Şimdi Ara

Öfke ve sinirime hakim olamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar çok ciddi bir sorunum başladı.Normal yaşantımda trafikte yol verme kavgası olsun, yemek sipariş ederken sıramı kapan ya da öne geçmeye çalışan birisi olsun, bir haksızlık oluştuğunda falan kendimi tutamıyorum sinir ve öfkeme hakim olamıyorum hemen kavgaya giriyorum.Olay büyüyor tabi kavga çıkıyor tartışma çıkıyor.Artık bu o kadar sorun olmaya başladı ki her gün biriyle takışıyorum.20 yaşımdayım ve üniversite 2. sınıf bitmek üzere.2 yıldır çıktığım kız arkadaşım bu sabah benden ayrıldı.Bana son sözleri ;
    ''Dön bir kendine bak.Her yerde sorun çıkarıyorsun, kavga çıkarıyorsun.Her şeyi büyütüp abartıyor tartışma yaratıyorsun.Daha fazla katlanıp çekemiyceğim seni'' dedi ve terk etti.Neyse ona üzüntüm neyse bir kenara koydum da.O da haklı sanırım biraz.Değişmek sakinleşmek istiyorum.Fakat yapamıyorum.En ufak haksızlıkta bir olay da başıma birşey gelse biri bir laf söylese kız arkadaşıma yan baksa kıyamet kopuyor bende dalıyorum direk ölüceğime bilsem tekme tokat kafa ne denk geliyorsa seri seri dalıyorum.Bu bende ciddi sorun oluştu.
    Kız arkadaşım da haklıydı sanırım artık.Değişmek istiyorum.Sakin biri olarak olayları umursamayan biri olmak istiyorum.Gerekirse psikiyatriye gidiceğim.Sizce bir çözüm olabilir mi psikiyatri ve siz değerli donanimhaber arkadaşlarımın da yorumlarını fikirlerini bekliyorum.
    Beni kurtarın arkadaşlar.Yoksa hayatta ki sevdiğim tüm insanları kırıyorum, tek tek kaybetmeye başladım bile onları

• Yapay Zekanın Yanıtı

Öfke ve Siniri Kontrol Etme Rehberi

Kontrolsüz öfke ve sinir, hayatınızın birçok alanını olumsuz yönde etkileyebilir. İşte öfkenizi ve sinirinizi yönetmenize yardımcı olacak bazı stratejiler:

Tetikleyicileri Belirleyin

Öfkelenmenize veya sinirlenmenize neden olan durumları ve kişileri tanımlayın. Bu tetikleyicileri belirleyerek, öfke patlamalarından kaçınmak için önleyici adımlar atabilirsiniz.

Kendini Sakinleştirme Tekniklerini Uygulayın

Öfke veya sinir hissettiğinizde, sakinleşmenize yardımcı olacak teknikler uygulayın. Derin nefes alma, meditasyon veya fiziksel egzersiz gibi yöntemler öfke seviyenizi düşürmeye yardımcı olabilir.

Olumsuz Düşünceleri Yeniden Çerçeveleyin

Öfkeyi tetikleyen olumsuz düşüncelerin farkına varın ve bunları daha olumlu düşüncelerle yeniden çerçeveleyin. Olayları farklı bir perspektiften görerek, öfke tepkilerinizi azaltabilirsiniz.

İletişim Becerilerinizi Geliştirin

Öfkeyi sağlıklı bir şekilde ifade etmek, onu kontrol etmenin önemli bir yönüdür. İletişim becerilerinizi geliştirerek, çatışmaları barışçıl bir şekilde çözebilir ve öfke patlamalarından kaçınabilirsiniz.

Yardım İstemekten Çekinmeyin

Kendi başınıza öfkenizi yönetemekte zorlanıyorsanız, yardım istemekten çekinmeyin. Bir terapist veya danışman, öfke kontrol becerilerinizi geliştirmenize ve altta yatan nedenleri ele almanıza yardımcı olabilir.

{Sinirlerime Hakim Olamıyorum Ne Yapmalıyım?

Öfkeniz veya siniriniz kontrolsüzse, yukarıda belirtilen stratejileri uygulamaya çalışın. Tetikleyicilerinizi belirlemeye, kendini sakinleştirme teknikleri kullanmaya, olumsuz düşünceleri yeniden çerçevelemeye, iletişim becerilerinizi geliştirmeye ve gerekirse profesyonel yardım almaya odaklanın.

{Sinirlerime Hakim Olamıyorum

Öfkenizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız, yalnız olmadığınızı unutmayın. Birçok insan bu mücadeleyle karşı karşıyadır ve yardımcı olabilecek kaynaklar mevcuttur. Yardım istemekten çekinmeyin ve öfkenizin hayatınızı kontrol etmesine izin vermeyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eklemek istedim arkadaşlar; kız arkadaşımın son sözleri beni çok kötü hissettirdi.Ayrılığından daha da çok üzdü o sözler.Kendimi kötü bir erkek, kötü bir insan gibi hissetmeye başladım.Bana yardımcı olun arkadaşlar.
  • kavga olayı yokta bende hakim olmayıp kırıcı sözler söylüyorum benimde hakim olmam lazım kendime
  • Birgün kafanda silahın o namlusunu hissedince işte o zaman vazgeçersin bu davranışlarından.

Ciddiyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Birgün kafanda silahın o namlusunu hissedince işte o zaman vazgeçersin bu davranışlarından.

Ciddiyim..

Böyle durduk yere sağa sola saldırmıyorum hocam.Fakat bir haksızlık yapıldığında, ya da sevdiğim insanın üzüldüğü bir durum gördüğümde işte o zaman tutamıyorum kendimi.Bunu engellemek istiyorum.Psikolog yardımıyla mı olur nasıl olur neden böyleyim ben de bilmiyorum ve kendime anlam veremiyorum
  • Bunun çözümü banada lazım.Bende aynen anlattığın gibiyim.Bu gidişle ya ben birini öldürecem sinir anında yada biri gelip öldürecek beni.

Olay anında çok aşırı tepki veriyorum çoğu zaman.Kendimide çoğu zaman kavgaya odaklıyorum.Yaşım 22 bu hareketlerimin ergen tripleri olma imkanıda yok.Tek bildiğim bu huyumu üzerimden atamassam yakın zamanda başıma çok büyük bi bela alacam.
  • Aynı sorun bende de varda senin ki kadar değil, bu rahatsızlığın adı çabuk sinirlenme yani agresiflik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.