Şimdi Ara

Fiber imtiyazında ibre Türk Telekom'dan yana: 4 milyar doları bulacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
6.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiber imtiyazında ibre Türk Telekom'dan yana: 4 milyar doları bulacak
    Türkiye'nin fiber altyapısına ilişkin yeni imtiyaz sözleşmesi hazırlıkları hız kazandı. CNBC-e’ye konuşan üst düzey resmi yetkililer, yeni dönemde yaklaşık 4 milyar dolarlık bir imtiyaz bedelinin öngörüldüğünü bildirdi. Aynı kaynaklara göre, sürecin sonunda imtiyaz hakkının büyük olasılıkla mevcut altyapı işletmecisi Türk Telekom’a verileceği düşünülüyor.

Türk Telekom, 2001 yılında 25 yıllığına imtiyaz sözleşmesi imzalanmış ve altyapı kurulumu için özelleştirme yoluna gidilmişti. Mevcut imtiyaz süresi 2026’da sona erecek olan Türk Telekom’un yerine farklı bir şirketin geçmesi daha önce tartışılmıştı. Yetkililer, özellikle Turkcell'in bu yöndeki isteğine rağmen, Türk Telekom’la devam etme seçeneğinin daha ağır bastığını ifade ediyor.

Yeni sözleşme 20 ila 25 yılı kapsayacak

Yeni imtiyaz sözleşmesinin kapsamı da netleşmeye başladı. Yetkililer, önümüzdeki dönemde altyapının uzunluğunun artırılması ve hizmet kalitesinin yükseltilmesinin temel öncelik olacağını vurguluyor. Sözleşmenin 20 ila 25 yıllık bir süreyi kapsaması ve firmalara yüksek yatırım yükümlülükleri getirmesi bekleniyor.

Ayrıca Bkz.Bakan açıkladı: 5G ihalesi Ağustos'ta yapılacak

Turkcell: 2,5 milyar dolardan fazla ödemeye hazırız

Turkcell CEO’su Ali Taha Koç daha önce yaptığı açıklamada, fiber altyapı yatırımları konusunda ciddi olduklarını belirterek “2,5 milyar doların üzerinde ödeme yapabiliriz” demişti.

Öte yandan kaynaklar, Türksat’ın fiber altyapı bölümünün satılması gibi bir planın olmadığını, kurumun mevcut yapısıyla faaliyetlerine devam edeceğini belirtiyor.

Kaynak:https://www.cnbce.com/teknoloji/fiberde-dugum-cozuluyor-imtiyaz-bedeli-4-milyar-dolari-bulacak-h14176

• Türk Telekom yatırımlarından memnun musunuz diye sorsalar binbir şikayet yağar. Ortada yatırım diye bir şey yok.

Fiber taleplerimizi geri çeviren, yatırım yapmayan, rayiç bedelin üzerinde modem kira bedeli adı altında tarifeye ek ilave ücretler toplayan Türk Telekom'a ihale verilmesi ülkeyi bir 20 sene daha geriye götürür.

Turkcell böyle bir yatırım taahhüttü veriyorsa dikkate alınmalıdır.

Yapılan bir haberde "Türk Telekom 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps erişim hızı sunuyor" demişler.

Aklımızla mı alay ediyorlar ben anlamadım.

25 yılı geçtim istesen 10 yıl içinde bile tüm ülkeye fiber çekilebilir idi. Çekilmesi istenmedi, imtiyaz hakkı verenler çekmek istemedi. Çok büyük bir birileri tarafından paylaşıldı sonra ülkeden kaçıldı.

Ayrıca imtiyaz hakkı için şartlar koşulmalı. 5 senelik hedefler koyulur ve bu sene içinde şartlar karşılaşmamış ise süreç diğer alternatife verilir, karşılanmış ise devam eder.

Biliyorum bizde hayal ürünü.

İkisi de devlette şu an, ikisi de fiyatları yüksek tutuyor. Bir Türknet değil. Türknet yarı fiyatına aynı hatta uploadu daha hızlı 1Gbit hizmeti verip

kar ediyorsa bunlar nasıl bir kar ediyor kimbilir. 1000 liraya 1gbit... Fiber güzel yaygınlaşıyor ama bu sefer de bunların aşırı zam politikası yüzünden

insanlar yine mecburi düşük hız kullanıyor, ülke ortalaması 43Mbit çıkmış, Avrupanın aşırı gerisinde. Fiyatlara düzen gelirse ortalama artar, insanlar hızlıyı

tercih eder.

