Şimdi Ara

''Oğlunuzu Uzman Çavuş Vurdu''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vatani görevini yaparken kaza kurşunuyla öldüğü belirtilen ve önceki yıl Yetenek Sizsiniz programına katılan İsmail Akça'nın asker arkadaşı aileyi arayıp "Oğlunuz kaza kurşunuyla ölmedi, uzman çavuş tarafından vuruldu" iddiasında bulundu. Ailesi savcılık ve polise başvurdu. Ailenin suç duyurusu üzerine talihsiz gencin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenaze töreni ertelendi.

Şırnak'ta vatani görevini yaparken kaza kurşunu ile şehit düştüğü ileri sürülen Kuşadalı İsmail Akça'nın (25) birlikte askerlik yaptığı arkadaşı, babasını arayıp İsmail'in ölümünün kaza olmadığını savunarak, bir uzman çavuş tarafından vurulduğunu iddia etti. Gelen telefon üzerine İsmail'in avukat olan amcası Hasan Akça, olayın araştırılması için suç duyurusunda bulundu. Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı, İsmail Akça'nın defin işlemini durdurdu ve cenazeyi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

ARKADAŞI ARADI, AİLE OTOPSİ İSTEDİ, CENAZE ERTELENDİ
    Kuşadası'nda çok sevilen ve önceki yıl Acun Ilıcalı'nın "Yetenek Sizsiniz" programına katılarak tüm Türkiye'de de büyük sempati toplayan 25 yaşındaki İsmail Akça'nın, Şırnak'ta vatani görevini yaparken kaza sonucu şehit olduğu haberi Kuşadası'ndaki yakınlarını yasa boğmuştu. Terhisine 61 gün kala hayatını kaybeden İsmail Akça'nın babası Asım Akça'yı telefonla arayan asker arkadaşı ve üst devresi olduğunu belirten A.K., "Oğlunuz kaza ile hayatını kaybetmedi, onu birliğimizdeki uzman çavuş vurdu. İsmail kendini vuracak biri değildi. Onu bir başkası vurdu, büyük ihtimalle komutanımız uzman çavuş vurdu. Birlikte cep telefonu kullanmamız yasaktı. İsmail, cep telefonu ile yakalandı. İsmail ile bu uzman çavuş arasında daha önce de bir tartışma yaşanmıştı. Bu tartışmadan dolayı İsmail, 'Disko' olarak bilinen askeri disiplin koğuşunda yatmıştı" dedi. Bunun üzerine İsmail'in avukat olan amcası Hasan Akça, dün Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak olayın araştırılmasını istedi ve otopsi talebinde bulundu. Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı, talebi kabul etti ve Devlet Hastanesi morguna kaldırılan İsmail Akça'nın bugün öğle vakti yapılması planlanan cenaze töreni iptal edildi. Cenaze savcılık talimatıyla otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

"KOMUTANA AİT SİLAHTAN ÇIKAN KURŞUNLA HAYATINI KAYBETMİŞ"
    Avukat amca Hasan Akça, yeğeninin ölüm şekliyle ilgili ciddi şüpheleri bulunduğunu ve cinayet ihtimalinin ağır bastığını belirterek, bu amaçla savcılığa başvurduklarını anlattı. Şu ana kadar yapılan açıklamaların ve ölüm şekliyle ilgili kendilerine bildirilenlerin çelişkilerle dolu olduğunu söyleyen Akça, "Ortada olan en önemli gerçek, yeğenimin komutana ait bir silahtan çıkan kurşunla hayatını kaybetmiş olması. Biz olayın araştırılıp, sadece gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz. İlk telefon geldiğinde şehit olduğunu öğrendik İsmail'in. Ama Şırnak'taki görev yaptığı birlikten üst düzey komutanları cenazeyi teslim etmek için geldiğinde bunun bir intihar olduğunu, tabancayla vurulduğunu söylediler. Tabancanın da komutanın tabancası olduğunu ve kendine sıktığını söylediler. Buna inanmadık ve çekincelerimizi söyledik. O anda İsmail'in birliğinden A.K. isimli asker telefon etti, 'Abi oradaki komutanların hiçbirine güvenme, inanma, İsmail'i onlar bitirdi' gibi şeyler söyledi. Bunu cenaze için eve gelen garnizon komutanlığındaki arkadaşlar ve Şırnak'tan gelen komutanlar da duydu. Sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor. Üzüntümüz büyük" dedi.

"İNTİHAR OLAYLARININ ARKASINDA SIR PERDESİ VAR"
    "Belki sonuç çıkmayabilir ama önemli olan o kafadaki soru işaretlerini bitirmek" diyen Akça, Şırnak ve askeri savcılığın görev alanı olduğu Diyarbakır'da otopsi yapıldığını duyduklarını belirterek, "Raporlara diyecek bir şeyimiz yok ama emin olmak için o olayın bir intihar değil, cinayet ya da şehit olduğu konusunda şüphemiz çok yoğun olduğu için biz bu yola başvurduk. Soruşturma ile ilgili hiçbir bilgi alamadık, belki uzak olması veya hafta sonu olmasının etkisi olabilir, ama hiçbir şekilde net bir bilgi alamadık. Askeriyede yaşanan bu intihar olayları, çatışma olaylarında ölenlerden fazla ve biz bu intihar olaylarının arkasında bir sır perdesinin olduğunu düşünüyoruz. Esas şüphemiz bu bizim" dedi.

