Şimdi Ara

OGER, Telekom Borcunu Erken Kapattı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normaldir, milleti söğüşlemeye devam ettiği sürece ikinci bir telekom bile kurabilir...

TÜRK Telekom’u (TT) yüzde 55’ini 6.55 milyar dolara satın alan Oger Telecom, 4.31 milyar dolar tutarındaki ödemeyi gerçekleştirerek ödeme sürecini planlanandan dört yıl önce tamamladı.

Haberin tamamı;
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/6224281.asp

• Bulgaristan'da 2048 ADSL 20 YTL civarıymış, bizde 250 YTL, milleti böyle yolarlarsa tabi erken kapatırlar. Altın yumurtlayan tavuğu sattık. Adamlar bedavaya getirdi Telekomu

Orjinalden alıntı: Rapator

Normaldir, milleti söğüşlemeye devam ettiği sürece ikinci bir telekom bile kurabilir...

TÜRK Telekom�u (TT) yüzde 55�ini 6.55 milyar dolara satın alan Oger Telecom, 4.31 milyar dolar tutarındaki ödemeyi gerçekleştirerek ödeme sürecini planlanandan dört yıl önce tamamladı.

Haberin tamamı;
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/6224281.asp

Dün haberlerde bende gördüm telekom erkenden taksit tutarını yatırmış. Bu ne acele yahu kovalayanmı var, neyse. Bence erken ödemenin sebebi belli. Yakında seçim olacak birilerinin şov yapması lazım yoksa nasıl cahil insanlar (ben çok mu akıllıyım değilim ama enazından bazı şeyleri sorgulayabiliyorum) kandırılacak. Sonuçta onlarında oyu bir bizimkide bir.

Biraz durup düşünelim. Biryerlerden telekoma telefon gelir. Denirki "Kardeşim biz size bu Telekomu peşkeş çekmedikmi, çektik. O zaman sizde gereğini yapın ödemeyi erken bir tarihe alın, bize seçim malzemesi lazım". Sonuçu dün haberlerde gördük.

Allah aşkına amacı kâr etmek olan özel bir kuruluş neden bu parayı en basiti bankaya yatırıp kendini faiz gelirinden mahrum etsin. Bizim kara kaşımıza mı yoksa kara gözümüze mi?

Yok yok siz yinede benim yazdıklarıma inanmayın. Gerçekten Telekom Türkiye'nin ve halkının iyiliğini düşündüğü için böyle bir davranışta bulundu. Hep bizi kolluyor ve gözetiyor. Zaten yaptığı icraatlerden de belli değil mi?

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theone01 -- 29 Mart 2007; 11:54:19 >

• Bu ödedikleri paranın acısını bizden çıkarırlarsa işte o zaman kötü.
    Türk Telekom Borç
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne yaptın Türkiyem, ne yapıyorsun Türkiyem! Adamlar bedavaya aldılar işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istinaden -- 29 Mart 2007; 15:49:54 >

Ihaleye girmesi engellenen bir firma oldu mu ?
    Oger ihaleye girmese, muhtemelen bir baskasi daha ucuza almayacak miydi ?

Elbette TT'un fiyatlarina karsiyiz, verdigi hizmetin daha iyi olmasini isteriz
    ama devlet , kime daha pahaliya satmadi da
    bu Oger'e burayi ucuza verdi ?

Bilgi sahibi olan varsa, aydinlanmak isterim
    selamlar

O kadar ihale yapılıyor neden hepsini AK PARTİ kazanıyor?

2 inci si ise.. O kadar ihale neden hep vukaıtlılara veriliyor?
    (foseptik çukuruna çocuk düşer, işi yapan firmanın o işi iptal olur. Aynı gün bilmem kaç yüz trilyonluk iş alır.
    Yada birisi bilmem kaç milyar dolarlık işi alıp, yarı fiyatına başka bi firmaya yaptırır, kalanyarıyı havadan cep e atar )

türkiyede bizim gibi salaklar olmasa, bu adamlar aç kalır.
    güya demokrasi imiş.. Padişahlıktan farkı yok!