5li siyasi çeteye oy verilmezse, o durumda gerçekten insanını, insanının kaliteli hayat yaşamasını düşünen bir siyasetçi gelme ihtimali olur.
    o durumda belki bize düzgün internet vermesi için, devlet gücü kullanılır.

ama maalesef bizim halkımızın %90 civarı, "benim yolsuzum haklıdır, senin yolsuzun haksızdır" kibiriyle akıl-mantık ve ahlakla savaş veriyor.
    yolsuzlar arasındaki fark ise biraz bıyık, biraz kıyafetten ibaret...
  • Hapı Yuttuk

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Niye Türk Telekom da Turkcell değil? İkisi de TVF firması değil mi?

Çünkü TT'nin TVF'deki payı 61,68% iken Turkcell'in 26,2%

Şşşiii...

• Garip bir durum yaşıyorum oturduğum binada sol fiber var iken geçen hafta telekomda fiber çekmeye başladı. İlginç bir durum ama 10dk araçla mesafede olan ofisimizde şehrin ortasında vdsl 50mbit zor aldık

• Başlıktaki ibreyi ilk başta farklı birşey anladım ne güzel anlatmışlar telekomu dedim 😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bence de

• Bir ülke düşünün ki ortak fiber altyapı şirketi kurulup ülkenin dört bir yanına fiber altyapı götürülemiyor. Haber başlığından da anlaşıldığı gibi birileri imtiyaz sahibi olacak sonra da tekel oluşturup istediği gibi at koşturacak. Bu ülke yoruyor insanı gerçekten.

• Türk Telekom yatırımlarından memnun musunuz diye sorsalar binbir şikayet yağar. Ortada yatırım diye bir şey yok.

Fiber taleplerimizi geri çeviren, yatırım yapmayan, rayiç bedelin üzerinde modem kira bedeli adı altında tarifeye ek ilave ücretler toplayan Türk Telekom'a ihale verilmesi ülkeyi bir 20 sene daha geriye götürür.

Turkcell böyle bir yatırım taahhüttü veriyorsa dikkate alınmalıdır.

Yapılan bir haberde "Türk Telekom 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps erişim hızı sunuyor" demişler.

Fiber imtiyazında ibre Türk Telekom'dan yana: 4 milyar doları bulacak

Aklımızla mı alay ediyorlar ben anlamadım.

• 25 yılı geçtim istesen 10 yıl içinde bile tüm ülkeye fiber çekilebilir idi. Çekilmesi istenmedi, imtiyaz hakkı verenler çekmek istemedi. Çok büyük bir birileri tarafından paylaşıldı sonra ülkeden kaçıldı.

Ayrıca imtiyaz hakkı için şartlar koşulmalı. 5 senelik hedefler koyulur ve bu sene içinde şartlar karşılaşmamış ise süreç diğer alternatife verilir, karşılanmış ise devam eder.

Biliyorum bizde hayal ürünü.

• hapı yuttuk desenize telekomda kalırsa fiberi miberi unutalım kac senedir vdsl i fibere çevirtmeye çalıştım nafile Allah tan kablonet gpon geldide 1000 mpbs internete kavuştum

kar ediyorsa bunlar nasıl bir kar ediyor kimbilir. 1000 liraya 1gbit... Fiber güzel yaygınlaşıyor ama bu sefer de bunların aşırı zam politikası yüzünden

insanlar yine mecburi düşük hız kullanıyor, ülke ortalaması 43Mbit çıkmış, Avrupanın aşırı gerisinde. Fiyatlara düzen gelirse ortalama artar, insanlar hızlıyı

tercih eder.

Hocam metin2 dışında oyun oynamıyorum o yüzden oyunlarda bazı kişiler Ping fazla diyor ama ben metin2 de sıkıntı yaşamıyorum sadece cloudfrae İstanbul sunucusu yerine Almanya bağlandığından beri YouTube da 4 k videolarda bazen takılma olur 1440 a düşüyor onun dışında bir sorun yaşamadım açıkçası

ama maalesef bizim halkımızın %90 civarı, "benim yolsuzum haklıdır, senin yolsuzun haksızdır" kibiriyle akıl-mantık ve ahlakla savaş veriyor.
    yolsuzlar arasındaki fark ise biraz bıyık, biraz kıyafetten ibaret...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.