir göz gezdirerek borcumu sildi ve bana da sadece yukarıda belirttiği nedenden dolayı gelir testi yaptırmamı önerdi.

    Yani şu anda borcum tamamen silinse dahi bende bu devlet işlerinden korkuyorum ki 5,10 yıl sonra yüklü bir GSS borcu ile karşılaşmayayım. Bilindiği üzere ne devletin kimsede, nede kimsenin devlette parası kalır. Devlet zamanı geldiğinde o borcu senden söke söke genel bir af yok ise alır, devletin sana borcu varsa da sen bunu tespit ettirmek için koşturursun, devlette o borcu yıllar sonra sana taksitlere bölerek sittin yılda öder

    Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel'e GSS hakkında sorulan bir soru ve aldığı cevabı belirtiyorum;

    Mağdur: GSS primi ödediğim aylar, beni emekliliğe o aylar kadar yaklaştırıyor mu? Sizden gelen cevaba göre bu borcu yatırıp yatırmamaya kadar vereceğim.
    Ali Tezel: GSS primlerinin emeklilikle uzaktan yakından hiçbir alakası yok.

    Ve aynı Ali Tezel makalesinin başında şu açıklamayı da yapıyor sende ya bunu okuyarak af geleceği kanısına vardın yada işi biliyorsun

    "1 Ocak 2012'de başlayan Zorunlu Genel Sağlık Sigortası uygulamasında sorunlar ve borçlar arttıkça millet ne olduğunu yeni anlamaya başladı. Borçlulara borçlarını ödememelerini tavsiye ediyorum, seçime doğru af getirileceğini düşünüyorum"

    Kaynak:http://www.haberturk.com/yazarlar/ali-tezel-1016/761956-gssyi-vatandas-daha-yeni-anladi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 14 Kasım 2013; 15:31:10 >




  • radyoaktif kullanıcısına yanıt
    ha yani imza atmadan sildi borcunu ok, niye sordum çünkü hani silermiş gibi yapıp hiç olmazsa birazını tahsil etsek o da kardır yoluna mı gittiler onu merak ettim de o yüzden sgk an itibariyle 2015 i öz kaynak olarak yarattığı fonlarla falan çıkaramayacak durumda, yıllarca kılıçdaroğlu ssk yı batırdı biz geçmişi düzelttik propagandası yapan adamların hazin çöküşüne sahne olmak üzere ortalık, tahminen 2015 i örtülü ödenekten kurtarırlar da devamı nolur bilinmez, zaten bu göz ve diş tedavisinin sigorta kapsamından çıkarılıp tamamlayıcı sigorta muhabbetinin devreye girmesi de bu yüzden, sigorta şirketine verilecek tüm para onların cebine gitmiyor yani yine ek kaynak ve azaltılacak masraf demek sgk için, ama kaşındılar tabi bu sona böyle yiyene dağ dayanmaz yani

    ali tezeli de hiç sevmem çok ukala bir adam, ben ülkenin siyasi yapısına göre konuşuyorum ayrıca yanlış bildiğin bir konuda aydınlatayım seni, şimdi devlete karşı olan her borcun sıkıntı değil, vergi borçları büyük sıkıntı olur ki haciz vs. baş edip idare edebilen durumu zaman aşımından dolayı o borçtan da yırtıyor, işi bilmek lazım biraz, ama tabi vergi borcun olunca birçok şeyi yapamıyorsun vatandaş olarak önce git borcunu öde diyorlar örneğin trafik cezaları idari ceza kapsamında olduğu için kimse ödemiyordu yaptırımı yoktu çünkü, borcun birikerek anca aracı satarken karşına çıkıyordu, şimdi ehliyeti kaptırırsan geri almak için önce vergi dairesinden borcu yoktur kağıdı istiyorlar, borçları maliyeye devrettikleri için baş edemeyince sağlık primi borçları bu kapsama girmiyor ki zaten sokamazlar çünkü yer yerinden oynar, bağkura kayıt açtırıp prim ödeyen sonra bırakan bir sürü insan var hepsi otomatik olarak dahil olur bu kapsamda bir yasaya, ki bu durumda ne olur?