Orjinalden alıntı: felmali

yahu bu Telekom acik bir ihale ile satilmadi mi ?

selamlar

Adamlar özel kuruluş ihaleye girip kazanıyorlar. Ona birşey dediğimiz yok, bizim kızgınlığımız zaten arap telekoma değil. Telekomu yıllık kazancının altında satılmasına izin veren zihniyete. Ve sanki çok büyük bir iş başarmışlar gibi de çıkıp televizyona milletle alay ediyorlar. "Bak hazineye şu kadar para girdi. Daha önce böylesini gördünüz mü. Şöyle yan yana dizince bilmem ne kadar büyük oluyor". Öyleyse ülke topraklarını da sat bak o zaman hazineye daha da fazla para girer. Ülkenin bütün değerlerini sat sonra çık televizyona şov yap. Ohh ne'alâ. Yakında köprüleri ve otoyollarıda satacaklarmış. Satacak birşey kalmayınca bakalım ne olacak?!

• Acikcasi burayi bir siyasi propoganda vasitasi yapmamak gerekir.
    Burada Oger'in ihalesi siirlarinda bir sey konusuluyor.
    Butun AKP icraatinin ne oldugu beni hic ilgilendirmiyor

Benim sorduklarima cevap vermeden, konuyu baska taraflara cekmissiniz.
    Olay tamamen siyasi propogandaya donusunce
    burada hic bir sey konusamayiz
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: Yamuk

şöyle bir cevap tatmin edici olur.

O kadar ihale yapılıyor neden hepsini AK PARTİ kazanıyor?

2 inci si ise.. O kadar ihale neden hep vukaıtlılara veriliyor?
    (foseptik çukuruna çocuk düşer, işi yapan firmanın o işi iptal olur. Aynı gün bilmem kaç yüz trilyonluk iş alır.
    Yada birisi bilmem kaç milyar dolarlık işi alıp, yarı fiyatına başka bi firmaya yaptırır, kalanyarıyı havadan cep e atar )

türkiyede bizim gibi salaklar olmasa, bu adamlar aç kalır.
    güya demokrasi imiş.. Padişahlıktan farkı yok!

• Bu ihale acilirken ne olacagi belliydi.
    Beni ilgilendiren kimsenin engellenip engellenmedigi
    ya da kayirilip kayirilmadigi..

Iktidarin bunu nasil savundugunun da, benin sorduklarimla alakasi yok.
    Sizin ozellestirmeye karsi olmaniz da, benim sorumu cevaplamiyor.

Daha dogrusu benim anladigim kadariyla
    ihalenin isleyisinde bir problem yok..
    Ya da burada kimse bana Telekom satisinda
    boyle bir ihale yolsuzlugu gosteremiyor..

Sadece belli siyasi goruse sahip arkadaslar
    bu konuyu kendi siyasi propogandalari icin kullaniyorlar.

Oyleyse ben hic ilgilenmiyorum
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: theone01

quote:

selamlar

Adamlar özel kuruluş ihaleye girip kazanıyorlar. Ona birşey dediğimiz yok, bizim kızgınlığımız zaten arap telekoma değil. Telekomu yıllık kazancının altında satılmasına izin veren zihniyete. Ve sanki çok büyük bir iş başarmışlar gibi de çıkıp televizyona milletle alay ediyorlar. "Bak hazineye şu kadar para girdi. Daha önce böylesini gördünüz mü. Şöyle yan yana dizince bilmem ne kadar büyük oluyor". Öyleyse ülke topraklarını da sat bak o zaman hazineye daha da fazla para girer. Ülkenin bütün değerlerini sat sonra çık televizyona şov yap. Ohh ne'alâ. Yakında köprüleri ve otoyollarıda satacaklarmış. Satacak birşey kalmayınca bakalım ne olacak?!