Habertürk

Sonra da niye millet askerlik yapmak istemiyor.Bir değil iki değil bu tür kaçıncı olay bu?

• Zaten ilk izlediğimde milleti aptal yerine koyduklarini anlamiştim. Orda insan ya intihar eder, ya biri tarafindan vurulur. Kaza kurşunu ile ölmek nedir, kimi kandiriyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yakında gideceğim ama aileme diyorum askerde ölürsem filan üstüne düşün , bana yararı olmasa bile başkalarına yararı olur.
  • Bunun gibi bir olay daha vardı, komutanı asker nöbette uyumasın diye eline pimi çekilmiş bomba tutuşturmuştu. Ancak bombayı düşürerek hayatını kaybetmiş.
  • Uzman böyle bir şey yapsa üstünün örtülücegini düşünmüyorum, o adamı bitirirler. Şahsen ben inanmadım, ya da inanmak istemiyorum.
  • Olay basında bu kadar durduğuna göre yakında gerçek anlaşılır iddialar üzerine yorum yapmak pek doğru değil.
  • Eğer yarışmaya katılmamış olsaydı eminim 3.sayfalarda bile çıkmazdı,çok duyarsız bir millet olduk.Sonumuz hayrolsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: elbiskuha

Olay basında bu kadar durduğuna göre yakında gerçek anlaşılır iddialar üzerine yorum yapmak pek doğru değil.

Bence durmak lazım, konuşmak lazım... Kimsenin canı az değerli değil. Mesela geçende de intihar eden eden çocuğun hem boynundan hem de başında kurşun varmış bu nasıl intihar ? Bu işlerin üzeri eskiden hep kapatılıyordu, artık eskisi kadar değil şimdi her şey açığa çıkmaya başladı.
  • TSKnin bu olaylari yuzunden askerden kacabildigim kadar kacicam.Resmen komutanlara hizmetcilik yapmak icin gidiyoruz.acayip bir piskolojik baski var askerler, bu yuzden intahar eden asker sayisi sehit dusenden ustun sayida.

• Beyler benim anlamadigim sey su. Ben bu olaylar ve bazi seyler yuzunden askerlik yapmak istemiyorum. Bana gore bi olay degil. Ben bu olaylari gostererek cekincelerim oldugunu soylesem beni nasi askerlige zorlayabilirler? Insan haklari dedigimiz seyler faso fiso mu icleri bos mu bu kadar? Yapmicam ben arkadas askerlik falan canimi mi alcaklar

• quote:

Orijinalden alıntı: Erbaa82

quote:

Olay basında bu kadar durduğuna göre yakında gerçek anlaşılır iddialar üzerine yorum yapmak pek doğru değil.

Bence durmak lazım, konuşmak lazım... Kimsenin canı az değerli değil. Mesela geçende de intihar eden eden çocuğun hem boynundan hem de başında kurşun varmış bu nasıl intihar ? Bu işlerin üzeri eskiden hep kapatılıyordu, artık eskisi kadar değil şimdi her şey açığa çıkmaya başladı.

İddiaların üzerinden ne kadar sağlıklı yorum yapabiliriz ki ? Soruşturma açılır , gerçekler ortaya çıkar ondan sonra herkes istediği yorumu yapabilir.Şuan hiç bir şey belli değil iken ne desek yarım ne desek yalan olur.

• Askeriyede o kadar çok psikolojisi bozuk adam var ki, resmen şansa hayatınızı sürdürüyorsunuz.
    Benim askerlik yaptığım yerde de astsubayın teki bir askere silah çekmişti, şansa silah tutukluk yapmış. En son oda hapsindeydi.

Ciddiyim resmen şansa yaşıyorsunuz. Sporda falan düşüp kafayı vursanız, bırakın dönüşte alırız diyorlar.
    Askere gidenler kendinizi en ağır şartlara daha gitmeden hazırlayın. Tabii şöyler bir şey de var şansınıza yatarakta askerlik yapabilirsiniz.
  • quote:

quote:

quote:

İddiaların üzerinden ne kadar sağlıklı yorum yapabiliriz ki ? Soruşturma açılır , gerçekler ortaya çıkar ondan sonra herkes istediği yorumu yapabilir.Şuan hiç bir şey belli değil iken ne desek yarım ne desek yalan olur.

Dostum öyle de işte sıkıntı orada kimse güvenmiyor soruşturmalara. Medya bir şeyin üzerinde durmazsa üstü kapatılıyor. Zaten adalete, devlete güven olsa bunları konuşmaya bile gerek duymuyorum ama güven sıkıntısı var.

