Şimdi Ara

1 ay rapor aldım maaşım kesilecek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ameliyat oldum ve 1 ay rapor verdi.özelbir şirkette çalışıom.
    sskg dan rapor parası alınıyor fakat raporlu olduğum günler maaştan kesilecek mi?

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."
  • Şirket maaş vermez. Adı üstünde rapor, SGKdan alırsın para ama onuda hemen vermiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ben 1 haftalık rapor almıştım, şirket maaşın 1 haftasını kesti,
    20 gün sonra sgk dan aldım.
    ama senin takip etmen gerekiyor, yoksa sgk üstüne yatar.
    ssk ödermi??

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

dostlar bende 1 ay içinde..
    toplam 2 + 1 + 1 gün parçalı olmak üzere 4 gün rapor aldım
    ssk ödermi??

Tek seferde 2 güne kadar olan raporların parasını sgk karşılamaz. Eğer aylık hesabıyla çalışıyorsan işyerin o günlerin parasını ödemek zorunda. Ama yevmiye usulü ya da puantaj usulü çalışıyorsan işyerinden de alamassın.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aylık olarak çalışıyorum..aylık maaşlı inşaat mühendisiyim..
    şirket bana ödemiyoruz dedi ve ssk dan da alamazsın dedi.

yasal olarak hakkım nedir nereye başvuracağım..
  • bende cuma günü ayağımdan ameliyat oldum 10 gün rapor aldım patron maaş kesintisine dair bir şey söylemedi ama keserse eğer raporla beraber sgk dan paramı alıcam, sende alabilirsin belki biraz gecikir. PTT'ye yatırıyorlar.
  • fbsrkc06 kullanıcısına yanıt
    Söz konusu maddede, hastalık nedeni ile çalışılmayan günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneğinin aylık ücretli işçilerin ücretlerinden mahsup edileceği (kesileceği) belirtildiğine göre, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçici iş göremezlik ödeneği ödenmeyen günler için, aylık ücretli işçilerin ücretlerinden herhangi bir kesinti yapılamayacağı, yani işçi işyerinde çalışmamış olsa dahi geçici iş göremezlik ödeneği (istirahat parası) alamadığı istirahatlı günler için işçiye ücretinin ödenmesi gerektiği sonucu ortaya çıkmaktadır. Bu zorunluluk, ücreti aylık olarak belirlenen işçiler için söz konusu olup, günlük yevmiye ile çalışan işçiler açısından ise böyle bir zorunluluk söz konusu değildir.

Makalenin tamamı için;http://www.isvesosyalguvenlik.com/uc-gunden-az-istirahat-alan-sigortaliya-istirahat-parasi-odenir-mi-isverence-ucret-odenmesi-gerekir-mi/#.UxRq8M7m58I

Bulunduğun bölgedeki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı birimine başvurabilirsin.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• 10 Gün ayrı, 3 günden az olan raporlar ayrıdır. Lütfen bilgi kirliliği yapmayın arkadaşlar, birbirinizi yanıltmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

10 Gün ayrı, 3 günden az olan raporlar ayrıdır. Lütfen bilgi kirliliği yapmayın arkadaşlar, birbirinizi yanıltmayın.

Ben zaten konu sahibi arkadaşa dedim, 3 gün rapor alan arkadaşa değil.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.