    işsizi de, isteğe bağlı yaptıranı da, işvereni de, zamanında yaptırıp bırakanı da, bilerek ödemeyip aftan yararlanır toplu öder emekli olurum diyeni de, çiftçisi de vs. vs. o kadar yerden patlak verir ki önünü alamazlar onun hiç, bu bile ampul için büyük sınav, 4 tane oylama var yani 1 referandum 3 seçim, zaten güç kaybediyorlar kendi içlerindeki zıtlıklar iyice su yüzüne çıkmaya başladı içten içe bir liderlik savaşı vardı erdoğan arınç konusunda kazandı şimdilik ama daha gül var falan, çok acayip hesaplar dönerken sırf müslüman vs. diye oy veren adamları kendi elinle uyandırmak ister misin, istemezsin hesap çok basittir yani gss ilk çıkarken milleti sağdan soldan çalışan gibi göstererek işsizliği azalttık gibi gösterme vs. gibi planları da vardı bu adamların da o tutmadı komik oldu işte




  • İşin siyasi kısmını bilmem ama bir haksızlık var ise sonuna kadar karşısındayım. İyi olan kazansın Bu borçtan tamamen kurtulmanın mutluluğu ile yaşayabilirim.

    Sigorta kapsamımda düzeltildi şükür;

    Öncesi;

     Öğrenciliğim biteli 9 ay oldu ve 1800TL GSS borcum çıktı ne yapmalıyım?


    Ve sonrası;

     Öğrenciliğim biteli 9 ay oldu ve 1800TL GSS borcum çıktı ne yapmalıyım?


    Artık bir daha ki senenin 9. ayına kadar GSS primiydi, sağlık sigortası kapsamıydı vs düşünmeden rahat rahat yaşayabilirim Umarım söylendiği gibi herkese GSS affı gelir de millet benim gibi uğraşmadan kurtulur bu illet sistemden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 15 Kasım 2013; 11:45:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dracos

    ha yani imza atmadan sildi borcunu ok, niye sordum çünkü hani silermiş gibi yapıp hiç olmazsa birazını tahsil etsek o da kardır yoluna mı gittiler onu merak ettim de o yüzden sgk an itibariyle 2015 i öz kaynak olarak yarattığı fonlarla falan çıkaramayacak durumda, yıllarca kılıçdaroğlu ssk yı batırdı biz geçmişi düzelttik propagandası yapan adamların hazin çöküşüne sahne olmak üzere ortalık, tahminen 2015 i örtülü ödenekten kurtarırlar da devamı nolur bilinmez, zaten bu göz ve diş tedavisinin sigorta kapsamından çıkarılıp tamamlayıcı sigorta muhabbetinin devreye girmesi de bu yüzden, sigorta şirketine verilecek tüm para onların cebine gitmiyor yani yine ek kaynak ve azaltılacak masraf demek sgk için, ama kaşındılar tabi bu sona böyle yiyene dağ dayanmaz yani

    ali tezeli de hiç sevmem çok ukala bir adam, ben ülkenin siyasi yapısına göre konuşuyorum ayrıca yanlış bildiğin bir konuda aydınlatayım seni, şimdi devlete karşı olan her borcun sıkıntı değil, vergi borçları büyük sıkıntı olur ki haciz vs. baş edip idare edebilen durumu zaman aşımından dolayı o borçtan da yırtıyor, işi bilmek lazım biraz, ama tabi vergi borcun olunca birçok şeyi yapamıyorsun vatandaş olarak önce git borcunu öde diyorlar örneğin trafik cezaları idari ceza kapsamında olduğu için kimse ödemiyordu yaptırımı yoktu çünkü, borcun birikerek anca aracı satarken karşına çıkıyordu, şimdi ehliyeti kaptırırsan geri almak için önce vergi dairesinden borcu yoktur kağıdı istiyorlar, borçları maliyeye devrettikleri için baş edemeyince sağlık primi borçları bu kapsama girmiyor ki zaten sokamazlar çünkü yer yerinden oynar, bağkura kayıt açtırıp prim ödeyen sonra bırakan bir sürü insan var hepsi otomatik olarak dahil olur bu kapsamda bir yasaya, ki bu durumda ne olur?

