Şimdi Ara

Öğrenci evi ısınma yöntemi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
7.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu yaz eve çıkıyoruz.Fakat en çok kafamızı kurcalayan konu ısınma.Ev 2+1 de olabilir 1+1 de şuan kesin değil.Biz ısınma için ufo düşünüyoruz.Doğalgaz açtırmayacaz, banyo felanda elektrik olacak.2 tane ufo almayı düşündük 1200 w yeterli olabilir sanırım.Sizce ufolar hem ısınma konusunda hemde fatura konusunda karlı bir seçim olur mu ? Günlük 5 saat civarı yakma olur 2 adet 1200w.Nedir bu konu hakkında ki fikirleriniz?

Teşekkürler.

• ne kadar az yakarsan yak 100 ytl altında gelmez.gene en iyisi dogal gaz.kullandıgınız odaları acin yeter.gerisini kapatın.
  • ya doğalgaz şebekesi yoksa ne yapalım

•  Öğrenci evi ısınma yöntemi tavsiyesi
  • Ellerini Gece boyu apışaranda muhafaza edersen hiç bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Doğalgazımız bitince öyle yapıyoruz biz hem çevreye zarar da vermiyor görüntü dışında.
  • Soba olmaz.
    Ya doğalgaz ya da ufo
  • ufo aldım ben 8-9 saat yakıyodum genelde. 100 lira civarı fatura geliyordu kısın suan 25 falan geliyor. Ufo klimadan sonra performans/fiyat oranı en yüksek ısınma seçeneklerinden biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warwicky -- 20 Mayıs 2010; 21:24:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Öğrenci evi için yemek önerisi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doğalgazı açtırmamanız mantıksızlık olur neden mi?Yemekler için tüp kullanacaksınız.2 ayda bir 50 Tl.Doğalgazı sadece yemek ve duş için kullansanız bile 3 ayda 50 tl ancak gelir.
  • bizim arkadaşların faturası aylık 150 liranın altında gelmiordu 3+1 kombili ev genelde hep açıktı kombi...

ama bizim ev 2+1 (kombili) ev..bundan önceki 3 ayın faturası geldi 34 lira geldi bu ay da 6 lira geldi fatura... biz 4 petek açtık.. sanırım sayaçlar da hata war :))) ya da bizim kombi bayaa az yakıyor...

Eve molotof kokteyl atın gidin oturun sonra.
  • hangi ilde oturuyon Kars'ta mı İzmir'de mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaevran

hangi ilde oturuyon Kars'ta mı İzmir'de mi ?

http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memid=828283

ben de ufo diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikropzoft -- 20 Mayıs 2010; 21:55:37 >
  • Doğalgazı kullanmayı bilirsen elektrikten çok çok daha az geliyor. Arkadaşlar 3+1 evde kalıyor kışın onlarda kaldım genelde ve evleri baya baya sıcaktı. Gelen fatura 90-100 gibi. Ben evim de ufo kullanıyorum ve elektrik 150-200ü rahat buluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaevran

hangi ilde oturuyon Kars'ta mı İzmir'de mi ?

ben karsta oturuyom ev kaloriferli ancak sadece gündüzleri yanıyor kalorifer bende geceleri quartz soba ile ısınıyorum tahmini 30-40tl.
  • kışın gece açardım ufoyu 5 dk arayla yanardı uykumda onun ısısını hissederdim özledim be o günleri
  • Sakarya da 3+1 de sadece 3 odayı açtık +1 bayağı büyük ve yalıtımsız olduğu için açmadık.

PVC pencerelere sünger çektik hatta sıvı sprey köpük alıp arasına sıktık açılmayacak olan pencerelerin ve sadece 1 ay 170 tl fatura geldi onda da iyi yakmıştık yani, diğer aylar 80-100-110 falan geldi.Bu ay 25 tl geldi .

yani doğalgaz iyidir ama yalıtım önemli , ha bir de evden okula çıkarken ,çıkan kişi eğer 7-8 saat geri gelmeyecekse odasındaki kaloriferi vanasından kapatıyordu.

Termodinamik bilgisi kullandık çok fena. Yoksa bu hesabın içinden çıkılmazdı
  • kaçak elektrik

şaka şaka.odun yada kömür kullanın çok iyi ısıtır.üstünde kestane ve bilimum yemek pişirerek gaz dan tasarruf sağlarsınız.daha ekonomik.
  • bi tanıdık öğrencilere ev kiralamış,adamlar parkeleri sobada yakıp ısınmışsiz bu tarz bişey yapmayın sakın
  • Ufolar Faturayı Tuzlu hale getirecektir...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.