< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linkorn -- 23 Eylül 2024; 17:26:58 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Oğlum fazla mı zeki?
-
-
Ben de 3 yaşımda bütün sayıları biliyordum. Şimdi 4 basamaklı sayıları kafadan çarpıyorum. Matematikle aram hep süperdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam üstün zekalılık daha farklı bir şey. Nitekim böyle çocuklarla ilgili çekilmiş filmler de var. Genelde arkadaş çevreleri olmaz böyle çocukların. Diğer yaşıtlarını gerizekalı gibi gördükleri için arkadaşlık kuramazlar, daha çok büyüklerle arkadaş gibi takılırlar. Konuşma problemine gelince erkek çocuklarında olabiliiyor öyle. Benim kız 2 yaşındayken bana doğum günümde şarkı söylüyordu. Oğlan 5 yaşına geldi hala bazı harflere dili dönmüyor. Uzmana götürdüğümüzde 6 yaşına kadar düzeliyor genelde demişti. Sadece sürekli tam gün kreş eğitimine devam etsin, sosyal ortamı olsun dedi.
-
Bunun tanısını ancak uzmanlar koyabilir. Bundan şüpheleniyorsaniz anaokuluna başladığı zaman rehberlik servisine danışırsiniz. Onlar da çocuğu gözlemler ve şüpheli bir durum varsa ilgili birime yonlendirirler. Şüpheli diyorum çünkü bu konu ciddi bir konu. Eğitimde düşük zeka kadar yüksek zeka da problemdir. Bireysellestirilmis eğitim planı uygulanması gerekir. Bu süreçte çocuğa zeka testi tarzı şeyleri yaptırmayın. Kendi kendinize tani koymaya çalışmayın. Bu uğraşlarıniz çocuğunuzun bu tarz testlere alışmasını sağlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eğer zekasını doğru yere yönlendiremezseniz psikoza kadar gidebilir.
Bişeylerle meşgul olsun hocam ama faydalı meşguliyet ve ayrıca zorla değil severek
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar oğlum 3.5 yaşına geldi. Konuşma olayını çözdü ama fazla çözdü hiç susturamıyoruz. Bunun yanına sayıların ingilizcelerini de ekledi, zor durumda kaldığında harfleri birleştirip kelimeleri tanıyor ama okumak mı bu bilemedim. Geçen gün getir uygulamasına girip süt burger yazmayı başarmış ihtiyaç duyduğunda kelimeleri okuyor ama youtube' da eğitici videolar izlemek yerine camilere sardı. Sürekli cami videolara açıp ezan dinliyor. Trollük yapmıyorum bu arada gerçekten bütün gün ezan dinliyor camilere ilgi duyuyor ama tahminimce çok büyük oldukları içindir. Kızım da bayrak gördü mü bak bayrak diye gösteriyordu 5 dklık yol boyunca 20 kere her defasında ilk kez görüyormuş heyecanıyla.
-
Şimdi tam zamanı. Ezan dinlemesinin yanında ona dini bilgiler de verin, aklına, mermere yazılmış gibi kazınsın unutmasın. Besmele, Sübhaneke duası, Kelime-, Şehadet olsun, gerekli bilgileri öğrensin. Mesela lafızları öğrenip tekrarlaması için youtube'dan bir video açıp videoyu sürekli tekrara alın, izlesin
-
Hem fikir danışayım hem güncelleme yapmış olayım. Oğlum 4.5 yaşında ve bu sene anasınıfına başlayacak, nasıl öğrendiyse kendi kendine okuma yazma falan öğrendi geçen sene falan 1 yıldır her şeyi okuyor. Bizim bir öğretme çabamız olmadı, bir kaç defa şurda ne yazıyo baba diye sordu bana, söylediklerimi anlamaya çalışıp 3-4 günde öğrendi okumayı. Bir de geçen gün söylenen kelimeleri tersten okuma gibi bir program vardı tv de, youtube da olabilir soru olarak soruyor tersten okunuşlarını, hepsini okudu. İş zorlaştıkça benim okuyamadıklarımı da okumaya başlayınca eşimle ağzımız açık kaldı. Mesela akümülatör kelimesini benim çözmem 4-5 saniye sürer ve uğraştırır, bizim minik 2 sn de söylüyor çat diye. İngilizce bir kaç cümle okudu geçen gün ama tahminimce onları daha önce duyup ezberlemiştir çünkü evde ingilizce konuşan okuyan azan yok. Ne olursa olsun yine de zekasının ortalamanın üstünde olduğunun farkındayız, oğlumuzu nasıl yönlendirmeliyiz hiç bir fikrimiz yok, sürekli üstüne gidip küstürmekte istemiyoruz ama normal bir eğitimle de yazık olacağını düşünüyoruz. Nasıl bir yol izlemeliyiz bir fikri olan var mı?_
-
5 sene hamzoşun açacağı konular
Sıradan şeyler hemşerim bunlar. Ona bakarsak küçücük Aişe tonla hadis rivayet etmiş. Aişe, Kant veya Hegel mi?
-
Böyle bir hadis yok. Zaten olsa da bunu gözlemlemek zor bir şey değil. Basit bir gözlem. Göremeyen aptaldır. Zeka böyle bir şey değil. Üstün zekalı insanlar Kant veya Hegel gibi insanlardır. Bu adamların eserlerini okuyup anlamak bile kapasite ister.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7316C1BF8 -- 11 Temmuz 2024; 20:23:18 > -
Ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun hemşerim? Konu muhammed değil. Konu böyle bir hadisin olmaması ve Aişe'nin binlerce hadis aktarmasına rağmen sıradan bir insan olması. İnsan en kolay deneyim yoluyla öğrenir. Bebeklerde dünyayı yeni algılamaya çalıştıkları için şeyleri deneyimle kolaylıkla kavrayabilirler. Bu üstün zekalılık değil. Ben de erken konuştum, okula gitmeden okuma yazma öğrendim. Ama çıkıpta Kant'la aşık atacak kapasitem yok.
-
İnternette dolanın sahte bir bilgi o. Zaten Buhari'de tecrit babı diye bir bölüm yok. Öyle kaynakta verilmez. Baştan sona Sahih-i Buhari'yi okudum. Sahih dediğine göre oturup okudun. Görsel olarak bekliyorum hadisi.
Benzer içerikler
- pastırma kokusu nasıl geçer
- cam kase fırına girer mi
- numaralı güneş gözlüğü yaptırma
- kanalizasyon suları ne oluyor
- metpamid yolculukta kullanılır mı
- black friday ne zaman 2024
- prompt mühendisliği nedir
- türk çay emojisi
- elektrikli bebek arabası
- exxen filmleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X