    işsizi de, isteğe bağlı yaptıranı da, işvereni de, zamanında yaptırıp bırakanı da, bilerek ödemeyip aftan yararlanır toplu öder emekli olurum diyeni de, çiftçisi de vs. vs. o kadar yerden patlak verir ki önünü alamazlar onun hiç, bu bile ampul için büyük sınav, 4 tane oylama var yani 1 referandum 3 seçim, zaten güç kaybediyorlar kendi içlerindeki zıtlıklar iyice su yüzüne çıkmaya başladı içten içe bir liderlik savaşı vardı erdoğan arınç konusunda kazandı şimdilik ama daha gül var falan, çok acayip hesaplar dönerken sırf müslüman vs. diye oy veren adamları kendi elinle uyandırmak ister misin, istemezsin hesap çok basittir yani gss ilk çıkarken milleti sağdan soldan çalışan gibi göstererek işsizliği azalttık gibi gösterme vs. gibi planları da vardı bu adamların da o tutmadı komik oldu işte

    bir şeyler dönüyor ama du bakalım çıkar kokusu




  • beyler biraz hort olucak ama gelir testi yaptirdim, gecen persembe aradik sgk'ya gidin dediler. temmuz 2013 okulu bitirdim. subat 2014 yl ye girdim. 2012 den beri bu islemis suan borcum 4800 tl. diploma, yl ogrenci belgesi ve nufus cuzdanimla gidip bu borcun cogunu sildirebiliyor muyum? gerekli olan belgeler bunlar mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wingsaber -- 25 Kasım 2014; 14:28:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wingsaber

    beyler biraz hort olucak ama gelir testi yaptirdim, gecen persembe aradik sgk'ya gidin dediler. temmuz 2013 okulu bitirdim. subat 2014 yl ye girdim. 2012 den beri bu islemis suan borcum 4800 tl. diploma, yl ogrenci belgesi ve nufus cuzdanimla gidip bu borcun cogunu sildirebiliyor muyum? gerekli olan belgeler bunlar mi?

    1 ocak 2012'den itibaren herkesin gelir testi yaptırma zorunluluğu başlamıştı zaten, yaptırılması gereken süre içinde yaptırmayanların GSS primleri de en yüksek prim olan 272TL'den ücretlendiriliyordu. Bu yüzden takibe düşmüşsün ancak yeni çıkan torba yasada benim, senin gibi GSS'den mağdur olan herkese yapılandırma hakkı tanındı. Şöyle ki;

    Buna göre, eğer hiç gelir testi yaptırılmamışsa ve bu sebeple borç ortaya çıkmışsa, 31 Mart 2015 tarihine kadar gelir testi yaptırılabilecek. Gelir testinde, GSS prim borcu olan kişi tek yaşıyorsa kendisinin, ailesi ile yaşıyorsa ailesinin gelir ortalamasına bakılacak, ardından gelir testi sonucunda bu kişinin geliri asgari ücretin üçte birinden az çıkarsa, prim borcu tamamen silinecek. Gelir daha yüksek çıkarsa, buna göre tekrar hesaplanacak, borç ya faizsiz olarak peşin ya da 18 taksitle vadeli olarak ödenecek

    Yani sana 2012'den 2014'e kadar çıkarttıkları GSS primine, 31 Mart 2015'e kadar bağlı bulunduğun ilçedeki SGK müdürlüğüne giderek itiraz edip yapılandırma talep edebilirsin. Eğer bağlı bulunduğun SGK müdürlüğüne gidip sana GSS primi kesilen tüm aylar içerisinde öğrenci olduğunu belgeleyebilir isen, bu borçların hepsi silinip ve 25 yaşına kadar GSS borcu şahsına işlemez tabi o zamana kadar babanın sigortası varsa onun üzerinden yararlanıyorsun. Yok eğer şahsına GSS primi kesilen bu aylar içerinde öğrenci olmadığın bir boşluk var ise öğrenci olduğun aylardaki primler silinir ve öğrenci olmadığın aylardaki primler içinde, ilçendeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı'na müracaat edip gelir testine baş vuracaksın, onlarda öğrenci olmadığın bu aylar için gelir testi yapacaklar, bunun sonucunda yukarıda belirttiğim şekilde bu aylar yeniden hesaplanıp ücretlendirilecek. Eğer bu öğrenci olmadığın aylarda tek yaşıyorsan senin gelirin, yada ailen ile yaşıyorsan ailendeki kazanç ortalamasından sana düşen kısım asgari ücretin 1/3 (326TL)'inden az tespit edilir ise hiç borç ödemiyorsun.