• İntihar eden asker sayısı şehit sayısını geçti
    Komisyon Başkanı Üstün, son 2,5 buçuk yılda 175 er ve erbaş, son 10 yılda ise toplam 934 erbaş ve erin intihar ettiğini ifade ederek, “Son 2,5 yılda iç güvenlik olaylarında 233 şehit , son 10 yılda ise 818 TSK personeli şehit olmuş. Son on yılda intihar olayları şehit sayısını geçmiş durumda. Bu rakamlar kabul edilemez. Bunun üzerine hep birlikte gitmesi lazım” diye konuştu

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1109763&CategoryID=77

• quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Askeriyede o kadar çok psikolojisi bozuk adam var ki, resmen şansa hayatınızı sürdürüyorsunuz.
    Benim askerlik yaptığım yerde de astsubayın teki bir askere silah çekmişti, şansa silah tutukluk yapmış. En son oda hapsindeydi.

Ciddiyim resmen şansa yaşıyorsunuz. Sporda falan düşüp kafayı vursanız, bırakın dönüşte alırız diyorlar.
    Askere gidenler kendinizi en ağır şartlara daha gitmeden hazırlayın. Tabii şöyler bir şey de var şansınıza yatarakta askerlik yapabilirsiniz.

Hocam askere gideceğim 10 gün sonra, psikolojim bozuldu gitmeden

• quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Bunun gibi bir olay daha vardı, komutanı asker nöbette uyumasın diye eline pimi çekilmiş bomba tutuşturmuştu. Ancak bombayı düşürerek hayatını kaybetmiş.

Nöbette uyursan heleki doğudaysan bir baskında kendin öleceğin gibi tüm askerlerinde ölümünden sen sorumlu olursun.
    Edit:he bu demek değilki yapılan doğru.hayır değil.
    Yinede dikkatli olmalıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete321 -- 3 Aralık 2012; 0:34:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete321

quote:

Bunun gibi bir olay daha vardı, komutanı asker nöbette uyumasın diye eline pimi çekilmiş bomba tutuşturmuştu. Ancak bombayı düşürerek hayatını kaybetmiş.

Nöbette uyursan heleki doğudaysan bir baskında kendin öleceğin gibi tüm askerlerinde ölümünden sen sorumlu olursun.

Olay elazığda olmuş tamam doğu anadolu bölgesinde ancak yaptığı muamele yanlış, o askerle beraber 4 kişiyi öldürmüş bu komutan;

http://www.ntvmsnbc.com/id/25023434/

• quote:

quote:

Askeriyede o kadar çok psikolojisi bozuk adam var ki, resmen şansa hayatınızı sürdürüyorsunuz.

Hiç üzülmeyin bu tamamen şans işi. Benim gittiğim yer "torpilli yeri" diye geçiyordu ama şansımıza 6 ayda 4 adet denetleme gördük.
    Bu denetlemede şöyle bir şey. 5-10 yıldan beri yapılmayan her şeyin, 1-2 ayda yapılır hale gelmesi.

Her şey düşeceğiniz yer, bölüğünüz, sınıfınız, verilecek göreve bağlı. Bizimki savaş bölüğüydü tek yapılan iş spor ve eğitim.
    Karargah falan olursa herkesin bir görevi olur, içtima alınır sonra görevinizin başına geçersiniz, akşama kadar memur gibi çalışırsınız.
    Şimdiden hayırlı teskereler, hiç takmayın kafaya. Gerçekten çok yararı da oluyor, ben isteyerek ve severek gitmiştim.
    G3 ile atış yapmak bile her şeye sünger çeker o derece keyifli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gny* -- 3 Aralık 2012; 0:39:41 >

• quote:

quote:

quote:

Hiç üzülmeyin bu tamamen şans işi. Benim gittiğim yer "torpilli yeri" diye geçiyordu ama şansımıza 6 ayda 4 adet denetleme gördük.
    Bu denetlemede şöyle bir şey. 5-10 yıldan beri yapılmayan her şeyin, 1-2 ayda yapılır hale gelmesi.

Her şey düşeceğiniz yer, bölüğünüz, sınıfınız, verilecek göreve bağlı. Bizimki savaş bölüğüydü tek yapılan iş spor ve eğitim.
    Karargah falan olursa herkesin bir görevi olur, içtima alınır sonra görevinizin başına geçersiniz, akşama kadar memur gibi çalışırsınız.
    Şimdiden hayırlı teskereler, hiç takmayın kafaya. Gerçekten çok yararı da oluyor, ben isteyerek ve severek gitmiştim.
    G3 ile atış yapmak bile her şeye sünger çeker o derece keyifli.

İnşallah Hocam bir aksilik olmadan gitsek gelsek bizim yine kısa dönem olacak muhtemelen uzun dönemlere Allah sabır versin Neyse BF 3'te G3 ile alıştırma yapayım o zaman

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mete321

quote:

Olay elazığda olmuş tamam doğu anadolu bölgesinde ancak yaptığı muamele yanlış, o askerle beraber 4 kişiyi öldürmüş bu komutan;

http://www.ntvmsnbc.com/id/25023434/

Editledim üstteki mesajı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.