• quote:

Orjinalden alıntı: Glyph

Bu ödedikleri paranın acısını bizden çıkarırlarsa işte o zaman kötü.

adamlar zaten parasını bizden çıkarttı.erkendende ödedi.bizim paramızla bizim telekomu aldı elimizden
    Skystar 2.8A || XClio Nighthawk || HP 2310ei || Gigabyte M6900 & Inca 274qu || 40c6000 & Goldmaster HD 1045 & Digiturk 7103HD || Ixus 220HS || J200F
  • @felmali

ben sadece,
    ihalenin görünmeyen yüzü olabileceğindende bahsetmeye çalıştım.
    Verdiğim örnekler onun içindi.

düzgünce yeniden okursan anlarsın sanırım :/

propaganda felanda yaptığım yok!
    hiç bir siyasi parti taraftarı bile değilim.
    Oyda kullanmam...

anlamadıysan şöyle söyleyeyim.
    İhale hızlıca yapılmış olabilir,
    katılmak istenenler bi şekilde engellenmiş olabilir.
    örneğe bakarsan anlarsın. 12 milyar dolara bi ihale verildi, ihaleyi alanda gidip başka bi firmaya 6 milyar dolara yaptırdı.
    6 milyar dolara taşarönden işi alıp yapan firmanın haberi yokmuyduda gidip ihaleye girmedi..
    lafından yola çıkarak ne demek istediğimi ANLARSIN!
  • Takmışsınız ihaleye sorun zaten ihalenin kendisi,nasıl olduğu beni ilgilendirmiyor.Babalarının şirketiymiş gibi iki yıllık karına devletin malını satıyorsan,bu ülkeye en büyük kötülüğü işlemiş olursun zaten kime satıldığı vs gerisi yalan

selamlar

Geçen sene yaklaşık 2 katrilyon civarında kar eden bir kuruluşun son tarife değişiklikleri ve yeni kullanıcılarla ( örneğin adsl kullanıcı sayısı % 50 nin üzerinde arttı) mantık olarak 2.4 milyar dolar kar etmesi normal ki JP morgan ve Deutche Bank'ın yaptığı yorumlardada bu rakamları görüyoruz. (JP Morgan Türk Telekomun satılma sürecinde danışman olan firmalardan biri)

Şimdi neden Türk Telekomun %55'in şirketin 3 senelik kar değerine satıldı? (Belki yanılıyorumdur. Ayrıntıları bilenler daha fazla bilgi verirse sevinirim :) )

Örneğin szöleşme gereği Öger Telekom verdiği 6.5 milyar dolar dışında 3 milyar dolar yatırım yapmak meburiyetinde! Bunun anlamı dışarıda 3 milayr dolar daha getirmesi gerekti ve bu rakam TT'nin %55'ini 9.5 milyar dolar yapıyorki bu paranın 6 milyar doları peşin ödenecek . Yatırım miktarı olan 3 milar dolarda kısa süre yatırıma dönüşecekti!

Bunun anlamı dünya finans kuruluşlarının istemediği hiç kimse TT'yi alamazdı. Sadece ölen lübnan başbakanının oğlu hariri cinayinden cok kısa bir zaman sonra bu ihaleyi kazandı :)

3 milyar dolar yatırma ne oldu diye soranlar sadece rapid ile Türkiyenin yurt dışı çıkışlarını karşılaştırsın ;)

• beyler kaçırdığınız bir nokta var, ttnet'in 4 yıllık karına karşılık satıldı diyorsunuzda yıllık kar'ın yarısını alıyor Oger Grubu.. %55 ortak unutmayalım.. yani buda şu anlama geliyor. 8 yıl boyunca Oger bir kar elde edemeyecek. Ayrıca sözleşmede yer alan 3 Milyar $lık ekstra yatırımıda eklersek 12 yıl boyunca Oger hemen hemen hiç bi kar elde edemeyecek... Bunun yanı sıra Oger'in ödediği her kuruşun 2 katını devlet ttnetteki %45 lik hissesi ve %33lük vergisi ile çıkartıyor... Yani 12 yıl boyunca bütün para devlete akıyor... daha sonra Oger telekom 1/3 şeklinde para kazanıyor devlete göre...

Unakıtan abimiz eski kulağı kesiklerden sizin 1 düşündüğünüzü o 5 düşünür
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.