    Durum bu yani. Bana da 2012'den, GSS borcumun olduğunu fark ettiğim 2013'ün sonlarına kadar 14 aylık toplam 1800TL borç çıkartmışlardı. İlk gün hemen öğrenci belgem ile gidip tüm borcu görevli arkadaşa sildirdim ve hemen gidip gelir testi yaptırdım. Tabi 2013'de MYO'yu bitirir bitirmez AÖF'den lisansa devam ettim ancak MYO'dan mezun olduğum 2013 Ocak ile AÖF'e kayıt olduğum Eylül arası 8 aylık bir boşlukta öğrenci olmadığım tespit edildiğinden, bu aylar için tekrar ücretlendirildim ve bu 8 ayın 2 ayında da iki farklı işe girip çıktığım için sadece 6 ay borç çıkartabildiler. Bu 6 ay için ise gelirim tam asgari ücretin 1/3'inde tespit edildiği için aylık 42,82TL'den ücretlendirildim. 6x42,82TL: 256,92TL+Faiz çıktı. Ve bu tutara da itiraz edemediğim için mecbur geçen hafta yapılandırma yaparak peşin ödeme talimatı verdim ve bu 300TL'ye yakın parayı da 1,2 ay içinde ödeyip kurtulmak istiyorum. Yani o 6 ay içinde çalışmadığım ve gelirim aylık hiç olmadığı halde, sırf amcamın evi babamın üzerine diye gelir testine gelen yetkili, gelirimi tam asgari ücretin 1/3'ünden göstermiş o yüzden by 6 ay en düşük primden ücretlendirilmişim. Yoksa bu borçta çıkmazdı da neyse. Umarım bu GSS sistemi bir gün kökten yıkılır!

    Özetle yapman gereken: Sana GSS primi kesilen 2012-2014 arası öğrenci olduğunu belgeleyecek şekilde öğrenci belgeni alıp görevli arkadaşa "Bana GSS primi kestiğiniz tüm aylarda ben öğrenciydim" diyeceksin. Zaten arada öğrenci olmadığın aylar varsa bile görevli buna dikkat etmeden tüm borcunu ilk etap da siliyor yada en azından benim denk geldiğim görevli öyle yaptı. Ardından görevli sana "Tamam hepsini sildim. Şimdi git ve gelir testi yaptırıp sonucunu bekle" diyecektir. Sonra dediğim gibi ilçendeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı'na müracaat edip gelir testine baş vuracaksın ve sonucu bekleyeceksin. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 25 Kasım 2014; 18:16:30 >




  • uzun uzun yazmisim hocam sagolda. ben gecen ay gitmistim sgk ya kadin ilk gelir testini yaptir sonra gel dedi. gelir testide bi kagida birseyler yazdim verdim. gecen persembe cikmis. onlarda sgk ya tekrar git isini hallet dedi. Zaten 25 yasini asmadim daha 24 olacagim. sadece bi 6-7aylik ogrenci olmadigimdan dolayi bosluk var. senin dedigin gibi onu alicaklar buyuk ihtimal. fakat 42 tlden mi olur yoksa daha yuksek mi olur orasini bilmiyorum tabi. yarin diploma ve ogrenci belgesi ile gideyim. artik gelisini onlar halleder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wingsaber -- 25 Kasım 2014; 19:45:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wingsaber

    uzun uzun yazmisim hocam sagolda. ben gecen ay gitmistim sgk ya kadin ilk gelir testini yaptir sonra gel dedi. gelir testide bi kagida birseyler yazdim verdim. gecen persembe cikmis. onlarda sgk ya tekrar git isini hallet dedi. Zaten 25 yasini asmadim daha 24 olacagim. sadece bi 6-7aylik ogrenci olmadigimdan dolayi bosluk var. senin dedigin gibi onu alicaklar buyuk ihtimal. fakat 42 tlden mi olur yoksa daha yuksek mi olur orasini bilmiyorum tabi. yarin diploma ve ogrenci belgesi ile gideyim. artik gelisini onlar halleder.

    Anladım dostum fazla bilgi göz çıkartmaz, senin işine yaramazsa başka birininkine yarar o yüzden detaylı bilgi verdim. Bağlı bulunduğun SGK'ya öğrenci belgeni ibrat ettikten sonra zaten tüm öğrenci olduğun aylar otomatikman silinecektir. Öğrenci olmadığın o 6,7 ay içinde gelir testin umarım G0 düzeyinden (gelirin asgari ücretin 1/3'ünün altında tespit edilmesi) tespit edilmiştir zira eğer öyleyse o 6,7 ay içinde beş kuruş çıkmaz ve borcun tamamen sıfırlanır. Bu illet borçtan tüm mağdur insanların biran önce kurtulabilmesi dileği ile. Hayırlı akşamlar.




  • bugun gss durumu degismis 8 aylik 944 tl olarak yazmislar. bunu odemesem eskisi gibi yine faiz gelir mi ustune? calisinca oderiz misali.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.